X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci jedzą normalnie ? Mój syn to przechodzi sam siebie już. Jest godz. prawie 17 A on dziś zjadł tylko jedno jajko sadzone i to bez żółtka, bez bułki bez niczego. Ja już nie mam siły, nic nie chce jeść wszystko jest beee. W przedszkolu je praktycznie wszystko A w domu nic.

Gratuluję wizyt dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 16:40

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistera

Moja córka też cuduje z jedzeniem w domu jak np. W weekendy do przedszkola nie idzie to nie chce obiadów jeść w domu albo w koło chce Monte i Sokoliki nie raz się wkurzac mozna

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci tak mają. Moja też cudowała jak była mała. W domu wszystko beee a u babci trzeba było ja odganiac od jedzenia. A babcia to talerz zupy brała i szła z nią pod blok. No jakbym miała latać z obiadem na pole to by mnie chyba sz... trafił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 17:24

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne udane wizyty, gratuluję dziewczyny! <3 tak jak myślałam, zaczną nam się dziewczynki przy połowkach pokazywać :D a ja właśnie zawsze lepiej się z dziewczynkami dogadywałam, i z dziećmi w rodzinie i z moimi przedszkolnymi :D uwielbiam moje księżniczki :D a będziemy mieć chłopca i tez się cieszę ogromnie bo to nasze pierwsze dziecko i płeć nie ma znaczenia :P

Menka888 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na obiad bitki z szynki w sosie własnym i mizeria :)
    Od dziś w naszym domu będzie znów wesoło, z Niemiec przyjeżdża moja siostra z mężem i 2 letnia córeczka. Więc będziemy mieli współlokatorów przez miesiąc :D

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie lubię święta i ten czas kiedy się w gronie rodzinnym spędza czas ;)

A jak u was przygotowania ? Jakie u was są tradycje ? Jakie potrawy wigilijne znajdują się na stole ?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie zero przygotowań. Dziś jestem taka słaba że leżę i się modlę żebym nie zaslabla bo jestem sama z córką w domu. Zasrana dieta cukrzycowa. Z dnia na dzień czuje się coraz gorzej.

Ale w tym roku jadę na gotowe do teściowej. Więc ogarnę dom ubierzemy choinkę spakujemy walizki i w drogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 19:12

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami

Kurczę to nie ciekawie :/ m oze ktoś powinien tobie ułożyć ta dietę albo przygotowywać sobie posiłki w pudełka jak mąż jest w domu i zajmie się córka ? Że w razie złego samopoczucia chociaż pudełko zjesz i nie będziesz się martwić że ci słabo

• iwwk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi strasznie współczuję widać, że ta dieta nie dla Ciebie.

Ja przez weekend lepiłam uszka z pieczarkami i pierogi z kapustą i zamroziłam żeby mieć spokój w wigilię. Jeszcze ruskie zrobię, może jutro, ale ich to bardzo dużo planuję, bo zawsze schodzą najlepiej :D w niedzielę mam w planach barszcz czerwony ugotować, zrobić sałatki i ciasta. Mąż w tym roku zajmuje się rybą :) Ogólnie to u Nas w tym roku mało na wigilię, bo prawdopodobnie będziemy tylko we dwójkę w domu, a nie chcemy nie wiadomo jak dużo jedzenia robić, mąż nie ma czasu, a ja nie mam zamiaru się przemęczać. On wciąż liczy na to, że do teściowej pójdziemy, ale ja w to wątpię :) a co do tradycji to u mnie zawsze był barszcz czerwony, mama robiła jeszcze taki postny żurek na grzybach-pycha, pierogi ruskie, z kapustą, uszka, krokiety z kapusta i grzybami, śledzie na różne sposoby, rybka(rok temu robiłam taka a'la po grecku, ale w buraczkach) też różne wersje, groch z kapustą i nie pamiętam co jeszcze, chyba mi z głowy coś wyleciało, no czuję, że brakuje czegoś :D

Gości pewnie będziemy mieć po wigilii i przez święta więc sałatka tradycyjnie jarzynową, piernik, sernik i jeszcze coś wymyślę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 19:24

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tym roku nie ma przygotowań, zrobiliśmy tylko choinkę. Nawet nie sprzątalismy jakoś specjalnie, ja mam jakieś najwięcej odpoczywać teraz a mój mąż siedzi w pracy dużo. Zresztą już kiedyś pisałam ze w tym roku my się gościmy i każdy dzień spędzamy u kogoś, więc wygodnie haha

A z potraw hm, u mnie zawsze było grzybowa i barszcz z uszkami, ziemniaki, karp, kapusta z grzybami, pierogi, kompot z suszu i makówki na deser :D w tym roku jedziemy do rodziny szwagra, będą też inne potrawy, z cyklu zupa rybna itd :D

gann3e3k0unlohxb.png

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas święta będą w naszym domu już drugi rok wiec przygotowań cała masa, póki co niczym się nie zajęłam bo ledwie wyrabiam się z pracą ale może od czwartku uda mi się za coś zabrać :)

U nas standardowo grzybowa i uszka mojej mamy <3 bo robi najlepsze :D do tego barszcz czerwony, maaaaaaasa pierogów ruskich, sałatki, śledzie, karp i ciasta :) na barszcz i ruskie czekam już jak na zbawienie :D

Yeettii lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze robimy mini wigilię dla.nas i dzieci żeby znały tradycję ;) A potem jedziemy do teściowej i tam siedzimy

Ja robi w żurek, zupę grzybowa uszka z cebulą i grzybami pierogi z kapustą i grzybami piernik z powidłami sliwkowymi nie świąteczne ciasto wz z bitą śmietaną makowiec drożdżowy matjasy w oleju z cebulką i octem rybę po Grecku domowej roboty sałatka jarzynowa tradycyjna kompot z suszonych owoców zupa grzybowa zapomniałam o moim ulubionym karpiu w słodkiej śmietance karp smażony pstrąg wędzony i pstrąg smazony i makrela w galarecie A będą jescze paszteciki z ciasta francuskiego że szpinakiem feta i suszonymi pomidorami A drugie z kapustą i grzybami

A na 2 dni świat wiadomo mięsa pieczone ;) jakąś szynka zawijana z czosnkiem i ziołami koniecznie kaczka z jabłkami udka z kurczaka sałatka gyros i to co w wigilię no i domową kiełbasą i szynka obowiazkowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 20:29

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich tradycji to sianko pod obrusem, wolne miejsce dla przypadkowego goscia, zawsze koledy leca. przed posilkiem czytanie fragmentu pisma świętego o Narodzeniu Jezuska.

Jesli chodzi o jedzenie to w domu rodzinnym zawsze byl barszcz z suszonymi grzybkami i makaronem lazanka, ryba panierowana ( w dziecinstwie paluszki rybne) , taka kutia czy kluski z makiem i bakaliami jak kto woli, kapustka z grochem ciasta , kompot z suszu, salatki. Teraz robimy barszcz czerwony z krokietami, uszkami lub pierogami do wyboru zamiast grzybowego od kapusty odchodzimy bo zawsze jedliśmy tak na sile na lepsze trawienie. W tym roku z salatek tradycyjna warzywna i w tym roku robie nowa z pieczonymi burakami i jablkiem:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie - wizyta krótka bez usg (tylko ❤️ I było 134 uderzeń) jest Ok z szyjką :) reszta w czwartek

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Agata :), Milka1991, Veri, puszek369, MaMaMi83, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam upieczone pierniczki i blaty na piernik, pierniczki będę lukrować jutro, a piernik przekładać powidłami w piątek :) w moim rodzinnym zawsze jest zupa grzybowa, karp smażony, groch z kapustą, kutia, makówki, moczka, miodownik, piernik, sałatka jarzynowa mmm już mi ślinka cieknie :D

Zabieramy się z mężem za składanie komody i właśnie zdałam sobie sprawę, że to będzie pierwszy mebel naszego maluszka <3

Szczesliwa ledwo zywa, Samari, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander

Super :) A jak.pojawi się ten 1 mebel to zaraz pojawi się chęć uzupełniania to pięknymi rzeczami ;)

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas sukces !! Synek już 4 dzień zasypia w swoim dużym łóżku w swoim pokoiku dzielnie z tatusiem złożyli łóżeczko , bardzo dumna z niego jestem :)

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Ciasteczko777, Milka1991, iwwk, puszek369, Nistera lubią tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie obchodzimy w tym roku świat :( Karo jedzie z tatą na Mazury i nie będę jej widzieć 12 dni :/ więc postanowiliśmy, że bez niej to nie święta i wyjeżdżamy, w sobotę do Krakowa, a w wigilię na Słowację.

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo aktyde jedziesz do mnie;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znany jest miszmasz..
    W moim rodzinnym domu to tak jak większość z Was pisze: barszcz czerwony, paszteciki z kapustą i grzybami, karp smażony, karp w occie, ryba po grecku, sałatka jarzynowa, pierogi, ciasta itp.
    Natomiast w rodzinnym domu mojego męża: zupa rybna, karp smażony, śledzie, filet w panierce, groch z kapustą, ziemniaki, makówki, przeróżne ciasteczka.
    Pochodzę z Bydgoszczy, a mąż ze Śląska, stąd taka różnica regionów..
    Do tego roku co drugi rok jeździliśmy raz na całe święta do moich rodziców, a raz zostawaliśmy na Śląsku. W tym roku właśnie mieliśmy jechać do mojej rodziny ale niestety zakaz od lekarza :(

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ