Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej
my wczoraj wrocilismy do domu, dziś jeszcze dzien u tesciow no i powoli wracamy do normalnego rytmu.
A co do ruchów - ja w pierwszej ciąży w 20 tc już czułam więcej niż teraz, fakt że teraz mam łożysko na przedniej ścianie/na ujściu, czekam aż się przemieści, żeby nie wrosło w bliznę po cc, ale teraz tylko czasem czuję coś wyraźniej, a 20 tc się rozpoczyna. Aż z tych stresów detektor w ruch puszczam, no i jest okej, ale fajnie byłoby już być w ewidentnym kontakcie z dzidziutkiem -
MaMaMi83 wrote:Powiem Ci ze dziwię się że wysłali cię na drugą krzywą. To bardzo duże obciążenie organizmu. Mi dr powiedziała że więcej robić nie będę a robiłam w 12tc. Skoro bierzesz teraz nocną insulinę znaczy się że masz cukrzycę stwierdzona w tej ciąży...??? To drugi raz się jej nie stwierdza. Trochę to dziwne. No ale lekarzem nie jestem.
Nie , w tej ciąży nie mam stwierdzone jeszcze. W 11 tc wyszła negatywna.
-
nick nieaktualny
-
Pani Moł wrote:Hej
my wczoraj wrocilismy do domu, dziś jeszcze dzien u tesciow no i powoli wracamy do normalnego rytmu.
A co do ruchów - ja w pierwszej ciąży w 20 tc już czułam więcej niż teraz, fakt że teraz mam łożysko na przedniej ścianie/na ujściu, czekam aż się przemieści, żeby nie wrosło w bliznę po cc, ale teraz tylko czasem czuję coś wyraźniej, a 20 tc się rozpoczyna. Aż z tych stresów detektor w ruch puszczam, no i jest okej, ale fajnie byłoby już być w ewidentnym kontakcie z dzidziutkiem
No to mam identyczna sytuację z lozyskiem jak ty. Nie dość że z przodu to jeszcze centralnie na ujściu szyjki.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ja juz czuje malucha codziennie, o tej samej porze praktycznie. Nie moge powiedziec ze mnie mocno kopie ale wyczuwalne to jest na pewno : ) No i zaczely mi sie tez skurcze brzucha, to najdziwniejsze uczucie z tego wszystkiego. Tak jakby mi dech zapieralo.. w brzuchu.. haha
ago91 lubi tę wiadomość
-
Ja również czuję swędzenie skóry od kilku tygodni, najczęściej po połozeniu się do łóżka. Ale to przez tą wodę zimą, do ktorej dodają substancję przeciw zamarzaniu. Plus skóra wrazliwa w ciązy, musi się przecież wyjątkowo rozciągać.
Cholestaza to jesli się nie mylę po 30 lub 32tc może się zaczynać
Sprobuję dzis tych inhalacji na to choróbsko, bo żaden marimer, sól emska, calcium itp mi nie pomógłWiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 20:48
-
Dziewczyny mnie też swedziala skóra. Najczęściej wieczorem jak się kladlam. Drapalam się prawie do krwi po nogach plecach brzuchu rekach-wszędzie...to była masakra. Tak jak PAntera pisze, przypisuje to dodatkom do wody i rozciąganiu się skory. Czasem jeszcze zaswedzi ale to już nie to co było
P.s
Jeśli ktoś lubi zare to właśnie ruszyła fajna wyprzedaż -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja ruchy czuje od tygodnia. Jak wstane w nocy do toalety to potem nie moge zasnac bo mlody sie kotluje w brzuchu. W pierwszej ciazy kolo 21 tc dopiero je czulam.
Mam ciagle -1 kg, ale brzuch mi bardzo urosl.
Chusy, dopisz u mnie synaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 07:45
Chusy lubi tę wiadomość
13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyHej hej moje drogie
.
Witam się po Świętach przez Święta nie mieliśmy żadnych gości , niestety byłam chora i nawet zadzwonić i złożyć życzenia nie mogłam gdyż tak ochrypłam jeszcze mam katar. A tak to samopoczucie oki maleństwo rusza się jak szalone , nawet chyba ma czkawkę i bardziej jest spokojne przy moim mężu
. Byłam dziś na badaniach jutro odbiorę albo mąż mi wydrukuje o ile mamy papier do drukowania w domu , Ania ma raz lepsze raz gorsze dni noce , ostatnio wcale nie ma drzemek więc całe dnie zajęte a teraz dzieci w domu . A u nas już 20 tc ❤️ lecą te tygodnie jak szalone w tą Sobotę wizyta oczywiście dam wam znać co i jak .
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
Co do ruchów dzieci to u mnie było różnie najbardziej ruchliwa to była Marysia i Ania , no i nasze tajemnicze szczęście ❤️ jest bardzo ruchliwe , a Grześ i Gabrysia mieli raczej spokojne ruchy .Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 10:21
-
Dzień dobry po świętach
Jak tam? Ja mam taki apetyt, że jem jak szalona i aż na wagę strach stawać. Rozrosłam się strasznie przez ostatnie dni
Mnie też brzuch swędzi, ale ja obstawiam rozciąganie skóry i mi smarowanie oliwką pomaga. Też dopiero co czuję ruchy, ale rzadko w dzień. Czuję jak rusza się w nocy, ewentualnie rano po śniadaniu, a tak mam ciszę. Też mam łożysko na przedniej ścianie.
Infekcja przeszła i mam nadzieję, że będzie spokój
Kupiliśmy z mężem wózek baby designe husky bezowy i fotelik z bazą firmy babysafe. Dzisiaj jedziemy po łóżeczko.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 09:03
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
Moje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
nick nieaktualny
-
Hej:) ja mam stresik przed polowkowymi ktore juz za 30 min aaaa! Stoje pod sklepem mialam kupić cos do picia ale jakos mi slabo to sie wietrze:D oby wszytsko bylo ok i zeby poznac plec:) trzymajcie kciuki.
Milka1991, Chusy, Oleander, Szczęśliwa Mamusia, didi123 lubią tę wiadomość