X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Rzadko zaglądam, bo coś nie mogę się wbić.
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Dzisiaj miałam mieć połówkowe, ale mi się znowu coś dzieję i pewnie ja będę głównie badana, a połówkowe pewnie mi przesunie na początek stycznia.

A co takiego się dzieje i trzymam kciuki aby wszystko było dobrze ;-) .

Szczęśliwa ledwo żywa Maże jakoś się uderzyłaś w ten nadgarstek , lub może przeciążyłaś ja tam mam z prawą ręka tylko że moja ręka już mnie nie boli , ale jednak jak czasami mnie zaboli to na całej ręce czuję , szkoda że to nie jest lewa a prawą wszystko praktycznie robię . Ale ja to mam co innego z tą ręką i oszczędzam się jak tylko mogę nie złamałam jej ani nic w tym stylu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 11:25

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Jestem po wizycie i mam zajebistego doła.
    Spotkalyscie z torbielami splotow naczyniówkowych w główce.
    Ja spotkałam się w pracy, po porodzie Maluszek będzie miał diagnostyke, usg przezciemiaczkowe, często wchłania się jeszcze w ciąży, mniej wszystkie wyniki usg do porodu przygotowane bo to bazie potrzebne.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Ja spotkałam się w pracy, po porodzie Maluszek będzie miał diagnostyke, usg przezciemiaczkowe, często wchłania się jeszcze w ciąży, mniej wszystkie wyniki usg do porodu przygotowane bo to bazie potrzebne.

Mam za dwa tyg polowkowe i po nich za tydzień kolejne usg. Dziś młody był tak ułożony że nie dało się serduszka zobaczyć.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek dr mówiła że do 23 tyg jak się nie wchlonie to kierują na dalszą diagnostyke.
    Ja już mam czarny scenariusz w głowie. Mały rośnie prawidłowo. Tętno 153. Wszystkie narządy ok tylko te torbiele.....

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami - a to wyszło dziś przy zwykłej wizycie ? To widać na usg jakoś wyraźnie czy jak ? Wiadomo od czego to ??
    :( niestety nie wiem co to, ale poczekaj może na połówkowe i skonsultuj ze specjalistą wtedy - mam nadzieje, że sie wchłonie i będzie wszystko dobrze !! ❤️
    Teraz oblał mnie aż zimny pot i dreszcz przed jutrem - chyba zejdę na zawał w tej ciąży :(

• didi123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83
    Kurcze, nie brzmi za dobrze. Nie wiem co to, ale trzymam kciuki, żeby się skończyło dobrze.

Ciasteczko777
    Ja chyba też, a potem się dr dziwi że mam takie ciśnienie wysokie.

Szczęśliwa Mamusia
    Mam jakąś infekcję.

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mamami - a to wyszło dziś przy zwykłej wizycie ? To widać na usg jakoś wyraźnie czy jak ? Wiadomo od czego to ??
    :( niestety nie wiem co to, ale poczekaj może na połówkowe i skonsultuj ze specjalistą wtedy - mam nadzieje, że sie wchłonie i będzie wszystko dobrze !! ❤️
    Teraz oblał mnie aż zimny pot i dreszcz przed jutrem - chyba zejdę na zawał w tej ciąży :(

Nie jestem lekarzem ani coś w ten deseń ale nie ma co się nastawiać na najgorsze , u mojej Ani serce zdrowe jak rydz a tu jak ją urodziłam i po obserwacji w szpitalu wyszły kwiatki że ma jednak to serce chore . Mojej takiej znajomej synek po porodzie dostał wylewu czwartego stopnia i nawet miał operację czaszki jako roczne dziecko , nie pisze tego aby Cię czy Was nastraszyć nikt z nas nie przewidzi danych rzeczy trzeba mieć nadzieję , że będzie wszystko dobrze i wszystkie nasze majowe szczęścia urodzą się zdrowe ❤️❤️ .

didi123 A to infekcja tam niżej jak coś tam nie pokojącego się dzieje to tam zobaczy gin co i jak i Ci na pewno poradzi , niech będzie wszystko dobrze i ta infekcja szybko minie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 12:00

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z reka mam chyba juz jako zwyrodnienie przez prace ( jako kelnerka duzo nosilam na lewej rece typu tace z napojami i talerze). I wystarczy ze ciezsza siatke przytaszcze i zaraz sie odzywa . Niby lewa reka ale przy kazdym ruchu boli. Smaruje mascia od wczoraj ale nie wiele dalej. Wiem ze musi samo przejsc.
    Z tego co pamiętam moj chrzesniak tez mial w glowce jakiegos krwiaka i mu sie to wszystko wchlonelo samo:)
    Mamami trzeba byc dobrej mysli ze na nastepnej wizycie nie bedzie juz po tym sladu!

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mi

Głowa do góry napewno będzie wszystko dobrze wada się wchłonie i nie będzie po niej śladu zobaczysz . Nie załamuj się !!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Ja to z reka mam chyba juz jako zwyrodnienie przez prace ( jako kelnerka duzo nosilam na lewej rece typu tace z napojami i talerze). I wystarczy ze ciezsza siatke przytaszcze i zaraz sie odzywa . Niby lewa reka ale przy kazdym ruchu boli. Smaruje mascia od wczoraj ale nie wiele dalej. Wiem ze musi samo przejsc.
    Z tego co pamiętam moj chrzesniak tez mial w glowce jakiegos krwiaka i mu sie to wszystko wchlonelo samo:)
    Mamami trzeba byc dobrej mysli ze na nastepnej wizycie nie bedzie juz po tym sladu!

Rozumiem mój mąż też ma zwyrodnienie aż miał takiego guza przy nadgarstku gagilon czy jakoś tak miał odciągany z tego guza płyn i takie opaski uciskowe stosował , maście nic nie dały , jeden taki konował chciał nawet mojemu mężowi rękę ucinać :O , poszedł do innego i ten drugi mu bardzo pomógł oczywiście też z winy pracy on pracuje jako stolarz i kiedyś mu na lewą rękę upadła taka duża i ciężką bal drewna i od tego się zaczęło , musi pracować nie może iść na rentę bo ile tego by dostał grosze .

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi, mysl pozytywnie, będzie dobrze!
    Myslę, że co do diety cukrzycowej to cos nie tak jest skoro az tak zle się czujesz - moze za mało węglowodanow?? Moze dietetyk by pomógł? No bo to tez żadne rozwiązanie, że jestes o krok od zaslabniecia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 będzie dobrze bądź dobrej myśli <3

Ja czekam już godzinę na wizytę a jeszcze dwie panie przede mną. Dobrze że wzięłam prowiant ze sobą ;) wczoraj pierwszy raz użyłam aplikacji pij wodę i bardzo się starałam dużo pić a wyszło mi 1300ml :o to jak ja wcześniej musiałam mało pić.. Muszę tego bardziej pilnować

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander Kciuki za wizytę daj koniecznie znać co i jak ;-) .

Co do picia wody napojów itp to ja chyba jakieś hektolitry pochłaniam , na noc muszę koniecznie mieć herbatę lub sok czy napój nie gazowany oczywiście , ostatnio kupiliśmy dwa takie opakowania napojów i w dwa dni poszły , no w szoku jestem no trochę też i Ani daję do butelki . Ja do gina nic nie biorę ani do jedzenia ani picia , głównie przez to że jak wracamy to niestety jest mi nie dobrze :-\ a rano zawsze jem porządne śniadanie takie lekkostrawne .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 12:34

• iwwk Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi będzie wszystko dobrze, zobaczysz! Trzymam kciuki za Was.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oleander

Witaj w klubie ja też do lekarza zawsze prowiant biorę bo wiem że tam są opóźnienia albo zanim wyjdę z domu to dzwonię się pytać czy ejst spóźnienie potwierdzam że będę i przyjeżdżam z dobra godzinę pozniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego doktora uprzedzają SMSowo jak jest nawet 15 minut obsuwy. Raz (jeszcze w poprzedniej ciąży) przyjechałam bo nie odczytałam sms, to mi położna mowi, że z godzinę mamy luzu, poleciła gdzie dobry obiad dają (jeżdżę do gina do innego miasta) i zadzwoniła jak zbliżała się nasza kolej :D więc najedzona i zadowolona prosto do gabinetu przyszłam. :) to bylo spoko bo nienawidzę czekać w niekonczących się kolejkach, a tak mam u swojego endo. Potrafi umówić 10 osòb na 16:00 a sam przychodzi o 17 ;)

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi, musi być wszystko dobrze...

Na forum jest założony taki temat, zajrzyj tam
    https://bellybestfriend.pl/forum/ii-trymestr/torbiele-splotu-naczyniowkowego,8946,3.html
    Dziewczyny piszą że zazwyczaj po 4-6tyg wchlaniaja się.
    Trzeba być dobrej myśli.

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł Jak istniał mój szpital to moja Pani położna zawsze dzwoniła i mówiła kiedy i o której mam przyjść , mój Pan gin w szpitalu nie prowadzi ciąż odsyła zawsze do swojego prywatnego gabinetu zawsze zapisuje się na 8 rano , a i tak z godzinę czekam gdyż zawsze ma to opóźnienie . U mojego Pana gina nie ma Pani położnej ani kogoś w rejestracji , mam numer do danej tam rejestracji pewnie jego żona rejestruje raz to nawet mój Pan gin jakąś tam Panią zapisał na wizytę :-P .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 13:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa

A Ty chodzisz na nfz czy prywatnie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Szczęśliwa

A Ty chodzisz na nfz czy prywatnie ?

Prywatnie

Na NFZ nie mam do kogo iść nasz szpital zamknęli , dobrze chociaż laboratorium niby działa .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2018, 13:28

‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ