Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny , już po kolacji nawiedzone??? Bo mi brzuch zaraz pęknie haha masakra

• iwwk Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciliśmy do domu, jednak wigilia wychodna była :D W sumie dobrze, zabraliśmy trochę od siebie rzeczy i w domu porządek. Jak na mnie to bardzo mało zjadłam na wigilii, nie miałam miejsca, teraz trochę mi się przewala, ale to nie to co zwykle każdego roku o tej porze :D Powiedzieliśmy o dzidzi, zresztą teściowa od razu zauważyła, ale z okresem ciąży nikt nie trafił, wszyscy myśleli, że dużo młodsza :) Teraz mają do Nas znajomi wpaść na dalsze świętowanie :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj pojadłam sobie.. :)
    wróciliśmy do domu coś ok 21.30 i powiem, że od razu padliśmy ze zmęczenia, jak to jedzenie może wykończyć haha..

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja delikatnie z jedzeniem bo chciałam wszystkiego spróbować, a wieczorem takich wzdęc dostałam eh na szczęście espumisan się sprawdził :)
    Wigilia była cudowna w dużym gronie, nasz maluszek dostał pierwszy prezent skarpetki od cioci, białe bo nie znamy jeszcze płci :)

PatkaPP lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny, u mnie poloweczka. : )

Malo tego stuka mi dzisiaj trzydziestka ;D Takze zdrowko : )

nick nieaktualny, Szczesliwa ledwo zywa, nick nieaktualny, Julia37, Milka1991, KasiuniaH, PatkaPP, Veri lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wszystkiego najlepszego :)

Chusy lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego :D sto lat! I gratuluje połowy :)

My wróciliśmy z wigilii o 2 w nocy ;) zaraz jedziemy do rodziny a ja padam ... jedyny plus ze cos zjadłam i to całkiem sporo a cukier po posiłku 90 ;) a rano 81 ;)

Chusy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy
    Sto lat dużo zdrowia szczęścia i spełnienia marzeń moja siostra dziś tez ma.urodziny ;)

My wróciliśmy do domu przed północą dzieci pizzy spać A my oglądaliśmy film i poszliśmy spać o 1.30 O.O A dziś wstaliśmy godzinę temu :)

Zjedliśmy śniadanie za chwilę się szykujemy i spadamy :) miłego dnia i dalszego świętowania

Chusy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dziś promocja w jysk na pościele dla dzieci te większe z bajkami ;) można sprawdzić dostępność w sklepie i sobie zamówić odbiorem w czwartek :) ja dla dzieciaków zamówiłam peppe i frozen za 50% ceny to warto :) podsylam linka M oze ktoś też będzie chętny

https://jysk.pl/sypialnia/komplety-poscieli/dzieci/1896

• Chusy Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam fajne nosidla, nazywaja sie Mei Tai. Od strony technicznej prezentuja sie bardzo dobrze, nie obciazaja stawu biodrowego itp, wygladaja przeslicznie. Tylko ceny tez maja przesliczne :P Nie wiem.. co w koncu myslicie o tych nosidlach? Szkoda by mi bylo 500 wydac na cos czego bym nie uzywala. Czy ktoras z was miala? Jakies opinie? Mowie ogolnie o nosidlach nie o tej firmie akurat. (teraz doczytalam ze to nie firma a poprostu rodzaj nosidla - pomieszanie nosidla z chusta)

Ale popatrzcie jakie cudne <3

babysize-fly-tai-baby-carrier-iced-butterfly-pearl-blue-2_2000x.jpg?v=1527074028

baby-size-fly-tai-mei-tai-baby-carrier-classic-paperclips-vintage-vibes~10.jpg

s-l400.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 11:55

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no i druga sprawa jest taka czy ja sie w tym nie ugotuje? Przez 9 miesiecy w roku u nas jest po 30+ stopni, a maly ma sie urodzic w maju, kiedy juz jest goraco..

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Do tuli są podobne te nosidla w sumie

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wszystkiego najlepszego!!:) leze i dysze z przejedzenia. Tyle co od wczoraj zjadlam to nieraz przez tydzień nie zjem. Wczoraj na Wigilii pierwszy raz mialam 3 zupy i kazda trzeba bylo zjesc przynajmniej po chochelce. Ale naprawdę bylo bardzo fajnie zoladek dal rade wszystko zjadlam i strawilam.

Co do tych nosidel to zastanawiam sie bo jednak to wygoda , ma sie wolne rece tylko faktycznie mozna sie zgrzac jak dwa ciala sie o siebie stykaja

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolem nosidla miałam ale głównie było używane jak na wycieczkę jechaliśmy ale.maz nosił ja po cc dziecka nie dzwigalam ani nic ;)

Ja o północy jadłam zupę grzybowa taka miałam ochotę haha

• Nistera Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wszystkiego najlepszego!!
    Miałam zwykle nosidło dla syna , dostaliśmy w prezencie, użyłam może dosłownie 3 razy. Dla mnie nie wygodne i nie praktyczne. Wolałam wozek na spacerach A w domu i tak robiłam wszystko kiedy mały spał, do tego nie jestem zwolennikiem noszenia dzieci non stop. Popytaj znajomych może ktoś miałby pożyczyć żebyś mogła spróbować na początku i wtedy jak ci będzie odpowiadać to kupisz.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy 100 lat i lekkiego porodu o czasie ;)

My mamy nosidlo tule i iwazam, ze to bylo jedno z najlepiej wydanych 500 pln ;)

Musi byc jednak dobrej firmy aby bylo wygodne i zdrowe dla dziecka ale tezdla Ciebie. Tylko odpowiednio uszyte, wyprofilowane daje gwarancje, ze bedzie Ci rzeczywiście wygodnie. Jesli tak jest to nawet nie czujesz ciezaru dziecka. Ja bylam sama w stanie wspinac sie po gorach i chodzic po plazy z tula bo bylo znacznie lzej niz niosac dziecko na rekach.

Fakt, ze ja to uzywalam tylko na wycieczkach, wakacjach ale noe wyobrażam sobie wyjazdu bez tego.

Aha w sumie byly tez okresy kiedy to mi ratowalo zycie w domu. Jak mlody mial skoko rozwojowe, nie chcial spac, plakal-wrzucalam go do tuli i tak lulalam ;)

My swoja tule nosilismy od 7 miesiaca. Nie wiem czy szybciej mozna. Dla noworodkow to najlepsze chyba jednak chusty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 16:04

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wkurzylam sie.. rodzina do mnie dzwonila zeby mi zlozyc zyczenia i babcie na mnie naskoczyly, ze super ze jestem w ciazy bede miala parke. Ja mowie ze no super, ale chce miec jeszcze jedno dziecko przynajmniej. "A po co ci to", "bedziesz w pieluchach siedziec", "Zameczysz sie, dwojka ci wystarczy!" i smieja sie ze mnie ze z dwojka sobie nie poradze. Noz kurde.. Ja rozumiem ze pamietaja jeszcze czasy jak bylam roztrzepana 16 latka ale to nie znaczy ze caly czas nia jestem. A po drugie nie rozumiem dlaczego ktos mi ma mowic ile dzieci mi wystarczy.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

No słabe na maksa nie ma.co ukrywać... moja matka jak jej powiedziałam o ciąży to do mnie s tekstem wyskoczyła że myślała że się zabezpieczamy A ja takie wtf? Ile ja mam.lat żeby takie chamsko teksty słychać. Powiedziałam jej swoje i się skończyły głupie gadki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy ja dostałam od niektórych zamiast gratulacji teksty typu "co teraz z pracą?? A jak Cię zwolnią??" no świetny tekst do kobiety cieszącej się z ciąży.. Ale co zrobić trzeba to olac i tyle

• Chusy Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie.. mowie im ze stac nas na to zeby miec trojke i ze nie pracuje wiec nie mam czym byc "przemeczona", na co mi powiedzialy zebym do pracy poszla. :D Super, nie rob dzieci tylko do pracy idz, tak jakby wychowywanie dzieci samo w sobie bylo tortura, a praca niesamowita zabawa. Nie umniejszam wagi pracy, ale jesli nie musze i zamiast tego moge sie cieszyc kolejnym dzidziusiem to co tu jest w ogole do porownywania. Pojde do pracy zeby zabic czas byleby tylko dziecka kolejnego nie robic? Normalnie nie moge..

Powiedzialam grzecznie ze z calym szacunkiem ale to nasza sprawa kiedy i ile bedziemy mieli dzieci i tyle. Nie chcialam sie klocic bo nie lubie, ale troche mi to zepsulo humor.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 20:16

Magda - mbc lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ