X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mniej wiecej taki brzuch jakbym polknela pilke do koszykowki ;)

Szczęśliwa Mamusia, Oleander lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nisko brzuch i idzie w przód :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Ja mam mniej wiecej taki brzuch jakbym polknela pilke do koszykowki ;)

Ja mam chyba podobny taką piłeczkę ;-) .Z Anią miałam inny kształt brzuszka może szykuje nam się synek :-P .

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onomatopeja wrote:
    jaki macie kształt brzuszka? mam wrażenie, że mój brzuch zaczyna się już wybulać pod biustem :D ale to chyba żołądek? ogólnie myślałam że będę miała wystający brzuch w okolicy pępka, a mam od żołądka do podbrzusza jakbym się wypchała płaską poduszką :D

Ja mam wrazenie jakby wszystkie kichy podeszłym mi pod mostek heheh od wxgorka mam płasko a potem mniej więcej od wysokości biodra kulkę. Śmiesznie to wygląda. Z córką rosło mi tak równomiernie a teraz jakoś tak dziwnie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 1szej ciąży miałam piłeczkę na tym etapie od pępka w dół (dziewczynka)
    Obecnie mam owalmy, na wys pępka pod żebra (chlopiec) ale wiadomo, dzidzia jest na dole, więc to jelita i żołądek się wypchnęły nad macicą.
    W ogole teraz brzuch mam duży a to dopiero 4 miesiąc :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onomatopeja wrote:
    jaki miałaś kształt? myślicie że to prawda, odnośnie płci i kształtu brzucha? :D

Nie wiem może coś w tym jest z Anią miałam taki owalny tu mam piłeczkę od samego początku , moja siostra jak była w ciąży z synkiem miała piłeczkę a jak z córeczką to taki właśnie owalny .

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio wrzucałam zdjęcie brzucha a teraz znów mam mniejszy od jakiegoś czasu :D kształt mam taki jakbym miała jedną fałdke tłuszczu więcej niż normalnie jak siedzę, a jak stoję to coś ala wzdęcia :D w każdym razie nie przypomina ciążowego według mnie, a chciałam mieć takie ładne zdjęcia świąteczne ;)

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wlasnie taki pod pepkiem wypukly ale tez jakby rozchodzi sie na boki i tak jakos jakby na dziewczynke:)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie, jakąś bakteria mi się przyplątała, choć nie wiem skąd. Krem z antybiotykiem mam na 3 dni i powinno pomóc jak nie to w piątek znów do lekarza.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch codziennie wygląda inaczej haha. Ale ogólem to jakieś dwie oponki mam, wygląda jakby mi żołądek i jelita wyciskalo do przodu, koszmar :o
    Widzę w ogóle że dzisiaj wizyty i polowkowe, tylko czy te dziewczyny są tu dalej z nami? :D

Iwwk, pilnuj opuchnietych nóg, jak leżysz to z nogami uniesionymi, pilnować czy krążenie jest ok :)

gann3e3k0unlohxb.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onomatopeja wrote:
    jaki miałaś kształt? myślicie że to prawda, odnośnie płci i kształtu brzucha? :D

Wiesz co, chcialabym powiedziec ze ani ksztalt brzucha ani zachcianki ciazowe nie maja znaczenia co do plci, i tak myslalam na poczatku tej ciazy, ale moj brzuch wyglada zupelnie inaczej - jest okragly jak pileczka w ciazy z corka mialam taki bardziej podluzny i nisko, a teraz mnie na slone bierze i mieso, wczesniej jadlam tylko nabial i slodycze ;D

Szczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa, Oleander lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy Popieram ;-) . Co do zachcianek ja ostatnio jadłam wkółko wędliny z ogórkiem i pasztety , a teraz gotowane jajko z majonezem :-P jakoś majonez mi podpadł do gustu wszystko jem i kanapki i wędliny z majonezem :-P .

• Pantera Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam z kolei żadnych zachcianek :) w pierwszej ciąży podobnie.
    Dieta bez zmian zdrowa, tylko oczywiscie jem co 2-3h żeby mdłości nie było

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zapisałam się na połówkowe na 7 stycznia :)
    Chusy możesz dopisać na pierwszej stronie :)

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chcialam Was prosic o wyrazenie obiektywnej opinii na pewien temat. Rozmawialam przez telefon z narzeczonym gdy był w pracy wszystko ok mowi ze malo dzis roboty ze bedzie wczesniej w domu a chwile potem sms ze jak ja sie zachowuje jak dzikus ze tak nie mozna itp a chodziło o to ze zaprosil wczoraj do nas swoich rodzicow ja od rana mialam przygody nad toaleta gdy przyszli bylam tak zmieta ze powiedzialam dziendobry i polozylam sie. Wszyscy usadowili sie w kuchnio-salonie i jedli. ( zeby nie bylo ja tez przygotowywalam jedzenie mimo zlego samopoczucia) . Chcialam nawet isc tam ale jak pomyslalam ze tam jest jedzenie to odpuscilam. Lezalam w naszym pokoju i przysypialam . I teraz moje pytanie czy naprawdę zachowalam sie jak ostatni cham ? To jest nasze mieszkanie wszyscy wiedza ze zle znosze ciaze. Na początku sie wkurzylam jak moze tak mowic potem sie uspokoilam i zaczelam szukac winy w sobie. Ale czy naprawdę zrobilam cos zlego..

o148o7es5xrrd9s8.png

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po za tym nie sa to rzadcy goscie bo mieszkaja w tym samym miescie i autem do nas maja niecale 20 min

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane to chyba woda mi się tak pod wieczór zatrzymuje, rano jakoś w miarę normalnie wyglądają. Ruszyłam dzisiaj tyłek i ponad 3 godziny łaziłam :D Najpierw godzinny spacer do galerii, w połowie drogi musiałam wstąpić do sklepu, bo mi się już słabo robiło i ratowałam się przekąską :D Pobuszowałam trochę po sklepach, kupiłam tunikę i spodnie, nadal mieszczę się w rozmiar XS i S także jest dobrze, mierzyłam jedną śliczną sukienkę, która w h&m'ie po przecenie kosztowała 22 zł! Była cudna, XS w piersiach za ciasna, S była rozwalona, a M wisiała jak na wieszaku, nawet rosnący brzusio nie pomógł :(

Co do kształtu brzucha to mój chyba tez taki owalny(?) Troszkę dzisiaj wyskoczył po tych wczorajszych ciągnięciach :) Nawet spod sweterka wydawało mi się, że wystawał w sklepie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 16:02

Oleander lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa my mamy dość często różnych gości i jak wymiotuje i czuję się i wygladam jak kupa to nie wychodzę nawet z pokoju. Nie jestem w stanie wtedy usiąść prosto, rozmawiać, nie widzę sensu siedziec przy stole i co 2 minuty biegać do łazienki i udawać że miło mi się gawędzi przy kawie. Dla mnie to normalne i nikt z domowników nie miał dziwnych komentarzy a co sobie myśleli goście to już nie mój problem

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa, zachowałaś się normalnie, nigdy nie można robić czegoś wbrew sobie i na siłę. Jesteś w ciąży i masz prawo do złego samopoczucia i odpoczynku. Narzeczony chyba nie potrafi zrozumieć jakie to jest samopoczucie. Do nas w październiku wpadła też w odwiedziny rodzina, ale do ostatniej chwili mąż wiedział, że w razie mojego gorszego samopoczucia odwoła to, bo październik miałam słaby i nigdy nie wiadomo co by się działo, a jeszcze wtedy nikomu nie mówiliśmy więc dziwnie gdybym nagle poszła leżeć do sypialni. Jednak teraz nie miałabym żadnych wyrzutów gdyby ktoś nas odwiedził i ja poszłabym spać albo leżeć.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa ledwo żywa

Moim zdaniem postąpiłas właściwie, dobrze wiem jakie to jest samopoczucie i ze wszystko jedno co się dzieje w około. Ja bym się tylko przywitała i przeprosiła a następnie poszła dochodzić do siebie

Dziewczyny - czy też macie duszności??

Nie pytam o zadyszkę, brak powietrza i zmęczenie przy chodzeniu.
    Tylko o dusznosci bez powodu podczas pozycji statycznej - nagły ucisk w okolicy dekoltu i szybsze bicie serca.

Nie wiem o co chodzi, ale ma to drugi dzień. U lekarza w sb bylo ok, ciśnienie 100/60, anemia delikatna (hemog 11,9).
    Nie pamiętam takiego uczucia w połowie ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 14:10

‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ