X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i za mnie kciukasy, wizyta za godzinke : )

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, MaMaMi83, Milka1991, didi123 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty! Mialam na 10 ale jest maly poslizg weszla dopiero oani przedemna czyli ja pewnie gzies za 30 min:) mam dwie krowki na obudzenie tej mojej w brzuchu:D zaraz jedna zjem hehe

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Ja dopiero wstałam i siadam do śniadania. Miłego dnia trzymam kciuki za wizyty

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to czekam już na wizytę 2 i pół godziny , zaraz mnie tu coś trafi.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja zaraz też wychodzę na wizytę. Dzisiaj dzień wizyt :p kciuki za wszystkich

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to siedzimy wszystkie w poczekalni haha :D ja na 11, chyba nie ma specjalnego opóźnienia więc lada moment chwila prawdy

gann3e3k0unlohxb.png

• Pantera Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Co do ruchów dzieci to u mnie było różnie najbardziej ruchliwa to była Marysia i Ania , no i nasze tajemnicze szczęście ❤️ jest bardzo ruchliwe , a Grześ i Gabrysia mieli raczej spokojne ruchy .

Szczęśliwa Mamusia - z Twoich obserwacji czy ta ruchliwość w brzuchu odzwierciedlała obecny temperament dzieci?
    U mnie córka była bardzo ruchliwa w brzuszku, a teraz żywe srebro, nie usiedzi 3 minut

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Szczęśliwa Mamusia - z Twoich obserwacji czy ta ruchliwość w brzuchu odzwierciedlała obecny temperament dzieci?
    U mnie córka była bardzo ruchliwa w brzuszku, a teraz żywe srebro, nie usiedzi 3 minut

Raczej mi się wydaje że to różnie z tym bywa Marysia była bardzo aktywna w brzusiu a jako 7 latka jest bardzo spokojna posiedzi coś porobi , za to Ania to istny bączek wszędzie jej pełno więc może coś w tym jest ;-) wiadomo że temperament dzieci jaki charakter jest z czasem i np po Ani widzę że będzie mieć trudny charakter już jest zawzięta i jak na coś się uprze to robi to dotąd aż jej się dana czynność nie uda . Gabrysia choć była spokojna to musi też coś robić czy mi pomaga w sprzątaniu itp itd , nie usiedzi w jednym miejscu cały czas musi mieć zajęcie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 12:03

Pantera lubi tę wiadomość

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeszłam się jednak na te badanie z krwi dla świętego spokoju. Mnie swedza właśnie ręce i nogi glownie i mam w tych miejscach krostki takie malusienkie. Czytałam ze niektóre babki miały bardzo wcześnie ta cholestaze w ciąży, nawet od 11 tyg... Na pewno to nie rozciagajaca się skóra , myślę że to może być alergia ale nie wiem na co. Może faktycznie to coś z wodą . Dla świętego spokoju poczekam na wynik badania :) Udanych wizyt!

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po:D jednak chlopak;) pani doktor mowi ze na 100% wazy 300 g parametry wszystkie w normie, znowu plecami sie ulozyl buzi nie chcial pokazać. Kaszlalam wiercilam sie ale wsydliwy po mamie :D

Oleander, MaMaMi83, puszek369, Nistera, Szczęśliwa Mamusia, didi123, Milka1991, Chusy, Ciasteczko777, Veri lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prawie 4 godzinach też wyszłam. Wszystko ok, konkretów żadnych nie powiedzieli bo miałam tylko kontrolę szyjki i wykaz czy nie ma infekcji. Szyjka bez zmian to najważniejsze.

MaMaMi83, Oleander, didi123 lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Klaudia, u mnie w 19+4 wazylo 320g więc podobnie :)

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa Ale super ❤️ to możecie już nad imieniem myśleć ;-) .

Jej jak ja tak czekam z niecierpliwością na moją wizytę , mi tam to obojętne czy to będzie synek czy córeczka wiadomo najważniejsze aby maleństwo było zdrowe ;-) , przeczuwam synka a czy moje przeczucia się sprawdzą no to zobaczymy poprzednio się sprawdziły więc kto wie :-P .

Trzymam mocno kciuki za resztę dzisiejszych wizyt ;-) .

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nie aż tak kolorowo niestety. Lekarz dziecka nie sprawdzał, Tylko serduszko ze bije, mały się rusza, za 2 tygodnie mam połówkowe to nie chciał go teraz męczyć. Za to mnie dokładnie zobaczył z powodu tych boli brzucha i twardnien. Tu akurat mam się nie martwić, brać nospe i magnez i się będziemy obserwować, Ale szyjka jest długa i zamknięta, jakby się uprzeć i całą zmierzyć to nawet z 4.5 cm. Macica miękka, ruchoma także tutaj ok. Ale okazuje się że mam niestety łożysko przodujace, czyli u ujścia szyjki. Czy któraś się z tym spotkała w życiu? Lekarz póki co zaleca oszczędny tryb życia i obserwacje, jedyne co mi powiedział to że grozi to odklejaniem się łożyska no i na pewno cesarska Jak się nie przesunie. Teraz się martwię, będę się bała ze coś się odkleja, i ze będzie krwotok wewnętrzny a to wiecie jakie może mieć skutki niestety.

gann3e3k0unlohxb.png

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    A u mnie nie aż tak kolorowo niestety. Lekarz dziecka nie sprawdzał, Tylko serduszko ze bije, mały się rusza, za 2 tygodnie mam połówkowe to nie chciał go teraz męczyć. Za to mnie dokładnie zobaczył z powodu tych boli brzucha i twardnien. Tu akurat mam się nie martwić, brać nospe i magnez i się będziemy obserwować, Ale szyjka jest długa i zamknięta, jakby się uprzeć i całą zmierzyć to nawet z 4.5 cm. Macica miękka, ruchoma także tutaj ok. Ale okazuje się że mam niestety łożysko przodujace, czyli u ujścia szyjki. Czy któraś się z tym spotkała w życiu? Lekarz póki co zaleca oszczędny tryb życia i obserwacje, jedyne co mi powiedział to że grozi to odklejaniem się łożyska no i na pewno cesarska Jak się nie przesunie. Teraz się martwię, będę się bała ze coś się odkleja, i ze będzie krwotok wewnętrzny a to wiecie jakie może mieć skutki niestety.
    Ja mam takie łożysko. Moje zasłania ujście szyjki. To co powiedział Ci lekarz usłyszałam też od mojej dr. Oszczędny tryb życia, unikać współżycia. Jeśli się nie przesunie pewna cesarka. Łożysko trzeba obserwować bo i krwotok bo i szybsze starzenie się jest możliwe. Także tak to wygląda. Twój lekarz powiedział to co moja dr

Ja się bardzo oszczędzam. Dużo odpoczywam. U mnie od 3 wizyt łożysko nie zmieniło położenia a mam sprawdzane na każdej wizycie.

Jeszcze jedna sprawa zasadnicza łożysko na przedniej ścianie to nie to samo co łożysko przodujące.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 12:33

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Mamami, nie jestem sama. Tak, poszłam już na l4, będę się oszczędzać. Znam różnice, u mnie łożysko niestety przodujace, na przedniej ścianie też, całkiem ujścia nie zasłania ale już sporo. Zobaczymy co to dalej będzie. Mówiła Ci też lekarka że jest też szansa żeby się jeszcze dźwigneło?

gann3e3k0unlohxb.png

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie dlugosci szyjek? Ja mam 4 cm podobno w normie

o148o7es5xrrd9s8.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Dzięki Mamami, nie jestem sama. Tak, poszłam już na l4, będę się oszczędzać. Znam różnice, u mnie łożysko niestety przodujace, na przedniej ścianie też, całkiem ujścia nie zasłania ale już sporo. Zobaczymy co to dalej będzie. Mówiła Ci też lekarka że jest też szansa żeby się jeszcze dźwigneło?
    Jest szansa że ci się podniesie. Dziecko będzie rosło to i łożysko może się dźwignac czytalam że nawet do 34tc jest szansa. U mnie raczej się nie podniesie bo zasłania całe ujście. Dr mi mówiła że często tak jest z tym lozyskiem jak ktoś jest po cesarce albo po lyżeczkoeaniu po poronieniu. Ja jestem po jednym i drugim i właśnie przez to łożysko lubi się umiejscowic nie na tylnej ścianie a właśnie przoduje.
    Mówił Ci lekarz coś na temat ruchów? Że możesz słabiej odczuwać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 13:23

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Jakie macie dlugosci szyjek? Ja mam 4 cm podobno w normie
    U mnie dr nie mowi ile w cm. Tylko że szyjka długa albo prawidłowych wymiarów.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png

Wysłany: 27 grudnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy jak bedziesz to wpisz mi synka:)

didi123, Chusy lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ