WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Ja bym mogla jesc non stop. Narazie na mojej diecie pudelkowej (dieta nie oznacza odchudzania, zeby nie bylo!) ladnie trzymam wage. Po prostu jem regularnie i zdrowiej bo nie lapie kanapki z serem czy parówki na szybko. Bardzo fajne potrawy niektore sa w menu.

Od wagi sprzed samej ciazy przytylam tylko 2kg i to samym początku, gdy mialam niepochamowany apetyt. Wazylam juz nawet 63 ale podczas grypy zoladkowej co mialam 3 kg zleciały w jeden dzien... Ale wróciło juz tylko 2kg i tak sie trzyma. Jestem pewna ze w swieta - nuz bez pudelek poszybuje waga,bo ja kocham jesc ;)

A co to za dieta pudelkowa ?

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że piszecie o jedzeniu, bo sobie przypomniałam, że muszę kolacje zrobić. Oglądałam serial i jak tu weszłam to zdałam sobie sprawę, że pasuje coś zjeść.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm ja natomiast nic w diecie nie zmieniałam - tzn jem razowe pieczywo, zero smażonego, tłustego, z cukrem to tylko jogurt zjem, żadnych słodkości czy chipsów, dużo warzyw i owoców - a i tak plus 4 kg...
    Z tym że mi ten brzuszek mocno 'wyskoczył'

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 20:47

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od tygodnia też mam ogromny apetyt! Co to będzie! Trzeba jakoś troszkę przystopować :o

Co do skóry ja mialam zawsze sucha, teraz nie zauważyłam zmian, kąpię się z olejkami babydream i to mi bardzo pomaga.
    Natomiast włosy mylam zawsze codziennie a od niedawna zauważyłam że nie muszę i myje co 2-3 dni i to jest piekne <3 zazdroszczę dziewczynom które mają tak na co dzień.

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spróbujcie olejki migdałowe do kąpieli lub smarowania. Działa cuda.

iwwk, Oleander lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me

Dieta pudelkowa to może i fajne rozwiązanie ale niesie ze sobą duże koszty bo to około 2 tysiące miesięcznie ja będąc na chorobowym mam mnóstwo czasu żeby przygotować sobie je sama pewnie jak większość dziewczyn tutaj. Ale wiadomo każdy robi co uwaza

• Pantera Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Dziewczyny spróbujcie olejki migdałowe do kąpieli lub smarowania. Działa cuda.
    Dokładnie :) do smarowania siebie czy dziecka się sprawdza
    A dla noworodka olej kokosowy na ciałko i pupę, bo dodatkowo działa antyseptycznie

iwwk, Oleander lubią tę wiadomość

• mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ja już po połówkowych. Z dzieckiem wszystko ok. Na razie ma 374 g i już wiemy kto mieszka w moim brzuchu. Chusy możesz wpisać chłopaka! :) Ja nie dowierzam, ale bardzo się cieszę, że dziecko zdrowe i będę miała rodzynka w domu. A najstarsza córka ostatnio mi mówiła, że chciałaby braciszka bo ma już siostrę, więc tym bardziej nie mogę się doczekać jak jej jutro rano powiem.

puszek369, Szczesliwa ledwo zywa, Chusy, Oleander, MaMaMi83, iwwk, PatkaPP, 4me, ago91, Milka1991, Agata :), KasiuniaH, Veri lubią tę wiadomość

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super newsy <3 Juz dopisuje!

Dziewczyny ta nasza lista jest mocno zachwiana pod naciskiem testosteronu :D

17:6 dla druzyny siusiakow ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2018, 22:52

Szczesliwa ledwo zywa, 4me, Agata :), mumoftwo lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow 17:6 będą miały w czym dziewczyny wybierać hehe

Agata :) lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    4me

Dieta pudelkowa to może i fajne rozwiązanie ale niesie ze sobą duże koszty bo to około 2 tysiące miesięcznie ja będąc na chorobowym mam mnóstwo czasu żeby przygotować sobie je sama pewnie jak większość dziewczyn tutaj. Ale wiadomo każdy robi co uwaza
    Dzizas jakie 2 tysiące? :) Ja wzielam z ogólnopolskiej firmy maczfit i zaplacilam 900 pln. Tak wiem,ze to sporo ale to byl prezent i zrobilam to raz tylko na grudzien w ramach zrobienia dla siebie czegos dobrego raz na jakis czas :)

Gdyby nie swieta to na caly miesiac wyszloby drozej ok 1300. Jednak sa tez u nas w miesciw mniej popularnw cateringi ktore nie reklamuja sie w mediach i koszt to ok 700 pln. Ja przez ciaze chcialam cos sprawdzonego i z certyfikatami.

Ja ciagle pracuje wczoraj wrocilam do domu o 19.30 (dwoch lekarzy po pracy) a wyszlam o 7 rano- nie wiem jak bede gotowac gdy te luksusy sie skoncza ;)
    Moze juz lekko przystępuje z praca i zacznę pokazywac bardziej brzuch by wymuszac presje lzejszego traktowania ;) a tak na powaznie ciezarne musza teraz pracowac 8h z wieksza iloscia przerw wiec i tak i tak bede przychodzic do domu po 17 i padac na twarz, w dni kiedy trzeba cos zalatwic na miescie to znow bedzie 19 wiec mi ten catering ratuje zdrowe odzywianie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 06:47

Oleander lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka radocha od wieczora.. Moja siostra jest w ciąży :) to będą piersze wnuki naszych rodziców.. Między nami jest równo 12 tygodni.. Ale radość, aż musiałam się z Wami podzielić :)
    Miłego dnia..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 06:20

4me, Milka1991, MaMaMi83, Oleander, Chusy, Kruszynka91, Szczesliwa ledwo zywa, Agata :), Veri lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    A co to za dieta pudelkowa ?
    To po prostu catering, ktory ktos Ci przywozi codziennie w nocy pod drzwi. Ja mam akurat 5 poislkow dziennie normalnej zbilansowanej diety. Bez weekndow bo wtedy mam czas na gotowanie. Zadne odchudzanie, wege czy inne specjalne zyczenia.

Wlasnie wcinam buleczki razowe z jagodami i jogurtem a na obiad dzis rolada z indyka z buraczkami i jakies tam zdrowe dodatki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2018, 06:48

Milka1991 lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    To po prostu catering, ktory ktos Ci przywozi codziennie w nocy pod drzwi. Ja mam akurat 5 poislkow dziennie normalnej zbilansowanej diety. Bez weekndow bo wtedy mam czas na gotowanie. Zadne odchudzanie, wege czy inne specjalne zyczenia.

Wlasnie wcinam buleczki razowe z jagodami i jogurtem a na obiad dzis rolada z indyka z buraczkami i jakies tam zdrowe dodatki ;)

I to już jest ugotowane ? Musisz tylko podgrzać czy tylko składniki ci przynoszą?

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Super newsy <3 Juz dopisuje!

Dziewczyny ta nasza lista jest mocno zachwiana pod naciskiem testosteronu :D

17:6 dla druzyny siusiakow ;D

U nas też synek :D

Agata :) lubi tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, niewiarygodne poprostu. Myslicie ze te proporcje sie zmienia? CIekawe czy jakis chlopak sie okaze dziewczynka ;)

PatkaPP - gratki dla siostry : ) U nas jest podobna sytuacja, mamy aktualnie 3 mlode dziewczyny w rodzinie, ja i dwie kuzynki i wszystkie trzy jestesmy w ciazy. Ja w 19 tyg, jedna w 8 miesiacu, a druga w 12 tyg z blizniakami : )

PatkaPP lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

No u nas zdecydowanie przeważają faceci na forum ;) lecę z małą do przedszkola bo tak się kończy A jescze 5 minut jescze 5 minut i spóźniona masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jak mnie wieczorem wymioty wymęczyły.. Leżałam sobie już w łóżku i nagle tak z niczego mnie wzięło, a że nie miałam czym to mnie tylko naciągało nad kiblem.. Żołądek mnie boli mam nadzieję że śniadanie już wejdzie :( ehh takie żale z rana

W środę wizyta, ciekawe którą grupę nasze maleństwo zasili :D

• 4me Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    I to już jest ugotowane ? Musisz tylko podgrzać czy tylko składniki ci przynoszą?
    Wszystko gotowe, kazdy posilek w osobnym pojemniczku :) zyc, nie umierac :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle, ze czesc z tych chlopakow to jednak beda babeczki ;) ale wokol mnie zdecydowanie wiecej chłopców jest wsrod dzieci niz dziewczynek. Te nasze chlopy beda musialy sie nastarac by dobra żonę znalezc ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ