Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy wasze dzieci jedzą normalnie ? Mój syn to przechodzi sam siebie już. Jest godz. prawie 17 A on dziś zjadł tylko jedno jajko sadzone i to bez żółtka, bez bułki bez niczego. Ja już nie mam siły, nic nie chce jeść wszystko jest beee. W przedszkolu je praktycznie wszystko A w domu nic.
Gratuluję wizyt dziewczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 16:40
-
nick nieaktualny
-
Dzieci tak mają. Moja też cudowała jak była mała. W domu wszystko beee a u babci trzeba było ja odganiac od jedzenia. A babcia to talerz zupy brała i szła z nią pod blok. No jakbym miała latać z obiadem na pole to by mnie chyba sz... trafił
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 17:24
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Kolejne udane wizyty, gratuluję dziewczyny!
tak jak myślałam, zaczną nam się dziewczynki przy połowkach pokazywać
a ja właśnie zawsze lepiej się z dziewczynkami dogadywałam, i z dziećmi w rodzinie i z moimi przedszkolnymi
uwielbiam moje księżniczki
a będziemy mieć chłopca i tez się cieszę ogromnie bo to nasze pierwsze dziecko i płeć nie ma znaczenia
Menka888 lubi tę wiadomość
-
A u mnie na obiad bitki z szynki w sosie własnym i mizeria
Od dziś w naszym domu będzie znów wesoło, z Niemiec przyjeżdża moja siostra z mężem i 2 letnia córeczka. Więc będziemy mieli współlokatorów przez miesiąc
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
U mnie narazie zero przygotowań. Dziś jestem taka słaba że leżę i się modlę żebym nie zaslabla bo jestem sama z córką w domu. Zasrana dieta cukrzycowa. Z dnia na dzień czuje się coraz gorzej.
Ale w tym roku jadę na gotowe do teściowej. Więc ogarnę dom ubierzemy choinkę spakujemy walizki i w drogę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 19:12
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMamami
Kurczę to nie ciekawiem oze ktoś powinien tobie ułożyć ta dietę albo przygotowywać sobie posiłki w pudełka jak mąż jest w domu i zajmie się córka ? Że w razie złego samopoczucia chociaż pudełko zjesz i nie będziesz się martwić że ci słabo
-
MaMaMi strasznie współczuję widać, że ta dieta nie dla Ciebie.
Ja przez weekend lepiłam uszka z pieczarkami i pierogi z kapustą i zamroziłam żeby mieć spokój w wigilię. Jeszcze ruskie zrobię, może jutro, ale ich to bardzo dużo planuję, bo zawsze schodzą najlepiejw niedzielę mam w planach barszcz czerwony ugotować, zrobić sałatki i ciasta. Mąż w tym roku zajmuje się rybą
Ogólnie to u Nas w tym roku mało na wigilię, bo prawdopodobnie będziemy tylko we dwójkę w domu, a nie chcemy nie wiadomo jak dużo jedzenia robić, mąż nie ma czasu, a ja nie mam zamiaru się przemęczać. On wciąż liczy na to, że do teściowej pójdziemy, ale ja w to wątpię
a co do tradycji to u mnie zawsze był barszcz czerwony, mama robiła jeszcze taki postny żurek na grzybach-pycha, pierogi ruskie, z kapustą, uszka, krokiety z kapusta i grzybami, śledzie na różne sposoby, rybka(rok temu robiłam taka a'la po grecku, ale w buraczkach) też różne wersje, groch z kapustą i nie pamiętam co jeszcze, chyba mi z głowy coś wyleciało, no czuję, że brakuje czegoś
Gości pewnie będziemy mieć po wigilii i przez święta więc sałatka tradycyjnie jarzynową, piernik, sernik i jeszcze coś wymyślęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 19:24
-
U mnie w tym roku nie ma przygotowań, zrobiliśmy tylko choinkę. Nawet nie sprzątalismy jakoś specjalnie, ja mam jakieś najwięcej odpoczywać teraz a mój mąż siedzi w pracy dużo. Zresztą już kiedyś pisałam ze w tym roku my się gościmy i każdy dzień spędzamy u kogoś, więc wygodnie haha
A z potraw hm, u mnie zawsze było grzybowa i barszcz z uszkami, ziemniaki, karp, kapusta z grzybami, pierogi, kompot z suszu i makówki na deserw tym roku jedziemy do rodziny szwagra, będą też inne potrawy, z cyklu zupa rybna itd
-
A u nas święta będą w naszym domu już drugi rok wiec przygotowań cała masa, póki co niczym się nie zajęłam bo ledwie wyrabiam się z pracą ale może od czwartku uda mi się za coś zabrać
U nas standardowo grzybowa i uszka mojej mamybo robi najlepsze
do tego barszcz czerwony, maaaaaaasa pierogów ruskich, sałatki, śledzie, karp i ciasta
na barszcz i ruskie czekam już jak na zbawienie
Yeettii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy zawsze robimy mini wigilię dla.nas i dzieci żeby znały tradycję
A potem jedziemy do teściowej i tam siedzimy
Ja robi w żurek, zupę grzybowa uszka z cebulą i grzybami pierogi z kapustą i grzybami piernik z powidłami sliwkowymi nie świąteczne ciasto wz z bitą śmietaną makowiec drożdżowy matjasy w oleju z cebulką i octem rybę po Grecku domowej roboty sałatka jarzynowa tradycyjna kompot z suszonych owoców zupa grzybowa zapomniałam o moim ulubionym karpiu w słodkiej śmietance karp smażony pstrąg wędzony i pstrąg smazony i makrela w galarecie A będą jescze paszteciki z ciasta francuskiego że szpinakiem feta i suszonymi pomidorami A drugie z kapustą i grzybami
A na 2 dni świat wiadomo mięsa pieczonejakąś szynka zawijana z czosnkiem i ziołami koniecznie kaczka z jabłkami udka z kurczaka sałatka gyros i to co w wigilię no i domową kiełbasą i szynka obowiazkowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 20:29
-
Z takich tradycji to sianko pod obrusem, wolne miejsce dla przypadkowego goscia, zawsze koledy leca. przed posilkiem czytanie fragmentu pisma świętego o Narodzeniu Jezuska.
Jesli chodzi o jedzenie to w domu rodzinnym zawsze byl barszcz z suszonymi grzybkami i makaronem lazanka, ryba panierowana ( w dziecinstwie paluszki rybne) , taka kutia czy kluski z makiem i bakaliami jak kto woli, kapustka z grochem ciasta , kompot z suszu, salatki. Teraz robimy barszcz czerwony z krokietami, uszkami lub pierogami do wyboru zamiast grzybowego od kapusty odchodzimy bo zawsze jedliśmy tak na sile na lepsze trawienie. W tym roku z salatek tradycyjna warzywna i w tym roku robie nowa z pieczonymi burakami i jablkiem:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam upieczone pierniczki i blaty na piernik, pierniczki będę lukrować jutro, a piernik przekładać powidłami w piątek
w moim rodzinnym zawsze jest zupa grzybowa, karp smażony, groch z kapustą, kutia, makówki, moczka, miodownik, piernik, sałatka jarzynowa mmm już mi ślinka cieknie
Zabieramy się z mężem za składanie komody i właśnie zdałam sobie sprawę, że to będzie pierwszy mebel naszego maluszkaSzczesliwa ledwo zywa, Samari, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA u nas sukces !! Synek już 4 dzień zasypia w swoim dużym łóżku w swoim pokoiku dzielnie z tatusiem złożyli łóżeczko , bardzo dumna z niego jestem
Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Ciasteczko777, Milka1991, iwwk, puszek369, Nistera lubią tę wiadomość
-
My nie obchodzimy w tym roku świat
Karo jedzie z tatą na Mazury i nie będę jej widzieć 12 dni
więc postanowiliśmy, że bez niej to nie święta i wyjeżdżamy, w sobotę do Krakowa, a w wigilię na Słowację.
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Mi znany jest miszmasz..
W moim rodzinnym domu to tak jak większość z Was pisze: barszcz czerwony, paszteciki z kapustą i grzybami, karp smażony, karp w occie, ryba po grecku, sałatka jarzynowa, pierogi, ciasta itp.
Natomiast w rodzinnym domu mojego męża: zupa rybna, karp smażony, śledzie, filet w panierce, groch z kapustą, ziemniaki, makówki, przeróżne ciasteczka.
Pochodzę z Bydgoszczy, a mąż ze Śląska, stąd taka różnica regionów..
Do tego roku co drugi rok jeździliśmy raz na całe święta do moich rodziców, a raz zostawaliśmy na Śląsku. W tym roku właśnie mieliśmy jechać do mojej rodziny ale niestety zakaz od lekarza
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️