Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy się w skończonym 22 tc to już 6 miesiąc ciazy ♡♡
Mam dalej problem a mianowicie często już 0rzed świętami gdy za dużo się Nachodzilam bolało mnie w lewej pachwinie okropnie ciaglo jak leżałam i próbowałam się odwrócić bol straszny po lewej stronie w pachwinie i przy chodzeniu... Jak leze na plecach brzuch twardy już któryś dzień nie wiem co mam myśleć boje się dopiero 7.01 wizyta byłam 21. 12 i dalej cos ..Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Pani Moł, Chusy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA bierzesz magnez na to stwardnienie brzucha bo nospe.?? Ja klucia w pachwinie nie mam ale.mam cały czas dyskomfort w pochwie uczucie klucia jak by na samym końcu w środku A tak naprawdę nie wiem czy to nie na początku i Też mam wizytę 7.01... I się martwię trochę skąd ten dyskomfort... zwłaszcza że mam.swiadomosc że wszystko nie trzyma tak dobrze jak na początku bo jednak jestem po 2 cieciach... to chyba najgorsza ciąża z tych wszystkich ciągle się martwi E żeby donosic bo znając życie zaś urodze w 37 tygodniu ale oby do 30 tygodnia potem już się bać nie będę
-
skarb15 wrote:Witamy się w skończonym 22 tc to już 6 miesiąc ciazy ♡♡
Mam dalej problem a mianowicie często już 0rzed świętami gdy za dużo się Nachodzilam bolało mnie w lewej pachwinie okropnie ciaglo jak leżałam i próbowałam się odwrócić bol straszny po lewej stronie w pachwinie i przy chodzeniu... Jak leze na plecach brzuch twardy już któryś dzień nie wiem co mam myśleć boje się dopiero 7.01 wizyta byłam 21. 12 i dalej cos ..
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
Hej kochane po świętach
U mnie nic nowego poza tym że mam jakąś infekcje, wyszło z moczu, plus niedokrwistość, anemia itp z badań. Wizyta 3.01 to się dowiemy co i jak. Wczoraj do tego złapał mnie okropny skurcz w stopie, czego prawie nigdy nie doświadczam a tu bach w ciąży wszystkiego doświadcze.
Mam straszne problemy z sikaniem, na pewno coś się dzieje z pęcherzem, już ostatnio wspominałam lekarzowi że coś jest nie takale nic z tym nie zrobił to teraz badania wyszły bardzo źle. Będzie miał dowód. :p
Święta swieta i po świętach a my szykujemy się do ślubu także troszkę mnie tu nie będzie w najbliższym czasieTak mi brzuch wywala że ledwie zmiescilam się w suknie dwa tyg temu na przymiarce. Mam obawy że przy odbiorze 8.01 będzie problem. Waga na plus 5kg już i brzuch ostro poszedł w przód
mam nadzieję że będzie ok
Postanowiłam że po ślubie idę na l4 i odpoczywam od swojej DG bo już nie mam na to siły fizycznie... No i co najlepsze mnie czeka, w końcu wyprawka i urządzanie pokoiku!sam relaks bo już bardzo mocno odczuwam ciężar jaki noszę. Pierwsza połowa ciąży była super ale teraz... Szybko się męczę, jedyne o czym marzę to leżenie i odpoczynek, na nic nie mam siły.
Do tego dwa dni temu wywaliłam się na środku jezdni, kolana rozwalone i ręka. Narzeczony zgarnial mnie z ulicy bo ja się podnieść nawet nie moglam i z tego co on mówił nawet jakbym nie chciała.Ja nic nie pamiętam bo nawet nie wiem jak doszło do wywrocenia się. Mroczki przed oczami czarno i bach Leżałam na drodze. Podarlam spodnie, a jedno kolano mam tak bardzo rozwalone że ledwie chodzę ehhhh
A u dzidzi wszystko dobrze, mam wrażenie że mało śpi, ciągle kopie, wierci się, kręci. Mam nadzieję że jak już wyjdzie z brzuszka będzie jednak troszkę spała
O i wigilię spalił mi się odkurzacz to kupiłam sobie w końcu robota ilivei jest cudowny, sprząta sobie cały domek sam a ja w tym czasie mam czas na inne rzeczy
Długi post ale chciałam się odezwać w końcu że żyje
Szczęśliwego Nowego Roku!!!
No i witam się w skończonym 22 i rozpoczetym 23 tyg
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
A ja wczoraj pisałam, że prawie nie czuję ciąży, że mało kiedy mnie coś boli, to się doigrałam
Niunia mi się tak rozszalała wieczorem, aż w szoku byłam, bo cały czas ją czułam, to jakieś przemieszczanie się to zaraz kopniaczki maleńkie co chwilę w różnych miejscach, impreza była przednia
Do tego mnie tak plecy mocno bolały po prawej stronie, że nie wiedziałam jak się ułożyć, spać nie mogłam, kręciłam się i wierciłam, bo w każdej pozycji było źle. Bałam się, że coś złego się dzieje i zastanawiałam się czy na ip nie jechać, ale chyba jednak to młoda tak naparzała w środku, że mi macica na jakiś nerw uciskała. Nie wiem nawet kiedy zasnęłam, ale od tamtej pory po bólu śladu nie ma.
-
nick nieaktualny
-
Skarb, ja już właśnie taki brzuch twardy i stojący w pozycji leżącej na płasko mam od kilku tygodni. Pokazywałam to w czwartek lekarzowi, mówi że to normalne. Macica się napina i podnosi, wymacał Mi brzuch haha i mówi że tak jest ładnie cała miękka i ruchoma. W ogóle się tym nie martwić. Mi się stawia macica zresztą już od 16 tygodnia a szyjka długa i zamknięta.
A bóle, klucia, rwania, ciagniecia to mam non stop. Już nie pamiętam kiedy była dłuższa chwila ze nic mi nie ma
Polecam dziewczyny ta poduszkę C, dostałam na święta, jestem zachwycona. Odciąża Mi super kręgosłup, mam taka jak lubię, coś pod głowa, coś między nogami hehe. Przesypiam z nią noc bez problemu a cuda już w łóżku robiłam
Agata, wyszły Ci złe wyniki ze zwykłego badanie moczu? Ja mam powtórzyć w połowie stycznia, też czuję że coś dziwnie z tym moim pęcherzem.
I tez właśnie się obudziłam
-
nick nieaktualnyJestem moje drogie po wizycie za dwa tygodnie mój Pan gin , zrobi mi USG połówkowe i będziemy mieć uwaga prawdopodobnie synka ❤️❤️❤️.
Chusy Dopisz u mnie prawdopodobnie synek kolejna wizyta 12.01 w Nowym roku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 12:07
Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Nistera, Ciasteczko777, Agata :), puszek369, ago91, PatkaPP, Kruszynka91, Paula_071, Chusy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mary Jane tak z moczu, podwyższone leukocyty i morfologia wykazuje infekcje. W ogóle morfologia kiepsko wyszła
poprzednia była idealna, więc wnioskuję że coś nie tak tym bardziej że to po prostu czuc po korzystaniu z toalety, cały dół brzucha mnie też pobolewa ciągle. Zobaczymy co lekarz powie
Szczęśliwa mamusiu gratulacje!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2018, 11:09
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa gratulacje, kolejny chłopczyk!
Agata, dzięki, mam dokładnie to samo, daj proszę znać co Ci lekarz powie bo ja dopiero po wizycie a kolejna 24 stycznia także gdzieś w połowie zrobię badania żeby na świeżo byloSzczęśliwa Mamusia, Agata :) lubią tę wiadomość
-
Jeśli macie infekcje układu moczowego ja bym udała się do lekarza rodzinnego jak macie odległy termin do gin. No jak pisze puszek zróbcie posiew moczu jeśli coś narosnie konieczne jest leczenie antybiotykiem.
Co do anemii od tygodnia biorę dodatkowo żelazo i czuję się o niebo lepiej. Żelazo też wam może przepisać rodzinny. Ja mam w witaminach ciążowych żelazo i dodatkowo 2x dziennie Solbifer.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Puszku dość znacznie się obniżyły i to w ciągu miesiąca :o
i faktycznie od 2-3 tygodni ciągle narzekam na zmęczenie i osłabienie, wcześniej tryskałam energią.
pewnie włączy żelazo i już, a ja póki co posiłkuje się swoimi witaminami
ja mam wizytę 3.01 to już poczekam