X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na papierku od czekoladki wyczytałam, że zawiera alkohol, od razu wyplułam do kibla, ale przez kilka dni jadłam te czekoladki, nie jakieś bardzo duże ilości, ale jednak, a w składzie wcześniej nie zauważyłam, takim maleńkim druczkiem napisane było :( Teraz jestem przerażona czy jakoś mogłam dziecku zaszkodzić, masakra. Tak się właśnie wyleczyłam z jedzenia czegokolwiek słodkiego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 22:00

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Iwwk, spokojnie, bez paranoi :D jasne, ze nie ma dawki alkoholu która jest dla dziecka bezpieczna, każda jest zła, ale myślę że w takim cukierku to zdąży Ci z krwi wyparowac nim się dobrze do niej dostanie hehe. Bo głowę dam że to nie cukierek z likierem tylko przez przypadek zauważyłaś ze zawiera alkohol :P ja 3 tygodnie temu wcisnełam 2 duże kawałki tortu a potem się okazało że były mocno nasaczone alkoholem :D mój lekarz się śmiał z tego ostatnio, Jak mu w ramach braku myślenia opowiadalam anegdotki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 22:08

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane to takie czekoladowe z Wawelu, nawet bym nie pomyślała, że tam alkohol może być, typowe czekoladowe, orzechowe. Nie zjadłam ich nie wiadomo jak dużo, dosłownie kilka przez parę dni i pewnie jest tak jak mówisz, ale tak się przeraziłam, że odeszła mi całkiem ochota na słodkie.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam Iwwk, bez przesadyzmu :D Zanim ci ten cukierek do buzi doleci to juz alkoholu w nim nie ma :D Bez stresu!

Zaraz tam porzadek ide na glownej zrobic, jakies nowe wizyty dopisac?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Dziewczyny
    .macie też wrażenie czasami takiego klucia w pochwie i wrażenia jak by wszystko w środku było otwarte ?? Bo ja cała ciążę mam takie dziwne wrażenie i śluzu mam od cholery i trochę ma któraś z Was podobnie ???

Samari ja mam tak...dokładnie mam wrażenie jakbym miała tam wielka wyżłobioną dziurę -nie potrafię tego inaczej nazwać + upławy. I nie mam tego czasami, mam tak codziennie, bardziej to odczuwam jak się dużo ruszam. Mam jeszcze takie uczucie jakby mnie tam wszystko bolało ale nie w brzuchu, podbrzuszu ale od zewnątrz wokół wejścia do pochwy...nie ma lekko

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Verbena Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My następną wizytę mieć będziemy 17.01

Kacperek 06.01.2018 - 12.01.2018 [*]
    Nasze 6 dni szczęścia...

Filip 18.04.2019 nasz mały wielki cud 😍3270g 55cm
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie, wiedzialam ze o czyms zapomnialam (ten musk ciazowy..) mialam ci odpisac Samari. Wlasnie mam klucia w pochwie caly czas, uczucie takie jakby mi cos parlo z duza sila na scianki, az bolesne to jest. Takie mam uczucie zazwyczaj podczas pierwszych dni okresu w okolicach pochwy. Mowilam o tym jakis czas temu. I tak jak Alicja pisze tez, nie w srodku ani w podbrzuszu tylko przy wejsciu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 22:23

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też mam cały czas taki uczucie i hektolitry uplawow masakra... No to czyli to pewnie normalne skoro na badaniach wszystko spoko i nie tylko ja tak mam a zaczęłam się martwić bo q żadnej ciąży takiego czegoś nie miałam A wizyta dopiero 7

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zwykła wizytę można dopisać 24.01 :P

gann3e3k0unlohxb.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czegos takiego nie mialam we wczesniejszej ciazy.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez te bóle czuje się trochę upośledzona ...serio. Chodzę jakoś tak pokracznie, boli mnie to na tyle ze chodzę i marudzę...
    Lekarza mam 2 stycznia to zapytam co to. Wydaje mi się, ze to są właśnie te słynne więzadła

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze w pochwie wiazadla? :D Kurde juz sama nie wiem co to moze byc. Moze poprostu jest tak ukrwiona i unerwiona ze boli, nie wiem jak to tlumaczyc.

Ja chodze pokracznie bo mnie kosc ogonowa boli. Kurde wiecie co, to nie jest watek ciazowy tylko geriatryczny ;D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy ja mam zwykła wizytę 9.01

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Na temat kości ogniowej to lepiej nic nie mówię mnie tak ona dokucza od ode tego czasu że mam problem siedzieć A jak wstanę to mam.wrazenie że ktoś mi nakopal do D..... A z ta szynka to dziwne faktycznie mam nadzieję że to nie jest to słynne skracanie się szyjki.... Bo jeszcze tego by mi trzeba było. NiedojZ że od rana dziś mam.nerwy na teściów to ejscze to. No w sumie to takie klucie nie raz pobolowenia hmm zgłoszę lekarzowi na wizycie mam wrażenie że do 7 to cała.wiecznoac.... rety ta ciąża już mnie wkurza niech to szybciej leci do tego .A ja bo już mam tego wszystkiego powyżej uszu. W dodatku mały kopie mnie ciągle po bliznie.rety jakie to wszystko jest irytujące Qwiem wiem.zal post mi wyszeld

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Ale ze w pochwie wiazadla? :D Kurde juz sama nie wiem co to moze byc. Moze poprostu jest tak ukrwiona i unerwiona ze boli, nie wiem jak to tlumaczyc.

Ja chodze pokracznie bo mnie kosc ogonowa boli. Kurde wiecie co, to nie jest watek ciazowy tylko geriatryczny ;D

Jak kaszle to mnie trochę boli -czytałam, że właśnie tak się odczuwa więzadła. Wiec tak sobie pomyślałam, ze to może wszystko się tam jakoś rozciąga, układa i ten ból sobie promieniuje :) właśnie wokół mej pochwy. Takie właśnie mam przemyślenia ;)

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy u mnie wizyty 17.01, 12.02, 12.03 ja hurtowo :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty już Puszek prawie rozplanowane masz prawie do porodu hehehe

puszek369 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo. I ja dołączam do kłuć, ostatnio zaczęłam się zastanawiać co to może być.
    Ale jak też to odczuwacie to nie może być nic złego.
    Chusy - możesz mi wizyty lekarskie dopisać 7.01, 28.01
    Miłego dnia..

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy u mnie też wizyta 08.01 , krzywa cukrową, badania krwi 2 trymestru i mierzenie szyjki , ciekawe czy dzieciątko też zmierza , jestem ciekawa ile warzy.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) jak samopoczucie ?? Czy oprócz mnie miewa ktoś problemy że spaniem ? Jakaś masakra.... zasypiam koło 12-1 A rano śpię do 10 i jestem cały dzień zmęczona..

‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ