X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, a ja bym nie panikowała, sama dobrym przykładem nie jestem bo mnie boli ciągle gdzieś ale ostatnio kumpele moje rozmawiały o rozciaganiu wiezadeł, mówią że momentami ból był taki jakby jajnik miało wyrwać i ruszyć się z w żadna stronę nie szło czasami przez kilka godzin. Mój lekarz mówi że jajniki nie pracują w czasie ciąży i jak w tym miejscu boli nagle, przeszywajace to wiezadla

gann3e3k0unlohxb.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa przepraszam, ze to napisze ale dla mnie takie zachowanie mojego meza ro byłby powod do kega kłótni... Co on moze wiedziec, byl kiedys w ciąży, czul sie tak jak my?

I niestety ale podejrzewam, ze tesciowe a pewnie tesciowa maczala w tym swoje ręce, bo zazwyczaj faceci to sami na takie pomysly nie wpadaja...

Ja bym zrobila to samo. Baaa jakbym pojechala do tesciow i tam sie zle poczula to nawet u nich poszlab do drugiego pokoju sie polozyc... Z reszta robilam tak nawet jak mlody byl juz na swiecie a ja bylam np po 3h snu w nocy i mialam juz wszytskiego dosyc. Nikt nie mial do mnie pretensji...

Szczesliwa ledwo zywa, Veri lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Ala

Mimo wydanych pieniędzy fajnie że podejrzalas malucha i że wszystko okej ;)

Samari jasne, ze tak. Wiem, ze to trochę tak brzmi jakby mi szkoda na dziecko kasy było. Nic z tych rzeczy, jakbym mogła to do ginekologa chocilabym co tydzien. Tylko zachowanie lekarza było lekko irytujące. Byłam u niego jakiś czas temu potwierdzić ciąże i bardzo mnie namawiał, żebym u niego ją prowadziła. Długo się zastanawiałam ale się nie zdecydowałam. I bardzo dobrze zrobiłam bo teraz taki milutki już nie był. Strasznie mnie bolało właśnie z boku tak jak pisze Menka i się pytam jego co to noże być a on, że nie jest lekarzem prowadzącym wiec nie wie .... to tłumacze baranowi, ze to nagła sprawa, ze jest lekarzem, ze prowadzącego mam za tydzien to korzystając z okazji pytam jego, skoro mnie zbadał, przecież nie wiem co to może być a może łożysko sie odkleja albo inna straszność to się trochę ogarnął i odpowiedział, że napewno kręgosłup.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka

Podobne dolegliwości miałam w pierwszej ciąży okazało się że to kolka nerkowa. Nie byłam w stanie się wyprostować zabrało mnie pogotowie bo się zwijalam z bólu. Ja bym nie bagatelizowala tego. Po prawej stronie różne rzeczy mogą być - jajnik może być kolka nerkowa wyżej mogą być kamienie w woreczku zolciowym wyrostek chyba też po prawej stronie jest. Nie piszę tego żeby cię straszyć ale zmobilizować do działania. Nie bagatelizuj tego.
    Jeśli ktoś miał kolke to wie jak to boli, podobno gorzej jak poród.
    Jutro smigaj go gina a jak nie masz możliwości to do rodzinnego.
    I oby to była jakaś blachostka ale uważam że lepiej to skontrolować dla własnego spokoju i dobra dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:30

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - nie lecze w zaden sposob, slyszalam i tych ponczochach antyzylakowych i chyba sie za nimi rozgladne chociaz nie wiem na ile sa skuteczne. Nie moge patrzec na te nogi! Pomysle tez chyba o laserze..

Klaudia - wiem ze narzeczony nie pojechal ci zbyt milo, ale tez badz wyrozumiala dla niego : ) My mamy tone swoich humorkow w ciazy, facetom tez sie moze zdarzyc od czasu do czasu. Poprostu sie zle poczul w stosunku do rodzicow, chociaz mimo wszystko powinien najpierw pomyslec o tobie i twoim samopoczuciu. A ty absolutnie nie zrobilas niczego zlego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 19:31

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilirubina w moczu. Miała któraś? Zawsze musi oznaczać coś złego?

Nie odzywam się ostatnio, bo mnóstwo pracy... a wieczorem padam.

W czwartek wizyta u gina...

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde ja nie miałam, ale z tego co się orientuję to występowanie bilirubiny w moczu może świadczyć o jakiś zaburzeniach w pracy wątroby, koniecznie zgłoś to lekarzowi.

Alicja całkowicie zrozumiały jest Twój zawód na lekarzu, bo mógł nagrać, co mu szkodziło i tak zapłaciłaś za wizytę :/ Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze :)

Menka do lekarza szybciutko! Tak jak dziewczyny wyżej piszą, nie bagatelizuj.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    4me - nie lecze w zaden sposob, slyszalam i tych ponczochach antyzylakowych i chyba sie za nimi rozgladne chociaz nie wiem na ile sa skuteczne. Nie moge patrzec na te nogi! Pomysle tez chyba o laserze..

Klaudia - wiem ze narzeczony nie pojechal ci zbyt milo, ale tez badz wyrozumiala dla niego : ) My mamy tone swoich humorkow w ciazy, facetom tez sie moze zdarzyc od czasu do czasu. Poprostu sie zle poczul w stosunku do rodzicow, chociaz mimo wszystko powinien najpierw pomyslec o tobie i twoim samopoczuciu. A ty absolutnie nie zrobilas niczego zlego.
    Ja kiedys mialam takie podkolanówki. Jeszcze przed ciaza, wytrzymalam kilka dni bo one tak dziwnie uciskaja nogi-dla mnie to bylo uczucie dyskomfortu nie do wytrzymania. Moze to jednak zależy od osobistych predyspozycji lub marki... Plus, zeby mialo to sens trzeba nosic codzienie :(

Mi kiedys jeden dermo powiedzial ze to od tabletek anty ale ile w tym prawdy nie wiem do dzis...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilurbina w moczu może świadczyć o jakiejś niedomodze wątroby, warto zrobić próby wątrobowe z krwi.

Dziewczyny, możliwe że nisko w podbrzuszu gdzieś tak na linii włosów czuję jakieś ruchy dziecka. Od kilku dni mam wrażenie jakby mi tam kilka razy wieczorem coś pukneło, stukneło :D nie ma żadnych babelkow, przelewania, spina Mi się tylko brzuch co jakiś czas no i takie jakby czasem pykniecie :D

gann3e3k0unlohxb.png

• aktyde85 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh właśnie gorzej, bo w ciąży takie wyniki są przy cholestazie :/

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Bilirubina w moczu. Miała któraś? Zawsze musi oznaczać coś złego?

Nie odzywam się ostatnio, bo mnóstwo pracy... a wieczorem padam.

W czwartek wizyta u gina...

Ja na Twoim miejscu zrobiłabym do czwartku wszystkie badania związane z wątroba- kwasy żółciowe, próby wątrobowe, bilirubine całkowita. Bo to może być wątroba.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktyde cholestaza to właśnie choroba wątroby w ciąży, zrób wszystkie badania związane z wątrobą i jak najszybciej do lekarza.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny!:) juz myslalam ze to ze mna cos nie tak. Nie zostawilam tego tak byl zgrzyt ale tez niechce przed swietami mega klotni. Ale powiedzialam co o tym mysle.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niektorzy po Nowym Roku robia sobie postanowienia a ja postanowilam zaczac od teraz :)

Znikam z internetu. Potrzebuję wiecej czasu a internet zjada mi jego znaczna czesc. Zbyt czesto lapie sie na tym, ze trace wolne chwile przy telefonie poswiecajac uwage na totalne internetowe bzdury.

Takze nie martwcie sie u mnie wszystko ok, dzidzius rosnie jak na drozdzach a ja chce po prostu przeczytac wiecej ksiazek, uwic gniazdo od nowa i poukladac więcej puzzli z pierworodnym.
    Korci mnie by skasowac konto ale to bez sensu. Wiem, ze kiedys tu wrócę. Moze na zwolnieniu gdy czasu bedzie wiecej ;)

Zatem do napisania dziewczyny za jakis czas i zdrowia dla Was wszystkich!

Szczesliwa ledwo zywa, MaMaMi83, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, Pantera, Veri lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me rozumiem Cię, sama bym się odcięła od Internetu ale mam za słabą wolę haha :D dużo zdrówka dla Was i wesołych świąt :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie więcej pisze jak mam totalnie WSZYSTKO zrobione i mi się nudzi A jak mam zajęcie to raz na kilka godzin coś napiszę ale lubię tutaj zaglądać i nie widzę potrzeby znikać :)

4me
    Powodzenia . Dużo zdrowia dla Was i wesołych świąt ;)

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź :) jutro od razu powiem o tym ginekologowi bo jak to częściej będzie to chyba zejdę i jeszcze święta w szpitalu spędzę. Na szczęście jutro dość wcześnie wizyta.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam ze czasem internet burzy ludzkie realne relacje. Ale tez trzeba umiec to rozgraniczyc:)
    Powodzenia w utrzymaniu postanowienia. Tez musze sobie cos zalozyc na nast rok:)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zalando lounge do jutra są przecenione ubranka np z mothercare, 5 paki śpiochów za 50 zł itp:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 00:04

puszek369 lubi tę wiadomość

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 03:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u nas po wizycie wszystko w porządku. Maleństwo rośnie, teraz już nie jest oszukaną kostką masła, a pełną (203g) ;) serduszko ładnie bije. Duphaston, luteina i zakazów ciąg dalszy. Kolejna wizyta 7.01 :)
    ostatnio Was czytam, ale mało piszę. Zabrałam sie trochę za przygotowania do świąt.
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach.. O ile dobrze widzę z pierwszej strony to dwie wizyty i dwie wizyty połówkowe.. :)

puszek369, Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ