X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda szwagierce wyrzucać nowych ubranek zwłaszcza że nie bardzo jest komu dać, metki poodcinane ubranka wyprane no co zrobić. Dopóki leży w domu to kto. Tam widzi w jakim on kolorze. Na wyjścia ma kupione chłopięce a na codzień jest w tym co ma i tyle. Dobrze ze wózek brązowo beżowy.
    No i imię ma idealne bo wyskoczył jak Filip z konopii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 11:35

Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie od rana głowa boli dzisiaj, masakra. W ogóle jakaś nie do życia jestem. Chyba walnę się do łóżka i przeleżę cały dzień. Może jakieś ciśnienie spadkowe jest.

Szczesliwa ledwo zywa, o_mad.ko! lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie też mimo że ma być syn kupię neutralne kolory pozatym nie lubię rozowego koloru i wszelkich innych cukierkowych kolorów. Najbardziej lubię w sumie wszelkie odcienie niebieskiego ;)

• o_mad.ko! Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda jest okropna, mi na ból głowy pomagał czasem prysznic na kark. Albo jak mi chłop ciśnienie podniesie, to od razu przechodzi. Też macie całkiem inny gust z Waszymi facetami? U nas ciągłe dyskusje na temat wystroju mieszkania. Całkiem co innego się nam podoba. Mój ma dzisiaj wolne i pojechał wreszcie wymienić opony i klocki. No i zakupy zrobi na piechotę, kiedy auto będzie u mechanika. Wreszcie coś pożytecznego. Ogólnie fizycznie ok, ale czasem humor mam podły.

.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o_mad.ko!

Ja to o moim mężu mogłabym książkę napisać :-P . On ma dosyć specyficzny charakter a gorszego uparciucha to chyba nie ma na tym świecie , on jak sobie coś postanowi to tak musi być i żebym nie wiem co robiła i tak zrobi po swojemu uparciuch i tyle pewnie po nim Ania taka charakterna :-P .

Co do ciuszków ja mam dużo neutralnych jeszcze parę tam dokupię ;-) . Mi to kiedyś tata mówił że dziewczynki ubierano na niebiesko , a chłopców na różowo nie koniecznie o jak chłopiec to że niebieski bratowa mojej siostry oczekuje na drugiego synka i ma wózek cały czarny jest jedynie daszek ma biały i w kropki nawet Ani kiedyś założyłam takie niebieskie spodenki to już każdy czy to chłopczyk czy dziewczynka :-P B-) , dla mnie to śmieszne ma dziecko spinkę i w sam raz się pytają czy to synek czy córeczka jakieś ludzie dziwni tak jasne synkowi spinki przypinam :-P :-D :-D.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem nie raz jak.kazdy się poklocimy ale gust mamy bardzo podobny i bez problemu urzadizlismy mieszkanie w naszym klimacie. Nie wyobrażam sobie z facetem się kłócić o kolor ściany czy meble w kuchni

• Chusy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz zostawia mi decyzje co do wystroju wnetrza, jemu jest wszystko jedno na szczescie ; ) Zdaje sobie sprawe ze sobie lepiej z tym poradze niz on :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szczęście mamy bardzo podobny gust, niekiedy taki sam :) Ułatwia to bardzo życiowe decyzje co do wystroju wnętrza :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis lekarka podniosla cisnienie do tego stopnia ze jestem w trakcie zmiany lekarza prowadzacego..wypisala mi skierowanie do szpitala ok pogodzilam sie z tym ze te wymioty trzeba skonsultowac ze szpitalem ale ona umyla rece centralnie bo sie jej pytam co ze zwolnieniem wczoraj mi sie skonczylo a ona z tekstem ze nie wie teraz szpital niech przejmie paleczke..no to pytam kiedy nastepna wizyta a ona ze idzie na urlop nie bedzie jej do polowy stycznia.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu, skurcze w łydkach to faktycznie niedobór magnezu pewnie ale ciągły ból już jest średnio bezpieczny zwłaszcza jakby te miejsce jakieś cieplejsze jeszcze było albo jakieś zgrubienie było wyczuwalne. Magnez sama zaczęłam brać teraz bo może z tego mam te stawianie się macicy.

Iwwk, a kiedy byłaś u lekarza? Ja byłam 2 tygodnie temu i jeszcze 2 muszę czekać. A już mi się dłuży i się nakręcam ze coś jest nie tak. Mam nadzieję że zrobi mi usg lekarz bo inaczej pójdę gdzieś jeszcze haha. A kołatania serca też mam co jakiś czas, fatalne uczucie :D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wyglada taka zmiana lekarza? Poprostu moge sie zapisac do innego?

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem mamy podobny gust tzn to co ja wybiorę jemu też odpowiada hehe :D

Szczesliwa ledwo żywa no to faktycznie nie poważna ta lekarka...

• iwwk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane dokładnie tydzień temu :D Miałam parę dni spokoju i znowu się nakręcam :D Dzisiaj coś w jelitach mi się przelewa, standardowo już u mnie chyba tak w każdy czwartek :D

Szczesliwa dzwonisz po prostu i się umawiasz na wizytę, mówisz, który tydzień ciąży i Cie zapisuje albo lekarz albo Pani w rejestracji na najbliższy wolny termin, w ciąży są one szybkie :) Kartę ciąży i wszystkie wyniki badań potrzebne dla nowego lekarza powinnaś mieć przy sobie.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Jak wyglada taka zmiana lekarza? Poprostu moge sie zapisac do innego?

Tak.i ten nowy lekarz kontynuuje kartę ciąży która wpisał ci ten pierwszy. Weź ze sobą wszelką dokumentację medyczna jaka masz od początku ciąży bo lekarz może chcieć się z nią zapoznac

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa

Co to za lekarz ja bym wiązankę jeszcze puściła choć do takich osób nie należę że się denerwuję itp itd .

• iwwk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjadłam właśnie całe opakowanie toffifee, chyba czeka mnie armagedon na twarzy, okropnie mnie na słodkie teraz ciągnie ! Chyba mąż musi zacząć chować przede mną słodycze, bo włącza się we mnie diabeł i wyżeram wszystko co mamy w domu :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa

Normalnie wybierasz lekarza do którego chceszisc umawiasz się bierzesz papiery kartę ciąży i on daje kontynuuje prowadzenie ciąży wpisując w ta sama kartę. Ja też tak robiłam bo do mojego lekarza co chodzę 6 lat nie byko terminów A rejestrując się nie byłam jescze w ciąży i jak się okazało że jestem to poszłam do innego na 3 wizyty żeby potwierdzić ciążę i prowadzić do tego 10 tc i od 8.11 wróciłam do mojego lekarza i będę już do niego chodzić cały czas tak jak zwykle i on wpisuje w ta kartę ciąży którą mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Nie przejmuj się ja nie jestem fanem słodyczy i mogły by dla mnie nie istnieć ale tofifi i rafeallo zjem zawsze haha :D

iwwk lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj tak raffaello to bym też caluteńkie opakowanie zjadła :D

Samari lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisalam sie dzis awaryjnie prywatnie bardzo dobry profesor przy okazji ordynator najlepszego szpitala w miescie z tym ze wizyta z usg 3 stowki.i teraz nie wiem czy jednorazowo pojsc chodzi mi glownie o zwolnienie i usg czy juz u niego zostac

o148o7es5xrrd9s8.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ