X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja to się cieszę że w końcu mam suche włosy. Zawsze mega przetluszczajace a teraz rewelacja. Mogłoby tak już zostać

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed ciąża miałam problem z łupieżem, a teraz jest Oki :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi no ja wcześniej myłam codziennie, bo mi się przetłuszczały, a teraz 2 dni mogę nie myć i się wcale nie przesusza, tylko swędzi ta skóra, nawet po umyciu jak włosy są świeże, bo taka sucha :(

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    MaMaMi no ja wcześniej myłam codziennie, bo mi się przetłuszczały, a teraz 2 dni mogę nie myć i się wcale nie przesusza, tylko swędzi ta skóra, nawet po umyciu jak włosy są świeże, bo taka sucha :(

A może problem jest w wodzie. U nas ostatnio strasznie chloruja. Tak śmierdzi woda że masakra

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    A może problem jest w wodzie. U nas ostatnio strasznie chloruja. Tak śmierdzi woda że masakra

Może, problem z suchą skórą zawsze w zimie się pojawia.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Mam nadzieję, że teraz opieka poporodowa jest lepsza :D

Dziewczyny czy męczy Was łupież w ciąży? Od jakiegoś czasu swędzi mnie strasznie głowa, w sumie to od dłuższego, zaczęło się w ciąży, ale dopiero niedawno zobaczyłam, że pojawił się straszny łupież, suchy! Używam bardzo delikatnych szamponów. Szukam teraz jakiegoś szamponu, delikatnego przeciwłupieżowego, który będzie bezpieczny w ciąży i nie będzie za mocno wysuszał włosów, może macie jakiś do polecenia? Pirolam znam i po niego chyba w ostateczności sięgnę.
    Szamppn to z Natura Siberica, nie polecę przeciwłupiezowego, ale te szampony jzko jedne z niewielu nie mają w składzie detergentu SLS i SLES (Sodium Laureth Sulfate, Sodium Lauryl Sulfate) ani silikonów (Dimethicone) a mimo to włosy się nie przetłuszczają

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też aż tak dopisuje apetyt? Ja się dziwię że zaczęłam rosnąć w oczach ale jem jak słonica. Miałam tak ma początku, potem z po szpitalu bardzo pilnowałam diety z powodu jelit a teraz mega sobie pozwalam i zaczynam się źle czuć. Na zaparcia polecam ciepła wodę z cytryną i miodem na czczo, a wieczorem kefirek. Ja mam problemy w ogóle z toaleta, wzdecia też wróciły ale to mi pomaga co drugi czy trzeci dzień iść do toalety bo tak to wcale bym nie chodziła

gann3e3k0unlohxb.png

• Pantera Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wodzie zimą dodają substancję, która zapobiega zamarzaniu wody, stąd to swędzenie skóry, plus ciąża uwrażliwia

iwwk lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nature Siberice znam, ja używam tylko szamponów bez sls i sles, silikonow itd. Więc problem chyba w tej wodzie jednak jest :(

Pantera lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała mieć apetyt, wmuszam w siebie posiłki co 2,3 godziny żeby nie dopuścić do mdłości ale mało co mi wchodzi ze smakiem :(

• iwwk Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane mi od wczoraj apetyt wrócił już mam ochotę jeść, chociaż jem małe porcje, bo żołądek nie pozwala na dużo :) Ciesze się, że w ogóle jem, bo ostatnio to głodu nie odczuwałam i musiałam sobie przypominać o tym, że jeść muszę. Dzisiaj się ważyłam utrzymuje wagę na +2.5kg od początku. Martwi mnie tylko ten brzuszek, bo słabo rośnie, ale ponoć ma jeszcze czas.

I jakieś lekkie mdłości mi wróciły, czasami czuję, że jest mi niedobrze, głównie po posiłku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 18:57

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mega apetyt ale przy cukrzycy mogę zapomnieć o zachciankach. Muszę jeść regularnie i wcale nie jest to smaczne i wogole mnie nie nasyca. Mam wrażenie że ciągle jestem głodna.
    Także nie krepujcie się dziewczyny jedzcie to na co macie ochotę.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to znów mam wrażenie że ciągle jem to samo 3 dni pod rząd jadłam kielbaske z patelni :D

• Chusy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Iwwk

Ja nie mam łupieżu ale w ciąży zmagań się z bardzo sucha skóra w ciąży między palcami u rąk to mam.normlanie wiórki twarz tak samo :/

Samari to moze cie AZS dopadlo? U mnie tak sie wlasnie objawia, ze mam sucha skore miedzy palcami i na nadgarstkach. No i diabelnie swedzi.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Nie to raczej nie to mnie to nie swędzi A nigdzie indziej oprócz na dłoniach i twarzy nie mam suchej skóry . Nie mam też zaczerwienienienia żadnego

• Chusy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie swedzi to pewnie nie : ) Skora sie jednak bardzo zmienia w ciazy.. W ogole to ostatnio mnie brzuch swedzi, pewnie sie rozciaga skora.

U mnie dzisiaj kuskus z gulaszem, pycha <3

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jadłam rybę z patelni ziemniaki i kiszoną kapustę. A na kolację zjadłam znów kielbaske z patelni i do tego pomidory szczypiorek i rzodkiewka że śmietana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    O ja to się cieszę że w końcu mam suche włosy. Zawsze mega przetluszczajace a teraz rewelacja. Mogłoby tak już zostać

Zazdroszczę mi się na maksa przetluszczaja A że mam włosy do pasa to są wtedy takie ciężkie że gumka ich nie chce trzymać dobrze nawet

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz poczułam wyraźny ruch młodego ale śmieszne uczucie jak by rybka puknela w ścianę akwarium ale super uczucie coś czuje że nie długo się zacznie buszowanie w ta i powrotem ♥️

Milka1991, Oleander, Nistera, 4me lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mogla jesc non stop. Narazie na mojej diecie pudelkowej (dieta nie oznacza odchudzania, zeby nie bylo!) ladnie trzymam wage. Po prostu jem regularnie i zdrowiej bo nie lapie kanapki z serem czy parówki na szybko. Bardzo fajne potrawy niektore sa w menu.

Od wagi sprzed samej ciazy przytylam tylko 2kg i to samym początku, gdy mialam niepochamowany apetyt. Wazylam juz nawet 63 ale podczas grypy zoladkowej co mialam 3 kg zleciały w jeden dzien... Ale wróciło juz tylko 2kg i tak sie trzyma. Jestem pewna ze w swieta - nuz bez pudelek poszybuje waga,bo ja kocham jesc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 20:35

klamka lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ