WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a przed ciążą też używałyście wkładek czy tylko teraz jak śluzu jest trochę więcej? Ja nie używałam i nie używam też teraz wkładek. Śluz głównie na papierze występuje, czasem poczuje, że jest coś więcej, ale nie na tyle żeby potrzebować wkładek. Wkładki to siedlisko bakterii i często przez to nawracają infekcje, śluzu i upławów przez ich stosowanie też może być więcej. Polecam w nocy spać w czymś luźnym żeby strefa intymna mogła pooddychać.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Ja kiedyś nie używałam wkładek ale przed 1 ciąża zaczęłam i teraz bez tego ani rusz
    Jak bym nie miała wkładek to bieliznę od uplawow miała bym mokra ale to moja trzecia ciąża to też inaczej bo jednak jestem po dwóch porodach

• Chusy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez bardziej intensywnie pod tym wzgledem, w pierwszej ciazy tak nie mialam. Bez wkladek sie nie ruszam.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk nie miałam nigdy infekcji pochwy, co innego pęcherza, ale to całe zycie mam problemy, a od dwóch lat problemy odeszły. Używałam wkładki kiedy oczekiwałam miesiączki i na czas miesiączki(tampon +wkładka) ja podpasek nie używam od 3 miesiączki, nie mówię, że to dobre, ale do tamponow się przyzwyczaiłam nie wiem jak po porodzie do podpaski się przekonam :p teraz używam codziennie wkładek moim zdaniem jest to bardziej higieniczne i praktyczne niż zmiana majtek kilka razy dziennie.

Veri lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak lepiej wkładkę założyć niż ciągle mieć mokro w gaciach :P Pewnie jak mi się ten śluz nasili to sama będę musiała nosić. Jednak właśnie często przez takie noszenie wkładek, przez większość cyklu ilość upławów się zwiększa i niekiedy jest to pożywka dla bakterii. No, ale fizjologia w ciąży jest inna :P

Ja też jak zaczęłam używać tamponów to nie wyobrażałam sobie wrócić do podpasek, ale po łyżeczkowaniu bałam się później w trakcie okresu zakładać czy nie naruszę tam czegoś :D Dopiero pierwszy raz wróciłam do tamponów miesiąc przed ciążą jak szłam na wesele i nie miałam wyjścia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 19:28

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek..

Haha ja też podpasek nie lubię ale na połóg nie ma wyjścia pampers trzeba nosić haha :D chociaż ja po porodzie cc nosiłam zwykle Bella.maxi A na pierwsze dni Bella mama bo połóg po każdej cc miałam.3 tygodnie nie całe

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Chyba to jest indywidualnie bo powiem tobie że ja z tytułu noszenia wkładek infekcji nie miałam rzadko miewam infekcje ale fakt że zawsze w ciągu dnia wkładek zmienialam ale odkąd urodziłam core to noszę przez 365 dni w roku wkładki ale teraz wkurzaja mnie te uplawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 19:27

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Jestem po wizycie, z dzieckiem ok ale.....to uczucie, ze mam w pochwie dziurę oznacza, skrócenie szyjki...na usg widać jak byk, w piątek będę miała zakładany pesar
    :(

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo czyli dobrze pamietalam że ktoś ma dziś wizytę

Samari lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a ile mm masz szyjke? Mi zawsze moja dr mówi że dobra długość albo że w normie. Na połowkowych dr powiedział że 31mm i nie wiem czy to dużo czy malo

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Alicja a ile mm masz szyjke? Mi zawsze moja dr mówi że dobra długość albo że w normie. Na połowkowych dr powiedział że 31mm i nie wiem czy to dużo czy malo

Mi się ta szyjka skróciła z 2,6 na 2,3
    Dr mówi, ze krótka, ze spoko jak ma 4cm

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Mi się ta szyjka skróciła z 2,6 na 2,3
    Dr mówi, ze krótka, ze spoko jak ma 4cm

Czyli u mnie też szału nie ma

Alicja-33 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Czyli u mnie też szału nie ma

Sorki polubiłam przypadkowo.. myśle, ze jak się nic tam nie skraca to jest ok

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uzywam wkładek bo biore luteine wiec bez nich ani rusz ale generlanie to nienawidzę ich i uwazam, ze przyczyniaja sie do roznych infekcji mimo zmieniania co kilka h.

Wiecie co ja dzis mam wizyte ale wlasnie przyszlam na nia godzine za pozno... Chyba mi sie ciazowe zgabczenie mózgu robi bo w telefonie jak byk napisane, ze 18.40 a nie 19.40 :/ dobrze, ze to privi lekarz jeszcze mnie przyjmie :D :D

Pytanie-jakie macie adaptery do pasow?? Bo ja mam taki co trzyma dwoma uchytami po bokach (clippasafe) a nie miedzy nogami i cala ciaze pierwsza z nim jezdzilam a teraz sobie wkrecilam, ze musze mieć taki co trzyma miedzy nogami, ze bezpieczniejszy :/
    Nie wiem czy sobie nowego nie kupic :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • puszek369 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami u mnie jest koło 4cm
    Za wartość graniczną długości kanału szyjki przyjmuje się 25 mm, która to wartość stanowi 10 percentyl długości kanału szyjki macicy między 16-24 tyg. ciąży.
    Tu masz artykuł o nieudolności szyjki
    http://www.czytelniamedyczna.pl/4688,niewydolnosc-ciesniowoszyjkowa-u-kobiet-ciezarnych-profilaktyka-i-postepowanie.html

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-33 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Jestem po wizycie, z dzieckiem ok ale.....to uczucie, ze mam w pochwie dziurę oznacza, skrócenie szyjki...na usg widać jak byk, w piątek będę miała zakładany pesar
    :(

Ooooo Nie we TYLKO nie to., Alunia kurde współczuję :( i właśnie się boję tego samego...Masakra dobrze że mam w poniedziałek lekarza bo uczucie właśnie "dziury" jak miałam tak mam i ani magnez ani nospa nie pomaga.... I obawiam się tego bo syn się urodził po skończonym 37 tygodniu przez to że rozwarcie mi się zaczęło robić.... A teraz trzecia ciąża i w ogóle pewnie wszystko "trzyma" na słowo honoru o tego się boje

3.12 miałam szyjke.45 mm.dluga zobaczymy co w poniedziałek doktorek powie mam nadzieję że do poniedziałek będzie okej....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 19:57

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me ja mam be safe kupiłam używany za pół ceny. Polecam :)

4me lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja współczuję, ale będzie wszystko dobrze! Musisz się teraz dużo bardziej oszczędzać.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też będę kupować be safe i raczej też używany

4me lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, współczuję, Ale to wcale nie taki zły wynik, założą co mają i wytrwacie spokojnie, trzymam kciuki. Czytam inne wątki, dziewczyny miała sporo krótsze szyjki, rozwarcie wewnętrzne już w połowie ciąży i spokojnie dotrwały. Pewnie będziesz musiała się oszczędzać bardzo.

Ja u jednego lekarza miałam 36 mm, mówił że to bardzo długa, u drugiego 44mm, także rozbieżność duża, chyba każdy inaczej mierzy. Zresztą tak jak wszyscy mówią, nieważna jest długość, ważne żeby się nie skracała :)

gann3e3k0unlohxb.png

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ