Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydzięki za odpowiedzi
o jakbym chciała takie piękne sny o dzieciątku ahh
Szczesliwa mamusia nic się brzuchem nie przejmuj, ja mam płasko a lekarze nic nie narzekają, a jak już wspominałam ostatnio mojej siostrze brzuch wyszedł dopiero w 20tc, jak mi to powiedziała to już całkiem odpuściłam jakieś dziwne myśli na ten tematWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 10:13
MaryJane, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Chusy, ubranie swoje robi
Ja zawsze odejmuje kilogram, bo kiedyś dla porównania ważyłam się w ubraniu i bez i jest czasem 1kg a czasem 1,5 różnicy. Może woda się zatrzymuje, jak mówisz, że teraz masz takie nieprzespane noce to też może mieć wpływ na to
Nie przejmuj się jeszcze
-
Chusy ja wiem, że ciężko to zrozumieć przez neta, ale uwierz mi, że to nie jest dobry pomysł. Tak jak piszę zgadzam się na wiele, więc myślę, że mam w miarę obiektywny ogląd, nie przewrażliwionej matki. To jest typ, który przez dwa tygodnie jeżdżenia pociągiem do pracy zgubił w nim 2 kurtki i laptopa... Jak teraz lecieli na Sycylię i byłam ich na lotnisku z mężem odprowadzić, to na własne oczy widziałam, jak przy przeglądaniu bagażu mała mu zaczęła odchodzić, bo coś ją zainteresowało, a on nie zauważył i strażnik ją odstawił. Ja jej przez dwa tygodnie tłukłam do głowy, że ma się od tatusia nie oddalać, jak ktokolwiek nieznajomy będzie do niej zagadywał, coś proponował, to ma uciekać do tatusia. Jest mądra, ale jednak to małe dziecko. Odpoczynku nie potrzebuje, bo mam co dwa tygodnie "wolny weekend", za to ile stresu by mnie to kosztowało... Teraz jak byli na tej Sycylii to ja nieprzytomna ze zmartwienia chodziłam, bo miał jechać ze swoimi rodzicami i z Karo, ale oni nie mogli i jechał ze swoją 20 lenią siostrą, która ma jeszcze większe fiu bździu w głowie niż on.
p.s. mycie zębów to błahostka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOleander wrote:dzięki za odpowiedzi
o jakbym chciała takie piękne sny o dzieciątku ahh
Szczesliwa mamusia nic się brzuchem nie przejmuj, ja mam płasko a lekarze nic nie narzekają, a jak już wspominałam ostatnio mojej siostrze brzuch wyszedł dopiero w 20tc, jak mi to powiedziała to już całkiem odpuściłam jakieś dziwne myśli na ten temat
Masz dużo racji, dziękuję
.
Sama mam taką znajomą co termin ma na Marzec a wcale po niej ciąży nie widać a jest ona szczupła a wysoka i jest to jej 2 ciąża.
Zapomniałam z tego wszystkiego witamy się w 16 tc ❤️, jej sama nie wiem kiedy i jak mi te tc lecą .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:18
Oleander lubi tę wiadomość
-
Samari, dostałam pismo niedawno, że zakończyło się sprawdzanie wszystkiego i teraz czekam na decyzję
Wszystko w papierach ok. Dość szybko poszło, bo nawet miesiąc nie minął od samego początku tej sprawy, a termin na rozwiązanie mieli do 22.12. W sumie nawet o tym na co dzień nie myślałam i się nie stresowałam. Skoro to rutynowe, a u mnie wszystko ok to po co na wyrost sobie głowę zaprzątać, dziecko najważniejsze, a i tak wystarczająco się martwię czy z nim wszystko dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:23
-
U mnie brzuszek od początku pokaźny, okrągły ale tylko z przodu, w boki mi nie idzie.
Odkąď odstawiam duphaston to nawet mniejszy się zrobił. Z nim to nawet jak nie byłam w ciaży miałam wiekszy brzuszek u dołu.
Rano mam nieduży ale wieczorem to jak w 6 mcu ciążychociaż w pracy nikt nie zauważył
-
nick nieaktualnyIwwk
O to super i bardzo dobrze że te dziady nie mają się do czego przyczepić. Tak mnie wkurza to że sobie nie wyobrażasz same nerwy i stres w ciąży. Szukają głupich tylko żeby kasę zabrać. Cwaniaki1 niech patrzą na tych co siedzą non stop na l4 i kase wyciągają na przysłowiowego "paluszka" -
No właśnie, jak ja przeglądałam internet i czytałam o takich sytuacjach z kontrolami, to głównie opisywały to kobiety, które zatrudniły się do pracy w ciąży i po miesiącu poszły na zwolnienie. Dlatego z jednej strony nie ma co się dziwić tym kontrolom przez właśnie takie nadużycia
Szkoda tylko, że często przez to Ci uczciwi cierpią. No ale taki świat
-
nick nieaktualny
-
Heh ja mialam przygody z zusem w poprzedniej ciąży, szkoda gadac, a nic nie wyludzalam, suma sumarum, jak urodzilam na koniec maja, tak pierwsze macierzynskie dostalam dopiero pod koniec sierpnia...jakby ktos pytal to na l4 poszlam w polowie kwietnia. Teraz tez sie spodziewam problemow, jak znam zus i moje szczescie, bo w listopadzie dostalam awans i podwyzke, nie jakas ogromną, ale zawsze, wiec pewnie zus bedzie mial z tym problem, a i tak na l4 pojde pewnie dopiero w kwietniu, moze nawet w maju, ale ja mam spoko pracę i moge pracować zdalnie.
-
Aktyde to faktycznie przegięcie totalne. Jak niby pracując do prawie samego końca miałabyś wyłudzać, ale to często zależy od osoby prowadzącej sprawę. Powiem Ci, że znam sporo dziewczyn co tak robiły, że nagła praca po znajomości jak się o ciąży dowiedziały, miesiąc później zwolnienie i żadna z nich nie miała z zusem problemu. Przez to łatkę się każdej ciężarnej przykleja, która idzie na l4 w ciąży
-
nick nieaktualnyiwwk wrote:Szczesliwa ledwo zywa, będzie dobrze ! Przypomniałaś mi żebym się na przegląd umówiła. Dzwonie, bo potem zapomnę !
Szczęśliwa ledwo żywa Trzymam mocno kciuki , będzie dobrze.
Ja to sobie nawet zapisałam kiedy na przegląd zębów się umówić kazała się pokazać po Nowym roku więc tak zrobię zapiszę się koło Lutego/ Marca o w Lutym pójdę dzieci będą mieć ferie zimowei nie będę przez 2 tygodnie do przedszkola / szkoły latać
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 11:57
-
Jestem już po wizycie. Będzie najprawdopodobniej SYN. Dziś na usg dumnie prezentował tatusiowi siusiaka
Oleander, iwwk, Chusy, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, 4me, Pani Moł, skarb15 lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc