X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Veri Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Właśnie u mnie w hm nie było wogole rajstop ciazowych a w gattcie małe rozmiary. Ale podjadę sobie dziś do galerii do gatty to może coś będzie.

Nie wiem gdzie patrzyłaś w H&M - może faktycznie nie było. Ale na przykład u mnie w sklepie wiszą razem ze zwykłymi i czasami ciężko je zidentyfikować, trzeba poszperać.

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri bedzie chłop jak dąb!;) ja naleze do tych niskich bo mam 158 cm startowalam z waga 67 wiec z lekka nadwaga na ostatnich badaniach 13.12 wazylam 62 tak ze -5 na liczniku ale wymioty się do tego przyczynily.a brzuszek chyba zaczne mierzyc bo dopiero zaczal rosnac:)

Veri lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 170cm wzrostu, waga przed ciążą 63 teraz 64. Też jestem pierwszy raz w ciąży :) nie mierzyłam jeszcze brzucha

• Veri Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Veri bedzie chłop jak dąb!;) ja naleze do tych niskich bo mam 158 cm startowalam z waga 67 wiec z lekka nadwaga na ostatnich badaniach 13.12 wazylam 62 tak ze -5 na liczniku ale wymioty się do tego przyczynily.a brzuszek chyba zaczne mierzyc bo dopiero zaczal rosnac:)

O widzisz, między nami tylko kilka dni różnicy, a ja mam już też 5, ale na plusie :D Tyle, że mam 170 i startowałam z niedowagą tzn. 50 kg.
    No ale brzuch to już mam naprawdę solidny, nic się nie ukryje. Praktycznie od 3 miesiąca w spodniach i rajstopach ciążowych chodzę, bo wszystko mnie uwierało.

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Nie wiem gdzie patrzyłaś w H&M - może faktycznie nie było. Ale na przykład u mnie w sklepie wiszą razem ze zwykłymi i czasami ciężko je zidentyfikować, trzeba poszperać.

Nie było bo pytałam ekspedientka. Stąd mam pewność. Mam kuzynke w hm i ona mi mówiła że czasem dostają a czasem przyjdzie kilka sztuk różnie to bywa.

Ja mam 173cm startowałam z waga 73kg ważę teraz 74 ale ja jestem na diecie cukrzycowej.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 166cm wzrostu i startowałam z wagą 55kg teraz mam 57,5. Brzuszek mam bardzo mały, ale rośnie, bo w talii mam teraz 68 cm, a miałam zawsze 64, a w miejscu brzuszka jest 77 cm, a było 70 cm przed ciążą ( miejsce niżej pod talią). W ubraniu u mnie tego brzuszka praktycznie nie widać, czasem jak się ustawię dobrze to jest widoczny, jak leżę na plecach to taka mała kulka wystaje :) Oczywiście po całym dniu jak jelita są pełne to też bardziej widoczny, ale nadal bez szału. Kupuję ubrania w swoim rozmiarze, jeszcze, bo rozmiar większy na mnie wisi, a na ciążowe fajne jeszcze nie trafiłam.

Oglądałam właśnie te rajstopy z gatty, lubię pończochy z gatty więc pewnie z rajstopami ciążowymi też się zaprzyjaźnię, akurat do tunik będą idealne te czarne :)

atdcjw4ziax1my6y.png

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri przy Twojej niedowadze to spadek 5 kg bylby naprawdę niewskazany. Mi lekarze caly czas powtarzali ze mi na zdrowie wyjdzie bo mam zapasy i dziecko tez z nich korzysta:) i pewnie dlatego u Ciebie szybko widac bo tluszczyk nie przyslania;D

Veri lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri Witaj wśród nas i witam inne nowe mamy ;-) :-) .

Gratuluję udanych wizyt ❤️❤️ .

Mocno trzymam kciuki , za dzisiejsze wizyty :-) .
    o_mad.ko! wrote:
    Dziewczyny widać Wam już brzuch?Bo u mnie nic prawie...

Ja miałam taką znajomą gdzie dopiero w 7/8 msc widać było , że jest w ciąży jej brzuszek wyglądał jakby była w 4/5 miesiącu , a córeczka jaka dorodna się urodziła ;-) :-) .

Hej hej :-) ;-) .

Ciąg arktycznego wiatru dalszy zimno jak na Syberii , a ślisko jak nie wiem a zapowiadają opady deszczu :O nie no pięknie ale będzie ślizgawica . Mi trochę lekki katar odpuszcza już dziś 20 coraz bliżej do wizyty po Świętach 27 Grudnia kierunek badania potem w Piątek sobie odbiorę i w Sobotę o 8 rano wizyta ❤️ . Samopoczucie oki przy Ani tak mi ten czas mija nie wiadomo kiedy :-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 10:00

Veri lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam - dr sie nagadał ze połówkowe trzeba robić 23-24 tydz (kurde zarejestrowali mnie tak sami!!) No bo wtedy dopiero serce widać i wady, ze guzik dzis zobaczy, ze jestem gruba to guzik widzi, tyle co zobaczył to niby Ok, ale nie mógł wszystkiego bo jest za wcześnie i jestem gruba - więcej narzekał niż mówił co widzi, tylko szyjka 49.
    Za tydz mam to prv badanie :( jestem załamana ...

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kurcze ciasteczko, nie powinien tak mówić, jakieś to niepoważne. Właśnie zalecają 18-22tc, 20 jest optymalny, już pisałam dlaczego ważne, żeby do 22 zrobić.
    Ja też o 4 wstałam i do 6 się krecilam

Veri, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri moja druga ciąża. Tak jak poprzednio startowalam z 56,5kg przy 172cm. Przytylam już 7,5kg więc chyba jestem rekordzistka na forum. Poprzednio przytylam łącznie 16kg i zrzucilam to w 3msc. Myślę że teraz będzie podobnie :)

Veri lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Byłam - dr sie nagadał ze połówkowe trzeba robić 23-24 tydz (kurde zarejestrowali mnie tak sami!!) No bo wtedy dopiero serce widać i wady, ze guzik dzis zobaczy, ze jestem gruba to guzik widzi, tyle co zobaczył to niby Ok, ale nie mógł wszystkiego bo jest za wcześnie i jestem gruba - więcej narzekał niż mówił co widzi, tylko szyjka 49.
    Za tydz mam to prv badanie :( jestem załamana ...

Nie no ja nie mogę normalnie bym tak tego lekarza wyzwała jak nie wiem , serce już dużo wcześniej widać i słychać byłam 1 Grudnia na wizycie i jak pięknie serduszko słyszałam więc , głupoty gada i nie przejmuj się tym sam jest gruby moja taka koleżanka była dość otyła i zawsze miała z tym problemy itp itd , a jak zaszła w ciążę to taka u nas jedna Pani a wiadomo jak to jest gdy się na wsi mieszka powiedziała tak , ona tego nie słyszała że jak taki grubas urodzi dziecko no aż jej nie przywaliłam , ona taka święta że własnego męża biła i każdy o tym wiedział i SN urodziła zdrową córeczkę .

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

Nie martw się ja polowkowe też mam dopiero w 23 tygodniu (22+1) natomiast niestosowne są uwagi na temat twojej wagi bo nie ejst to sprawa lekarza. On ma płacone za badanie A nie za głupie gadanie. Nie poszła bym więcej do takiego lekarza który mnie obraża i przez którego źle bym się czula

Szczęśliwa Mamusia, Oleander lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam coś śmiesznego nie wiem czy w ciąży fantazja kobiety jest jakaś wybujala ale cała noc śniły mi się dzisiaj gadżety erotyczne haha aż wstyd się przyznawać xD

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Powiem wam coś śmiesznego nie wiem czy w ciąży fantazja kobiety jest jakaś wybujala ale cała noc śniły mi się dzisiaj gadżety erotyczne haha aż wstyd się przyznawać xD

Ja to mam już takie głupie sny jak nie wiem , ostatnio śniło mi się że żona takiego brata ciotecznego mojego męża zmarła :O :O , potem mój mąż :O :O a ja z nim byłam nie no jakieś cyrki i nie wiadomo skąd takie myśli się biorą B-) .

Z racji że mój mąż żadko co mówi Mi coś miłego ostatnio tam miał wykonać z drewna taką małą choinkę dla jednej tam takiej Pani z przedszkola , bo bardzo jej się spodobały choinki co mój mąż wcześniej wykonał , i tak mi mówi : a skąd ja tam mam wiedzieć która to ta Pani Joanna Ty tam chodzisz i Ty wiesz ja na inne kobiety się nie patrzę ❤️ , niby nic takiego ale to miłe nie raz mu mówię że powinienem częściej mi mówić takie miłe słowa a nie raz na ruski rok :-P .

Oleander lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Szczesliwa Mamusiu chlopy rzadko prawia komplementy a jak robia za czesto to jest podejrzane. Najważniejsze zeby czynami pokazywali ze kochaja i im zalezy;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Hehe Szczesliwa Mamusiu chlopy rzadko prawia komplementy a jak robia za czesto to jest podejrzane. Najważniejsze zeby czynami pokazywali ze kochaja i im zalezy;)

Żeby też tak potrafił robić :-P . Wiem że mu zależy tylko tego nie okazuje , jesteśmy razem już 10 lat więc kawał wspomnień i lat ❤️ .

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 160 cm, zaczynałam z waga 56kg, potem po ciężkich przejściach z jelitami doszłam do 52.5 a teraz tak mniej więcej 55kg mam także dalej na minusie. A brzuch dalej zależy od pory dnia, czasem jest całkiem płaski a czasem taka stojąca kulka, wrzucałem nawet dziś na fb foto i dziewczyny mówią że to macica postawiona, tylko niby czemu ona się stawia i tak godzinę czy 2 potrafi być? Nigdzie nawet takiego przypadku nie znalazłam haha
    Iwwk, umiesz zrobić zdjęcie jakTwoj brzuch wygląda leżąc całkiem na płasko? Bo u mnie ta niby stojąca macice też tylko wtedy widac i mocno czuć

gann3e3k0unlohxb.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari, ja mialam ostatnio cala wampirza serie snow po przeczytaniu jednej ksiazki. Nie narzekam. :D

Ja wam musze przyznac ze moj maz potrafi prawic komplementy : ) Robi to od czasu do czasu, nie za czesto ale jak juz cos powie to zostaje w pamieci. Przy tym robi to w taki sposob ze sie czuje jak najpiekniejsza kobieta na ziemi :D <3 My jestesmy prawie 5 lat po slubie.

Kurde mam straszna ochote na grzane wino.. :<!!!!! Normalnie mysle o tych gozdzikach i pomaranczce i wariuje.

Wagowo startowalam z 63, mam 167 cm. Nie pozbylam sie jeszcze kilosow z poprzedniej ciazy niestety. w kazdym razie teraz jestem na 67 ale wszystko w brzuch poszlo, pozostale obwody mam takie same jak byly przy starcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 11:24

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy może zrób sobie alternatywna wersję z winem bezalkoholowym :)
    Ja nie mam snów, od wielkiego dzwonu raz na jakiś czas może się coś zdarzy.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ