X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk ja mam wizytę za 5 dni ale o niczym innym myśleć nie mogę tylko o tych ruchach. I dupa. Jakby człowiek mógł przyspieszyć czas. A tak to się wleka te godziny strasznie.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze się jak się na coś czeka to się dłuży hehe ja w sumie ruchami się zbytnio nie przejmowalam i przyszedł czas że one poprostu są ale nie mówię że się nie cieszyłam jak pierwsze sygnały dawał. Ale przy 3 dziecku t ta ciąża jest już poprostu nudna wszystko poniekąd jest takie "znane"

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D Skarb -sto lat :) !

Ja jutro mam te połówkowe prv więc może czegoś się dowiem, już trochę żołądek ściska- wiecie czego się tez boję? Tego, że mnie znowu lekarz źle potraktuje, będzie obrażać i dostanę znowu w „mordę” ... nie zliczę ile razy mnie tak traktowano :( nikt mnie nie szanuje ... dopiero zmieniają ton jak wspomnę o zawodzie / wtedy nagły szacunek (ciekawe czemu ...?), a tak to jadą ze mną :( jakie to jest przykre nawet nie wiecie, jak mnie to przeraża i smuci :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 12:35

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami, Ale ja też nie czuję w ogóle ruchów i jakoś w ogóle się tym nie martwie, jak się poczyta fora to w 21 tygodniu dziewczyny często czuły dopiero, a z łożyskiem na przedniej ścianie to już w ogóle :D ja mam połówkowe za 2 tygodnie, Ale nie wiem czemu jestem spokojna jeśli chodzi o dziecko, bardziej mnie te ciągle bóle i skurcze martwią, ze się okaże ze szyjka się skróciła, grozi poród przedwczesny itd. Ale dziewczyny, jeszcze dziś święta, nie myślcie o tym, ja też staram się nie myśleć, nie mamy na to wpływu

Chusy, a potem faktycznie się się Twoja mała urodziła z hipotrofia? Myślałam że połowa to za wcześnie na taka diagnozę, jest jakaś określona waga która dziecko powinno już mieć?

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko

Przykre co mówisz chyba trafisz na wyjątkowych gburow :/ ja nie wyobrażam sobie żeby lekarz mnie obrażał albo wyśmiewal to przecież nie poważne tylko ja to też.sobie nie dam żeby mnie traktować jak śmiecia ale każdy jest inny i ma inną wrażliwość
    Ale będę trzymać kciuki żeby ta wizyta była taka z której wyjdziesz szczęśliwa i zadowolona

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maryjane

Ja już nawet raz wspominałam że w 1 ciąży to ruchy czułam koło 22 tygodnia i to takie naprawdę delikatne smyrniecia. Pewnie że nie ma co się martwić regularne ruchy powinny być po 28 tygodniu o wtedy jest się czym martwić jak dziecko się nie odzywa A do tego czasu trzeba cierpliwości i trochę luzu bo oszalec można

• Chusy Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane, pewnie ze mozna stwierdzic hipotrofie na tym etapie. Robia pomiary obwodow, u nas odbiegaly od normy o kilka tygodni, chyba 4 tyg do tylu czy cos w tym stylu juz nie pamietam tak dokladnie.
    Tak, malutka sie urodzila malutka - 2080 g, a przyszla na swiat w 38 tyg czyli wcale nie przed terminem. Ale rozwija sie prawidlowo, rosnie szybko (teraz jes za wysoka jak na swoj wiek wrecz :P) takze to najwazniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 13:06

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje drogie
    Wracamy ze świątecznego wyjazdu, było cudnie, czas na rodzinne spacery, relaks i naprawdę było biało :) jedziemy świętować dalej z rodzinką

Niestety moje przeziębienie rozwinęło się i trwa już drugi tydzień, jest tylko gorzej. Nie pomogły metody naturalne (imbir, miód, syrop z cebuli) ani leki od lekarza, nawet Nasivin miałam przepisany.
    Na L4 i tak nie pójdę, bo lecimy za 3 dni z mężem do Rzymu, a na zwolnieniu nie powinno się podróżować na wakacje.
    Trochę mnie martwi czy przy kaszlu i próbach dmuchania kompletnie zaklajstrowanego nosa nie skraca się szyjka??
    Bo mnie tam strasznie boli, gdy się wysilam i próbuję wysmarkać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 13:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera

Dlaczego nie pójdziesz do lekarza po.antybiotyk jeśli tyle czasu trzyma Cię przeziębienie ? Nie od dziś wiadomo że jest to dużo gorsze dla dziecka niz użyje się mocniejszych leków A tymbardziej mając plany wyjazdowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 13:31

• Pantera Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Pantera

Dlaczego nie pójdziesz do lekarza po.antybiotyk jeśli tyle czasu trzyma Cię przeziębienie ? Nie od dziś wiadomo że jest to dużo gorsze dla dziecka niz użyje się mocniejszych leków A tymbardziej mając plany wyjazdowe
    Jestem umówiona do lekarza, póki to wirus to antybiotyku mogę nie dostac, ale poproszę o CRP. Wirus ale wredny jakiś

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem wiem pisalyscie już nie raz ze jeszcze czas na ruchy ale jak do tej pory byłam spokojna to po tej informacji o torbielach w główce po prostu jestem nie do życia. Mąż pyta o przemeblowanie sypialni, szuka dla siebie większego samochodu a ja mu ciągle powtarzam że jeszcze jest czas. No kurde boję się.
    Wcześniej bałam się 11 tc to chyba jest silniejsze ode mnie. Już bym chciała urodzić. Jeszcze jak jest szkoła to mam zajęcie muszę ogarnąć starsza córkę a jak jest wolne to mam za dużo czasu na myślenie.

A dziś to wogole leniwy dzień. Jesteśmy już w domku zero gości. Cała lodówka jedzenia, nic nie trzeba gotować. Córka nie wychodzi ze swojego pokoju zafascynowana prezentami choinkowymi. Totalna laba. Na polu brzydko więc spacer odpada.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pantera wrote:
    Jestem umówiona do lekarza, póki to wirus to antybiotyku mogę nie dostac, ale poproszę o CRP. Wirus ale wredny jakiś
    Na katar polecam inhalator można inhalowac nos kilka razy dziennie świetnie odtyka nos i jak masz kaszel rozrzedza wydzieline ułatwiając odkrzsztuszanie. W ciąży spokojnie można się inhaloeac

Pantera lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami

Rozumiem Ciebie bo takie wieści na same święta..mam nadzieję że na następną wizytę już będą lepsze wieści np. Takie że nie ma.po tym.sladu, każdy by się stresowal na twoim miejscu...

Inhalacje z soli fizjologicznej spokojnie można

• Nistera Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jutro wizyta, i syn ma kontrolę w szpitalu na jajeczka. Mam nadzieję że jest bez zmian i wizja operacji znów się odsunie. Potem mam 08 stycznia krzywą cukrową, ostatnio mierzyłam cukier na czczo aparatem od teścia i było 81 więc super. Nie jest chyba powiedziane że jak w 1 ciąży była cukrzyca to w 2 na 100% też będzie? Mam taka cichutko nadzieję że mnie to ominie tym razem i ciśnienie narazie też ok A z synem w tym okresie już brałam tabletki, ale lekarz mi mówił że w 80% ciśnienie jest powiązane z cukrzyca . No nic wszystko się wyjaśni 08 stycznia. A jakby teraz wyszło negatywnie to będą mi robić 3 raz ta krzywą czy już nie ? Jak myślicie?

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistera

Ja cukrzycy co prawda nie miałam ale koleżanka w 1 ciąży miała A w drugiej wyniki okej i krzywą tylko raz robiła i już nie musiała powtarzać jedynie wynik na czczo czy jest prawidłowy także chyba nie kest mówione że w każdej ciąży jest się skazana na dolegliwości z poprzedniej

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy, Skarb wszystkiego najlepszego, spełnienia wszystkich marzeń, zdrowych maluszków i bezbolesnych porodów :)
    My w Wigilię siedzieliśmy do 2 godziny a potem odsypialismy.
    Od chyba dwóch tygodni swedzi mnie skóra i przeczytałam w książce ze trzeba to zgłosić lekarzowi bo może to być objaw dotyczący wątroby, że nie daje sobie rady. To się nazywa cholestaza ciężarnych... Czy któraś z was się z tym spotkała? Oczywiście nie wiem czy akurat to mam, wizytę mam w środę, zastanawiam się czy nie skoczyć jutro na pobranie krwi żeby sprawdzić swoje obawy. A może lepiej zaczekać do wizyty i nic nie robić???

Chusy lubi tę wiadomość

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    U nas też jutro wizyta, i syn ma kontrolę w szpitalu na jajeczka. Mam nadzieję że jest bez zmian i wizja operacji znów się odsunie. Potem mam 08 stycznia krzywą cukrową, ostatnio mierzyłam cukier na czczo aparatem od teścia i było 81 więc super.?

Tak 81 na czczo to bardzo dobry wynik i nie jest to regułą że w 1 ciąży jak się ma cukrzycę to w drugiej też się ją ma. Więc może będziesz w tej grupie gdzie cukrzyca w drugiej ciąży cię ominie.
    Krzywą tak naprawdę pokaże ci w jakiej jesteś sytuacji.
    Miałaś insulinę w 1 ciąży czy tylko dieta?

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami insulinę i to w potężnych dawkach po 3 razy na dobę. I nie pomagała za bardzo dlatego lekarze w tej ciąży robili mi krzywą 1 raz już w 11 tc.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Mamami insulinę i to w potężnych dawkach po 3 razy na dobę. I nie pomagała za bardzo dlatego lekarze w tej ciąży robili mi krzywą 1 raz już w 11 tc.
    Ja narazie mam tylko nocną. Doposiłkowej na chwilę obecną nie potrzebuje ale jak dalej będzie... Mam nadzieję że cukry nie będą szaleć bardzo

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ja narazie mam tylko nocną. Doposiłkowej na chwilę obecną nie potrzebuje ale jak dalej będzie... Mam nadzieję że cukry nie będą szaleć bardzo
    Powiem Ci ze dziwię się że wysłali cię na drugą krzywą. To bardzo duże obciążenie organizmu. Mi dr powiedziała że więcej robić nie będę a robiłam w 12tc. Skoro bierzesz teraz nocną insulinę znaczy się że masz cukrzycę stwierdzona w tej ciąży...??? To drugi raz się jej nie stwierdza. Trochę to dziwne. No ale lekarzem nie jestem.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ