X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy u mnie możesz zmienić termin porodu na 2 maja, dopisać chłopca i termin wizyty 4 stycznia :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kolejny dzień pada deszcz pogoda do kitu nie można nawet na spacer z psem pójść. Takie nudy że masakra.
    Co do dolegliwości u mnie przed świętami miałam przez kilka dni straszna zgage i to taka że budzilam się w nocy bo tak mnie palilo, na szczęście przeszło i w święta nie miałam normalnie wszystko jadlam :)poza tym ciągnie mnie podbrzusze ale nie codziennie. Mam ogromny apetyt od wigilii mam już chyba z 3kg na plusie na wizycie 4 stycznia zobaczymy ile przytylam :) no i 2 idę na krzywą cukrową.

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My staramy się chodzić na spacery :) pies nas motywuje u nas dzisiaj +5 więc całkiem nieźle, wiadomo wieje.
    Hehe no śmieszne z wizytami gdyby grafik był do maja otwarty to bym pewnie się też zapisała :) ale dr mi kazała :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 3 stopnie ale leje niesamowicie wiec pies wychodzi pod blok najlepiej pod daszkiem robi co musi i wraca;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z sikaniem mam w ogóle masakrę, czasami mam takie okropne parcie ze chodzę co parę minut i nic nie robię a czasem co 3 minuty zrobię tyle jakbym tydzień nie sikała. Przed spaniem klasycznie 6 razy w ciągu pół godziny haha :D już myślałam że mam coś z pęcherzem ale nie szczypie, nie piecze, i czasem jest całkiem normalnie :D

Co do objawów to Mi ciąża dopiero daje popalić teraz. Do 15 tygodnia nie miałam żadnych mdłosci, boli, piersi jak były pyrtki takie sa nadal, gdyby nie szpital i niedroznosc jelit nie wiedziałabym pewnie o ciąży. Jeden tydzień chyba miałam ze z rana mnie trochę szarpało, Ale ani tego dobrze nie pamiętam. A od 16 tygodnia ciągle bóle brzucha, rwanie go, stawianie macicy i inne cuda.

Pogoda mnie cieszy że taka jest, nie ma mi szkoda że leżę w domu. Chociaż jestem na l4 drugi tydzień dopiero a czuję się jakbym tu już pół roku siedziała :o dziewczyny bez dzieci, co robicie z wolnym czasem? Nie chce za bardzo sprzątać ani wychodzic bo najpierw myślałam że z szyjka coś nie tak a teraz się okazuje że to łożysko. Liczę na to że jak więcej będę odpoczywać to podniesie się faktycznie do góry.
    Mamami, Ty rozumiem robisz wszystko normalnie z łożyskiem przodujacym?

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 Jej już krzywa cukrowa , to chyba najgorsze badanie w czasie ciąży ale da się jakoś przetrwać :-) .

U mnie dziś 6 stopni co z tego jak leje jak z cebra Ania ma katar i bardzo zimny wiatr wieje . Ja to jak jest czas przedszkola i szkoły to chcieć nie chcieć to nawet w deszcz idę , wiadomo że jak dzieci chore to nie idę Ania jest bardzo przyzwyczajona do spacerów zaczęłam z nią chodzić jak miała zaledwie 3 tygodnie jak na Kwiecień pogoda była w miarę :-) . Z synkiem to nawet w zimę na chwilę na dwór wychodziłam :-) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam bez przesady z ta krzywa badanie jak każde inne nie wiem czemu wszyscy to demonizuja i robią z tego nie wiadomo co. Nie jest przyjemne ale nie jest straszne. Ot co wypić szkalke wody z cukrem i siedzieć dwie godizny

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari no to masz dobre wspomnienia z krzywą. Ja mam bardzo złe bo mój organizm bardzo źle zareagował. Po wypiciu tego ulepka zasłabłam i zwymiotowałam...
    Przeraża mnie myśl o kolejnej takiej akcji. Wtedy byłam sama. Teraz poproszę męża by wziął wolne i ze mną poszedł bo nie chce drugi raz sama tego przechodzić. No ale to rzadkie przypadki jak mój więc nie ma się co martwić. Dacie radę :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari w dwudziestym którymś tyg badanie glukozy jest już znosne. Ja robiłam w 12 tc. Piłam to dziadostwo w toalecie bo co łyk to darlo mnie na wymioty. Wypicie 300ml cukru w ciągu max 5 min przy mdłości ach jest mega trudne. Aż dziw że nie zwróciłam ale byłam cała spocona tak mnie darlo.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ja przed ciążą robiłam krzywą i było ok, ale teraz też się bardzo boję, po przebudzeniu muszę od razu coś zjeść żeby nie wymiotować i wiem że to będzie masakra dla mnie na czczo wypić tą glukozę i jeszcze 2 godziny czekać bez jedzenia

MaryJane ja mam jeszcze trochę zajęć w związku ze studiami, gotuję, sprzątam, siedzę w necie i jakoś czas leci :D na spacery też narazie nie chodzę bo jest paskudna pogoda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 15:09

• ago91 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że u mnie nie będzie problemu lubię słodkie i myślę że lajtowo wypije ta glukoze z resztą polozna pozwoliła wcisnąć sobie pół cytryny to jeszcze lepiej :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wspominam krzywą bardzo dobrze, u mnie e szpitalu gdzie będą mi krzywą robić nie dają tego ulepka tylko kwaśny napój, coś jak wodę z cukrem i cytryną, nawet smaczne to jest ;) Po ciąży z synem musiałam zrobić krzywą żeby sprawdzić czy przeszlo to robilam juz w laboratorium i dawali ta słodka glukoza, paskudztwo jak nie wiem .

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari Nie każda z Nas tak dobrze może tą krzywą cukrową przejść , ja bardzo źle to wspominam gdyż na korytarzu z małym dzieckiem musiałam 2 godziny siedzieć dać jakoś dziecku pić , jeść , zabawić aby się nie nudziła i jak wypiłam to było mi słabo i kręciło mi się w głowie a potem mi było nie dobrze , a żadna pielęgniarka nawet nie wyszła żeby zobaczyć jak się czuję , raz tak było że pewna Pani przyniosła cytrynę i zaraz była awantura serio tak było . Moja siostra to miała luksusy wręcz wypiła tą glukozę nawet mogła się położyć na tzw kozetce i przy pielęgniarkach leżała .

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi o przejodxenie tego bo to kwestia.indywidualna bardziej o straszenie innych i demonizowanie że to nie wiadomo co. Bo cesarka to jest dopiero nerwy stres i ból A krzywą da się przeżyć chociaż rozumiem że każdy inaczej znosi taka.ilosc cukru

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle jeśli będę nad wyraz wrażliwa i burkliwa to z góry przepraszam bo od wczoraj jestem w mocnym stresie i nerwach tak mnie tescie z równowagi wyprowadzili :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Samari w dwudziestym którymś tyg badanie glukozy jest już znosne. Ja robiłam w 12 tc. Piłam to dziadostwo w toalecie bo co łyk to darlo mnie na wymioty. Wypicie 300ml cukru w ciągu max 5 min przy mdłości ach jest mega trudne. Aż dziw że nie zwróciłam ale byłam cała spocona tak mnie darlo.
    To samo przeszłam chyba w 10 tyg to bylo —- kosmos ... siedziałam i trzymałam pawia w ryzach ;)
    Tak więc kochaniutkie bez mdłości - dacie radę!!! - jak kto ma mdłości to współczuje.
    Jesteśmy z Wami - dacie na bank radę :) my słodziaki dałyśmy ;) i żyjemy ... jakoś ;) chyba ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też krzywa to najgorsze badanie w czasie całej ciąży. Po wypiciu nie zwymiotowałam ale miałam mdłości, szarpało mi żołądkiem pezez wiele godzin i taką meeeeeega słodką zgagę miałam, że aż miałam od niej dreszcze. Szczęście, że skoro już robiłam w tej ciąży to przy cukrzycy już się nie powtarza. Dopiero 6 tyg po porodzie ;)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie plany na sylwestra?

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak przeżyje polowkowe 31go to będę myśleć o sylwestrze.
    Ale tak na poważnie ja to jestem raczej domatorem nie "jarają" mnie imprezy. Już się w życiu wybaeilam i zwyczajnie nie chce mi się nigdzie iść. Na szczęście mój mąż jest podobnego zdania i wolimy spędzić czas razem w domu.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie planuje, kupimy piccolo cos dobrego do jedzenia i bedziemy siedziec w domku:) w tamtym roku byliśmy u mojej siostry wtedy ona byla w ciazy. Praktycznie ide rowno rok pozniej z roznica 2 tygodni. Jakos tak nawet niechce mi sie stroic w tym roku ani świętować. Starzeje sie i pragne spokoju;)

o148o7es5xrrd9s8.png
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ