Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe to pewnie nie ma reguły, jak z resztą ze wszystkim
Pomasuje, żeby potem nie było, że się nie przyłożyłam
Miałam iść do sklepu, ale jakoś słabiej się dzisiaj czuję i poczekam aż mąż wróci z pracy i pójdziemy razem, bo u mnie też pustki! Nie mam pojęcia co na obiad, na nic nie mam ochoty, a pasuje coś zjeść -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kopytka z samych ziemniaków, jak robię leniwe to z serem
Kiedyś myślałam, że kopytka i leniwe to to samo, później jak zainteresowałam się ich robieniem to internet mnie uświadomił, że jednak nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 14:16
-
Wiadomo żadne ćwiczenie nie zapewni ochrony krocza, jednak jeżeli chcemy o czymś takim myśleć to warto krocze przygotować. Niestety nawet jak krocze jest super podatne i jest to 5 poród, a np tętno się zwalnia i nie wyrównuje to trzeba naciąć, taką decyzję położna podejmuje dopiero w momencie rodzenia się główki.
-
Samemu, kupujesz olejek migdałowy z wit e
Stajesz w rozkroku jedna noga na wanne/krzesło. Bierzesz olejek na palce wproadzasz do ujścia pochwy, masujesz krocze (miejsce miedzy pochwą a odbytem) uciskając(palec wskazujący i kciuk), jeżdżac po ujściu palcem tak rociągając i ogólnie taki masaż koło 5 minut codziennie trzeba wykonywać. Z czasem wprowadzamy wiecej palców, najpierw jeden, potem dwa, trzy, itd. Ważne, żeby robić to do samego porodu, czyli lepiej zacząć później i nie rpzerwać, niż teraz zaczniecie, a przerwiecie miesiąc przed porodem.Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamari wrote:Dziewczyny jak robicie kopytka ?? Same ziemniaki czy dajecie ser ?
Ja robię na oko i zawsze dobre mi wychodzą tam ziemniaki przez maszynkę , dwa jajka sól i mieszam to z mąką ziemniaczaną , i tak około kilo mąki takiej zwykłej dodaję wodę i lepię do odpowiedniej masy.
-
nick nieaktualnyJa wróciłam z zakupów kurde człowiek 3 pełne reklamówki przyniesie i 160 zl ale doszłam do wniosku że duże zakupy to już nie dla mnie na ten etap ciąży za ciężko mi powiedziała mężowi że będzie jeździł że mną bo dziś mi tak słabo było że ledwo stalam
-
Samari u mnie dzisiaj kuskus + gotowane nogi z kurczaka z ziemniakami groszkiem marchewa i curry. Kuskus robie z kaszy manny nie z torebki. Malo kto wie jak go zrobic od podstaw, tesciowa mnie nauczyla, przepis miala od babci z Maroka. : )
Masaz szyjki to samo zlo jak dla mnie, dobrze ze sie od tego ochodzi, chociaz te poltora roku temu i tak mialam robiony kilka razy. Bolesny jak jasna cholera.
A co do masazu krocza to mysle o nim to samo co o smarowaniu przeciw rozstepom. Jak ma rypnac to i tak rypnieMysle ze masaz nie bardzo pomaga, ani te pileczki rowniez. Sa babki ktore robily i pekly, sa ktore robily i nie pekly, tak samo jak te ktore nie robily zupelnie nic
-
nick nieaktualny
-
Chusy akurat po balinikach pięknie rodza się maluszki, jednak ja bym się w to nie bawiła, bo to trzeba dmuchać do odpowiedniej średnicy i codziennie rodzic go. Niestety obawiam się jak to działa na statyke narządu rodnego w przyszłości. Za mało badań, słyszałam różne opinie od fizjoterapeutow i łatwo źle stosować.
Ja i tak chce nacięcie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, ja jeszcze o porodzie nie myślę jakimkolwiek, nie wiem co mnie czeka i modlę się żeby wytrwać tak długo żeby dla dziecka była bezpiecznie ale...
Od wczoraj znowu strasznie często mam wrażenie jakby mi się skóra naciagała, spinała, nie wiem czy to macica twardnieje czy po prostu się rozciąga. Zsunełam trochę spodnie żeby dać odpocząć brzuchowi aż tu nagle trochę pod pępkiem 3 wyraźne kopniaki!pierwszy raz takie uczucie, bo wcześniej tylko gdzieś głęboko czułam czasem lekkie pukniecia, nawet nie wiem czy to dziecko było
przeżycie dziwne, Ale na pewno niezapomniane
czy możliwe że to ciagniecie, mrowienie skóry odczuwam kiedy dziecko bardziej się rusza?
Oleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMary
Na myślenie o porodzie mamy jescze jakieś 20 tygodni także spokojniechociaż ja mówiłam że wyprawkę będę robić kwiecień to zmieniłam zdanie i zaczynam od tego miesiąca przypomniało mi się że potem ledwo chodziłam na koniec A co dopiero o wyprawce myśleć