X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moglabym ale to takie jak lizanie lizaka przez papierek :P Juz odczekam te 5 miesiecy :D

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy ja to samo mam z tym grzancem !
    Ostatnio bylam na Rynku Glownym u mnie w Krk i wiadomo jak to tam wielka beczka z winem kolejka na polu mrozik i ten aromat w powietrzu wszyscy z dymiacymi kubeczkami a ja z ozorem na wierzchu:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Co do snów to w ciąży znacznie częściej mi się śnią ale zazwyczaj jakieś głupoty.
    Na pierwszej wizycie miałam 56kg, teraz 58,8kg. Wcześniej prawie w ogóle się nie ważyłam, ale czułam w wakacje że przytylam. u mnie wahała się zazwyczaj 53-55, a wzrostu mam 164 ;)
    dziś byłam na zakupach na hali targowej i o mało bym nie zemdlała, tak mi się słabo zrobiło. same zapachy blee..

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane jak leżę to wygląda tak

308eg6f.jpg

Szczęśliwa Mamusia, Veri lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Startowałam z wagą 48kg, 160cm wzrostu.
    17tc i 54kg, brzuszek spory, ale to druga ciaża.
    W pierwszej przytyłam 12kg, szybko zeszło.
    Teraz mam podobny plan, ale ta waga tak szybko rosnie, a zimno jak nie wiem to i spacery rzadkie.

MaryJane, Iwwk,
    A to nie mięśnie takie napięte?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 11:55

• Pantera Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszyscy chodzy a córka zapalenie oskrzeli, które jakos nie chce minąć.
    Pedzę do pracy, po pracy escape room, a wieczorem randka z Mężem :) 6 lat temu się poznaliśmy
    Jak dobrze że już za chwilę będzie mozna na kilka dni zwolnić tempa na Święta :)
    Udanego dnia!

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Masz piękny brzusio ❤️❤️ .

Pantera Życzę szybkiego powrotu do zdrowia ;-).

Ja to nie wiem ile ważyłam przed ciążą , nie mam wagi łazienkowej ostatnio jak ważyłam się u gina to ważyłam 68,5 potem 69.9 nic nie mówił że mam małą wagę , a mam 170 . Mam taką znajomą z innego forum gdzie jest na samym końcu ciąży 37 tc ❤️❤️❤️ i praktycznie mało co przybrała pod koniec ciąży zaczęło coś tam przybywać o ile dobrze pamiętam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 11:58

Pantera lubi tę wiadomość

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

A ja sobie wlasnie czekam u fryzjera na swoją kolej.

Ja startowałam z waga 58kg przy 161 cm
    Obecnie prawie 62kg

Brzuszek mam chyba adekwatny do miesiąca, nie za duży nie za mały choć wiele osób mi mówi że jak na 5 miesiąc to malutki :)

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny! :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera u mnie brzuszek napięty nie jest, ale mięśnie trzymają, dlatego się na boki nie rozlewa, bo ja nie czuję, żeby on był twardy. Potrafię wyczuć kiedy macica się stawia, bo od czasu do czasu wyczuwam taką gulkę twardą, wtedy z reguły się niunia przemieszcza, chyba z 2 razy tak miałam dosłownie kilka sekund to trwało. Pokaże Wam dla porównania zdjęcie z przodu i z boku jaka jest różnica w porównaniu do tego jak leżę. Potem skasuję więc nie cytujcie :) I czasami różnie ten brzuch się układa, raz jest mniejszy, chyba zależy dużo od zawartości żołądka i jelit :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 12:27

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk, to ja na lezaco dokładnie tak samo, dziewczyny mówią że to macica postawiona. Jak stoję też nie widać takiej kulki, tylko ja mam duzo więcej tłuszczu, więc się rozlewam bardziej haha :D

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane pokaż to zdjęcie, ale jeśli to wygląda jak u mnie i przy tym jest miękkie to nie sądzę żeby u Ciebie to była stawiająca się macica. Macica jest teraz mniejsza od całego brzuszka do tego jak się stawia to jest twarda prawie jak kamień :D Każda ma inną budowę, mięśnie słabsze bądź mocniejsze, więcej lub mniej tłuszczyku, dlatego inaczej się ten brzuszek może na leżąco rozkładać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 12:23

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, ale u mnie akurat twarde jest jak tak stoi. I potrafi tak stać z godzinę a potem nic. Zaraz spróbuję wrzucić fotę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 12:57

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę działa. Chyba normalnie wygląda. Nie wiem jak Ty oceniasz to twardnienie i jaka jest u Ciebie granica twardości. U mnie on taki flak straszny nie jest, ale też nie jest taki strasznie twardy, daje radę "wbijać" palce i nie czuje strasznego oporu. Wydaje mi się, że powiększona macica musi być troszkę twardsza niż fałdki tłuszczu :D Dla mnie taka stawiająca się twarda jest wtedy kiedy dosłownie placami czuję jakbym miała taką gulę stwardniałą i nie da się tych palców "wbić" :D Jeśli Tobie tak mocno twardnieje i na długo to próbuj się wtedy przekręcić na bok, pochodzić, ale nigdy nie masuj tego.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to nawet są szampany bezalkoholowe. Muszę kupić sobie na sylwestra i spróbować ciekawe czy jest dobry ;) pil ktoś ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na sylwestra kupuje piccolo :D

Szczesliwa ledwo zywa, iwwk lubią tę wiadomość

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam piccolo mango napewno kupie na Sylwka i wypije naraz:D

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Ja uwielbiam piccolo mango napewno kupie na Sylwka i wypije naraz:D

Ooo jest smak mango ?? Muszę.kupic uwielbiam mango ♥️ gdzie kupujesz ?

• iwwk Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander mam dokładnie taki sam plan :D

Oleander lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm nie wiem czy mango nawet nie wiedziałam że są różne smaki :D pamiętam że mama mi kupowała na sylwestra zawsze i miło będzie powspominać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by ktoś był.zainteresowamy poacielami na licencji typu . Świnka pepa czy auta itd to w 1 święto będzie można na stronie Jyska zamówić online z odbiorem i płatnościa w sklepie ma.by -50% taniej lub 27.12 w sklepach tej samej cenie :) może się komuś info przyda. Bo dziś chciałam kupić synowi pościel peppa pani poinformowała.mnie że będą.za.65.zł w tych terminach A aktualnie 129 zł kosztują ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 12:57

‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ