X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy zobaczymy dzisiaj co u mnie będzie :) ja czuję dziewczynkę i wszyscy mi mówią że źle wyglądam więc może się sprawdzi :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz zaczynają się polowkowe to nam się wyklaruje ile tak naprawdę dziewczynek i chłopców, dużo osób wie jeszcze z prenatalnych które były tak naprawdę gdybaniem :P
    Ale u mnie raczej nie było wątpliwości co wisi między nogami haha :D

Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się przyzwyczaiłam do dziewczynki ciekawe czy za miesiąc będzie niespodzianka :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Ja w mojej 3 ciąży wiedziałam że miał być synek imię wybrane , wszystko pod chłopca kupiłam i co córeczkę kolejną urodziłam , byłam w ogromnym szoku dobrze że wózek miałam zielony a nie niebieski :-P .

Teraz to pomyłki bardzo żadko co się zdarzają ;-) .

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ;-) , i gratuluję udanych wizyt ze wczoraj ❤️ .

onomatopeja Nie mam zielonego pojęcia chociaż są takie kobietki , co potrafią jakoś same sprawdzić czy mają rozwarcie :O :O . Może zadzwoń do gin tam powiedz co Cię nie pokoi i przyspieszy Ci wizytę aby zobaczyć czy wszystko tam w środku jest dobrze ;-) .

Hej hej :-) :-) .

Ja to chyba w psychiatryku wyląduję myślam wczoraj że na szpital pojedziemy :-( dosyć że Ania nie daje mi spać i zmęczenie daje mi się w kość , łydka jedna od 4 dni mnie boli i jakoś tam sobie powoli chodzę to jeszcze maleństwo jakoś wczoraj mało co się ruszało :-( na szczęście zjadłam słodkie i zaraz kopniaki czułam może to moje schizy już chciałabym czuć takie reguralne ruchy . Aby dobić leżącego pralka nam się psuje :-\ cała góra prania wczoraj mąż mój ją naprawił , ale dziś znów nie chodzi nie mamy na nią gwarancji jest już bardzo stara ta pralka , ale jakoś działała przez te ponad 10 lat jest to automatyczna pralka z suszarką dosyć że mój mąż musi wydać 2100 zł :O :O :-\ to jeszcze pralkę chyba będziemy musieli nową kupić już mam dość wcale nie cieszę się że zbliżających się Świąt niech ten przeklęty rok się skończy i oby nastały lepsze dni bo ja już mam dość za dużo tego ostatnio .

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że zaraz dziewczynki jie posypia i będzie równowaga :)
    Mam nadzieję i przeczucie, że u mnie córeczka mieszka, starsza córka też marzy o siostrzyce :) może dowiemy się za tydzień, mam wizytę we wtorek prywatnie, a w czwartek na nfz.

Szczęśliwa Mamusia, Agata :) lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onamatopeja wczoraj się nad tym samym zastanawiałam, przy aplikacji luteiny pomijając fakt że poszła tylko kawałek to jakiś opór się twardy pojawił. No to pierwsza chwila panika, ale potem sobie przypomniałam że dzien wcześniej na IP byłam z bólami brzucha i stawianiem się macicy. Wszystko było długie i zamknięte. Poszłam spać, a dzis rano już luteina poszła głęboko jak zawsze. Więc to co czujemy to raczej nie skracajaca się szyjka :D

Szczęśliwa mamusia o co chodzi z lydka? Jestem przewrazliwiona, mój mąż 3 tygodnie temu wylądował w szpitalu z podejrzeniem zakrzepicy, na szczęście wykluczyli ale to niebezpieczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 10:11

onomatopeja lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Myślę, że zaraz dziewczynki jie posypia i będzie równowaga :)
    Mam nadzieję i przeczucie, że u mnie córeczka mieszka, starsza córka też marzy o siostrzyce :) może dowiemy się za tydzień, mam wizytę we wtorek prywatnie, a w czwartek na nfz.

Ja jestem strasznie ciekawa co u mnie będzie niestety nadal nie znam płci a coś czuję że będzie synek , przy mojej 5 ciąży gin tam zauważył zarys warg sromowych ale potem tego nie potwierdził , ale jakoś tak przeczuwałam że będzie kolejna córka choć nie znałam do końca płci tu wcale nie znam może znów moje przeczucia się sprawdzą a nie ukrywam że chciałabym synka mam już 3 cudne córeczki więc synek by się teraz przydał jak będzie córeczka to także będziemy szczęśliwi .

Mary Jane Ja mam takie okropne skurcze w łydkach i stopie jak mnie złapie to zwijam się z bólu , teraz mnie złapali w łydkę i tak mnie ten ból trzyma przy mojej poprzedniej ciąży miałam podobnie tam mój Pan gin zalecił abym 3 razy brała magnez do wizyty wszak jeszcze trochę zostało ale cierpliwie poczekam i mu powiem co i jak .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 10:15

• Chusy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Szczesliwa Mamusia mowi, tez mysle ze juz nie te czasy zeby sie pomylki czesto zdarzaly. Juz maja dobre sprzety. Jak mnie badali w 11 tyg w szpitalu to lekarka byla bardzo pewna ze to chlopiec, mowi ze nie ma opcji ze nie ;D

Ago ty juz za polmetkiem, jeszcze nie wiedza lekarze co tam u ciebie mieszka? :D
    A teraz popatrzylam ze dzis polowkowe masz! to kciukasy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 10:24

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz w 13 tygodniu i na ostatniej wizycie w 17 powatarzal że na sto procent chłopak. Nie zdarzyło się żeby on się w moim przypadku pomylił i jak mówi że chłopiec to mu wierzę ;) A zresztą ja wcale bym nie chciała żeby się okazał córka. Jedna mam i mi wystarczy

• Chusy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja marzylam zawsze o dwoch coreczkach + chlopiec najstarszy. A tu mi cala kolejnosc poszla :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy Chociaż moja ciąża młodsza od ciąży agao to też płci nadal nie znam :-).

agao91 Moja sąsiadko mocno zaciskam kciuki za wizytę :-) ;-) .

Mi mój Pan gin powiedział że teraz na tych połówkowych może dowiem się kto tam mieszka tak jasne już w to uwierzę , mi moje siostry jaki mąż mówią że mój gin jest jak z koziej du** trąba że płci nie potrafi rozpoznać , że pewnie pod koniec ciąży poznam płeć lub dopiero jak już urodzę :-P .

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!:) ja od dwoch dni mialam mega wymioty calodniowe a na wieczot do tego zgaga. Prawie caly czas w lozku spędziłam. Dzis ide na wizyte na 11:40 musze sie wziasc w kupe, mecze nalesnika juz pol godz i modle sie by dzis zoladek zaczal pracowac normalnie. W nocy spac nie moge wierce sie strasznie zadna pozycja mnie nie ratuje. Trzymajcie kciuki zebym przetrwala ten dzien:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam wczoraj o tej szyjce czy można to jakoś rozpoznać, bo się zaczęłam martwić, że do wizyty jeszcze 3 tygodnie, ale z tego co wyczytałam to tego chyba nie da się wyczuć i tylko ginekolog podczas badania może to stwierdzić.

Szczesliwa mam to samo w nocy, ale po tym wierceniu jak zasnę nad randem to wstać nie mogę taka jestem wymęczona. Do tego znowu mi serce pompuje więcej krwi i kołacze przed zaśnięciem nienawidzę tego to takie nieprzyjemne uczucie :(

Szczesliwa mamusia masz niedobór magnezu, koniecznie musisz zacząć przyjmować, jak nie chcesz na własną rękę (chociaż magnez to nic groźnego) to zadzwoń do swojego ginekologa się upewnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 11:04

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja mysle, ze czesc z tych chlopakow to jednak beda babeczki ;) ale wokol mnie zdecydowanie wiecej chłopców jest wsrod dzieci niz dziewczynek. Te nasze chlopy beda musialy sie nastarac by dobra żonę znalezc ;)

Hehe my mamusie już im w tym pomożemy ;)

4me lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa Kciuki za wizytę oraz za lepsze samopoczucie ;-):-) .

iwwk Mnie te skurcze łapią raz na jakiś czas nie mam ich dzień w dzień biorę na razie po jednej tabletce magne B6 jakby trochę puszcza ta łydka ale czy to proszki mi pomogły czy mi to samo wychodzi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 11:33

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak pomyłki się zdarzają doświadczylismy tego 2 tyg temu w naszej rodzinie. Miała być Blanka jest Filip. I chodzi znaczy się leży ma różowo hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 11:20

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty ;) dajcie znać co i jak

• iwwk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi właśnie po tym przypadku o którym opowiadałaś to nawet jak na piśmie dostanę, że dziewczynka to i tak z kupnem typowo pod płeć ubranek wstrzymam się do porodu :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie haha od kiedy wiem o tej pomyłce patrzę tylko na neutralne kolory :D

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie najgorsze jest to ze czuje ze najwieksza radość bedzie sprawialo mi kupowanie typowych ubranek pod plec a narazie tylko neutralne. Po za tym w sklepach teraz sama moda swiateczna dla dzieci:D a w maju nie ubierzemy reniferka lub mikolajki:D

Szczęśliwa Mamusia, Oleander lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
‹‹ 469 470 471 472 473 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ