Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Samari mam coś podobnego tylko że u mnie to jest wymuszone lekami. O 22 insulina ok 22.30 - 23.00 muszę jeść 2 kolacje. Więc zanim zasnę jest 1 w nocy. O 6 rano mam pobudke na zastrzyk i o ile nie muszę wstawać z młodą do szkoły to mogę jeszcze pospać a jak jest normalny tydzień to 6 budzik i zaczynam dzień wtedy chodzę padnięta i zdarza mi się spać w dzień.
Dziś standardowo o 6 zastrzyk i już nie mogłam zasnąć ale nie poddałam się i ok 7.30 zasnęłam znowu obudziła mnie córka przed chwilą.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Czy któraś z was nie ma dolegliwości ciążowych????
Od kiedy przeszły mi wzdęcia nie czuje jakbym była w ciąży.
Nic mnie nie boli nic mnie nie ciągnie jak czytam że u was normalne dolegliwości wzrastania rozciągania się to zaczynam się zastanawiać czy u mnie wszystko ok....2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Puszek mi też się wydaje. Choć przez te wzdęcia które do niedawna mnie trapily już sama nie wiem czy czuje czy nie. Nie mam wzdęć to i brzuch mam mniejszy. Zwariuje jeszcze przez te 3 dni chyba. I będę wam tu smecic do poniedziałku.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Z sikaniem tez macie tak ze to nagle takie parcie? Nie ze sie zbiera powoli tylko jakby ktoś Wam siadł na pecherzu? Co do dolegliwości to zdarzaja mi sie jeszcze wymioty, o mdlosciach to nawet nie mowie bo sa codziennie tak do 2 godz po wstaniu.ogólnie jestem senna ale moze to tez pogoda, mam czkawke, niesamowite wzdecia az mi strzela w jelitach i duuzo pije bardzo duzo. Po nocy tylko zbieram puste butelki po wodzie:) i zaczynam czuc sie jak pingwinek;)
-
nick nieaktualny
-
Ja ją pójdę powiedzmy ok 24 siku to potem przespie do 6 rano spokojnie. Nie muszę wstawać. Czasem mi się zdarza. A zpecherzem to różnie czasem wydaje mi się że jest mega pełny i lecę a tu niewiele - a nie mam żadnych problemów badanie moczu wychodzi ok. Z tym że ja jakoś specjalnie dużo nie pije. Wręcz się zmuszam.
Ale powiem wam że po tym zelazie co mi dr ostatnio przepisała chyba wychodzę na prostą bo czuje się znacznie lepiej2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Samari wrote:Hej dziewczyny
jak samopoczucie ?? Czy oprócz mnie miewa ktoś problemy że spaniem ? Jakaś masakra.... zasypiam koło 12-1 A rano śpię do 10 i jestem cały dzień zmęczona..
My to mamy podobne dolegliwości. Właśnie miałam pisać, ze mam problemy z zaśnięciem. Dzisiaj zasnęłam o 2. Wczoraj obudziłam się w związku z tym o 10. Dzisiaj zmusiłam się do wstania o 7 i zobaczymy bo może mi się doba przestawiła
-
Samari ja tak teraz śpię długo, kładę się między 22-23, chwila za nim zasnę, a jak się uda to śpię jak zabita jednym ciągiem do 8 z haczkiem, czasem się do 9 przeciągnie i taka zmęczona jestem. Zwalam to na zmęczenie przygotowaniami do świąt i świętami, teraz może się to odzywa.
Co do braku dolegliwości to czasami też w ogóle nie czuję, że jestem w ciąży, nic nie ciągnie nic nie boli, dwa może trzy razy dziennie zaboli brzuch jak na okres, ale to tylko przez chwilkę. Brzuch nie rośnie, dzisiaj rano tylko śniadania dojeść nie mogłam, czułam się przejedzona. Pogoda też wcale nie pomaga, jest szaro, brzydko, ciągle pada, nawet się z domu wyjść nie chce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 10:24
-
Mamami no to nie jest przyjemne, ale przy cc elektrywnym, albo ogólnie na spokojnie to zakładają po znieczuleniu. Tylko z miejscowym zakładamy jak cc jest na szybko, bo wtedy nie traci się czasu, operator itp się w tym czasie myje, a cewnik można założyć. Więc mam nadzieję, że następnym razem nie będzie to dla Ciebie nieprzyjemne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 10:55
-
Puszek miałam na żywca zakładany u mnie liczyła się każda minuta. Jeszcze na łóżku do ktg miałam zakładany także masakra. Nawet znieczulenie w kręgosłup to był pikuś.
Chodzicie na spacery w taką pogodę. Ja to raczej w domu siedzę nie chce się przeziebic a spacery urządza sobie po mieszkaniu heheh2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyMaMaMi83 Do 15 tc w obecnej mojej 6 ciąży męczyłam się z objawami ciążowymi , i cieszę się że ich nie mam jedynie to znów mnie okropnie plecy bolą , jutro wizyta więc się dopytam o to mojego Pana gina o ile nie zapomnę . W poprzednich moich ciążach nie miałam objawów nic zero mdłości a jak byłam w ciąży z Anią to się zaczęło zawroty głowy a nawet zgaga .
Co do samopoczucia to oki , katar już mam o wiele mniejszy koniecznie muszę pamiętać aby o tych skurczach łydek powiedzieć , dziś taki okropny ból mnie złapał że ledwo co chodzę a przy 4 dzieci jest zawsze co robić .
Ja to już nie pamiętam kiedy się wyspałam przez Ani dziwne dni i noce nie wiem ile w ciągu nocy wstaje i ile śpię raz śpi normalnie a raz płacze nie wiem gdzie już szukać mam przyczyny bo już mam tego dość maleństwo w nocy też dzikie charce wyprawia tu Ania i jak tu spać i jeszcze te moje plecy . Ja to nom stop chodzę siku to co będzie pod koniec ciąży jak teraz latam jak ten kot z pęcherzem.
Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty .
Hej hej.
Mam chwilę aby odpocząć ile to można chodzića to wstać umyłam szybko głowę , tam później psu dać jeść i dzieciątka sama też cosik zjadłam i nawet obiad już ugotowałam
i chwila relaksu
. Okropna pogoda i taka senna
-
MaMaMi - tez zle wspominam cewnik. Wprawdzie bylam po znieczuleniu ale nie w tym problem. Kiedy mi go zakladali to bardzo chcialo mi sie siku, a ze bylam znieczulona od pasa w dol to mi to uczucie towarzyszylo do konca porodu prawie. Caly czas mialam w podswiadomosci ze chce mi sie siku mimo ze cewnik byl. :<
Z tym sikaniem to mam tak samo z reszta jak mowicie. Wcale mi sie nie chce a tu jak mnie nie przycisnie.. Jak ktos ladnie powiedzial, jakby mi ktos na pecherz nadepnal.
W ogole jaki koszmar mialam dzisiaj.. Snilo mi sie ze rodze i na dodatek jestem w Polsce i nie chcieli mi podac epiduralu. I sie zwijalam z bolu do tego zakrwawiona jak scena z horroru normalnie. Co za glupoty..
-
Hej
Puszek o widzę że Kornelia będziesuper ! Moja córcia ma tak na imię
Ja wychodzę z córką codziennie na spacer jak nie pada i nie jest -20st. Ale to dlatego że w domu nuuudy. Dziecko potrzebuje popatrzeć na kiciusie czy drzewa. Ale w 1 ciąży też się leniłam jak Wypuszek369, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość