X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nastawilam na jedzenie w miare zdrowych rzeczy i tez staram sie ograniczac porcje ale czasem mnie najdzie ochota na slodkie i potrafie pol czekolady za jednym posiedzeniem wtrabic, a zjadlabym i cala gdyby mnie jakis wewnetrzny glos rozsadku nie powstrzymywal :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najwazniejsze ze słuchasz tego glosu:D a jesli masz ochote na slodkie tzn ze dziecko chce wiec troche trzeba zjesc;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ciągle coś podzeram i buzia mi się nie zamyka. Narobilam się dziś jak koń w tych garach jem chrupki pizzowe idę brać prysznic i się kładę bo chyba padnę A mąż wymyślił jutro na roraty iść na 6 rano eheee powodzenia

• iwwk Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padłam, wszystko skończone, kuchnia wygląda jak pobojowisko :D Jutro posprzatam, dzisiaj już tylko sen. Ja to mam różnie z jedzeniem, od 6 grudnia waga mi wzrosła o 0,5kg, a od od początku ciąży 3kg. Pewnie po świętach się to zmieni haha :D słodycze też jem, nie wyobrażam sobie inaczej teraz ten cukier uzupełniać, spada mi i robi mi się słabo, a jedzeniem normalnym nie wyrabiam, bo nie jestem w stanie tyle w siebie wcisnąć. Dzisiaj to bym mogła w ogóle nie jeść, bo głodu nie czułam. Póki nie jemy jak świnki to bez wyrzutów sumienia, organizm podpowiada nam czego potrzebuje, dzieciaczki z nas wysysają więc musimy uzupełniać :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Ja już po prysznicu leżę bo też padnę masakra... niby dużo człowiek nie robi A wszystko takie pracochłonne ale co chciałam dziś zrobiłam na jutro została tylko ryba filet do usmazenia i karp do piekarnika i koniec z robotami wszystko będę mieć gotowe A na pozostałe 2 dni świat dużo nie szykowalam bo jedziemy do teściowej A ona mies i wszystkiego narobila od cholery

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ze słodkim w miarę sobie radzę, ale swięta to dla.mnie czas białej mąki ;) paszteciki, pierogi, uszka itp - mmmm... <3 a w cukrzycy calkiem to wszystko niewskazane. No ale diabe mówiła, zeby sobie az tak drastycznie przez święta nie odmawiac, tylko sytuację kontrolowac, i tak tez robię. My od czwartku u koich rodzicow (350 km od.domu) i pewnie do porodu ich nie zobaczę, więc fajnie było wpasc.

Wesolutkich swiąt Dziewczyny :) - piszę dziś bo w tym ferworze pewnie nie wskoczę na bbf.
    Zdrowia dla nas i wszystkich naszych maluszków! :) <3

Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, PatkaPP, Oleander, iwwk, Nistera, Ciasteczko777, Samari lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Życzę wszystkim spokojnych, wesołych świąt, spędzonych w gronie rodziny:)

PatkaPP, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, iwwk, Nistera, Ciasteczko777, Samari, Pani Moł lubią tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ! :)

Życzymy wszystkim wesołych i spokojnych świąt Bożego Narodzenia <3

Zaczęłam tyć strasznie masakra, mój mówi że z dnia na dzien widać jak rosnę w tyłku i udach no i brzuszku !<3 jak do tej pory waga wstała w miejscu tak teraz się zacznie...

Oleander, puszek369, iwwk, Nistera, Ciasteczko777, Samari, PatkaPP, Pani Moł lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, ale zazdroszczę Tobie że mogłaś do rodziców pojechać. Też mam swoich taki kawałek Polski od siebie i mieliśmy jechać na święta. Niestety za każdym razem lekarz mówi że nie poleca jechać.. Więc już w ogóle wyjazd odpuściliśmy.

Zdrowych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia życzę :)

puszek369, iwwk, Nistera, Ciasteczko777, Samari, Pani Moł lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też pierwszy raz spędzamy Wigilię w tak wielkim gronie z moja rodzina, jutro z rodzina męża. Fajnie by było jakieś foty świateczno brzuszkowe zobaczyć :D mój brzuch rośnie dalej jak ciąża spożywcza, jem bez opamietania więc i waga skoczyła teraz więc mam prawie wagę z przed ciąży :D ale sukienki mam takie na święta przygotowane ze jak ktoś nie wie to i tak nic nie zauwazy :D

Też Wam życzę dziewczyny spokojnych, Wesołych Świąt! Spełnienia marzeń i radości z tych kolejnych miesięcy oczekiwań, niech będzie bardzo, bardzo nudno! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2018, 09:14

PatkaPP, Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, iwwk, MaMaMi83, Nistera, Ciasteczko777, Samari, Pani Moł lubią tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam iść na roraty na, 8 a właśnie wstaję z łóżka :D
    mam jeszcze troszkę rzeczy do zrobienia więc też już życzę wam wszystkiego co najlepsze, magicznych świąt i pięknego nowego roku :)

Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, iwwk, MaMaMi83, Nistera, Ciasteczko777, Samari, PatkaPP, Pani Moł lubią tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych świąt wam życzę. Pysznych potraw, miłych spotkań i słodkich kopniakow :)

Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, Nistera, Ciasteczko777, Samari, PatkaPP, Pani Moł lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze ja:D przede wszystkim zdrowych i spokojnych świąt w gronie życzliwych i kochajacych osob! Duzo smacznego jedzonka i milych chwil!aby dzidziusie rosly i dobrze sie mialy:) zebysmy mialy duzo energii i koniec juz z przygodami i komplikacjami!

puszek369, iwwk, MaMaMi83, Nistera, Samari, PatkaPP, Pani Moł lubią tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z całego serca życzę Wam żebyśmy dotrwaly szczęśliwie do maja bez zbędnych zmartwień, żeby maluszki mocno fikaly i dawały znać, że z nimi wszystko dobrze :) Korzystajcie z tych dni, odpoczywajcie i dużo szczęścia i zdrowia na Nowy Rok :)

Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, MaMaMi83, Nistera, Ciasteczko777, Samari, PatkaPP, Pani Moł lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ;)

Wesołych świąt , szczęścia spokoju miłości rodzinnego ciepła i samych radosnych chwil spędzonych w gronie najbliższych ;)

Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, iwwk, MaMaMi83, Nistera, Ciasteczko777, Pani Moł lubią tę wiadomość

• Nistera Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę Wam zdrowych wesołych świąt Bożego Narodzenia. Nie objadać się za dużo ;)

Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, puszek369, Samari, Pani Moł lubią tę wiadomość

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze raz Kochane :) wszystkiego dobrego !!! Rosnących brzuszkow, słodkich kopniaków, zdrowych Maluszków, wspierających partnerów i dużooooo zdrówka dla Was, miłości, spokoju i radości :)

Szczesliwa ledwo zywa, puszek369, Samari, Nistera, PatkaPP, MaMaMi83, Pani Moł lubią tę wiadomość

• KasiuniaH Przyjaciółka

Wysłany: 24 grudnia 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w te święta. Oby minęły w milej atmosferze i w rodzinnym gronie :)

PatkaPP, puszek369, Ciasteczko777, Nistera lubią tę wiadomość

km5sj48adanxrso3.png

f2w39n73gdywzzbm.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnych Świąt i dużo zdrowia dla Was, Waszych maluszków i rodzin!

U nas nietypowo, bo rodzinnie wyjechalismy, jest czas i siły na wspólne spacery, odpoczynek i celebrowanie :)

PatkaPP, Ciasteczko777, Nistera, puszek369, Pani Moł lubią tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak kazdy to i ja! Jeszcze raz zdrowych, spokojnych świąt! Duzo odpoczynku i usmiechu na te dni. Buziaki

PatkaPP, Szczesliwa ledwo zywa, Ciasteczko777, Nistera, puszek369, Pani Moł lubią tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ