X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci jedzą normalnie ? Mój syn to przechodzi sam siebie już. Jest godz. prawie 17 A on dziś zjadł tylko jedno jajko sadzone i to bez żółtka, bez bułki bez niczego. Ja już nie mam siły, nic nie chce jeść wszystko jest beee. W przedszkolu je praktycznie wszystko A w domu nic.

Gratuluję wizyt dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 16:40

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistera

Moja córka też cuduje z jedzeniem w domu jak np. W weekendy do przedszkola nie idzie to nie chce obiadów jeść w domu albo w koło chce Monte i Sokoliki nie raz się wkurzac mozna

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci tak mają. Moja też cudowała jak była mała. W domu wszystko beee a u babci trzeba było ja odganiac od jedzenia. A babcia to talerz zupy brała i szła z nią pod blok. No jakbym miała latać z obiadem na pole to by mnie chyba sz... trafił

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 17:24

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne udane wizyty, gratuluję dziewczyny! <3 tak jak myślałam, zaczną nam się dziewczynki przy połowkach pokazywać :D a ja właśnie zawsze lepiej się z dziewczynkami dogadywałam, i z dziećmi w rodzinie i z moimi przedszkolnymi :D uwielbiam moje księżniczki :D a będziemy mieć chłopca i tez się cieszę ogromnie bo to nasze pierwsze dziecko i płeć nie ma znaczenia :P

Menka888 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie na obiad bitki z szynki w sosie własnym i mizeria :)
    Od dziś w naszym domu będzie znów wesoło, z Niemiec przyjeżdża moja siostra z mężem i 2 letnia córeczka. Więc będziemy mieli współlokatorów przez miesiąc :D

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie lubię święta i ten czas kiedy się w gronie rodzinnym spędza czas ;)

A jak u was przygotowania ? Jakie u was są tradycje ? Jakie potrawy wigilijne znajdują się na stole ?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie zero przygotowań. Dziś jestem taka słaba że leżę i się modlę żebym nie zaslabla bo jestem sama z córką w domu. Zasrana dieta cukrzycowa. Z dnia na dzień czuje się coraz gorzej.

Ale w tym roku jadę na gotowe do teściowej. Więc ogarnę dom ubierzemy choinkę spakujemy walizki i w drogę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 19:12

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami

Kurczę to nie ciekawie :/ m oze ktoś powinien tobie ułożyć ta dietę albo przygotowywać sobie posiłki w pudełka jak mąż jest w domu i zajmie się córka ? Że w razie złego samopoczucia chociaż pudełko zjesz i nie będziesz się martwić że ci słabo

• iwwk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi strasznie współczuję widać, że ta dieta nie dla Ciebie.

Ja przez weekend lepiłam uszka z pieczarkami i pierogi z kapustą i zamroziłam żeby mieć spokój w wigilię. Jeszcze ruskie zrobię, może jutro, ale ich to bardzo dużo planuję, bo zawsze schodzą najlepiej :D w niedzielę mam w planach barszcz czerwony ugotować, zrobić sałatki i ciasta. Mąż w tym roku zajmuje się rybą :) Ogólnie to u Nas w tym roku mało na wigilię, bo prawdopodobnie będziemy tylko we dwójkę w domu, a nie chcemy nie wiadomo jak dużo jedzenia robić, mąż nie ma czasu, a ja nie mam zamiaru się przemęczać. On wciąż liczy na to, że do teściowej pójdziemy, ale ja w to wątpię :) a co do tradycji to u mnie zawsze był barszcz czerwony, mama robiła jeszcze taki postny żurek na grzybach-pycha, pierogi ruskie, z kapustą, uszka, krokiety z kapusta i grzybami, śledzie na różne sposoby, rybka(rok temu robiłam taka a'la po grecku, ale w buraczkach) też różne wersje, groch z kapustą i nie pamiętam co jeszcze, chyba mi z głowy coś wyleciało, no czuję, że brakuje czegoś :D

Gości pewnie będziemy mieć po wigilii i przez święta więc sałatka tradycyjnie jarzynową, piernik, sernik i jeszcze coś wymyślę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 19:24

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tym roku nie ma przygotowań, zrobiliśmy tylko choinkę. Nawet nie sprzątalismy jakoś specjalnie, ja mam jakieś najwięcej odpoczywać teraz a mój mąż siedzi w pracy dużo. Zresztą już kiedyś pisałam ze w tym roku my się gościmy i każdy dzień spędzamy u kogoś, więc wygodnie haha

A z potraw hm, u mnie zawsze było grzybowa i barszcz z uszkami, ziemniaki, karp, kapusta z grzybami, pierogi, kompot z suszu i makówki na deser :D w tym roku jedziemy do rodziny szwagra, będą też inne potrawy, z cyklu zupa rybna itd :D

gann3e3k0unlohxb.png

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas święta będą w naszym domu już drugi rok wiec przygotowań cała masa, póki co niczym się nie zajęłam bo ledwie wyrabiam się z pracą ale może od czwartku uda mi się za coś zabrać :)

U nas standardowo grzybowa i uszka mojej mamy <3 bo robi najlepsze :D do tego barszcz czerwony, maaaaaaasa pierogów ruskich, sałatki, śledzie, karp i ciasta :) na barszcz i ruskie czekam już jak na zbawienie :D

Yeettii lubi tę wiadomość

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze robimy mini wigilię dla.nas i dzieci żeby znały tradycję ;) A potem jedziemy do teściowej i tam siedzimy

Ja robi w żurek, zupę grzybowa uszka z cebulą i grzybami pierogi z kapustą i grzybami piernik z powidłami sliwkowymi nie świąteczne ciasto wz z bitą śmietaną makowiec drożdżowy matjasy w oleju z cebulką i octem rybę po Grecku domowej roboty sałatka jarzynowa tradycyjna kompot z suszonych owoców zupa grzybowa zapomniałam o moim ulubionym karpiu w słodkiej śmietance karp smażony pstrąg wędzony i pstrąg smazony i makrela w galarecie A będą jescze paszteciki z ciasta francuskiego że szpinakiem feta i suszonymi pomidorami A drugie z kapustą i grzybami

A na 2 dni świat wiadomo mięsa pieczone ;) jakąś szynka zawijana z czosnkiem i ziołami koniecznie kaczka z jabłkami udka z kurczaka sałatka gyros i to co w wigilię no i domową kiełbasą i szynka obowiazkowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 20:29

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z takich tradycji to sianko pod obrusem, wolne miejsce dla przypadkowego goscia, zawsze koledy leca. przed posilkiem czytanie fragmentu pisma świętego o Narodzeniu Jezuska.

Jesli chodzi o jedzenie to w domu rodzinnym zawsze byl barszcz z suszonymi grzybkami i makaronem lazanka, ryba panierowana ( w dziecinstwie paluszki rybne) , taka kutia czy kluski z makiem i bakaliami jak kto woli, kapustka z grochem ciasta , kompot z suszu, salatki. Teraz robimy barszcz czerwony z krokietami, uszkami lub pierogami do wyboru zamiast grzybowego od kapusty odchodzimy bo zawsze jedliśmy tak na sile na lepsze trawienie. W tym roku z salatek tradycyjna warzywna i w tym roku robie nowa z pieczonymi burakami i jablkiem:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie - wizyta krótka bez usg (tylko ❤️ I było 134 uderzeń) jest Ok z szyjką :) reszta w czwartek

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Agata :), Milka1991, Veri, puszek369, MaMaMi83, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam upieczone pierniczki i blaty na piernik, pierniczki będę lukrować jutro, a piernik przekładać powidłami w piątek :) w moim rodzinnym zawsze jest zupa grzybowa, karp smażony, groch z kapustą, kutia, makówki, moczka, miodownik, piernik, sałatka jarzynowa mmm już mi ślinka cieknie :D

Zabieramy się z mężem za składanie komody i właśnie zdałam sobie sprawę, że to będzie pierwszy mebel naszego maluszka <3

Szczesliwa ledwo zywa, Samari, PatkaPP lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander

Super :) A jak.pojawi się ten 1 mebel to zaraz pojawi się chęć uzupełniania to pięknymi rzeczami ;)

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas sukces !! Synek już 4 dzień zasypia w swoim dużym łóżku w swoim pokoiku dzielnie z tatusiem złożyli łóżeczko , bardzo dumna z niego jestem :)

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Ciasteczko777, Milka1991, iwwk, puszek369, Nistera lubią tę wiadomość

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie obchodzimy w tym roku świat :( Karo jedzie z tatą na Mazury i nie będę jej widzieć 12 dni :/ więc postanowiliśmy, że bez niej to nie święta i wyjeżdżamy, w sobotę do Krakowa, a w wigilię na Słowację.

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo aktyde jedziesz do mnie;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znany jest miszmasz..
    W moim rodzinnym domu to tak jak większość z Was pisze: barszcz czerwony, paszteciki z kapustą i grzybami, karp smażony, karp w occie, ryba po grecku, sałatka jarzynowa, pierogi, ciasta itp.
    Natomiast w rodzinnym domu mojego męża: zupa rybna, karp smażony, śledzie, filet w panierce, groch z kapustą, ziemniaki, makówki, przeróżne ciasteczka.
    Pochodzę z Bydgoszczy, a mąż ze Śląska, stąd taka różnica regionów..
    Do tego roku co drugi rok jeździliśmy raz na całe święta do moich rodziców, a raz zostawaliśmy na Śląsku. W tym roku właśnie mieliśmy jechać do mojej rodziny ale niestety zakaz od lekarza :(

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ