Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Nistera, przynajmniej wiem że to jest to, czy Tobie coś pomaga magnez na te stawianie się brzucha? I ty już masz założony szew, nie? Jaka szyjkę miałaś ze już założyli?
Pantera, ja w ogóle nie biorę żelaza, przez problemy z jelitami rzadko korzystałam z toalety, bałam się po żelazie w ogóle będzie masakra, No to mam teraz, ze skrajności w skrajnośćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 08:41
-
Kiedy zaczynają się duszności?
Kojarzyło mi sie że po 24tc, kiedy płuca zaczynają być uciskane.
Mnie dopadły sikne dusznosci plus kołatanie serca wczoraj czyli w 17tc, nie wiem czy może byc korelacja z Tardyferonem który zaczęłam własnie brać, na ulotce o krażeniu nic nie ma, tylko wątroba i jelita mogą odczuwac.
W ogóle nie najleoiej znoszę zelazo w Prenatal Duo, natomiast Tardyferon super! Zero zaparć -
U mnie noc taka sobie , parę razy się budziłam i czulam delikatny ból brzucha po prawej stronie ale tak na wysokości pępka tylko że bardziej z boku. Nie wiem czy to to rozciąganie macicy czy może skurcze jakieś choć biorę magnez więc nie powinny. Ja jestem panikara z takimi rzeczami ze względu na moją historię do tego nie bardzo wiem jak wyglądają takie skurcze bo nigdy nie miałam, z synem jak urodziłam go to miałam skurcze udowe, nic mnie kompletnie w okolicach brzucha i krzyża nie bolało tylko uda ale tak że mi nogi wykrecało, położna mówiła że takie skurcze nie często się zdarzają, w każdym razie nie wiem jak wyglądają normalne. Do teho jakas infekscja bo cos mnie tam szczypie piecze, a że szew jest to muszę od razu do giną lecieć, zapytam od razu o ten brzuch.
A i jeszcze syn się przeziębił i nie idzie do przedszkola . Istny Armagedon będzie w domu.
-
Nistera, mam to samo, nawet nie wiem jak sa odczuwalne skurcze, bole podbrzusza mam od początku ciąży, teraz co prawda nasilone, ale lekarze uparcie twierdzą że wszystko jest dobrze. Tak samo z tym twardnieniem brzucha, Jak leżę całkiem na płasko czuję cały czas wystające coś twarde na całej długości brzucha ale może to po prostu macica? Nie powinno być w ogóle czuć macicy przez brzuch? Jak nogi ma przykład podwine to ten brzuch jest normalny. Idę przed samym nowym rokiem do lekarza, wypytam dokładnie o wszystko, mam nadzieję że do tego czasu nic nowego się nie wydarzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 08:46
-
MaryJane wrote:Dzięki Nistera, przynajmniej wiem że to jest to, czy Tobie coś pomaga magnez na te stawianie się brzucha? I ty już masz założony szew, nie? Jaka szyjkę miałaś ze już założyli?
Pantera, ja w ogóle nie biorę żelaza, przez problemy z jelitami rzadko korzystałam z toalety, bałam się po żelazie w ogóle będzie masakra, No to mam teraz, ze skrajności w skrajność
Nie miałam stawiania się brzucha dostałam profilaktycznie. Szyjka w 16tc miała 17mm i rozwarcie wew w kształcie leją 10mm szer i 15mm dł. Więc u mnie to był szew ratujący. I uratował jak naraziena połówkowym szyjka miała już 40 mm szczelnie zamknieta.
-
MaryJane wrote:Dzięki Nistera, przynajmniej wiem że to jest to, czy Tobie coś pomaga magnez na te stawianie się brzucha? I ty już masz założony szew, nie? Jaka szyjkę miałaś ze już założyli?
Pantera, ja w ogóle nie biorę żelaza, przez problemy z jelitami rzadko korzystałam z toalety, bałam się po żelazie w ogóle będzie masakra, No to mam teraz, ze skrajności w skrajność
Na mnie Tardyferon działał wsoaniale w 1szej ciązy i w obecnej od 1szej tabletki też fajnie - tzn szybsza przemiana materii
Ale wiem, ze są kobiety u których efekt jest odwrotny. Jeśli lekarz uzna że powinnaś przyjmować zelazo, to może spróbuj 1 tabletkę na czczo i zobacz jaki efekt. -
Ma my wczoraj z mężem i córeczka kreatywnie spędziliśmy wspólnie czas, robiliśmy kartki świąteczne. Córka uwielbia takie rękodzieła. Mam bardzo uzdolnionego męża plastycznie i technicznie więc nie miałyśmy szans żeby mu dorównać.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74dffb73ffde.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93a255901436.jpg
Chyba od razu widać która jest mężaOleander, Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, Pantera, 4me lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualnyHej
miałam dość intensywny weekend ale czytałam na bieżąco. U mnie jedyny sposób na mdłości to nie dopuszczać do pustego żołądka, pilnuję żeby jeść co 2 godziny. Ale i tak nie zawsze działa.
A duszności mam już od dłuższego czasu, byłam zdziwiona bo myślałam że to pojawia się pod koniec ciąży ze zmęczenia i przez duży brzuch, a nie jak jeszcze brzuszka nie widać
Menka dla mnie wszystkie są przepiękne!! Ale fajny pomysłWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 08:59
-
Menka888 wrote:Ma my wczoraj z mężem i córeczka kreatywnie spędziliśmy wspólnie czas, robiliśmy kartki świąteczne. Córka uwielbia takie rękodzieła. Mam bardzo uzdolnionego męża plastycznie i technicznie więc nie miałyśmy szans żeby mu dorównać.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74dffb73ffde.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/93a255901436.jpg
Chyba od razu widać która jest męża
Kartki są przepiękne !! -
Mam ostatnio strasznie suche usta, nawadniam się woda regularnie, smaruje różnymi nawilżającymi smarowidlami, czy macie jakiś sposób? Poprostu czuje się jakby była odwodniona non stop
Menka śliczne kartkiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 09:11
-
nick nieaktualnyPuszek mi się najlepiej sprawdzają produkty z Blistex, szczególnie taki biały krem w tubce, gruba warstwa na noc i jest miodzio
no ale to trzeba regularnie, jak zapomnę jeden dwa dni to znów mam suche skórki. Ogólnie ta sucha skóra w ciąży to dla mnie całkowita nowość, czoło mam jak jeden wielki wiór
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo ja się liczę z tym, że mogę spuchnąć bardzo pod koniec ciąży. Moja siostra przytyła 30kg w ciąży i większość to była woda bo bardzo szybko jej to zeszło po porodzie. Zresztą to było widać że to woda a nie tłuszcz, niestety dobrze to nie wygląda
-
nick nieaktualnyHej hej
.
Jej nie nadrobię Was po weekendzie.
Mi szybko weekend minął Ania nadal od czasu do czasu na ciężkie noce i nie wiem gdzie szukać przyczyny , drzemek już nie ma bo ostatnio i tak nie chciała wcale mi usnąć nie wiem może to ten katar. Maleństwo mnie często kopie ❤️❤️, jakie cudowne to uczucie ❤️❤️. Samopoczucie oki tylko na drodze paskudnie ślisko i to błoto pośniegowe nawet piasku nie rozsypią a o chodnikach już nie wspomnę
. Jeszcze trochę i Święta w Sobotę zrobiłam już porządki i mam z głowy jedynie to czeka nas gotowanie ech na samą myśl o lepieniu pierogów i uszek aż mi się nie chce
nom ale no coś jeść przez Święta i po Świętach trzeba
.
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 10:25
-
Dziewczyny ja mam z kolei koszmarny problem z pajaczkami na nogach.. moje nogi wygladaja jakby byly zasiniaczone doslownie, juz w pierwszej ciazy mialam z tym problem a teraz to juz w ogole masakra ;( Czuje sie przez to staro slowo daje. Jak u 80latki.
Puszku mi pomaga zwykla wazelina, smarowalam roznymi balsamami, pierdolami i tylko wazelina mi natluszcza na tyle zebym wygladala i czula sie dobrze.
-
nick nieaktualnypuszek369 wrote:Mam ostatnio strasznie suche usta, nawadniam się woda regularnie, smaruje różnymi nawilżającymi smarowidlami, czy macie jakiś sposób? Poprostu czuje się jakby była odwodniona non stop
Menka śliczne kartki
Kartki superrr - ja zrobiłam stroiki
Mary -Te witaminy ciążowe - to mdłości miałaś po zażyciu ich ?
Ja łykam w południe a mdli mnie rano zawsze - czy moze byc związek ????
Brzuch mam 2 oponki - w ogóle nie wiem gdzie jest mój syn- chyba na kręgosłupie siedzi ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:40
-
nick nieaktualnyCo do opuchniętych nóg ja czasami czuję się jakbym miała jakieś kamienie , na tych nogach stopy mi nie spuchły ale ciężko mi jakiekokwiek buty założyć i muszę chyba kurtkę kupić bo już ledwo co się zasuwam mam taki płaszcz ale raczej on się bardziej nada w Marcu niż na zimę .
Chusy ja to gdzie nie gdzie mam te pajączki na nogach , a w ciąży to chyba nic nie można brać czy nawet się smarować mnie już od miesiąca plecy ciągle bolą i mam już tego dość nic mi nie pomaga nawet masaże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 11:07