Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Nie ja robię echo serca płodu. Skierowanie dostanę od diabetologa. Moja ginekolog mi powiedziała że że względu na cukrzycę powinnam mieć wykonane echo serca płodu. Poza tym moja starsza córka urodziła się z zaburzeniami pracy serca więc to też jest wskazaniem do wykonania tego echa jeszcze w ciąży.
a jestem przecież „cukrzycowa”...
MaryJane rozumiem / No to mocne kciuki żeby sie podniosło !!! -
nick nieaktualnyChyba ten rok a oprócz dobrych wieści sprzyja klotniom z tesciami. Dziś i u nas wielka słowna awantura tak mnie wlurzyli ze mnie cały dzień brzuch boli. Ale już mam rozwiązanie pewnej sytuacji nie będę narażać dzieci a na nerwy.
Gratuluję udanych wizyt -
Ciasteczko777 wrote:Ah, rozumiem... kurczę to ja nie mam zalecenia od diabet ani teraz nic - tylko po porodzie echo dla bezpieczeństwa ... musze dopytać o to - chyba ze tutaj tez istotna jest kwestia insuliny (nie mam pojęcia) oj teraz sie martwię bo nikt mi nie wspomniał ze mam zrobić echo
a jestem przecież „cukrzycowa”...
MaryJane rozumiem / No to mocne kciuki żeby sie podniosło !!!
Ja zapytałam o to gin. I ona mi powiedziała że jeśli chodzę na NFZ do diabetologa to on mi wpisze skierowanie. Bo cukrzyca ciążowa jest wskazaniem do wykonania echa serca. Generalnie nieleczona cukrzyca może sprzyjać rozwojowi wad serca. Teraz 4 stycznia mam wizytę u diabetologa i będę o to pytać bo różne wersje słyszałam co do tygodnia ciąży kiedy się robi to echo. Gin mi mówiła że już mogę nawet zobaczymy co powie diabetolog. Jeśli mi nie da to wezmę skierowanie od ginekologa i zrobię prywatnie. Dla mnie to za duże ryzyko żeby nie sprawdzić bo nie dość że starsza miała problemy to jeszcze teraz cukrzyca. Wolę wiedzieć w razie czego niektóre wady można leczyć jeszcze w okresie plodowym.
Zapytać o to możesz swoich lekarzy będziesz miała jasna sytuację co do twojego przypadku u mnie są ewidentne wskazania do tego badania.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyDziękuje Mamami... No spytam gin, bo chętnie bym zrobiła to echo ale chyba nawet prv to potrzeba jakiegoś zalecenia czy skierowania.
Kurde myślałam ze mogę juz spac spokojnie ale teraz zaczynam myślec o tym echu i co tu zrobić?ja serio zwariuje do tego porodu i urodzę w psychiatryku chyba ...
-
Ciasteczko nie denerwuj się - teraz już wiesz ze takie badanie można zrobić. Ja tam. Wolę wiedzieć że coś mogę jeszcze sprawdzić niż potem za przeproszeniem obudzić się z ręką w nocniku. Jeśli dr nie widzi nic niepokojącego to pewnie tak jest a badanie jeśli chcesz możesz wykonać dla własnego spokoju. Podejrzewam że żeby zrobić prywatnie też trzeba mieć skierowanie. Jak się dowiem dam ci znać.
Moze na połowkowych w poniedzialek zapytam tego doktora jak to z tym jestWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 18:00
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 wrote:Ciasteczko nie denerwuj się - teraz już wiesz ze takie badanie można zrobić. Ja tam. Wolę wiedzieć że coś mogę jeszcze sprawdzić niż potem za przeproszeniem obudzić się z ręką w nocniku. Jeśli dr nie widzi nic niepokojącego to pewnie tak jest a badanie jeśli chcesz możesz wykonać dla własnego spokoju. Podejrzewam że żeby zrobić prywatnie też trzeba mieć skierowanie. Jak się dowiem dam ci znać.
Moze na połowkowych w poniedzialek zapytam tego doktora jak to z tym jestja dopytam też, ale wizyty mam za 3 tyg / miesiąc więc odległe ... w innym wątku koleżanka robiła też jako dodatkowe bad ale w 32 tyg.
Ja usg 3 trym mam umówione w 31 tyg ciąży.
Dobra - umówiłam kardiologaecho zrobimy w 27 tyg ciąży, bo to pierwszy wolny termin prv (!!!)... niewiem czy mi zaleca ale chyba to badanie nie zaszkodzi dziecku ?????
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 18:41
-
nick nieaktualny
-
Jakosc zdjęć lipna, ale wrzucę, a co tam pochwalę się córeczka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45a6d770ed21.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7115eb629a56.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e92e9eb88277.jpg
Pierwsze to taki przekrój cały.
Drugie to buzia i trzyma lewa rękę na policzku.
Trzecie to płeć.
Nastepna wizyta 17.01, potem 12.02 i 12.03Ciasteczko777, MaMaMi83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPuszku
jakie fajne focie
U mnie 3D w ogóle nie wyszło bo zle leżał...
Mamami - masz racjęlepiej faktycznie zrobić
a takie echo wyłapie wszelkie wady serduszka tak? Akurat to był pierwszy wolny termin
lekarzom powiem, że zamierzam iść, co by człowiek zrobił bez forum
Mam chyba zachciankę ciążowa (to moja pierwsza) - mogłabym zjeść cały słoik korniszonówa tak poza tym nie mam żadnych smaków czy apetytu ... oo musze cukier zbadać po nich
-
Dziewczyny gratuluję wizyt! MaryJane trzymam kciuki żeby się łożysko przesunęło, a póki co oszczędzaj się i wypoczywaj
Mam dzisiaj strasznie leniwy dzień, jak przez święta jeść się nie chciało tak teraz mam straszny apetytPodjadam właśnie cukierki z choinki
Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny