X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

A jak u Ciebie powiedz ?? Sytuacja opanowana ? To w końcu to była Odra czy tylko straszak ? No i czy minęły ci te paskudne plamienia ?

• Chusy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamienia minely, mma nadzieje ze na dobre : ) Odry nie widac i nie slychac, takze albo dzieciaczek byl chory na cos innego albo nas to ominelo. Moje chorobsko tez juz przeszlo takze wszystko pozytywnie <3

Moja mala sie zrobila strasznie wymagajaca za to, akurat teraz jak nie mam sily caly dzien byc na nogach : ) Ledwo zobaczy ze siadam to juz robi ueeeeee, albo mi sie probuje na kolana wdrapac zeby cos zmalowac w poblizu. Heh a tu im dalej tym gorzej bo wiekszy brzuch bedzie i chyba sie bede za nia turlac po mieszkaniu. Padam z nog o 8 :P

Szczesliwa ledwo zywa, o_mad.ko!, didi123, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

To super czytać że u was wszystko już dobrze rewelacja ;) no dzieciaki zawsze coś wymyśla A zwłaszcza takie małe. Jedyne z czego się cieszę że między dziećmi jest dłuższa przerwa bo akurat syn do przedszkola córka do 1 klasy pójdzie A ja spokojnie będę sama z synem to nie będę miała.urwania głowy bo po operacji masakra jescze mieć ubiegające dziecko gdzie oczy trzeba mieć dookoła glowy

• Chusy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie mysle nad tym czy nie dac malej do zlobka zanim sie drugi maluch urodzi. Ma teraz poltora roczku prawie, ale jest bardzo aktywna. I bardzo lubi bawic sie z dzieciakami a ja jej nie moge zapewnic takiej frajdy i szybko sie teraz mecze.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • o_mad.ko! Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widać Wam już brzuch?Bo u mnie nic prawie...

.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o_mad.ko! wrote:

A która to twoja ciąża ? Moja 3.I brzuch mam widoczny od conajmniej 12 tygodnia. A teraz to nawet w sklepie mnie bez kolejki proszą duży brzuch mam.jak to na 5 miesiąc

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o_mad.ko! wrote:

U mnie też szału nie ma. Jak ubiore luźny sweter to nie widać nic aczkolwiek w zwykle spodnie już nie wchodzę.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa i jeszcze zapomniałam z tego wszystkiego wam napisać byłam dziś w hm. Na spodnie ciążowe spoko promocje za 2 pary jeansy i takie bawełniane zapłaciłam 90zl.

PatkaPP, Veri lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ogromny, mialam taki w 7 miesiacu okolo w pierwszej ciazy. W pasie mam teraz 92 cm, a poprzednio w 9 miesiacu mialam 98 gdzies.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ledwo co widać, był większy a teraz jakby się zmniejszył trochę

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie widac w obcislych ciuchach w luźnych nikt by nie zauwazyl. W jeansach troche gniecie i od przedwczoraj chodzr w ciazowych:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polećcie dziewczyny jakieś rajstopy ciążowe. Macie jakieś sprawdzone marki. Takie conajmnien 60den potrzebuje na swieta.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zaczęło być widać od tego tygodnia używam spodni ciążowych, bo już mi było niewygodnie :p

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 4 poszłam siku i od tego czasu się kręcę z boku na bok przez mdłości grrrr..

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander to witaj w klubie, tylko u mnie bez mdłości. Mam tak średnio co trzy dni..

MamaMi dzięki za info o h&m, właśnie szukam spodni czarnych ciążowych. Bo zostały.mi dwie pary w które wchodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 07:55

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami ja co prawda 40den ale gatta. Rewelacja. Mega wygodne. Polecam ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Polećcie dziewczyny jakieś rajstopy ciążowe. Macie jakieś sprawdzone marki. Takie conajmnien 60den potrzebuje na swieta.

Ja zwykłych rajstop Gatty nie cierpiałam, bo uważałam, ze są dziwnie słabe, ale teraz ciążowe sobie chwalę.
    Niezłe są też takie grubsze z H&M - sprzedają w dwupaku.

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:

Polecam z gatty mam 2 pary z serii mama są super mega wygodne A góra rośnie razem z brzuchem około 23 zl kosztują ale warto

Są jescze w calzedonii w dwupakach też ciążowe rajstopy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 08:45

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Niezłe są też takie grubsze z H&M - sprzedają w dwupaku.

Właśnie u mnie w hm nie było wogole rajstop ciazowych a w gattcie małe rozmiary. Ale podjadę sobie dziś do galerii do gatty to może coś będzie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

W dn. 17.12 byłam na połówkowych. Sprawdziły się moje przeczucia i będzie siusiak :D Także poproszę o dopisanie w miarę możliwości.

Wszystko jest ok, lekarz nie miał żadnych wątpliwości.
    Mały waży ok 370 gr, więc sporo, od głowy do pupy ma ok 15 cm - pewnie będzie kobyła, ale tatuś 194 cm, więc raczej nie jest to zaskoczenie ;)

Mam do Was pytanie odnośnie wymiarów. Ile macie wzrostu, z jaką wagą startowałyście i ile ważycie teraz? A może mierzycie obwód brzucha? :)
    To moja pierwsza ciąża i chciałabym mieć jakiś punkt odniesienia :D

Pozdrawiam wszystkie i choć mało się udzielam czytam Was na bieżąco.

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, Nistera, Milka1991, Agata :) lubią tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ