X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka

U mnie u lekarza to jest standard ostatnio siedziałam ponad 2.5 godziny. Ma przeznaczone 30 minut na pacjentka ale mało kto tyle siedzi. Ja sama siedzę na każdej wizycie po 45 minut on bardzo dokładnie usg robi bada wszystko tłumaczy wyjaśnia Blizne sprawdza. Daj znać po wizycie :)

P.s co dziś robicie na obiad ? Ja odgrzeje rosół i zrobi w racuchy na maślance z jabłkami co smaka dostałam ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie miały być gołąbki bez zawijania ale wszystko mi się rozwaliło i będzie gulasz gołąbkowy :D :D

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do opóźnień u lekarza to ja chyba pobilam rekord. Pierwsza wizyta u endokrynologa parę lat temu- miałam na 17.15 do gabinetu weszłam o 21!!!!! Siedziałam w nim godzinę a po mnie były jeszcze 2 panie.
    Dorktorowi rejestrują pacjentki rejestrują co 30 min a w gabinecie schodzi godzinę i dłużej. Potem już wiedziałam że jak się rejestrować to albo pierwsza albo druga w kolejce bo inaczej siedziało się w nieskończoność. A w sumie po 2 latach zmieniłam lekarza bo mnie irytowalo że jest taki mułowaty. Dokładny ale taki powolny i wszystko trzeba było od niego wyciągać a jak coś mówił to mamrolił pod nosem.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj mielone! U nas znowu wczoraj była kulinarna kłótnia haha bo ja robię mielone takie bardziej okrągłe i wyższe, ale że brzydzę się surowego mięsa, to generalnie mielone robił mąż i on robi takie płaskie i owalne... Ostatnio była kłótnia o surówkę z marchewki i jabłka, bo on robi ją z... cebulą, fuj! Takze mam kochanego męża, który umie i lubi gotować i siebie, która nie cierpi jak coś jest nie po jej myśli i nie wg jej standardow haha tak z przymrużeniem oka ;)

A ciemną linię to ja mam w sumie jeszcze od poprzedniej ciązy, tzn między ciążami troche zbladła, chwile jej prawie wcale nie było widać, ale w sumie od 4 lat mi mniej lub bardziej intensywnie towarzyszy. Sutki też mam już ciemne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 11:56

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 Ja taką ta ciemną linię na brzuchu mam od porodu Ani a to minął już rok i tam 8 miesięcy jak ja urodziłam ❤️.

Ja na obiad nie mam weny już mnie to irytuje ciągle coś wymyślać , wczoraj usmażyłam kotlety mielone tak do bułek i wszystkie poszły , a dziś to nie wiem myślałam nad plackami ziemniaczanymi ale ziemniaki mam w piwnicy , miałam rosół ugotować ale mięsa nie mam więc nie mam zielonego pojęcia a w lodówce pusto .

MaMaMi83 To się naczekałaś kiedyś tu w
    , naszym szpitalu teraz jest zamknięty :O to mój Pan gin aż do północy ponoć siedział tyle miał pacjentek .

U mnie co wizytę jest opóźnienie góra godzina i każdego trochę to irytuje bo zawsze jest tak samo ja już do tego się przyzwyczaiłam ale nie ukrywam że czasami i mnie to irytuje , szczególnie jak czasem przez tel mój Pan gin rozmawia a ja siedzę i czekam aż skończy z łaski rozmawiać przez telefon .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 12:01

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tej linii jeszcze nie mam a co do sutkow to tez mam jak murzynka:D i to odrazu praktycznie za nim test zrobilam z dnia na dzien tak sciemnialy.

O obiedzie jeszcze nie mysle narazie koncze śniadanie:D na spontanie wymysle cos w sklepie

Haha Aktyde u nas tez sa klotnie kulinarne. Niedawno podwazyl moj rosol ze zrobi lepszy i przylapalam go jak szuka przepisu na internecie:D na dodatek on wielki fan miesa na caly garnek wrzucil jedna nozke a resztę samych warzyw i sie smialam bo nawet jego mama powiedziala ze mu cos nie wyszlo i robie lepszy:P

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero śniadanie jem- kefir i razowy ;) przez te mdłości nie mam w ogóle ochoty gotować, słabo mi jak mam coś zrobić i dla mnie to męka :( bardzo mało gotuje ... ratuje mnie mama, M, restauracje ;) nawet na święta niczego nie zrobię / po prostu nie dam rady... przykro mi, ale nic nie poradzę... czasem łapie film- co ze mnie za matka, że nie mogę obiadu zrobić :( gotowania, kuchni po prostu unikam ... mam nadzieje że to przejdzie i znowu poczuje radość gotowania jak kiedyś :(
    Edit - może chociaż zrobię ciasto ... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 12:18

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho

Chyba bym padła jak o 12 miała bym jeść śniadanie masakra z tymi mdlosciamii to się zaglodzic można widzę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 12:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szcxeliwa ledwo

Masakra. Dobrze z A mój mąż do kuchni się nie pcha nie umie i nie lubi gotować i się z tego cieszę bo ja nie lubię jak mi się ktoś miesza do "garow" gotowanie to moje hobby odstresowanie i reset :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój właśnie robi sobie jakieś polędwiczki w suszonych pomidorach. Ja mu w kuchni nie przeszkadzam. Nie lubię gotowacbo ja generalnie nie lubie smakować kosztować jeść. Gotuję jak muszę a jak nie muszę to się nawet do kuchni nie zbliżam. Jedyne co lubię robić to pierogi. Mogę robić co tydzien

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pierś indyka robię w sosie

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 Mega podziw ja to przy pierogach to sił nie mam , muszę mieć krzesło bo inaczej nie ustoję nie cierpię robienia pierogów . Ja jedynie to farsz robię i nakładam resztę robi mój mąż :-P .

Mój mąż umie gotować ale ostatnio to się nie popisał , kupiliśmy szynkę dużo tej szynki miał być pieczony schab ale już nie było w Biedronce , i w Niedzielę jedliśmy tak ziemniaki ugotowane do tego sos cebulowy i ta szynka pokrojona w plastry kazałam mu obiad wymyśleć i mam jego pomysły teraz od razu z góry Mu zapowiedziałam że na Niedzielę kupię kotlety schabowe , i je się usmaży i do tego marchewka ugotowana na słodko .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 12:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt że jak się siedzi w domu to wymyślanie tych obiadów jest upierdliwe. Ja jak na codzień do pracy chodziłam to takiego problemu nie miałam po 14 byłam w domu codziennie i zawsze coś wpadło do głowy
    A teraz mam wrażenie że idę do tego sklepu i kupuje i tak nie to co bym w sumie zjadła wracam do domku i myślę kurde A na obiad co :D

Ja w ciąży staram się nie jeść w knajpach bo mam bzika na punkcie czystości estetyki wykonania i warunków. A nie chce czymś się zarazić . Jak sobie sama zrobię to wiem że wszystko jest czyste i sprawdzone

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sutki delikatnie ściemniały i od czasu do czasu widać kropelki płynu na brodawkach. Jeden rozmiar to napewno urosły aż musiałam staniki zmienić, a mąż to by cały dzień przy nich siedział i masował ;) Linii jeszcze nie zauważyłam, ale muszę przyznać że w niedzielę poczułam takie delikatne trzy pukniecia i aż miałam łzy w oczach bo nigdy czegoś takiego nie czułam i pomyślałam że to maleństwo mi mówi, że wszystko będzie dobrze...
    Oo.. Racuchy z jabłkami miałam wczoraj, póki co ogórkowa, a jak mąż wróci z pracy to robię własnej roboty hamburgery.. Mm..

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Menka888 Ja taką ta ciemną linię na brzuchu mam od porodu Ani a to minął już rok i tam 8 miesięcy jak ja urodziłam ❤️.
    Ja rodziłam 9 lat temu więc już daaaawno śladu nie było ;)

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ciemne to macie same sutki czy obwodki wokół nich też? Bo ja obwodki mam normalne i linii od pępka też jeszcze nie mam. Może tak być ze tego w ogóle nie będzie?

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w domu. Z dziwciatkiem wszystko ok, rozwija się prawidłowo a co do płci to nadal pewności nie mam ale lekarz podtrzymuje przypuszczenia z poprzedniej wizyty czy prawdopodobnie dziewczynka :D
    Do do tego bólu po prawej strony to nic konkretnego się nie dowiedziałam. Od początku ciąży miałam torbiel na prawym jajniku po nieudanej lipcowej owulacji ale sprawdził i już jej nie ma. Nerki niby wyglądają ok, ostukal mi nerki i przy uderzeniu nic mnie nie bolało więc to chyba nie to. Prawdopodobnie to mogą być więzadła. Jak się powtórzy ten napad bólu mam się zgłosić od razu na izbę przyjec wiec mogę mieć ciekawe święta, oby nieeee! Ciekawe co mi powie drugi ginekolog pojutrze.

Oleander, Szczęśliwa Mamusia, PatkaPP, puszek369, Agata :), Kruszynka91 lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciemne całe sutki ale linii na brzuchu nie mam w ogóle. I ruchów dzidziusia też nie czuję jeszcze nic a nic ale nie przejmuję się tym, przecież to jeszcze takie maleństwo, ma chyba jeszcze czas żeby kopać z większym impetem :)

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ciemne brodawki, jednego dnia bardziej innego mnie. Rozmiar z miseczki B zrobił się D :) Mogą już takie zostać, są świetne ! :D Linia coraz wyżej, tez mam wrażenie, że pępek troszkę się ciemniejszy zrobił.

Co do ruchów, to wczoraj wieczorem najpierw po lewej stronie macicy puszczała bąbelki, a później jak się położyłam do łóżka i leżałam jak co wieczór i czekałam żeby coś poczuć to nagle z prawej strony zrobiła się taka wypukłość, chyba się przemieszczała niunia, nawet mąż to widział i wyczuwalne było ręką, a dodatkowo fikała ostro, bo czułam delikatniutkie kopnięcia, od razu dłoń męża przyłożyłam, bo było mocniej niż zwykle i wiedziałam, że tym razem i on poczuje i poczuł, bardzo się wzruszył. Wiadomo, że to jest strasznie delikatne na tym etapie i gdyby nie moje wyczekiwanie, nauczenie się jej pory dnia kiedy się rusza i kiedy najlepiej te ruchy odczuć to pewnie do tej pory w ogóle bym nie zwróciła na to uwagi i nic bym nie czuła. U mnie to jest tak, że muszę leżeć na plecach, nie ruszać się, totalnie skupić się tylko na niej i delikatnie trzymać dłonie w miejscu, w którym może się znajdować, wtedy jestem w stanie ją poczuć.

Właśnie wróciłam z kolejnego dnia zakupowego, dzisiaj do innej galerii się wybrałam :D Kupiłam śliczną sukienkę na święta :) Jutro kolejna galeria do zaliczenia i dam już sobie spokój :D Chciałam jeszcze nową pościel kupić, mam bzika na punkcie wyglądu mojej sypialni i pościel musi ładnie współgrać ze wszystkim, ciężko mi taką dobrać, ale jutro jeszcze będę próbować :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 13:28

Szczęśliwa Mamusia, Oleander lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszynka91 wrote:
    Te ciemne to macie same sutki czy obwodki wokół nich też? Bo ja obwodki mam normalne i linii od pępka też jeszcze nie mam. Może tak być ze tego w ogóle nie będzie?

Ja mam i to i to jak leżałam w szpitalu z taka Panią , to ona miała normalne te sutki i brodawki tylko że bardzo jej spuchły i nie mogła za bardzo kp a miała nawet rany przy tych sutkach :-( .

Menka888 Super wieści ❤️ widzę że nie tylko mój Pan gin nie potrafi płci potwierdzić :-P , kiedyś słyszałam że dużo kobiet na tych połówkowych dowiaduje się kto tam mieszka ;-) jak widać nie u każdej z nas to się sprawdza , strasznie jestem ciekawa jak to u mnie będzie . Chociaż Ty moja droga wiesz że prawdopodobnie córeczka a ja nic nie wiem .

Oby ten drugi gin Cię uspokoił , oby ten ból już nie powrócił ;-) .

iwwk Ja to chyba mam najbardziej kosmiczny rozmiar , i kupuję tylko na targu bo nigdzie nie mogę dostać , ani znaleźć w takim rozmiarze biustonosza a noszę rozmiar 85 F nie mam wielkich tych piersi są raczej obwisłe .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 13:33

Menka888 lubi tę wiadomość

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ