X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja byłam w ciąży z dziewczynami to królowały dziewczyny. Wczoraj lekarz mi powiedział że u niego w tym roku prawie sami chłopcy. Pomyłki się zdarzają, ale mam nadzieję, że już tak zostanie. Fajnie byłoby mieć teraz synka. Generalnie chłopak pokazał co ma ewidentnie między nogami więc i nawet ja to widzę ;)

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Zapisalam sie dzis awaryjnie prywatnie bardzo dobry profesor przy okazji ordynator najlepszego szpitala w miescie z tym ze wizyta z usg 3 stowki.i teraz nie wiem czy jednorazowo pojsc chodzi mi glownie o zwolnienie i usg czy juz u niego zostac

Ja bym poszła zobaczyła czy mi spasuje zawsze możesz mu powiedzieć że przychodzisz bo twoja dr jest na urlopie.
    Jak będzie u niego ok i będziesz zadowolona zdecydujesz u kogo zostac

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami i wlasnie tak zrobie:) moze za te 3 stowki plec poznam:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - temat od Koleżanki ❤️ który mnie zaciekawił:
    będziecie sie szczepić na grypę i krztusiec ?
    Ja szczerze nie wiem (boję się w ciąży), nie wiedziałam że można i że jest to zalecane (nigdy nie szczepiłam się przeciwko grypie).

Szczęśliwa - ja też każdego dnia wymiotuje, nikt mi nie zalecil szpitala ... idziesz ?? Lekarza zmień koniecznie (brak słów).
    Sądzisz, że to moze być zatrucie ciążowe u nas ? Ja w grupie ryzyka jestem ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pewnie że tak jak będzie tobie pasował i jako lekarz i finansowo to zostań nie będziesz się stresować ;) mój lekarz bierze 200 zł za wizytę i nie zamieniła bym to na żadnego innego. Tak dokładnego i oddanego lekarza swojej pracy nie widziałam.dlatego nie szkoda mi ani zlotowki

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

Odnośnie szczepień w ciąży ostatnio to samo pytanie an forum zadalam. Ja w ciąży nie będę się szczepic bo słyszałam dużo negatywnych opinii A nawet takich że można zaszkodzić dziecku. Moim zdaniem ciąża to nie czas na szczepienia. A sezon grypowy w pełni więc bez celu ta szczepionka

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja rodzinna mi odradzila szczepienie, grypa przypadła mi na 1 trymestr gdzie i tak nie zleca się szczepien, a ksztusiec itp stosunkowo niedawno byłam szczepiona, więc też nie ma sensu.
    Szczęśliwa, a to wcześniej też był lek pryw czy nfz?
    Zatrucie czyli tzw gestoza ma inne objawy, tu bym bardziej obstawiala niepowsciagliwe wymioty ciężarnych.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek wczesniej to byla lekarka na nfz, od początku jakos jej nie ufalam w pelni. nieraz rzucila jakims dziwnym tekstem albo teorią.tez mysle ze to te niepowsciagliwe wymioty u mnie nasilają sie przez stres , zatrucie ciazowe ( chyba to to samo co stan przedrzucawkowy) oprocz wymiotow ma wiele innych objawow i jest to juz bardzo poważne zagrożenie.

Ciasteczko dlatego mysle ze tez masz te niepowsciagliwe wymioty zwłaszcza ze zauwazylam ze masz tak samo jak ja tendencje do zamartwiania sie i denerwowania. W kazdym razie nie mam zamiaru sie zglaszac na IP . Dzis juz nie wymiotuje nie widze sensu siedzenia w szpitalu paru godzin i blokowania miejsca. Wole isc na normalna wizyte i miec pewnosc ze jest wszystko ok. Zwlaszcza ze ide do naprawdę dobrego lekarza i jeszcze jego zapytam czy widzi sens jazdy na oddzial

o148o7es5xrrd9s8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa dokładnie przy gestozie jest wysokie ciśnienie bialkomocz i to nam daje stan przedrzucawkowy. Jak dojdzie do drgawek mamy rzucawke, serio przy aktualnych lekach jest to zjawisko prawie nie widoczne.
    Daj znać jak po wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 15:42

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wszystko jest możliwe :-P możesz i 400 np wydać i płeć może nie być znana , oczywiście życzę Ci aby się ujawniło wasze szczęście .

Ciasteczko Ja na krztusiec byłam szczepiona jak byłam trochę w większym wieku na grypę nie będę się szczepić nic mój gin mi nie mówił na temat tego szczepienia .

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tez prawda ale moze dzis dzidzia bedzie laskawa i pokaze co nie co:D miesiąc temu bylam na usg lekarz nic nie widzial teraz moze bedzie bardziej widoczne albo lekarz bardziej spostrzegawczy:)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z mdłościami, a jak często wymiotujecie? Nie wiem od którego momentu kończą się zwykłe mdłości ciążowe, a zaczynają te niepowściągliwe wymioty.. Mi się zdarza raz do dwóch dziennie ale mało jem bo jest mi ciągle nie dobrze, no i ostatnio we krwi wyszła mi za niska kreatynina i mocznik i dostałam burę od nefrologa, że za mało jem. Ale z kolei ginekolog mówiła, że takie wymioty są normalne i do 20 tygodnia jest w porządku jeśli się nie tyje, tyle że ona tych wyników jeszcze nie widziała.

Szczesliwa twoja ginekolog wysłała cię do szpitala tylko ze względu na częste wymioty czy jeszcze na podstawie wyników?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 16:47

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio też nawrocily wymioty. Wczoraj i dziś przed śniadaniem, a w poniedziałek miałam po śniadaniu i po kolacji...
    Ja już byłam u 4 różnych lekarzy, pomyslicie że oszalalam, ale pierwszy powalił mnie tekstem na zadane pytanie po co mam powtarzać badanie na grupę krwi skoro mam z zeszłego roku, odpowiedział ze skoro wiem lepiej jakie badania mam robić to mogę sama sobie ciążę prowadzić... Druga lekarka była ok, ale na drugą wizytę jak miałam przyjść to były okropne korki, zadzwoniłam ze się spóźnię, żeby kolejna pacjentka weszła. Jak już byłam blisko przychodni dostałam tel ze doktorka mnie nie przyjmie jak się spóźnię... Spoznilam się 5 min, szkoda było mi zawracać bo jechałam tam 3,5godz co normalnie zajmuje mi 1,5 godz... Byłam roztrzesiona, bieglam, a tu w przychodni lekarka mówi że spoznionych nie przyjmuje... A jak ja czekam pod gabinetem godzinę na lekarza to jest ok?? W rejestracji zapisali mnie do innej lekarki tak ze od razu miałam wizytę. Fajna była, normalnie jak u mamy się czułam takie podejście miała do mnie. Ale jak chciałam umówić do niej wizytę kolejną to nie było terminów wolnych. Teraz od dwóch wizyt jestem już u innej i nie zamierzam już zmieniać... Mam taką nadzieję. Także jeśli chodzi o zmianę lekarzy to nie ma problemów. Żaden nie pytał się czemu zmieniłam ani nie musiałam się tłumaczyć

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymiotuje każdego dnia praktycznie „, z reg rano do południa, na czczo od razu mnie mdli jak sie budzę - bywa i w południe (wczoraj), rzadko wieczorem Tak - choryuje na nerwice :(
    Nie jest tak ze wymiotuje non stop, często mi sie ulewa bo mam odruchy wymiotne zawsze do południa... czy to sa te wymioty ?
    Ja chyba byłam szczepiona w dzieciństwie ... teraz sie boje a grypa to chyba nie zaryzykuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam tych wymiotow ja miałam mdłości przed 3 miesiące i to katorga była.a co dopiero zwracać co rusz przez całą.ciaze chyba bym oszlala

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to na pewno nie z powodu nerwów bo z natury jestem oazą spokoju i ciężko mnie wyprowadzić z równowagi. Mdłości nie mam, głównie jak myje zęby to zwracam albo jak się przejem. Chyba teraz mamy ucisk na żołądek i stąd ta nadkwasota. Ja mam ciągle uczucie jakby mi jedzenie stało w przełyku

km5sroeqzvrm7hel.png

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Dziewczyny - temat od Koleżanki ❤️ który mnie zaciekawił:
    będziecie sie szczepić na grypę i krztusiec ?
    Ja szczerze nie wiem (boję się w ciąży), nie wiedziałam że można i że jest to zalecane (nigdy nie szczepiłam się przeciwko grypie).

Szczęśliwa - ja też każdego dnia wymiotuje, nikt mi nie zalecil szpitala ... idziesz ?? Lekarza zmień koniecznie (brak słów).
    Sądzisz, że to moze być zatrucie ciążowe u nas ? Ja w grupie ryzyka jestem ...
    U mnie w pracy były szczepienia na grypę. To byl pierwszy trymestr co prawda ale jak spytalam sie mojej lekarki czy moge sie szczepic to prawie sie przezegnala i powiedziala, ze absolutnie nie ;)
    Pewnie co lekarz to opinia ale jakby nie było to żywy wirus i czesto sie po tym choruje wiec mysle, ze nie warto ryzykować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 17:46

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka z grupą krwi jest tak, że trzeba mieć dwa różne wyniki w szpitalu, tak rckik mówi, po za tym przecieciala mogly się wytworzyć raz miałam pacjentke z gr A+ i miała pciala anty b. Zresztą pojedyncza grupa krwi jest noeporwierdzona, ja też robiłam dwa razy mimo posiadania karty z rckik bo nazwisko miałam inne, a to też już problem w szpitalu.
    Od tego roku się zmieniło z grupą. Mi lekarka zresztą kazała krew kartę wyrobić, bo tego się nikt nie przyczepi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 17:46

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png

Wysłany: 13 grudnia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka to faktycznie mialas przygody z lekarzami ja tez juz bym chciala miec tego jednego godnego zaufania. Ja to albo wymiotuje caly dzien i wtedy po wszystkim albo tylko na czczo sama slina. Czasem mam spokoj pare dni a teraz np 2 dni maraton :(

Ciasteczko a leczysz sie jakos na ta nerwice? Ja tez sie obawiam ze moge miec zaczatki chociaz wydawalo mi sie ze umiem panowac nad nerwami to ciało mi pokazuje ze chyba jednak nie;(

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek, jak dla ok, mogę powtórzyć badanie ale chce wiedzieć dlaczego a nie jak owca iść za masą. Lekarz mi nie wytłumaczył tylko potraktował w taki sposób. Wyniki które otrzymałam były identyczne jak poprzednie.

km5sroeqzvrm7hel.png

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ