X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • o_mad.ko! Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, spodnie z h&m sa mega wygodne, ja dorwałam za 40 zl i są ok. Zaczyna być widać brzuch dopiero ale w zwykłych dzińsach jakoś mi było niewygodnie. A staniki, to pierwsze co kupiłam, bo dramat.

.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 Ja też będę mieć taki wydatek mój synek idzie do bierzmowania a ja jestem jego świadkiem , a będzie to już 8 miesiąc
    ciąży , u nas zawsze w Kwietniu robią bierzmowanie i to na tygodniu :O , ja też miałam bierzmowanie trochę inaczej byłam przygotowana gdyż jako osoba dorosła poszłam do bierzmowania więc wiem co i jak .

Abyś moja droga wytrzymała to już 9 msc będzie więc wszystko jest możliwe ja właściwie się modliłam aby bierzmowanie synka było w Kwietniu gdyż chodziły plotki że ma być w Maju :O :O oby nie bo skąd ja mam wiedzieć kiedy urodzę a nie mam jak coś w razie czego kogo wziąść aby był tym świadkiem dla Grzesia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 11:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogolem liczę na to że urodze chwilę.wcxsniej i nie będę się bujać tak długo do tego mają :D chociaż wiem że dla dziecka im dłużej w brzuchu tym lepiej. No ale u mnie i tak ostatecznie rozwiążą ciążę 3.05 więc terminem miesiączki się nie sugeruje jedynie mam wprowadzone wszystko wg niego bo wg tego przebiegaja tygodnie ciazy

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo... a ja dziś słaba jak nie wiem, próbuje dojść do siebie i tylko leżakuje, mam nadzieje, że będzie już dobrze... :(

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nadzieje ze urodze później niz wcześniej chociaz sie smieje ze jak mam slub w marcu powiem juz "tak" to juz bedzie dobrze ale odpukac nic nie wskazuje na wczesniejszy porod. I oby tak zostało.

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko Oj przesyłam Ci dużo sił może Cię to trochę podniesienie :-) ;-) .

Ja przy moim 4 porodzie wszak SN ale też liczyłam że szybki poród tak jak mój trzeci , i co wyszłam jak Zabłocki na mydle :-P Ania na tyle była uparta że nawet w szpitalu nie chciała wyjść , a to już był prawie 41 tc więc mam nadzieję że synek nie będzie uparty tak jak Ania i szybciej zdecyduje się na wyjście aby do 38 tc ciąża donoszona a potem niech wychodzi może i tym razem moje przeczucia się sprawdzą przeczuwałam że będzie synek i jest ❤️ , może przeczucia co do szybkiego porodu też się sprawdzą oby tak było ;-) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 12:19

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 22 tyg :)

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Chusy, ago91 lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Iwwk

W sumie.to się ja bym się cieszyła na twoim miejscu bo ty po porodzie po tygodniu bedziesz laska A ja będę płakać przez 3 miesiące że jescze nie zrzucilam wagi :D

Bardzo bym chciała, ale nie nastawiam się, bo to różnie bywa, może ciąża być łaskawa, a równie dobrze po porodzie jak hormony będą szaleć to się mogę roztyć :D Co będzie to będzie, a na pewno będziemy się tu wspierać żeby wrócić do formy :D

Ćwiczycie mięśnie kegla, albo robicie masaże krocza?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co do ubrań ciążowych to masakra. Ja naszczescie mam 4 pary spodni od koleżanek kupiłam koszulki narazie 2 ciążowe i wczoraj zamówiłam z milk and love czy coś takiego koszulkę w promo z 80 na 50 ona od razu jest do karmienia piersią. Chyba teraz będę tylko takie kupować, jest trochę tych firm.
    Ja mam w kwietniu wesele, chce właśnie kupić sukienkę dwa w jednym też do karmienia, żeby na później na chrzest ubrac czy cos :)

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk Co do ćwiczeń mięśni Kegla to chyba jeszcze według mnie za wsześnie albo może się nie znam :-P , a masaż krocza to miałam dopiero w szpitalu jak Anię rodziłam i jakoś to na nią nie podziałało nawet jak na takim zwykłym szpitalnym łóżku leżałam , Pani doktor trzy razy mi robiła ten masaż szyjki i dopiero jak odłączyła kroplówkę z oksy to sama z siebie zaczęłam przysiady robić , i już poczułam parcie więc szybko na samolot trzy parte miałam już pełne rozwarcie i jakoś urodziłam moja uparciuszkę ❤️.

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Bardzo bym chciała, ale nie nastawiam się, bo to różnie bywa, może ciąża być łaskawa, a równie dobrze po porodzie jak hormony będą szaleć to się mogę roztyć :D Co będzie to będzie, a na pewno będziemy się tu wspierać żeby wrócić do formy :D

Ćwiczycie mięśnie kegla, albo robicie masaże krocza?
    Kegla w ciąży nie ćwiczę, bo z doświadczenia wiem, nie tylko mojego, ale też dłużej pracujących koleżanek, że niestety wzmacniają tak te krocza, że potem ciężko ten porod idzie, zresztą tancerki itp też ciężko z tym. Po porodzie super te ćwiczenia. Jak myślisz o ochronie krocza to albo balonik albo masz olejek migdalowy z Wit e. Mogą na krzesło /wannę i ok 5min masujesz krocze najpierw jeden palec i ogólnie coraz więcej.balonik źle cwiczony może spowodować więcej szkody jak pożytku, po baloniku ładnie chroni się krocze.
    Ja chce nacięcie krocza, więc nie będę ćwiczyć z tym.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    iwwk Co do ćwiczeń mięśni Kegla to chyba jeszcze według mnie za wsześnie albo może się nie znam :-P , a masaż krocza to miałam dopiero w szpitalu jak Anię rodziłam i jakoś to na nią nie podziałało nawet jak na takim zwykłym szpitalnym łóżku leżałam , Pani doktor trzy razy mi robiła ten masaż szyjki i dopiero jak odłączyła kroplówkę z oksy to sama z siebie zaczęłam przysiady robić , i już poczułam parcie więc szybko na samolot trzy parte miałam już pełne rozwarcie i jakoś urodziłam moja uparciuszkę ❤️.
    Masaż krocza to co innego niż masaz szyjki. Raczej od tego się odchodzi, bo chodź skuteczne to boli.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie mam dwie pary leginsow ciazowych i jedna koszulke kupilam w hm na promocji.w bluzki i koszulki sie jeszcze mieszcze. Musze za to kupić z dwa staniki trochr wieksze zwłaszcza ze jeden z moich ulubionych ktorego mialam dwa lata postanowil isc na emeryture i w ciagu dwóch dni ukazal mi dwa okropne druty chcialam go ratowac ale to raczej nie ma sensu

o148o7es5xrrd9s8.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Ja narazie mam dwie pary leginsow ciazowych i jedna koszulke kupilam w hm na promocji.w bluzki i koszulki sie jeszcze mieszcze. Musze za to kupić z dwa staniki trochr wieksze zwłaszcza ze jeden z moich ulubionych ktorego mialam dwa lata postanowil isc na emeryture i w ciagu dwóch dni ukazal mi dwa okropne druty chcialam go ratowac ale to raczej nie ma sensu
    Ja jeszcze też się mieszcze, ale już wolałam mieć jakiś zapas. Ojjj nie lubię tych drutów jak wychodzą :( ja jeszcze wstrzymuje się że stanikami, jeszcze wchodzę - miałam spore piersi przed ciąża, mam nadzieję, że nie będą dużo większe

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek dobrze, że to fachowo opisałaś :D Miałam ćwiczyć mięśnie kegla, tak jak to opisują w necie, ale jakoś mi to średnio idzie, oprócz ogólnych ćwiczeń na mięśnie dna miednicy w takim razie nie będę tego "kegla" jakoś specjalnie wzmacniać i ograniczę się tylko do masowania krocza. O baloniku też myślałam, ale jak piszesz, że złe wykonywanie może więcej szkody przynieść to nie ma co kombinować.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubioru ciazowego to mój mąż jest zachwycony, chodzę w sukienkach przeważnie i mam 5 par kozaków długich za kolano i baaardzo podobam mu się z brzuszkiem. A jak nie sukienka to leginsy i tunika albo sweterek dłuższy. Ogólnie nie muszę nic kupować nowego bo mam całe mnóstwo ubrań i butów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 13:08

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu, w biedronce są poduszki dla kobiet w ciąży te długie za 35 zł :)

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero do sklepu się wybieram bo po świętej pustka w lodówce A to już nowy rok coś świeżego i dobrego bym zjadła ale co konkretnie to nawet ja sama nie wiem haha :D mam chęć na kuskus z ugotowanym miesem i kapustą kiszoną o chyba nawet sobie to zrobię no smaka mam

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk ja robiłam masaż krocza. Regularnie, z olejkiem itd... I co ? Dupa !!!
    Położna przy porodzie pytała czemu nie robiłam masażu krocza !? :D haha a ja się tyle z tym umęczyłam... :D

Jutro połówkowe o 20.30. Jupii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 13:40

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do 3 cesarki sie położę więc w sumie naturalnym porodem się nie interesuje bo i tak taki mnie niestety nie dotyczy

‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ