Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie pisalam nie mialam sily ach te swieta... czuje sie padnieta samymi zakupami i wgl... Jeszcze zdarzaja mi sie wymioty.. np wczoraj dzis nad wc wisialam ale jakos dalam rade.
Byla u mnie dzis polozna slyszalam seduszko ok 144 uderzen na minute , dostalam smoczek butelke poradniki o takie probki dla malenstwa , bardzo mila kobieta otworzylam sie przed nia , jestem zadowolona. Polecam
Mam od paru dni swedzenie od 2 dni pieczenie ze bym powiedziala ze mnie tam pali doslownie pali jak wkladam luteine pali mnie nie moge wlozyc jestem tak nabrzmiala . Dzis ledwo nie dostalam zawalu niedlugo po wizycie poloznej moze minela godzina ?
Ide do toalety podcieram sie a tu plamki malutkie na papierze , albo podraznilam sie wkladajac albo ... odraZU polecialam do swojego ginekologa przymowal prywatnie ale przyjal mnie na nfz przed innymi pacjentkami zbadal mnie ze ewidentnie stan zapalny ciezko bylo mnie zbadac jestem tak przez to napuchnieta , mowil ze to przez ten stan zapalny zapisal mi globulki i polecil masc. Z dzieckiem wszystko w porzadku szyjka 5.5 cm wydluzyla sie miala 4.1 mowil ze mam bardzo swietna dluga szyjke na dzien dzisiejszy ,ze luteina duzo dziala zmiejszyl mi z 3x1 na 2x1 biore luteine 100 dopochwowo . mam i tak przyjsc w piatek czy tabletki pomagaja na swoja planowa wizyte .Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOj Didi
kuruj się!!!
Skarb - ja chyba bede odstawiać luteinę - ponoć szyjka Ok teraz czekam na zgodę od drugiego lek. Masz piękna szyjkę !
A mdłości i wymioty- u mnie nic nie przechodzi i poranki mam bleee - słuchaj a moze my to mamy od tej luteiny !??
didi123 lubi tę wiadomość
-
Ja już po połówkowych. Na 100 dziewczynka, wszystko w normie. Oglądaliśmy wszystko: główkę, rączki, nóżki, serduszko itp. Dzięki bogu wszystko ok
ulga na maxa. Waży ok 400 g. Cieszymy się. Tak ślicznie rączkami i nóżkami machala. Jedynie zaslaniala twarzyczke i nie ma pieknego zdjecia portretowego
Ciasteczko777, Milka1991, didi123, Oleander, Veri, Paula_071, Chusy, skarb15, Agata :), Kruszynka91, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Samari wrote:O kurczę aż taka infekcja ?
Oby nie i przejdzie szybciej, ale moje dr ma bardzo odległe terminy.
Przytyłam w końcu 1,3 kg
Ciasteczko777
Mi było lepiej po odstawieniu progesteronu i dlatego nadal uważam, że częste wymioty i całodobowe mdłości były po części spowodowane tymi tabsami. Oczywiście nie ustąpiło to od razu, ale jak już wymiotowałam 1-2 razy dziennie i mdłości miałam tylko rano to już mi się lepiej funkcjonowało.Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
Pantera wrote:Mamami, Martek,
Na usg 12tc nie było nieprawidłowości jak rozumiem?
Połówkowe jeszcze przed Wami?
Tak na wcześniejszych usg nic niepokojącego nie było. Moja dr zawsze sprawdza dokładnie wszystko. Ma jakąś dodatkową specjalizację z ultrasonografii także bombel wyogladany jest na wszystkie strony na każdej wizycie. Do tej pory było wszystko super a dziś taka niespodzianka.
Ja bym zwariowala jakbym miała mieć tylko 3 usg w ciąży.
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMama mi
Ale pomysł pozytywnie że wczesna diagnostyka da możliwość ewentualnego wyleczenia dziecka jeśli coś by mu bylo A jak kiedyś kobiety nic nie wiedział i chore dzieci rodziły... jedyny plus w tej całej sytuacja to ten że masz rękę na pulsie i wiesz co się dzieje A nie chodzisz z głowa w chmurach A przy porodzie bach bo chore. -
Już po wizycie, wszystko super, 320g, dziewczyna!
Oleander, didi123, Ciasteczko777, Paula_071, Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, Chusy, Milka1991, skarb15, KasiuniaH, Agata :), PatkaPP, ago91, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Mamami
To trafiła Ci się super dokładna doktor.
Tak jak pisałam, standardowo robi się 3 dokładne usg, a na pozostałych wizytach tylko takie podglądanie. Zwykli ginekolodzy się po prostu nie znają... więc masz szczęście, że Twoja jest taka skrupulatna.
-
Nawet usg prenatalne lekarze robią z różną dokładnoscią i pewnie też w zależności od mozliwosci sprzętu.
W szpitalu Medicover lekarz badał przepływy dziecka, tętnice - czy krew się nie cofa przepływ krwi w serduszku - podświetla się na czerwono i niebiesko.
W CM Damiana (ta sama grupa) lekarz juz nie badała tych przeplywów, nie miała widocznie takiej możliwosci technicznych, skupiała się na odnalezieniu stóp i dłoni.
-
Pantera wrote:Mamami
To trafiła Ci się super dokładna doktor.
Na stronie przychodni jest taka informacja o niej
"Jej zainteresowania zawodowe skupiają się przede wszystkim na diagnostyce prenatalnej, prowadzeniu ciąży fizjologicznej i patologicznej, także u pacjentek z ciążą wysokiego ryzyka wymagających ponadstandardowej, kompleksowej opieki medycznej.
Zajmuje się diagnostyką ultrasonograficzną zarówno w zakresie ginekologii jak i położnictwa oraz patologii ciąży, w tym badaniami 3D/4D posiada certyfikat (FMF) potwierdzający wysokie kompetencje w zakresie wykrywania nieprawidłowości anatomicznych oraz skriningu wad genetycznych u płodów. Ma jeszcze specjalizację z onkologii ginekologicznej i pracuje w klinice leczenia niepłodności więc wiedzę ma bardzo rozległą.
Oby było u mnie tak jak w większości przypadków oby...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 19:05
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Kasiunia, Kruszynka super że wszystko dobrze no i gratuluję córeczek!
oj posypia się teraz dziewczynki, chłopca było można stwierdzić wcześniej po prostu
I luteina niekoniecznie musi dawać takie dolegliwości, ja biorę od 8 tygodnia 2 razy 100 i nie wymiotowalam w ogóle, jakieś 2 tygodnie gdzieś tam miałam że było mi niedobrze ale nic poza tymWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 19:29
-
nick nieaktualnyMój lekarz jest tez tak samo dokładny zawsze bada przepływy i robi na każdej wizycie pomiary tak dokładne jak na prenatalnych dlatego wizyta trwa 45 minut. I też zajmuje się leczeniem niepłodności i rozległa diagnostyka ginekologiczna i ciążowa współpracuje z profesorem leczenia niepłodności z Warszawy. Tani nie jest ale skuteczny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 19:37
-
nick nieaktualny
-
MaryJane wrote:
I luteina niekoniecznie musi dawać takie dolegliwości, ja biorę od 8 tygodnia 2 razy 100 i nie wymiotowalam w ogóle, jakieś 2 tygodnie gdzieś tam miałam że było mi niedobrze ale nic poza tym
Bo pewnie nie na każdego tak działa.
Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
Gratuluje udanych wizyt dziewczyny : )
Mamami, nie stresuj sie, wiekszosc z tych torbieli sie wchlania. Poza tym to cos na co nie mamy wplywu, wiec jesli nie mamy wplywu to lepiej byc pozytywnie nastawionym niz do konca ciazy sie denerwowac, to i tak niezdrowe dla maluszka. Wiem, ze latwo sie mowi, ale sprobuj : ) Trzymam za was kciukasy : )MaMaMi83 lubi tę wiadomość