Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MaryJane tak to możliwe, ja mam tak czasami, że jak wyczuwam lekkie ciągnięcia to zaraz się młoda w inne miejsce przemieszcza
Czasem jak pływa intensywniej to boli jak na miesiączkę, ale zaraz dostaje kopa z informacją, że to tylko ona
Teraz chyba ma czkawkę, bo non stop puknięcia czuję, a to delikatniejsze jest niż kopniaczki
-
Ja też tak mam że napina mi się macica twardnieje i po paru sekundach puszcza i Szymek zaczyna kopać to tak jakby to jego przemieszczanie te napięcia.
Wczoraj miałam trochę stresu i nerwów do tego płacz i wieczorem czułam jakieś kłucie nisko w podbrzuszu ale nie w macicy i nie w pochwie tak jakby szyjka i się zmartwilam. Czytałam że takie kłucia jakby szpilka to może być skracanie szyjki. Dobrze że w piątek mam wizytę, bez usg ale na fotelu chyba lekarz też może sprawdzić szyjke prawda ? Po nospie mi przeszło potem poszłam spać i dzisiaj już tego nie czułam. Wiem że stres to najgorszy wróg
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualny
-
Skarb też czasami czułam takie kłucie jakby w szyjce, zwalam to na młodą, że może mnie tam kopała, bo jak zmieniłam pozycję to kłucia przechodziły. Też się bałam, że to może skracanie, jutro się dowiem co i jak.
Samari dokładnie o tym samym przed chwilą myślałam, że jeszcze 4 miesiące. Zleci nam szybciutko -
Ja bylam cieta i na szczęście jakos ok wszystko poszlo i rana byla pieknie sszyta wiec jakos mnie ten temat nie martwi. Mam nadzieje, ze teraz będzie podobnie
Powiem Wam jednak, ze lepiej byc przed pierwszym porodem a nie kolejnym bo czlowiek już wie co go czeka heheheale tak jak przed pierwszym obiecalam sobie, ze zaczne o tym myslec jak zacznw rodzic. Tak i teraz mam taki plan. Wszelkie opisy porodów zazwyczaj opuszczam
Puszek a z tymi miesniami kegla- ja myślałam, ze to sie cwiczy nie, zeby ochronic krocze przed nacieciem a przed problemami typu nietrzymanie moczu itp po porodzie?
Poznałam dziewczyne w szpitalu, ktora miała z tym takie problemy po porodzie, ze jak stala potrafila z niej bez zapowiedzi chlusnac cala zawartość pecherze. Widzialam na wlasne oczy, pol sali zalane... Strasznie mi jej bylo szkoda
gdyby to sie stalo w sklepie lub pracy a nie szpitalu obok innej babki w połogu to myślę, ze byloby jeszcze straszniej:/
-
Co do ubran ja pierwsza ciaze przechodzilam wiosna i latem i wtedy byl taki luz z ubraniami i czlowiek dwa razy lepiej wygladal niz teraz. Luzna letnia sukienka, luzne spodenki, w zimniejsze dni spodnie alladynki i biegasz i wyglądasz. Ze juz nie wspomne, ze w 8 miesiacu zalozeniu butow to naprawde jest wyzwanie.Latem wkladasz japonki i lecisz-ani sznurowadla nie straszne, ani opuchniete nogi, ktore juz w nic innego nie chca sie miescic
Teraz te wszystkie grube jeansy, swetry, kurtki mnie wkurzajatrudniej sie ladnie ubrac i nie lubię tego uczucia opasania czymkolwiek
a w sukienkach cierpie bo nienawidze rajstop na brzuchu, nawet ciazowych. Moj brzuch nie lubi nic obcislego
Takze ja jestem w teamie porodow na jesień, czego tez widze ogromne plusy i ciazy z wielkim brzuchem latem tu zaznaczam, ze na Pomorzu o doskwierajace upaly trudno
-
4me owszem każda kobieta powinna ćwiczyć kegla, jednak w ciąży to nie jest dobry pomysł, bo wzmocni mięśnie dna miednicy, a tak jak mówiłam często gorzej rodza jak są wycwiczone, owszem na niektórych stronach o tym pisza, żeby ćwiczyć. Kegla ćwiczymy po porodzie profilaktyka zaburzeń statyki narządu rodnego:) w toalecie zatrzymujemy strumień moczu i puszczamy to są te mięśnie. Zazwyczaj kobiety myślą, że to im pomoże ochronić krocze, a to nie ma nic do rzeczy
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOleander wrote:Samari tydzień temu byłam na zakupach i już wszędzie były przeceny, kurtki i płaszcze też - reserved, mohito, hm, carry itp
Ooo dzięki za informację zatem jutro wybiorę się do galerii i przejdę się po tych sklepach bo nie ukrywam że to będzie kurtka taka na przetrwanie tych ostatnich miesięcy zimy bo ja mam kurtkę w rozmiarze M i choćbym noga brzuch uochnela to się nie dopne. A najgorsze to to zechyab biust mi urósł bo najbardziej mi ciasto właśnie w biuście w mojej kurtce masakra -
nick nieaktualny
-
4me, ja mialam problemy w pologu z trzymaniem moczu, ale nie chlustajaco ze tak powiem
Ale upierdliwe to bylo trzeba przyznac.. minelo po miesiacu. Wrocilo teraz w ciazy. Jak mialam silny kaszel to bez podpaski ani rusz. -.-'
U mnie po 18 stopni caly czas wiec sie nie przejmuje jakos szczegolnie zimowymi ciuchami. A wrecz lepiej bo moge wyciagnac swoje ulubione swetry oversizowe na ktore czekam tyle miesiecy w roku4me lubi tę wiadomość