X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc:) ja wlasnie wstaje dobrze ze mnie pies obudził bo bym spala jeszcze.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari Gabrysia moja też chodzi do przedszkola i również od Września do szkoły , przeraża mnie to nie wiem jak ja to ogarnę już mi tak trochę nie jest łatwo , bo najpierw Gabrysię do przedszkola a potem Marysię do szkoły , a kawałek jednak trzeba niestety przejść jeszcze chodzenie i schodzenie po schodach nie dziwne że jestem zmęczona .

Dużo dmzdrowia dla Nas wszystkich ❤️:-).

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :-).

U mnie rok zaczął się pechowo gdyż najpierw skaleczyłam się w palec , a potem zepsułam suwak od kojca Ani :O to sobie poprawiłam i muszę ją za każdym razem wyjmować tak zepsułam suwak że cały wyszedł i zaczął się rozdwajać , nie no pięknie B-) . A tak to samopoczucie oki , tylko znów mnie plecy bolą , no i zaczęliśmy kolejny tc a to już 21 :O❤️ .

• iwwk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj paskudna pogoda, chciałam wyjść z domu, gdzieś połazić, ale deszcz ze śniegiem jakoś mnie zniechęca. W ogóle jakiś leniwy dzień się chyba zapowiada :D Znowu jakiś lekki stres mnie przed wizytą złapał. Wieczorem brzuch mnie pobolewał lekko, a w nocy mi się śniło, że zobaczyłam krew na majtkach, ale po szybkiej interwencji u lekarza i usg okazało się, że jest wszystko ok. Chyba już psychika swoje zaczyna robić eh.

Dziewczyny macie już te skurcze Braxtona-Hicksa? Ja mam tak kilka razy dziennie, że zaczyna mnie delikatnie boleć jak na okres, ale bardzo, bardzo delikatnie, trzyma chwilkę, puszcza, za chwilę znów i tak kilka razy po czym spokój na parę godzin i od nowa, czasem mam tak 2 razy, a czasem 3 razy dziennie. Nie wiem czy to to, czytałam o nich i niby się zgadza opis, ale myślałam, że to mocniej jest odczuwalne. Jutro zapytam mojej gin, może jednak to nie to :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Te skurcze o których piszesz to też nie każdy tego doświadcza ja mimo 3.co wy nigdy takich skurczy nie miałam więc to chyba nie jest reguła. Ja na szczęście mam lekarza już w poniedziałek od 3.12 młodego nie widzialam

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Ja to mam często właśnie takie kłucia w pochwie raz mniej odczuwam raz bardziej znów zapomniałam się zapytać mojego gina , jak sama wspomniałaś jutro masz wizytę więc się zapytaj i koniecznie daj nam tu znać :-) ;-) .

Samari O jej to długooo nie widziałaś waszego maluszka ja podobnie jak Ty ostatnie USG miałam 1 Grudnia 2018 roku i pod koniec 29 zrobił USG tylko po to aby płeć podejrzeć ;-) serduszko też słyszałam ❤️❤️.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

No długo bo akurat od świąt do nowego roku było nieczynne urlop mieli więc przez to polowkowe przypada mi na 7.01 A to będzie 22+1

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czytałam, że nie wszystkie mają te skurcze, albo właśnie maja o takim bardzo delikatnym nasileniu przypominającym bóle miesiączkowe. I właśnie ja mam takie coś o wiele delikatniejsze niż miesiączkowe, wcześniej też takie były, ale o innej częstotliwości. Pewnie mi się dalej macica rozciąga, bo brzuch trochę większy :D w końcu go widać normalnie :D Już połowa ciąży, a ja dalej się mieszczę w normalne ubrania, jedynie jak założę coś obcisłego to brzuszek trochę odstaje jakbym się najadła więc pewnie w otoczeniu to wygląda jak po świąteczne obżarstwo haha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 10:38

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) u mnie znów to samo, zasnęłam po 1, budziłam się co 2 godziny i do tego same koszmary miałam
    Też się mieszczę w swoje spodnie ale nie zakładam już od dawna bo jak coś zjadłam w ciągu dnia to jednak ten brzuch wychodzi bardziej i wtedy juz nie jest kolorowo :D a dżinsy ciążowe z HM są dla mnie wygodne jak dresy więc głównie w nich śmigam

• Chusy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk ja mam te skurcze ale nie przypominaja miesiaczkowych wcale. Raczej caly brzuch mi sie napina jakby? Nie jest to bolesne. Tak jakbym nagle spiela wszystkie miesnie ale nie jest to ode mnie zalezne. I mam tak kilka razy dziennie 6-7 powiedzmy. Czasami czesciej, czasami rzadziej.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie niedługo też zawitam w h&m'ie po te spodnie, bo to chyba już czas, że ten brzuch lada moment wyskoczy.

Chusy to te Twoje to chyba właśnie takie typowe, że nie da się ich pomylić z niczym innym.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie tak : ) Przypominaja mi ze juz jestem na polmetku :D

Wy tu shoppingujecie za spodniami ciazowymi a ja pewnie zajezdze swoje legginsy z lidla . I tak w nich chodze bez przerwy, nawet po ciazy bo uwielbialam w nich cwiczyc.
    Legginsy i sukienka luzna i jestem gotowa do wyjscia :P Nie rozumiem po co niektore mamy kupuja sukienki ciazowe. To znaczy sa takie specjalne te dopasowane, ale wedlug mnie mozna calkiem dobrze przesmigac w zwyczajnych bawelnianych luznych kieckach.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk, ja już te napięcia mam od 4 tygodni, spina się cały brzuch, trochę potrzyma i puszcza, a jak na miesiączkę to boli mnie niestety co chwile. Czekam na badania połowkowe żeby zobaczyć co inny lekarz powie, może to ze względu na to złe położenie łożyska, nie mam pojęcia. Ale w każdym razie od tych spięć i boli nic złego się nie dzieje :)

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy ja też właśnie wolę takie legginsy i tunika luźna. Taka stylowa na czas ciąży mi się marzyła właśnie :D Lubie też swetry oversize :D Od tych ubrań typowo ciążowych bardziej zależy mi na dobrym doborze staników teraz, obowiązkowo muszę na dniach się wybrać i coś pomierzyć.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

Ty o ile dobrze pamiętam jesteś szczuplutka to.ten brzuch też nie jest taki jak u mnie gdzie ja mam jescze tluszcz i 10 kg nadwagi. I mimo że dziecko nie jest gigantem to mam na tyle brzuch duży że ie wygodnie mi się siedzi na toalecie golić sama to już nie realne bo nic nie widzę A spodnie ciążowe z hm właśnie nas dresy noszę od 12 tygodnia bo o moich mogę zapomnieć

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie kupuje ciuchów typowo zadedykowanych ciezarnym bo to strata kasy nie mówię oczywiście o spodniach bo tu wyjścia nie ma nie można dziecka uciekać ale ja głównie ubieram ciążowe spodnie i tuniki które mam Jeszcze zanim schudłam więc są w rozmiarze 42 także akurat A jak podobała mi się koszulka jakąś wygodną ot kupiłam poprostu zamiast m.to rozmiar l

• iwwk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari tak, może dlatego u mnie tak to wygląda. I mam wrażenie, że mi też bardziej w boczki idzie. Mam szerokie biodra więc może się bardziej na boki będzie rozkładał brzuch niż do przodu. Słyszałam teorie, że na dziewczynkę właśnie idzie w bok, a na chłopca do przodu piłeczka, ale to pewnie w głównej mierze od budowy zależy.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed świętami były ubrania ciążowe w hm poprzeceniane. Kupiłam 2 pary spodni i zapłaciłam 90zl. Z bluzek nic ciekawego nie było. Same w rozmiarze S więc nie dla mnie. Co do sukienek jak się jest w ciąży w lecie to super sprawa ale tak jak my praktycznie cały czas zimno to uważam że są zbędne. Kupiłam od koleżanki sukienke taka zwykła oversize z Mohito z kołnierzykiem. Myślałam że ubiore na wigilię i nie ubralam. Wolałam spodnie. Ale zapłaciłam 20 zł więc mi nie szkoda może na Wielkanoc szybciej ubiore. No i kupiłam sobie w c&a takie luzniejsze sweterki więc myślę że do maja obchodze. Z najbliższych inwestycji będzie bielizna bo już ledwo się mieszcze. Kurtkę mam luźna więc też myślę że spokojnie zimę obchodze jedynie płaszcz już jest na styk.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

W sumie.to się ja bym się cieszyła na twoim miejscu bo ty po porodzie po tygodniu bedziesz laska A ja będę płakać przez 3 miesiące że jescze nie zrzucilam wagi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 11:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprócz spodni i stników też nic ciążowego nie kupuje, sukienkę na sylwestra miałam w szafie od dawna, bardzo mi sie podobała ale była za szeroka w biuście i tali no i na teraz była idealna :D później będę musiała jakieś sukienki dokupić na wiosnę ale będę się starała tak dobierać żeby mi po ciąży też posłużyły :)

U was też taka śnieżyca? Biało za oknem a muszę jechać na miasto brr

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyny poważny i drogi zakup jaki mnie czeka to sukienka na komunię corki. Mamuśka jakoś musi wyglądać a będzie to 9 miesiąc więc nie będzie łatwo znaleźć coś extra stacjonarnie

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ