Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam za wszystkie dzisiejsze wizyty! Mialam na 10 ale jest maly poslizg weszla dopiero oani przedemna czyli ja pewnie gzies za 30 min:) mam dwie krowki na obudzenie tej mojej w brzuchu:D zaraz jedna zjem hehe
Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa Mamusia wrote:Co do ruchów dzieci to u mnie było różnie najbardziej ruchliwa to była Marysia i Ania , no i nasze tajemnicze szczęście ❤️ jest bardzo ruchliwe , a Grześ i Gabrysia mieli raczej spokojne ruchy .
Szczęśliwa Mamusia - z Twoich obserwacji czy ta ruchliwość w brzuchu odzwierciedlała obecny temperament dzieci?
U mnie córka była bardzo ruchliwa w brzuszku, a teraz żywe srebro, nie usiedzi 3 minut -
nick nieaktualnyPantera wrote:Szczęśliwa Mamusia - z Twoich obserwacji czy ta ruchliwość w brzuchu odzwierciedlała obecny temperament dzieci?
U mnie córka była bardzo ruchliwa w brzuszku, a teraz żywe srebro, nie usiedzi 3 minut
Raczej mi się wydaje że to różnie z tym bywa Marysia była bardzo aktywna w brzusiu a jako 7 latka jest bardzo spokojna posiedzi coś porobi , za to Ania to istny bączek wszędzie jej pełno więc może coś w tym jestwiadomo że temperament dzieci jaki charakter jest z czasem i np po Ani widzę że będzie mieć trudny charakter już jest zawzięta i jak na coś się uprze to robi to dotąd aż jej się dana czynność nie uda . Gabrysia choć była spokojna to musi też coś robić czy mi pomaga w sprzątaniu itp itd , nie usiedzi w jednym miejscu cały czas musi mieć zajęcie .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 12:03
Pantera lubi tę wiadomość
-
Przeszłam się jednak na te badanie z krwi dla świętego spokoju. Mnie swedza właśnie ręce i nogi glownie i mam w tych miejscach krostki takie malusienkie. Czytałam ze niektóre babki miały bardzo wcześnie ta cholestaze w ciąży, nawet od 11 tyg... Na pewno to nie rozciagajaca się skóra , myślę że to może być alergia ale nie wiem na co. Może faktycznie to coś z wodą . Dla świętego spokoju poczekam na wynik badania
Udanych wizyt!
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Ja juz po:D jednak chlopak;) pani doktor mowi ze na 100% wazy 300 g parametry wszystkie w normie, znowu plecami sie ulozyl buzi nie chcial pokazać. Kaszlalam wiercilam sie ale wsydliwy po mamie
Oleander, MaMaMi83, puszek369, Nistera, Szczęśliwa Mamusia, didi123, Milka1991, Chusy, Ciasteczko777, Veri lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Klaudia, u mnie w 19+4 wazylo 320g więc podobnie
Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa Ale super ❤️ to możecie już nad imieniem myśleć
.
Jej jak ja tak czekam z niecierpliwością na moją wizytę , mi tam to obojętne czy to będzie synek czy córeczka wiadomo najważniejsze aby maleństwo było zdrowe, przeczuwam synka a czy moje przeczucia się sprawdzą no to zobaczymy poprzednio się sprawdziły więc kto wie
.
Trzymam mocno kciuki za resztę dzisiejszych wizyt.
-
A u mnie nie aż tak kolorowo niestety. Lekarz dziecka nie sprawdzał, Tylko serduszko ze bije, mały się rusza, za 2 tygodnie mam połówkowe to nie chciał go teraz męczyć. Za to mnie dokładnie zobaczył z powodu tych boli brzucha i twardnien. Tu akurat mam się nie martwić, brać nospe i magnez i się będziemy obserwować, Ale szyjka jest długa i zamknięta, jakby się uprzeć i całą zmierzyć to nawet z 4.5 cm. Macica miękka, ruchoma także tutaj ok. Ale okazuje się że mam niestety łożysko przodujace, czyli u ujścia szyjki. Czy któraś się z tym spotkała w życiu? Lekarz póki co zaleca oszczędny tryb życia i obserwacje, jedyne co mi powiedział to że grozi to odklejaniem się łożyska no i na pewno cesarska Jak się nie przesunie. Teraz się martwię, będę się bała ze coś się odkleja, i ze będzie krwotok wewnętrzny a to wiecie jakie może mieć skutki niestety.
-
MaryJane wrote:A u mnie nie aż tak kolorowo niestety. Lekarz dziecka nie sprawdzał, Tylko serduszko ze bije, mały się rusza, za 2 tygodnie mam połówkowe to nie chciał go teraz męczyć. Za to mnie dokładnie zobaczył z powodu tych boli brzucha i twardnien. Tu akurat mam się nie martwić, brać nospe i magnez i się będziemy obserwować, Ale szyjka jest długa i zamknięta, jakby się uprzeć i całą zmierzyć to nawet z 4.5 cm. Macica miękka, ruchoma także tutaj ok. Ale okazuje się że mam niestety łożysko przodujace, czyli u ujścia szyjki. Czy któraś się z tym spotkała w życiu? Lekarz póki co zaleca oszczędny tryb życia i obserwacje, jedyne co mi powiedział to że grozi to odklejaniem się łożyska no i na pewno cesarska Jak się nie przesunie. Teraz się martwię, będę się bała ze coś się odkleja, i ze będzie krwotok wewnętrzny a to wiecie jakie może mieć skutki niestety.
Ja się bardzo oszczędzam. Dużo odpoczywam. U mnie od 3 wizyt łożysko nie zmieniło położenia a mam sprawdzane na każdej wizycie.
Jeszcze jedna sprawa zasadnicza łożysko na przedniej ścianie to nie to samo co łożysko przodujące.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 12:33
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Dzięki Mamami, nie jestem sama. Tak, poszłam już na l4, będę się oszczędzać. Znam różnice, u mnie łożysko niestety przodujace, na przedniej ścianie też, całkiem ujścia nie zasłania ale już sporo. Zobaczymy co to dalej będzie. Mówiła Ci też lekarka że jest też szansa żeby się jeszcze dźwigneło?
-
MaryJane wrote:Dzięki Mamami, nie jestem sama. Tak, poszłam już na l4, będę się oszczędzać. Znam różnice, u mnie łożysko niestety przodujace, na przedniej ścianie też, całkiem ujścia nie zasłania ale już sporo. Zobaczymy co to dalej będzie. Mówiła Ci też lekarka że jest też szansa żeby się jeszcze dźwigneło?
Mówił Ci lekarz coś na temat ruchów? Że możesz słabiej odczuwać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 13:23
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc