X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kruszonka

Puszek pisała raz że cholestaza zaczyna się od zwiedzenia stop i dłoni , bo samo swędzenie skóry na brzuchu czy gdzie indziej nie ma związku z tym i cholestaza występuje na wyższym etapie ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my wczoraj wrocilismy do domu, dziś jeszcze dzien u tesciow no i powoli wracamy do normalnego rytmu.

A co do ruchów - ja w pierwszej ciąży w 20 tc już czułam więcej niż teraz, fakt że teraz mam łożysko na przedniej ścianie/na ujściu, czekam aż się przemieści, żeby nie wrosło w bliznę po cc, ale teraz tylko czasem czuję coś wyraźniej, a 20 tc się rozpoczyna. Aż z tych stresów detektor w ruch puszczam, no i jest okej, ale fajnie byłoby już być w ewidentnym kontakcie z dzidziutkiem :)

• Nistera Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Powiem Ci ze dziwię się że wysłali cię na drugą krzywą. To bardzo duże obciążenie organizmu. Mi dr powiedziała że więcej robić nie będę a robiłam w 12tc. Skoro bierzesz teraz nocną insulinę znaczy się że masz cukrzycę stwierdzona w tej ciąży...??? To drugi raz się jej nie stwierdza. Trochę to dziwne. No ale lekarzem nie jestem.

Nie , w tej ciąży nie mam stwierdzone jeszcze. W 11 tc wyszła negatywna.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani mol

2 poród też będziesz mieć cesarke ?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Nie , w tej ciąży nie mam stwierdzone jeszcze. W 11 tc wyszła negatywna.
    Aaaa coś mi się pokiełbasiło. To obyś nie miała jej. Trzymam kciuki

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Hej :) my wczoraj wrocilismy do domu, dziś jeszcze dzien u tesciow no i powoli wracamy do normalnego rytmu.

A co do ruchów - ja w pierwszej ciąży w 20 tc już czułam więcej niż teraz, fakt że teraz mam łożysko na przedniej ścianie/na ujściu, czekam aż się przemieści, żeby nie wrosło w bliznę po cc, ale teraz tylko czasem czuję coś wyraźniej, a 20 tc się rozpoczyna. Aż z tych stresów detektor w ruch puszczam, no i jest okej, ale fajnie byłoby już być w ewidentnym kontakcie z dzidziutkiem :)

No to mam identyczna sytuację z lozyskiem jak ty. Nie dość że z przodu to jeszcze centralnie na ujściu szyjki.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz czuje malucha codziennie, o tej samej porze praktycznie. Nie moge powiedziec ze mnie mocno kopie ale wyczuwalne to jest na pewno : ) No i zaczely mi sie tez skurcze brzucha, to najdziwniejsze uczucie z tego wszystkiego. Tak jakby mi dech zapieralo.. w brzuchu.. haha :D

ago91 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również czuję swędzenie skóry od kilku tygodni, najczęściej po połozeniu się do łóżka. Ale to przez tą wodę zimą, do ktorej dodają substancję przeciw zamarzaniu. Plus skóra wrazliwa w ciązy, musi się przecież wyjątkowo rozciągać.
    Cholestaza to jesli się nie mylę po 30 lub 32tc może się zaczynać

Sprobuję dzis tych inhalacji na to choróbsko, bo żaden marimer, sól emska, calcium itp mi nie pomógł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 20:48

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie też swedziala skóra. Najczęściej wieczorem jak się kladlam. Drapalam się prawie do krwi po nogach plecach brzuchu rekach-wszędzie...to była masakra. Tak jak PAntera pisze, przypisuje to dodatkom do wody i rozciąganiu się skory. Czasem jeszcze zaswedzi ale to już nie to co było ;)

P.s
    Jeśli ktoś lubi zare to właśnie ruszyła fajna wyprzedaż ;)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka z godzinę temu pojechała do babci na 3 dni bo po nią przyejechala A to 300 km od domu naszego mój synek tak płakał że siostra jedzie że aż żal mi go było dobrze że w sobotę ja odwiezie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by ktoś gdzie upolowal fajne okazje dziecięce dajcie znaka :) my jutro ruszamy po sklepach zobaczyć co fajnego mają M oze.cos się wyhaczy

• Chusy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari to nic tylko sie cieszyc ze masz tak zzyte potomstwo : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuje od tygodnia. Jak wstane w nocy do toalety to potem nie moge zasnac bo mlody sie kotluje w brzuchu. W pierwszej ciazy kolo 21 tc dopiero je czulam.
    Mam ciagle -1 kg, ale brzuch mi bardzo urosl.

Chusy, dopisz u mnie syna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 07:45

Chusy lubi tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej moje drogie ;-):-).

Witam się po Świętach przez Święta nie mieliśmy żadnych gości , niestety byłam chora i nawet zadzwonić i złożyć życzenia nie mogłam gdyż tak ochrypłam jeszcze mam katar B-) . A tak to samopoczucie oki maleństwo rusza się jak szalone , nawet chyba ma czkawkę i bardziej jest spokojne przy moim mężu :-P . Byłam dziś na badaniach jutro odbiorę albo mąż mi wydrukuje o ile mamy papier do drukowania w domu , Ania ma raz lepsze raz gorsze dni noce , ostatnio wcale nie ma drzemek więc całe dnie zajęte a teraz dzieci w domu . A u nas już 20 tc ❤️ lecą te tygodnie jak szalone w tą Sobotę wizyta oczywiście dam wam znać co i jak .

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty ;-).

Co do ruchów dzieci to u mnie było różnie najbardziej ruchliwa to była Marysia i Ania , no i nasze tajemnicze szczęście ❤️ jest bardzo ruchliwe , a Grześ i Gabrysia mieli raczej spokojne ruchy .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 10:21

• didi123 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po świętach :)

Jak tam? Ja mam taki apetyt, że jem jak szalona i aż na wagę strach stawać. Rozrosłam się strasznie przez ostatnie dni :D

Mnie też brzuch swędzi, ale ja obstawiam rozciąganie skóry i mi smarowanie oliwką pomaga. Też dopiero co czuję ruchy, ale rzadko w dzień. Czuję jak rusza się w nocy, ewentualnie rano po śniadaniu, a tak mam ciszę. Też mam łożysko na przedniej ścianie.

Infekcja przeszła i mam nadzieję, że będzie spokój :)
    Kupiliśmy z mężem wózek baby designe husky bezowy i fotelik z bazą firmy babysafe. Dzisiaj jedziemy po łóżeczko.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 09:03

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Moje szczęście <3
    Filip 20.05.2019, godz. 11:45
    3500 g i 53 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej waga +1kg, dziwne bo sobie nie żałowałam :D
    Dziś widzę dzień zakupów, my też chyba pojedziemy a wczoraj wieczorem zamówiłam kilka rzeczy dla maluszka z zary

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) ja mam stresik przed polowkowymi ktore juz za 30 min aaaa! Stoje pod sklepem mialam kupić cos do picia ale jakos mi slabo to sie wietrze:D oby wszytsko bylo ok i zeby poznac plec:) trzymajcie kciuki.

Milka1991, Chusy, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, didi123 lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa jasne że trzymamy kciuki. I czekamy na info.

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa trzymam kciuki! Za mnie też proszę trzymac, usg pewnie dziś nie będzie ale oby z szyjka wszystko grało!

Szczesliwa ledwo zywa, MaMaMi83, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, didi123 lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy i za ciebie Mary Jane

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ