Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej! Samych dobrych wiadomosci zyczymy wizytujacym dzis:) teoretycznie moge jeszcze chwilę pospac ale nie wiem czy usne a z drugiej strony boje sie ze ta drzemka sie znacznie przedluzy a chcialam isc na jakies zakupy świąteczne przynajmniej te lżejsze.ciezsze zostawie jak wynajme tragarza:D
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGratuluję udanych wczorajszych wizyt ❤️❤️ , i trzymam mocno kciuki za dzisiejsze
.
Hej hej.
Ślisko jak nie wiem jak zawsze zapominają o naszej ulicy , a wczoraj tyle tego nasypali że kot więcej by za przeproszeniem nasrał. Ania znów powróciła do pobudek skoro świt
i nie wiem dlaczego i czym to jest spowodowane wstała dziś o 3 w nocy wszak napiła się przebrałam ją , i na szczęście zasnęła ale i tak przez 5 minut może więcej mówiła po swojemu . Ubierałam ją na śpiocha i co potem Mi wstała myślałam że uśmiech mi po drodze a gdzie tam nie dobra moja . Mąż dziś do 14.00 w pracy potem idę na przedstawienie Marysi i o 17.30 zebranie z rodzicami u synka . U nas już choinka stoi ❤️❤️ .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 09:38
PatkaPP lubi tę wiadomość
-
Nie wchodzilam tu wczoraj. Klaudia, uważam że dobrze zrobiłaś, jak się źle czujesz a przecież tesciowie wiedzą że w ciąży jesteś to powinni być bardziej wyrozumiali.
Puszek mi też usychaja usta, smaruję pomadka nivea i pomaga. Od tygodnia zaczęła mnie strasznie swedziec skóra na nogach, rękach i plecach... Coś okropnego, nie wiem dlaczego myślę że może to sucha skora tak swedzi, nie czuje żeby była suchsza, ale częściej smaruję balsamem ale dalej swedzi...
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnyDziewczyny czy zauważylyscie u was ciemniejsze brodawki na piersiach ? Bo u mnie są normalnie brązowe ! O nie tylko nie to mam.andzieje że znów po.20.tygodniu nie zacznie się że mnie lac pokarm w każdej jednej ciąży to samo po 22 tygodniu wkładki laktacyjne musiałam nosić
-
nick nieaktualnySamari wrote:Dziewczyny czy zauważylyscie u was ciemniejsze brodawki na piersiach ? Bo u mnie są normalnie brązowe ! O nie tylko nie to mam.andzieje że znów po.20.tygodniu nie zacznie się że mnie lac pokarm w każdej jednej ciąży to samo po 22 tygodniu wkładki laktacyjne musiałam nosić
Ja to mam te piersi jak murzynka i brodawki mam ciemniejsze i jakie już duże przy Ani w szpitalu to miałam nawał pokarmu , aż byłam w szoku bo przy Gabrysi miałam tyle co kot by napłakał i piła tylko mm nie karmiłam jej wcale piersią . Już te moje piersi oj swoje ważą chyba jedna pierś z kilo lub więcej teraz wszak są duże i w biustonoszy a jak zdejmę to wziu w dół . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja wróciłam z usg piersi. Wszystko ok.
Brodawki ciemnieja w ciąży to normalne. Mi już by mogły te piersi przestać rosnąć bo za chwilę będę musiała je na plecach nosić. Masakra. Ja się śmieje że większe od głowy dziecka. W małych miastach kupić dobry stanik graniczy z cudem jak się ma mało pod biustem a dużo w biuście rozmiarówka kończy się na miseczce d jakby większe cycki nie istniały2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Aktyde mam podobnie tyle tylko że ja jestem tydzień po tobie. Nie wiem czy moja wyobraźnia nie płata mi już figli bo zastanawiam się czy każde wzdęcia to wzdęcia i przesuwanie się gazów czy to ruchy dziecka. Jutro wizyta.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMamami
Mam ten sam sam problem bo właśnie obwód pod biustem nie jakoś gigantyczny ale.miseczka duża. I od kilku lat kupuje biustonosze z firmy Konrad i PROBLEM mam z głowy zobacz sobie na ich stronie. Mega wygodne biustonosze idealnie dopasowane i piersi nie tracą kształtu i super leżąMaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny
Nie stresuci się tym ruchami naprawdę etap ciąży jako mamy to nie czas na regularne czucie ruchów co więcej można ich ejscze wcale.nie czuć. Ja 3 dziecko o też od czasu do.czasu czuje napinanie w środku i jak by rybka w akwarium pływala. A napewno nie są to kopniaki jak w 30 tygodniu. Nie martwię się tym i nie stresuje bo na to mam dużo czasu czego oczekiwać skoro to dzieciątko waży zaledwie 200 gramów. Spokojnie bo do porodu zwariujemySzczęśliwa Mamusia, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaktyde85 Ja to najpierw czułam łaskotki i wiedziałam że to jest to potem zaczęło się jakby przelewanie i teraz czuję kopniaczki na pewno się doczekasz
.
Kciuki za wizytę.
MaMaMi83 Koniecznie daj znać po wizycie i zaciskam mocno kciuki.
Ech że też jeszcze muszę , tyle czekać do mojej.
MaMaMi83 lubi tę wiadomość
-
No tylko to moja druga ciąża, w pierwszej ruchy zaczęłam czuć mniej więcej na tym etapie, dobrze to pamiętam, bo było to w Sylwestra i potem już w miare regularnie czułam i byłam pewna, że to to. A teraz juz w 14tc wydawało mi się, ze cos czuje i tak cały czas co jakis czas mi się "wydaje" ale nie mam pewnosci. Łożysko jak wtedy mam na tylnej ścianie i troche na lewą zachodzi. No nic, myslę własnie tak jak Samari napisała, w kazdej ciazy moze byc inaczej, moze tym razem dziecko bedzie spokojniejsze i łatwiejsze w obyciu
ale hormony jednak dają w czerep
-
nick nieaktualnyPowodzenia na wizytach i gratuluje już tych które się odbyły !!
... ja też dziś wieczorem wizyta ginek na nfz... ten tydz mam te połówkowe i też dr prv, denerwuje się...
M zobaczył u mnie tą linie na brzuchujakaś tam faktycznie jest ... piersi mi mie rosną, ale są czarne aż... ruchy jelitowe znowu czuje...
4me poszłaOjoj ...
-
Mamami, Aktyde, ja też nie czuję nic konkretnego, czasem wydaje mi się jakbym nisko w brzuchu czuła jakieś pukniecia ale nie wiem czy to urojenia czy jak. Żadnych babelkow nie czuję ewidentnie, w jelitach Mi się równo przelewa, pół nocy przez to nie spałam. A poza tym to czuję tylko napinanie brzucha i to tylko w pozycji leżącej, połlezacej, Jak chodzę to nic
Powodzenia na wizytach!. Czekamy na relacje, Ale super że już się połówki zaczęły, ja dopiero niedawno na pierwszych prenatalnych byłam
-
A ja siedzę w kolejce, lekarz spóźnił się 15 minut a przede mną jeszcze 4 panie, a wizytę miałam na 11:15. Co do piersi to ciemna mam tylko obwodke wokół sutka a środek jasny. Ciemna linie mam już od miesiąca tylko na poczatku była od dołu i idzie w górę, już jest prawie do pępka, pępek też sciemnial.
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*)