Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Właśnie wróciliśmy do domu, jednak wigilia wychodna była
W sumie dobrze, zabraliśmy trochę od siebie rzeczy i w domu porządek. Jak na mnie to bardzo mało zjadłam na wigilii, nie miałam miejsca, teraz trochę mi się przewala, ale to nie to co zwykle każdego roku o tej porze
Powiedzieliśmy o dzidzi, zresztą teściowa od razu zauważyła, ale z okresem ciąży nikt nie trafił, wszyscy myśleli, że dużo młodsza
Teraz mają do Nas znajomi wpaść na dalsze świętowanie
-
nick nieaktualnyJa delikatnie z jedzeniem bo chciałam wszystkiego spróbować, a wieczorem takich wzdęc dostałam eh na szczęście espumisan się sprawdził
Wigilia była cudowna w dużym gronie, nasz maluszek dostał pierwszy prezent skarpetki od cioci, białe bo nie znamy jeszcze płciPatkaPP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyChusy
Sto lat dużo zdrowia szczęścia i spełnienia marzeń moja siostra dziś tez ma.urodziny
My wróciliśmy do domu przed północą dzieci pizzy spać A my oglądaliśmy film i poszliśmy spać o 1.30 O.O A dziś wstaliśmy godzinę temu
Zjedliśmy śniadanie za chwilę się szykujemy i spadamymiłego dnia i dalszego świętowania
Chusy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOd dziś promocja w jysk na pościele dla dzieci te większe z bajkami
można sprawdzić dostępność w sklepie i sobie zamówić odbiorem w czwartek
ja dla dzieciaków zamówiłam peppe i frozen za 50% ceny to warto
podsylam linka M oze ktoś też będzie chętny
https://jysk.pl/sypialnia/komplety-poscieli/dzieci/1896 -
Znalazlam fajne nosidla, nazywaja sie Mei Tai. Od strony technicznej prezentuja sie bardzo dobrze, nie obciazaja stawu biodrowego itp, wygladaja przeslicznie. Tylko ceny tez maja przesliczne
Nie wiem.. co w koncu myslicie o tych nosidlach? Szkoda by mi bylo 500 wydac na cos czego bym nie uzywala. Czy ktoras z was miala? Jakies opinie? Mowie ogolnie o nosidlach nie o tej firmie akurat. (teraz doczytalam ze to nie firma a poprostu rodzaj nosidla - pomieszanie nosidla z chusta)
Ale popatrzcie jakie cudne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 11:55
-
nick nieaktualny
-
Chusy wszystkiego najlepszego!!
leze i dysze z przejedzenia. Tyle co od wczoraj zjadlam to nieraz przez tydzień nie zjem. Wczoraj na Wigilii pierwszy raz mialam 3 zupy i kazda trzeba bylo zjesc przynajmniej po chochelce. Ale naprawdę bylo bardzo fajnie zoladek dal rade wszystko zjadlam i strawilam.
Co do tych nosidel to zastanawiam sie bo jednak to wygoda , ma sie wolne rece tylko faktycznie mozna sie zgrzac jak dwa ciala sie o siebie stykaja -
nick nieaktualny
-
Chusy wszystkiego najlepszego!!
Miałam zwykle nosidło dla syna , dostaliśmy w prezencie, użyłam może dosłownie 3 razy. Dla mnie nie wygodne i nie praktyczne. Wolałam wozek na spacerach A w domu i tak robiłam wszystko kiedy mały spał, do tego nie jestem zwolennikiem noszenia dzieci non stop. Popytaj znajomych może ktoś miałby pożyczyć żebyś mogła spróbować na początku i wtedy jak ci będzie odpowiadać to kupisz.
-
Chusy 100 lat i lekkiego porodu o czasie
My mamy nosidlo tule i iwazam, ze to bylo jedno z najlepiej wydanych 500 pln
Musi byc jednak dobrej firmy aby bylo wygodne i zdrowe dla dziecka ale tezdla Ciebie. Tylko odpowiednio uszyte, wyprofilowane daje gwarancje, ze bedzie Ci rzeczywiście wygodnie. Jesli tak jest to nawet nie czujesz ciezaru dziecka. Ja bylam sama w stanie wspinac sie po gorach i chodzic po plazy z tula bo bylo znacznie lzej niz niosac dziecko na rekach.
Fakt, ze ja to uzywalam tylko na wycieczkach, wakacjach ale noe wyobrażam sobie wyjazdu bez tego.
Aha w sumie byly tez okresy kiedy to mi ratowalo zycie w domu. Jak mlody mial skoko rozwojowe, nie chcial spac, plakal-wrzucalam go do tuli i tak lulalam
My swoja tule nosilismy od 7 miesiaca. Nie wiem czy szybciej mozna. Dla noworodkow to najlepsze chyba jednak chusty...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 16:04
-
Kurcze wkurzylam sie.. rodzina do mnie dzwonila zeby mi zlozyc zyczenia i babcie na mnie naskoczyly, ze super ze jestem w ciazy bede miala parke. Ja mowie ze no super, ale chce miec jeszcze jedno dziecko przynajmniej. "A po co ci to", "bedziesz w pieluchach siedziec", "Zameczysz sie, dwojka ci wystarczy!" i smieja sie ze mnie ze z dwojka sobie nie poradze. Noz kurde.. Ja rozumiem ze pamietaja jeszcze czasy jak bylam roztrzepana 16 latka ale to nie znaczy ze caly czas nia jestem. A po drugie nie rozumiem dlaczego ktos mi ma mowic ile dzieci mi wystarczy.
-
nick nieaktualnyChusy
No słabe na maksa nie ma.co ukrywać... moja matka jak jej powiedziałam o ciąży to do mnie s tekstem wyskoczyła że myślała że się zabezpieczamy A ja takie wtf? Ile ja mam.lat żeby takie chamsko teksty słychać. Powiedziałam jej swoje i się skończyły głupie gadki. -
nick nieaktualny
-
A no wlasnie.. mowie im ze stac nas na to zeby miec trojke i ze nie pracuje wiec nie mam czym byc "przemeczona", na co mi powiedzialy zebym do pracy poszla.
Super, nie rob dzieci tylko do pracy idz, tak jakby wychowywanie dzieci samo w sobie bylo tortura, a praca niesamowita zabawa. Nie umniejszam wagi pracy, ale jesli nie musze i zamiast tego moge sie cieszyc kolejnym dzidziusiem to co tu jest w ogole do porownywania. Pojde do pracy zeby zabic czas byleby tylko dziecka kolejnego nie robic? Normalnie nie moge..
Powiedzialam grzecznie ze z calym szacunkiem ale to nasza sprawa kiedy i ile bedziemy mieli dzieci i tyle. Nie chcialam sie klocic bo nie lubie, ale troche mi to zepsulo humor.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2018, 20:16
Magda - mbc lubi tę wiadomość