Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
onomatopeja wrote:jaki macie kształt brzuszka? mam wrażenie, że mój brzuch zaczyna się już wybulać pod biustem
ale to chyba żołądek? ogólnie myślałam że będę miała wystający brzuch w okolicy pępka, a mam od żołądka do podbrzusza jakbym się wypchała płaską poduszką
Ja mam wrazenie jakby wszystkie kichy podeszłym mi pod mostek heheh od wxgorka mam płasko a potem mniej więcej od wysokości biodra kulkę. Śmiesznie to wygląda. Z córką rosło mi tak równomiernie a teraz jakoś tak dziwnie.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
W 1szej ciąży miałam piłeczkę na tym etapie od pępka w dół (dziewczynka)
Obecnie mam owalmy, na wys pępka pod żebra (chlopiec) ale wiadomo, dzidzia jest na dole, więc to jelita i żołądek się wypchnęły nad macicą.
W ogole teraz brzuch mam duży a to dopiero 4 miesiącWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:40
-
nick nieaktualnyonomatopeja wrote:jaki miałaś kształt? myślicie że to prawda, odnośnie płci i kształtu brzucha?
Nie wiem może coś w tym jest z Anią miałam taki owalny tu mam piłeczkę od samego początku , moja siostra jak była w ciąży z synkiem miała piłeczkę a jak z córeczką to taki właśnie owalny . -
nick nieaktualnyJa ostatnio wrzucałam zdjęcie brzucha a teraz znów mam mniejszy od jakiegoś czasu
kształt mam taki jakbym miała jedną fałdke tłuszczu więcej niż normalnie jak siedzę, a jak stoję to coś ala wzdęcia
w każdym razie nie przypomina ciążowego według mnie, a chciałam mieć takie ładne zdjęcia świąteczne
-
Mój brzuch codziennie wygląda inaczej haha. Ale ogólem to jakieś dwie oponki mam, wygląda jakby mi żołądek i jelita wyciskalo do przodu, koszmar :o
Widzę w ogóle że dzisiaj wizyty i polowkowe, tylko czy te dziewczyny są tu dalej z nami?
Iwwk, pilnuj opuchnietych nóg, jak leżysz to z nogami uniesionymi, pilnować czy krążenie jest ok
-
onomatopeja wrote:jaki miałaś kształt? myślicie że to prawda, odnośnie płci i kształtu brzucha?
Wiesz co, chcialabym powiedziec ze ani ksztalt brzucha ani zachcianki ciazowe nie maja znaczenia co do plci, i tak myslalam na poczatku tej ciazy, ale moj brzuch wyglada zupelnie inaczej - jest okragly jak pileczka w ciazy z corka mialam taki bardziej podluzny i nisko, a teraz mnie na slone bierze i mieso, wczesniej jadlam tylko nabial i slodyczeSzczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny chcialam Was prosic o wyrazenie obiektywnej opinii na pewien temat. Rozmawialam przez telefon z narzeczonym gdy był w pracy wszystko ok mowi ze malo dzis roboty ze bedzie wczesniej w domu a chwile potem sms ze jak ja sie zachowuje jak dzikus ze tak nie mozna itp a chodziło o to ze zaprosil wczoraj do nas swoich rodzicow ja od rana mialam przygody nad toaleta gdy przyszli bylam tak zmieta ze powiedzialam dziendobry i polozylam sie. Wszyscy usadowili sie w kuchnio-salonie i jedli. ( zeby nie bylo ja tez przygotowywalam jedzenie mimo zlego samopoczucia) . Chcialam nawet isc tam ale jak pomyslalam ze tam jest jedzenie to odpuscilam. Lezalam w naszym pokoju i przysypialam . I teraz moje pytanie czy naprawdę zachowalam sie jak ostatni cham ? To jest nasze mieszkanie wszyscy wiedza ze zle znosze ciaze. Na początku sie wkurzylam jak moze tak mowic potem sie uspokoilam i zaczelam szukac winy w sobie. Ale czy naprawdę zrobilam cos zlego..
-
MaryJane to chyba woda mi się tak pod wieczór zatrzymuje, rano jakoś w miarę normalnie wyglądają. Ruszyłam dzisiaj tyłek i ponad 3 godziny łaziłam
Najpierw godzinny spacer do galerii, w połowie drogi musiałam wstąpić do sklepu, bo mi się już słabo robiło i ratowałam się przekąską
Pobuszowałam trochę po sklepach, kupiłam tunikę i spodnie, nadal mieszczę się w rozmiar XS i S także jest dobrze, mierzyłam jedną śliczną sukienkę, która w h&m'ie po przecenie kosztowała 22 zł! Była cudna, XS w piersiach za ciasna, S była rozwalona, a M wisiała jak na wieszaku, nawet rosnący brzusio nie pomógł
Co do kształtu brzucha to mój chyba tez taki owalny(?) Troszkę dzisiaj wyskoczył po tych wczorajszych ciągnięciachNawet spod sweterka wydawało mi się, że wystawał w sklepie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 16:02
Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa my mamy dość często różnych gości i jak wymiotuje i czuję się i wygladam jak kupa to nie wychodzę nawet z pokoju. Nie jestem w stanie wtedy usiąść prosto, rozmawiać, nie widzę sensu siedziec przy stole i co 2 minuty biegać do łazienki i udawać że miło mi się gawędzi przy kawie. Dla mnie to normalne i nikt z domowników nie miał dziwnych komentarzy a co sobie myśleli goście to już nie mój problem
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa, zachowałaś się normalnie, nigdy nie można robić czegoś wbrew sobie i na siłę. Jesteś w ciąży i masz prawo do złego samopoczucia i odpoczynku. Narzeczony chyba nie potrafi zrozumieć jakie to jest samopoczucie. Do nas w październiku wpadła też w odwiedziny rodzina, ale do ostatniej chwili mąż wiedział, że w razie mojego gorszego samopoczucia odwoła to, bo październik miałam słaby i nigdy nie wiadomo co by się działo, a jeszcze wtedy nikomu nie mówiliśmy więc dziwnie gdybym nagle poszła leżeć do sypialni. Jednak teraz nie miałabym żadnych wyrzutów gdyby ktoś nas odwiedził i ja poszłabym spać albo leżeć.
-
Szczęśliwa ledwo żywa
Moim zdaniem postąpiłas właściwie, dobrze wiem jakie to jest samopoczucie i ze wszystko jedno co się dzieje w około. Ja bym się tylko przywitała i przeprosiła a następnie poszła dochodzić do siebie
Dziewczyny - czy też macie duszności??
Nie pytam o zadyszkę, brak powietrza i zmęczenie przy chodzeniu.
Tylko o dusznosci bez powodu podczas pozycji statycznej - nagły ucisk w okolicy dekoltu i szybsze bicie serca.
Nie wiem o co chodzi, ale ma to drugi dzień. U lekarza w sb bylo ok, ciśnienie 100/60, anemia delikatna (hemog 11,9).
Nie pamiętam takiego uczucia w połowie ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 14:10