Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
MaryJane wrote:Alicja, współczuję, Ale to wcale nie taki zły wynik, założą co mają i wytrwacie spokojnie, trzymam kciuki. Czytam inne wątki, dziewczyny miała sporo krótsze szyjki, rozwarcie wewnętrzne już w połowie ciąży i spokojnie dotrwały. Pewnie będziesz musiała się oszczędzać bardzo.
Ja u jednego lekarza miałam 36 mm, mówił że to bardzo długa, u drugiego 44mm, także rozbieżność duża, chyba każdy inaczej mierzy. Zresztą tak jak wszyscy mówią, nieważna jest długość, ważne żeby się nie skracała
Jasne, zobaczymy w szpitalu jak zmierzy, tam mają lepszy sprzęt. W ogole zaskoczona jestem, ze ta moja szyjka taka z natury krótka wyjściowo -tylko 2,6cm. Najgorsze, ze lekarz za dużo nie powiedział, w sensie ze jak nie w piątek to w poniedziałek mi założy ten pesar...jakoś tak średnio mu się z tym spieszy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mam w poniedziałek wizytę u mojego lekarza z terminami to jak z recepta A nie chce panikowac... co myślicie żeby przełożyć wizytę jeśli będzie opcja czy poczekać spokojnie do poniedziałku ?? Chyba nagle z 45 mm się na 2 szyjka przez miesiąc nie skróci...sama już teraz Nie wiem cholera jasna !
-
nick nieaktualnyAlicja - kurczę przykro mi, ale będzie dobrze, tylko oszczędzaj się, leż i relax nic więcej ! :*
Kciukasy za jutrzejsze wizyty !!!!
Ja dalej słabiutka leżę i dogorywam
Ja mam be safe pas.. nie cierpię go zapinać (mega niewygodne).
Co do masażu yhmmm u mnie na ochotnika zgłosił sie MOleander lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlicja-33 wrote:Samari
2 miesiące różnicy
Aaaa no A ja panikuje czy w 4 dni mi się czasami nie skróci... to poczekam już do tej wizyty w poniedziałek bo oprócz wrażenia że w pochwie mam.wiadro i mam.wiecje uplawow to się nic nie dzieje żadnych skurczy boli czy plamien lub innych takich... Ale powiem Ci że momentalnie mnie głowa rozbolala -
Samari wrote:Na 1 stronie masz wizyty
jutro dziewczyny mają iwwk i Agata bo dzisiaj jest 2.01 Ja też się nacielam bo gdzieś dzień mi umknal
Może i lista jestja mam 7.01 wizyte wspominałam parę razy ale nikt mnie nie wpisał także chyba wszystkich wizyt nie ma
-
Chusy dzieki
Alicja .. też miałam w 2 ciazy pessar szyjka zaczela skracać mi sie nagle po 16 tygodniu .
Teraz ponac mam szyjke bardzo długa pisze mi w karcie że 5.7 mm mialam te bóle ale myślę że mam kurcze tak długa że nic złego się tam nie dzieje .
Dziewczyny z szyjka chwila moment ja miałam szyjke 2.6 mm w pierwszej ciazy a w nocy 1 cm rozwarcia także oszczedzac się i nie patrzeć się na to że jeszcze dużo zostało tylko oszczedzac się przede wszystkim tymbardziej że pessar będzie zakładany na dniach.
Masz już zamówiony lekarz Ci zamawia czy Ty sama?
A miałaś jakieś objawy ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 20:47
-
nick nieaktualnyHmm dla pewności jutro zadzwonię do mojego lekarza i zapytam w rejestracji czy mogą mnie przepisać na jutro z poniedziałku albo może niech zamienia mi wizytę z kimś lub mi z eporpstu ktoś zrezygnował.. tam od 8 ejst to rano wstanę i zadzwonię najwyżej poczekam A będę spokojniejsza bo to głupie uczucie mnie poprostu wkurza.
-
skarb15 wrote:Chusy dzieki
Alicja .. też miałam w 2 ciazy pessar szyjka zaczela skracać mi sie nagle po 16 tygodniu .
Teraz ponac mam szyjke bardzo długa pisze mi w karcie że 5.7 mm mialam te bóle ale myślę że mam kurcze tak długa że nic złego się tam nie dzieje .
Dziewczyny z szyjka chwila moment ja miałam szyjke 2.6 mm w pierwszej ciazy a w nocy 1 cm rozwarcia także oszczedzac się i nie patrzeć się na to że jeszcze dużo zostało tylko oszczedzac się przede wszystkim tymbardziej że pessar będzie zakładany na dniach.
Masz już zamówiony lekarz Ci zamawia czy Ty sama?
A miałaś jakieś objawy ?
Hej
Muszę gdzieś go jutro kupić sama niestety.
Objawy to jedynie taki ból wokół pochwy jakby bolały mnie kości i jakbym miała tam dziurę. -
Samari wrote:Hmm dla pewności jutro zadzwonię do mojego lekarza i zapytam w rejestracji czy mogą mnie przepisać na jutro z poniedziałku albo może niech zamienia mi wizytę z kimś lub mi z eporpstu ktoś zrezygnował.. tam od 8 ejst to rano wstanę i zadzwonię najwyżej poczekam A będę spokojniejsza bo to głupie uczucie mnie poprostu wkurza.
Kurcze zawsze lepiej sprawdzić. Trochę jestem zła na siebie , ze się temu pierwszemu wymiarowi szyjki jakoś nie przyjrzałam, bo skoro wyjściowo miałam tylko 2,6 cm to powinien lekarz ją zmierzyć na każdej wizycie a nie co 2 miesiące !!! Teraz tez jakbym nie poprosiła to by olał -
nick nieaktualny
-
No ja jutro też będę naciskać żeby mi zbadała dokładnie te szyjkę, bo póki co raz tylko usłyszałam, że jest długa w listopadzie. Lepiej dmuchać na zimne i sprawdzać regularnie. Dobrze, że mamy to forum, bo w życiu bym nie wpadła na wiele rzeczy, które tutaj opisujecie, a przecież wszystko może się zdarzyć i lepiej się dopytać lekarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 21:34
-
puszek369 wrote:4me ja mam be safe kupiłam używany za pół ceny. Polecam
Moze jestem walnieta ale ja nie ufam uzywanym sprzetom służącym bezpieczeństwu. Mam film, ze te zatrzaski sa juz zużyte i sie odepna w razie uderzenia i dużych sil
Wiem schizol ze mnie
-
A z poważniejszych spraw to u mmie tez niestety niepokoj po wizycie pozostal.
Przeplywy pepowinowe sa ok ale tetnicze z jednej strony niestety w dolnej granicy normyi to przy zastrzykach z heparyny branych od początku ciąży. Narazie lekarz podsumowal wizyte, ze wszytsko jest ok a przeplywu do obserwacji ale to nie zmienia faktu, ze pomimo lekow sa za niskie. Nie wiele o nich wiedzialam az do teraz, gdy sobie poczytalam na necie i mowiac brzydko jestem lekko posrana
Kolejna wizyta za 4 tygodnie chyba padne ze stresu
Ktos z Was mial do czynienia z przeplywami domacicznymi w dolnej granicy normy?
Pepowinowe sa ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 21:59