Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje dziewczyny, fajnie znać płeć, ale najważniejsze że zdrowe
MaryJane może się jeszcze podniesie i tego ci życzę
Ja nie wiem ile moja ma, bo dr mówiła tylko że długość prawidłowa, a ja nie pytałam ile dokładnie maMoje szczęście
Filip 20.05.2019, godz. 11:45
3500 g i 53 cm -
nick nieaktualny
-
MaryJane u mnie podobnie, sprawdzila tylko serduszko i zmierzyla malego mniej wiecej. Chciala zobaczyc jak nisko jest glowka ale sie nie udalo bo maluch sie duzo ruszal a USG slabe. Wyslala mnie na badanie przeplywow na wszelki wypadek no i polowkowe mam za dwa tyg.
Gratuluje wizyt, juz wam dopisuje plec dziewczyny : ) Puszek wreszcie jakas kobitaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 15:30
puszek369, Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
gratuluje wizyt i dobrych wieści !
Byłam na połówkowych prv i wszystko dobrze, wad nie widać, chociaż uparciuch znowu nie chciał profilu pokazać ale w końcu się udało. Dr oglądała serce i mówi że wad nie widzi, ale co do milimetra nie jest w stanie ocenić więc zawsze zaleca echo po porodziea ja jej mowię a kto z nas ma przebadane serce co do mm ?
Ułożony jest podłużniemasa 443 gram.
Tak - robię usg 3 trymestru (7 marca) plus echo serca ale po porodzieMamami/ Ty tez echo po porodzie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 16:21
Szczesliwa ledwo zywa, MaMaMi83, Szczęśliwa Mamusia, Alicja-33, Oleander lubią tę wiadomość
-
Mamami, jeszcze przed usg powiedział że koło 20, 21 tygodnia te ruchy powinny być wyraźniejsze. Ale ze wydaje mu się że ja już coś czuję haha. Potem robiliśmy usg, wyszło te łożysko przodujace ale już nic nie powiedział na temat ruchow.
A ja staram się być dobrej myśli, liczę na to że jeszcze to łożysko się przesunie, a nawet jeśli nie to że nie będzie kompilacji żadnych. Teraz się właśnie obudziłam po drzemce i poczułam napinanie skóry a po chwili 2 lekkie pukniecia w dole brzucha, nie ma wątpliwości ze to dziecko. Chyba pierwszy raz haha. Żadnych motylków, bąbelków ani tego typu rzeczy nie czuję i nie czułam
Gratuluję dziewczyn udanych wizyt, cieszę się że u Was wszystko dobrze. Ciacho, 400g to już naprawdę spory bąbel!Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Mary Jane to moje dziecko chyba ewidentnie lubi barszcz. Ostatnio po barszczu jak się położyłam to wydawało mi się że coś czuję ale nie byłam pewna myślałam że to moja wyobraźnia potem było kilka dni ciszy więc byłam przekonana że jednak mi się wydawało o że to pewnie moje jelita ale Dziś też zjadłam barszcz czerwony położyłam się i poczułam dokładnie to samo. Kurcze to może jednak nie swiruje.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyNo spory, ale chyba na ten wiek to dolna granica ?
MaryJane - a na bank przodujące czy przednie ? Bo ja np mam przednie ale nie przodujące i to myli czasemale teraz wyraźnie dopytuje.. poczekaj do połówkowych - wtedy dokładnie oceni plus przepływy, pępowinę itp. Nie stresuj się bo tylko potem brzuch boli, ja też odczuwam stres brzuchem ...
Mamami- Ty robisz echo po porodzie, tak ?
Puszku- cudownie, że córeczka bo tu sami chłopcya „czułaś” córkę ?
-
Witam po długiej nieobecności. Podczytuje was w miarę na bieżąco jednak ciągle zwlekałam z pisaniem. Gratuluje wszystkim udanych wizyt.
My też dzisiaj wizytowaliśmy i chłopak ma już 526gWszystko jest ok chociaż jest większy niż średnia (grubasek po tacie)
. Mieliśmy dodatkowo robione echo i też wszystko prawidłowo, przepływy w normie, szyjka długa jednym słowem na razie wszystko idealnie.
Co do ruchów ja już jakoś od 4 tygodni czuję regularne kopniaki, najwięcej rano i wieczorem ale i w ciągu dnia mały daje o sobie znać. Nawet tatuś mógł już poczuć i zobaczyć te kopniaczkiA co do wagi ja mam już 2,5kg na plusie
Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, MaMaMi83, Milka1991, Alicja-33, Oleander lubią tę wiadomość
Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
Nasze 6 dni szczęścia...
Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm -
Ciasteczko i przednie i na bank przodujace, lekarz zaraz powiedział że to patologia ciąży do stałej obserwacji i jak się nie zmieni to cesarka, także trzymajcie kciuki żeby jednak troszkę w górę poszło, mniej stresu będzie.
Mamami hahah, chyba coś w tym jest bo ja od mamy przywiozłam dziś barszcz i zjadłam go właśnie przed drzemka
O, Verbena, chyba całe wieki Cie nie było, gratuluję zerowej ciąży i dużego już synka, który to tydzień dokładnie ze już taka wagę ma mały?
-
Ciasteczko777 wrote:Mamami- Ty robisz echo po porodzie, tak ?
?
Nie ja robię echo serca płodu. Skierowanie dostanę od diabetologa. Moja ginekolog mi powiedziała że że względu na cukrzycę powinnam mieć wykonane echo serca płodu. Poza tym moja starsza córka urodziła się z zaburzeniami pracy serca więc to też jest wskazaniem do wykonania tego echa jeszcze w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 17:02
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc