X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Nie ja robię echo serca płodu. Skierowanie dostanę od diabetologa. Moja ginekolog mi powiedziała że że względu na cukrzycę powinnam mieć wykonane echo serca płodu. Poza tym moja starsza córka urodziła się z zaburzeniami pracy serca więc to też jest wskazaniem do wykonania tego echa jeszcze w ciąży.
    Ah, rozumiem... kurczę to ja nie mam zalecenia od diabet ani teraz nic - tylko po porodzie echo dla bezpieczeństwa ... musze dopytać o to - chyba ze tutaj tez istotna jest kwestia insuliny (nie mam pojęcia) oj teraz sie martwię bo nikt mi nie wspomniał ze mam zrobić echo :( a jestem przecież „cukrzycowa”...
    MaryJane rozumiem / No to mocne kciuki żeby sie podniosło !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ten rok a oprócz dobrych wieści sprzyja klotniom z tesciami. Dziś i u nas wielka słowna awantura tak mnie wlurzyli ze mnie cały dzień brzuch boli. Ale już mam rozwiązanie pewnej sytuacji nie będę narażać dzieci a na nerwy.

Gratuluję udanych wizyt

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ah, rozumiem... kurczę to ja nie mam zalecenia od diabet ani teraz nic - tylko po porodzie echo dla bezpieczeństwa ... musze dopytać o to - chyba ze tutaj tez istotna jest kwestia insuliny (nie mam pojęcia) oj teraz sie martwię bo nikt mi nie wspomniał ze mam zrobić echo :( a jestem przecież „cukrzycowa”...
    MaryJane rozumiem / No to mocne kciuki żeby sie podniosło !!!

Ja zapytałam o to gin. I ona mi powiedziała że jeśli chodzę na NFZ do diabetologa to on mi wpisze skierowanie. Bo cukrzyca ciążowa jest wskazaniem do wykonania echa serca. Generalnie nieleczona cukrzyca może sprzyjać rozwojowi wad serca. Teraz 4 stycznia mam wizytę u diabetologa i będę o to pytać bo różne wersje słyszałam co do tygodnia ciąży kiedy się robi to echo. Gin mi mówiła że już mogę nawet zobaczymy co powie diabetolog. Jeśli mi nie da to wezmę skierowanie od ginekologa i zrobię prywatnie. Dla mnie to za duże ryzyko żeby nie sprawdzić bo nie dość że starsza miała problemy to jeszcze teraz cukrzyca. Wolę wiedzieć w razie czego niektóre wady można leczyć jeszcze w okresie plodowym.

Zapytać o to możesz swoich lekarzy będziesz miała jasna sytuację co do twojego przypadku u mnie są ewidentne wskazania do tego badania.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Mamami... No spytam gin, bo chętnie bym zrobiła to echo ale chyba nawet prv to potrzeba jakiegoś zalecenia czy skierowania.
    Kurde myślałam ze mogę juz spac spokojnie ale teraz zaczynam myślec o tym echu i co tu zrobić? :( ja serio zwariuje do tego porodu i urodzę w psychiatryku chyba ...

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko nie denerwuj się - teraz już wiesz ze takie badanie można zrobić. Ja tam. Wolę wiedzieć że coś mogę jeszcze sprawdzić niż potem za przeproszeniem obudzić się z ręką w nocniku. Jeśli dr nie widzi nic niepokojącego to pewnie tak jest a badanie jeśli chcesz możesz wykonać dla własnego spokoju. Podejrzewam że żeby zrobić prywatnie też trzeba mieć skierowanie. Jak się dowiem dam ci znać.
    Moze na połowkowych w poniedzialek zapytam tego doktora jak to z tym jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 18:00

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciasteczko nie denerwuj się - teraz już wiesz ze takie badanie można zrobić. Ja tam. Wolę wiedzieć że coś mogę jeszcze sprawdzić niż potem za przeproszeniem obudzić się z ręką w nocniku. Jeśli dr nie widzi nic niepokojącego to pewnie tak jest a badanie jeśli chcesz możesz wykonać dla własnego spokoju. Podejrzewam że żeby zrobić prywatnie też trzeba mieć skierowanie. Jak się dowiem dam ci znać.
    Moze na połowkowych w poniedzialek zapytam tego doktora jak to z tym jest
    Dziękuje :) ja dopytam też, ale wizyty mam za 3 tyg / miesiąc więc odległe ... w innym wątku koleżanka robiła też jako dodatkowe bad ale w 32 tyg.
    Ja usg 3 trym mam umówione w 31 tyg ciąży.

Dobra - umówiłam kardiologa ;) echo zrobimy w 27 tyg ciąży, bo to pierwszy wolny termin prv (!!!)... niewiem czy mi zaleca ale chyba to badanie nie zaszkodzi dziecku ?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 18:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam.wizyte dopiero za 11 dni to tak długo ...masakra zazdroszczę wam tych wizyt tak szybko

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko skoro zalecają przy cukrzycy to nie powinno. Ja w każdym bądź razie napewno zrobię. A 27tc to dobry termin. Poza tym my już wiekowe jesteśmy ;)

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari z jedej strony to dobrze , nie masz żadnych problemów i twoja ciąża przebiega prawidłowo to nie musisz co chwilę do lekarza latać ;)

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakosc zdjęć lipna, ale wrzucę, a co tam pochwalę się córeczka :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45a6d770ed21.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7115eb629a56.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e92e9eb88277.jpg
    Pierwsze to taki przekrój cały.
    Drugie to buzia i trzyma lewa rękę na policzku.
    Trzecie to płeć.
    Nastepna wizyta 17.01, potem 12.02 i 12.03 :)

Ciasteczko777, MaMaMi83 lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszku :) jakie fajne focie :)
    U mnie 3D w ogóle nie wyszło bo zle leżał...

Mamami - masz rację ;) lepiej faktycznie zrobić :) a takie echo wyłapie wszelkie wady serduszka tak? Akurat to był pierwszy wolny termin ;) lekarzom powiem, że zamierzam iść, co by człowiek zrobił bez forum ;)
    Mam chyba zachciankę ciążowa (to moja pierwsza) - mogłabym zjeść cały słoik korniszonów ;) a tak poza tym nie mam żadnych smaków czy apetytu ... oo musze cukier zbadać po nich ;)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt! MaryJane trzymam kciuki żeby się łożysko przesunęło, a póki co oszczędzaj się i wypoczywaj :)

Mam dzisiaj strasznie leniwy dzień, jak przez święta jeść się nie chciało tak teraz mam straszny apetyt :P Podjadam właśnie cukierki z choinki :D

Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho koniecznie pomiar cukru po ogorkach korniszonych bo do zalewy dodaje się cukier więc może lepiej zjedz kiszone

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff - Jest Ok - po godzinie wyszło 90 :) przy czym, je zagryzłam bułka (oczywiście białą) i popilam herby z miodem (gardło mnie boli). Musze zbadać cukier po samych ogórkach ;) a niestety kiszonek nie lubię :P

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciacho Taka cukrzycę jak ty to ja mogę mieć hehehe

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt, super wieści! :)

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciacho Taka cukrzycę jak ty to ja mogę mieć hehehe
    No mowię Ci ... to był mój błąd w badaniu i teraz jestem uziemiona - ale póki co, bo w każdej chwili moze mi trzustka oszaleć i zacznie sie zabawa ... No co zrobić :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    .macie też wrażenie czasami takiego klucia w pochwie i wrażenia jak by wszystko w środku było otwarte ?? Bo ja cała ciążę mam takie dziwne wrażenie i śluzu mam od cholery i trochę ma któraś z Was podobnie ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Jak będziesz mieć czas to wymaz z 1 strony wizyty które już były bo wchodzę patrzę o ile wizyt A to same stare :) buziaki

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Pani mol

2 poród też będziesz mieć cesarke ?
    Jeszcze nie wiem, mam nadzieję na psn, a co przyniesie los to zobaczymy ;) jakby się udał vbac to będę szczęśliwa.

‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ