WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane tak to możliwe, ja mam tak czasami, że jak wyczuwam lekkie ciągnięcia to zaraz się młoda w inne miejsce przemieszcza :) Czasem jak pływa intensywniej to boli jak na miesiączkę, ale zaraz dostaje kopa z informacją, że to tylko ona :D Teraz chyba ma czkawkę, bo non stop puknięcia czuję, a to delikatniejsze jest niż kopniaczki :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam że napina mi się macica twardnieje i po paru sekundach puszcza i Szymek zaczyna kopać to tak jakby to jego przemieszczanie te napięcia. :)

Wczoraj miałam trochę stresu i nerwów do tego płacz i wieczorem czułam jakieś kłucie nisko w podbrzuszu ale nie w macicy i nie w pochwie tak jakby szyjka i się zmartwilam. Czytałam że takie kłucia jakby szpilka to może być skracanie szyjki. Dobrze że w piątek mam wizytę, bez usg ale na fotelu chyba lekarz też może sprawdzić szyjke prawda ? Po nospie mi przeszło potem poszłam spać i dzisiaj już tego nie czułam. Wiem że stres to najgorszy wróg :(

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny wierzyć mi się nie chce że to już styczeń !! Jeszcze 4 miesiące i będziemy się rozpakowywac Aaaaaaa kiedy to od sierpnia minelo

• iwwk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarb też czasami czułam takie kłucie jakby w szyjce, zwalam to na młodą, że może mnie tam kopała, bo jak zmieniłam pozycję to kłucia przechodziły. Też się bałam, że to może skracanie, jutro się dowiem co i jak.

Samari dokładnie o tym samym przed chwilą myślałam, że jeszcze 4 miesiące. Zleci nam szybciutko :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam cieta i na szczęście jakos ok wszystko poszlo i rana byla pieknie sszyta wiec jakos mnie ten temat nie martwi. Mam nadzieje, ze teraz będzie podobnie :)

Powiem Wam jednak, ze lepiej byc przed pierwszym porodem a nie kolejnym bo czlowiek już wie co go czeka hehehe ;) ale tak jak przed pierwszym obiecalam sobie, ze zaczne o tym myslec jak zacznw rodzic. Tak i teraz mam taki plan. Wszelkie opisy porodów zazwyczaj opuszczam ;)

Puszek a z tymi miesniami kegla- ja myślałam, ze to sie cwiczy nie, zeby ochronic krocze przed nacieciem a przed problemami typu nietrzymanie moczu itp po porodzie?

Poznałam dziewczyne w szpitalu, ktora miała z tym takie problemy po porodzie, ze jak stala potrafila z niej bez zapowiedzi chlusnac cala zawartość pecherze. Widzialam na wlasne oczy, pol sali zalane... Strasznie mi jej bylo szkoda :(
    gdyby to sie stalo w sklepie lub pracy a nie szpitalu obok innej babki w połogu to myślę, ze byloby jeszcze straszniej:/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubran ja pierwsza ciaze przechodzilam wiosna i latem i wtedy byl taki luz z ubraniami i czlowiek dwa razy lepiej wygladal niz teraz. Luzna letnia sukienka, luzne spodenki, w zimniejsze dni spodnie alladynki i biegasz i wyglądasz. Ze juz nie wspomne, ze w 8 miesiacu zalozeniu butow to naprawde jest wyzwanie.Latem wkladasz japonki i lecisz-ani sznurowadla nie straszne, ani opuchniete nogi, ktore juz w nic innego nie chca sie miescic ;)

Teraz te wszystkie grube jeansy, swetry, kurtki mnie wkurzaja :/ trudniej sie ladnie ubrac i nie lubię tego uczucia opasania czymkolwiek :D a w sukienkach cierpie bo nienawidze rajstop na brzuchu, nawet ciazowych. Moj brzuch nie lubi nic obcislego ;)
    Takze ja jestem w teamie porodow na jesień, czego tez widze ogromne plusy i ciazy z wielkim brzuchem latem tu zaznaczam, ze na Pomorzu o doskwierajace upaly trudno ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me owszem każda kobieta powinna ćwiczyć kegla, jednak w ciąży to nie jest dobry pomysł, bo wzmocni mięśnie dna miednicy, a tak jak mówiłam często gorzej rodza jak są wycwiczone, owszem na niektórych stronach o tym pisza, żeby ćwiczyć. Kegla ćwiczymy po porodzie profilaktyka zaburzeń statyki narządu rodnego:) w toalecie zatrzymujemy strumień moczu i puszczamy to są te mięśnie. Zazwyczaj kobiety myślą, że to im pomoże ochronić krocze, a to nie ma nic do rzeczy

4me lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest fajnie opisane co nieco o mięśniach dna miednicy ;)

http://treningdlamam.com/jak-poznac-czy-twoje-miesnie-dna-miednicy-sa-oslabione-czy-nadmiernie-napiete/

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytowal ktoś dzisiaj? Ktoś miał dziś polowkowe mieć hmm...

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widział ktoś gdzieś przeceny kurtek zimowych czy jeszcze nie ma.?? Bo moja powoli ciasna się robi A jak widać zimą dopiero się zaczyna

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Wizytowal ktoś dzisiaj? Ktoś miał dziś polowkowe mieć hmm...

Na 1 stronie masz wizyty ;) jutro dziewczyny mają iwwk i Agata bo dzisiaj jest 2.01 Ja też się nacielam bo gdzieś dzień mi umknal

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami wedlug listy z przodu dzis chyba nikt;)

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari tydzień temu byłam na zakupach i już wszędzie były przeceny, kurtki i płaszcze też - reserved, mohito, hm, carry itp :)

Samari lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa a mi się wydawało że dziś 3.01 hahahhah coś zgubiłam jeden dzień

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha MaMaMi jakby dzisiaj był 3.01 to na pewno nie zapomniałabym podzielić się wrażeniami z wizyty! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 18:46

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Samari tydzień temu byłam na zakupach i już wszędzie były przeceny, kurtki i płaszcze też - reserved, mohito, hm, carry itp :)

Ooo dzięki za informację zatem jutro wybiorę się do galerii i przejdę się po tych sklepach bo nie ukrywam że to będzie kurtka taka na przetrwanie tych ostatnich miesięcy zimy bo ja mam kurtkę w rozmiarze M i choćbym noga brzuch uochnela to się nie dopne. A najgorsze to to zechyab biust mi urósł bo najbardziej mi ciasto właśnie w biuście w mojej kurtce masakra

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Czy wy macie też tak dużo uplawow zwykłych przezroczystych wodnistych ?? Bo ja nie raz po 2,3 wkładki zmieniam i albo mam tyle uplawow albo wkładki do bani. Ja używam carefree te normal grubsze. A wy jakie wam.siw sprawdzają ??

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś dziś niewpisany chyba miał wizytę, o ile mi się to nie śniło to Milka, która raczej rzadko się udziela pisała rano :D

Ja mam dosyć sporo wydzieliny, Ale biorę też luteine to luteina wychodzi i sporo wodnistych upławow razem z nią.

gann3e3k0unlohxb.png

• Chusy Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me, ja mialam problemy w pologu z trzymaniem moczu, ale nie chlustajaco ze tak powiem ;D Ale upierdliwe to bylo trzeba przyznac.. minelo po miesiacu. Wrocilo teraz w ciazy. Jak mialam silny kaszel to bez podpaski ani rusz. -.-'

U mnie po 18 stopni caly czas wiec sie nie przejmuje jakos szczegolnie zimowymi ciuchami. A wrecz lepiej bo moge wyciagnac swoje ulubione swetry oversizowe na ktore czekam tyle miesiecy w roku :D

4me lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam bella ideale albo carfree. Nie jest aż tak obficie, ale jednak śluz występuje.

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 543 544 545 546 547 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ