X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam polowkowe o 8.40

Ciasteczko777, Oleander, Szczesliwa ledwo zywa lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ale masz na płytce zdjęcia 2d czy nagrane badanie jako film?

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy czytalam ten post o śnie z porodem, ale jak dzisiaj mi się śniło, że do gabinetu do gina wszedł uwaga koń to przestałam sny brać na poważnie :D
    A na kiedy masz to polowkowe?
    Alicja absolutnie nie mam na myśli, że ktoś ma usuwać konto, poprostu chce też zrozumiec Samari.
    Ja niestety w pracy dość często miałam styczność z tymi okrucieństwami losu i uwierzcie mi dla mnie ciąża też jest mega ciężka pod tym względem. Niestety pracuje w szpitalu w którym większość ciaz jest patologicznych i mam krzywe spojrzenie na to. Nie chcę pisać o szczegółach, bo po co stresować. Musimy myśleć pozytywnie.

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe badanie czyli film z monitora - nie zdjęcia; dokładnie całość

Mocne kciuki &&&&& Mamami !!!! Będzie dobrze !!! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 19:50

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow super!! Dobrze że spojrzałam na cennik bo w recepcji nic o tym nie mówiły. A właśnie takie nagranie mi sie marzyło ostatnio jak maluszek ziewał podczas badania :D

• Nistera Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę A ja nie mam robionych chyba żadnych przepływów. Co to jest w ogóle? A może mi nie mówią jak robią? Jak to badanie wygląda? :D

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Wooow super!! Dobrze że spojrzałam na cennik bo w recepcji nic o tym nie mówiły. A właśnie takie nagranie mi sie marzyło ostatnio jak maluszek ziewał podczas badania :D
    Coś pięknego / oglądam prawie każdego dnia :) jak rączkami macha i buźka, usteczka, wiadomo nie widać idealnie ale jest :)
    Podczas badania byłam zestresowana i guzik a teraz oglądam na spokojnie :)

Przepływy powinny być zbadane podczas usg - bada z dwóch stron macicy/ łożyska - doppler i „szumy”

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 19:55

Oleander, puszek369 lubią tę wiadomość

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Kurczę A ja nie mam robionych chyba żadnych przepływów. Co to jest w ogóle? A może mi nie mówią jak robią? Jak to badanie wygląda? :D
    Ogolnie w usg II i III trymestru powinno się robić dopplery czyli sprawdzać przeplywy krwi przez łożysko. Bardzo ładnie Ciasteczko777 napisała. Ja zawsze polecam też usg w III trym takie prenatalne rzadko kto idzie, ale lek z tym certyfikat fmf ocenia po za lozyskiem przepływ w tętnicy mózgowej i jeszcze w sercu bardzo dokładnie :)

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumy na usg miałam i obraz był raz na czerwono potem na niebiesko. Czy to to ?

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Szumy na usg miałam i obraz był raz na czerwono potem na niebiesko. Czy to to ?

Dokładnie to sa właśnie te przepływy

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ja jutro mam polowkowe o 8.40

Kciuki za wizytę mam nadzieję że przyniesiesz same dobre wieści i że te wstrętne torbiele się wchlonely

• iwwk Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam polowkowe 10.01 ale tak ok 26 tygodnia planuje iść prywatnie na usg 3d i nagrac ten filmik w 4d na płytkę, ciekawa też jestem jaki jest tego koszt, ale fajnie mieć taką pamiątkę :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Ja mam polowkowe 10.01 ale tak ok 26 tygodnia planuje iść prywatnie na usg 3d i nagrac ten filmik w 4d na płytkę, ciekawa też jestem jaki jest tego koszt, ale fajnie mieć taką pamiątkę :)
    28-30 będzie ładniejsze pamiątkowe. U nas koszt jest 270 ale w mniejszych miastach ten sam lek bierze 200

iwwk lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami trzymam kciuki! I popytaj proszę lekarza o te łożysko przodujące, czy ma się szansę podnieść, jak faktycznie w praktyce wygląda zagrożenie jakimiś krwawieniami. Wybacz że Cię mecze ale nie znam nikogo kto by miał ten sam problem a że wizytę polowkowa mam dopiero za ponad tydzień to trochę zestresowana tym faktem jestem.

gann3e3k0unlohxb.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada na to jakby mnie wyslala na dwa USG polwkowe? Tylko ze roznego typu, pytam malza zeby mi przetlumaczyl bo nie rozumiem medycyny po hebrajsku a on mi mowi ze to jest jakies usg i to tez jest jakies usg. No dziekuje ci kochanie :D

Puszku nie pytalam o posta, mialam skrot myslowy, pytalam czy ostatnia czesc Mrocznych Intryg przeczytalas juz :D

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Kciuki za wizytę mam nadzieję że przyniesiesz same dobre wieści i że te wstrętne torbiele się wchlonely

Też mam taką nadzieję.

Samari lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Mamami trzymam kciuki! I popytaj proszę lekarza o te łożysko przodujące, czy ma się szansę podnieść, jak faktycznie w praktyce wygląda zagrożenie jakimiś krwawieniami. Wybacz że Cię mecze ale nie znam nikogo kto by miał ten sam problem a że wizytę polowkowa mam dopiero za ponad tydzień to trochę zestresowana tym faktem jestem.

Napewno podpytam. Dla mnie to też istotna kwestia. Oszczędzam się bardzo żeby nie narobić sobie kłopotu muszę być na chodzie na 3 maja na komunię corki

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie takie uczucie jakby was hm.. dziecko ciagnelo w dol w brzuchu? Jakby ciazylo poprostu. Pamietam jak tak mialam ale pod koniec ciazy a nie w polowie.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Wyglada na to jakby mnie wyslala na dwa USG polwkowe? Tylko ze roznego typu, pytam malza zeby mi przetlumaczyl bo nie rozumiem medycyny po hebrajsku a on mi mowi ze to jest jakies usg i to tez jest jakies usg. No dziekuje ci kochanie :D

Puszku nie pytalam o posta, mialam skrot myslowy, pytalam czy ostatnia czesc Mrocznych Intryg przeczytalas juz :D
    Haha nie ma jak ciążowe myślenie :p czekam na wersję pl. Niestety aż tak biegła w angl nie jestem, żeby czytać powieść w tym języku. U nas będzie w kwietniu jakoś. Teraz kończę ostatnia część osobliwy dom pani peregrine :)
    A powiedz mi czy Jul i Emm jakos są razem? Lubię spoilery czy zlamali klątwę czy ona jakoś inaczej działa?

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami

Nie martw się napewno będzie wszystko dobrze , nie ma innej opcji !

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ