Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Samari będzie ok
))
Fajnie, ze pojawił się temat golenia. Wczoraj zajęło mi cały dzień...masakra. Muszę golić się częściej bo później nie idzie tego ogarnąć. Co do miejsc intymnych muszę spróbować ten krem do depilacji, może chociaż trochę rozpuści te wlosiska co do maszynek do golenia to bardzo lubię te otoczone mydłem, dają poślizg i łatwiej idzie. Co do golenia miejsc intymnych to ...polecam lusterko) mam takie na nóżce stawiam na podłodze i wszystko widzę
pamietam, ze moja siostra do końca ciąży chodziła na pełną depilacje do kosmetyczki...ja bym umarła z bólu.
Dzisiaj czeka mnie diabetolog wieczorem, znalazłam w sklepie medycznym pessar, czeka na mój odbiór wiec jutro na szybki zabieg do szpitala, staram się więcej leżeć ale nie będę leżeć 24h/d wiec co jakiś czas nastawiam stoper na 20 minut i robię coś w domu...strasznie szybko mija te 20 minut a ja strasznie wolno wszystko robię
A jeszcze co do mojego małego chłopca to na badaniu pokazywał nam tylko siusiaka, nie dało się go spokojnie zmierzyć, waży już 600g i jest dwa dni starszy niż termin z miesiączki- wpływ na to maja jego jak się okazuje długie nogi (3 tygodnie temu miał krótsze p ponad tydzien a teraz za dłuższe o ponad tydzien) także tw wymiary się jeszcze weryfikują, będzie przystojniak
Szczęśliwa Mamusia, Oleander lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
My wróciliśmy z Mężem wczoraj z Rzymu, przyjemnie było zazywac pełnego słońca nawet przy 13stCbardzo polecam, miasto inne niż wszystkie, ilość zabytków w ogóle nieporównywalna do Aten czy Barcelony. Chodziliśmy po kilkanaśnie kilometrów dziennie przynajmniej.
Co do różnych bóli, kłuć, odczuć w okolicy szyjki to pamiętam z pierwszej ciąży, że co i rusz coś nowego się pojawiało, a ciąża zdrowa bezproblemowa. Wiec w tej ciaży już nie panikuję, nie kontroluję dodatkowo u lekarza. Jedyne co mnie i lekarkę zmartwiło to trudne do opanowania napady kaszlu, które niedawno miałam. Mogą spowodować skurcze i poronienie więc dostałam lek wziewny na zmniejszenie nadrraktywności oskrzeli.
Ja w ogóle to ostatnie usg takie porządne miałam w 12tc, nie robiłam dodatkowego w mediciver, teraz znów będę mieć usg połówkowe a poza tym lekarz na wizycie raz na miesiąc sprawdza tylko przez usg czy mały się rusza a serduszko bije, bez pomiarów dzidzi czy szyjki. Także nawet bym się niedowiedziała pewnie, gdyby coś się działo.
Jej jak mi się nie chce pracować, demotywacja taka że hej.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamari wrote:Mamusia
Haha mój mąż też jest zazdrosny i zanim mnie golil to mówi A po co ma mnie golić dla obcego faceta ?? Haha A ja mówię mu że ma ta na zawsze wbić sobie do tej makowki że gole się czy maluje czy myje dla własnej higieny i psychicznego komfortu A nie dla lekarza który takich "pipek" dziennie widzi po 20 albo i więcej.
Jakbym mojego słyszała , ech Ci mężczyźni.
mumoftwo Właśnie dużo mam te adaptery poleca , ja nawet chciałam je kupić ale nie kupiłam .
Co do glukozy nie wiem ile w tym prawdy kiedyś na Styczniowych wątku przeczytałam że teraz nie dają tej standardowej glukozy z cytryną , że jest taki preparat jakby w syropie o smaku pomarańczowym lub coli i wiele mam Styczniowych właśnie piły tą jakby nowoczesną glukozę i polecały , ja piłam taką normalną z cytryną jeszcze w aptece musiałam kupować nie mieli w laboratorium .
Alicja 33 O ja Cię 600 g ale spory okruszek ciekawa jestem ile mój waży i czy rzeczywiście okaże się synkiem , jak miałam wizytę to mój Pan gin tak to co podejrzymy tą płećtam położyłam się odsłoniłam brzusio i tak o Pani Iwono wygląda na to że będzie synek ❤️ , wziął taki rysik i wszystko obrysował siusiaka i dwa jajeczka
❤️ ja też to widziałam dodał potem że bardziej wiarygodne będzie to USG połówkowe więc no nic trzeba czekać do tego 12 Stycznia
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 13:00
-
Co do glukozy to zależy od laboratorium. W jednym dają smakowa w innym zwykłą.a w jeszcze innych laboratoriach nawet jak przyniesiesz smakową to nie pozwalają jej wypić i dają zwykła. Różne opinie już słyszałam. Ja piłam smakową.
Teraz po 20tyg to już pikuś. Piłam w 12 tc to jest dopiero hardcore.Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Ja się gole codziennie pod prysznicem, taki już odruch bezwarunkowy, póki co brzuch jest na tyle mały ze nie przeszkadza w niczym, rano to żołądek mam większy niż dół brzucha haha
Mumoftwo, jesteś z początku wątku całkiem?tak pytam bo w ogóle Cie nie kojarzę
bardzo mądrze napisałaś o stresie i sugerowaniu się tym co mówi lekarz ale jak sama wiesz forum to mega wsparcie i rady których ja na przykład nie mam w domu a to pierwsza ciąża
I tak też naprawdę też nie wiem co z dzieckiem, porządne badanie miałam robione 7 tygodni temu, na prenatalnych, tak tylko sprawdzanie serduszka więc też już czekam bardzo niecierpliwie na wtorek i mega się boję. Klucia, bóle, rwania ciągnęcia to mam codziennie i czasami dosyć mocno ale nie będę codziennie na Ip jeździć hahaa teraz leżę z tyłkiem w górze bo mam wrażenie że dosłownie w środku pochwy mnie tyrpie mały, koszmarne uczucie :o
-
Tez sie gole codziennie praktycznie chociaz wlasnie wczoraj moj facet robil porzadek w lazience wyrzucił mi maszynke ja juz cala namydlona i mokra sie skaplam niechcialo mi sie tak lazic po domu szukac nowej to jednak sie nie ogolilam i teraz czuje sie jak grizzli:D
Ja to czuje sie jak polamana od początku ciazy boli mnie ta kość ogonowa z tylu codziennie praktycznie a teraz jeszcze z przodu kosc lonowa tak jakby i chodze jak pokurcz ale doszlam do tego z kad ten bol z przodu. Chyba za bardzo sie wyginalam podczas baraszkowania -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tą glukoze trzeba sobie kupić czy dają w laboratorium? Wiecie jak jest z tym w luxmedzie?
Ja śluzu mam mało i rzadko używam wkładek. Lubię przewiew, a infekcji nigdy nie miałam. Wczoraj miałam zwykłą wizytę, wszystko ok. Nie podała mi długości szyjki od początku ciąży więc nawet nie wiem jaka mam, ale mówi że wszystko dobrze więc ufam. Od początku przytylam już 2,3kg. Co do mojej swedzacej skóry dostałam skierowania na badania z krwi. Zamierzam wszystkie zrobić razem z glukoza i tarczyca 21 stycznia.
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGratuluje wizyty i kciuki za następne
Była położnasłyszałam ❤️Oooo i jak brykał ...
Pierwsze spotkanie organizacyjne (wywiad i papiery) plus plan zajęć itp i ogólnie bardzo fajnie w domu cisza spokoj o mogę zadawać krępujące pytania, a nie przy 20 obcychteraz nast za 2 tyg i też będziemy robić tak żeby M był obecny bo tez są tematy dla niego ważne ...
Odnośnie golenia - yhmmm ... poki co sama nawet z zamkniętymi oczamilata praktyki z brzuchem ha ha
Oleander, MaMaMi83 lubią tę wiadomość
-
U mnie 4kg od początku, nie najgorzej patrząc, że były święta i sylwester
Jednak i tak muszę dietę poprawić, bo obecna różni się od tej sprzed ciąży i chciałabym żeby była trochę lepsza
Też tak macie, że kompletna pustka w głowie jak układać posiłki itd.? Jak przed ciążą miałam ładnie ułożony w miarę jadłospis, pomysły na zdrowe obiadki tak teraz pustka, nie wiem co robić do jedzenia, totalna pustka. Dzisiaj placki ziemniaczane robię w piekarniku żeby było zdrowiej z sosem pieczarkowymMuszę chyba przysiąść dzisiaj i spisać sobie jakieś pomysły na śniadania, obiady i kolacje
-
nick nieaktualnyJest 2.5 godziny spóźnienia więc jescze czekam.... jescze jedna pacjentka i wejdę w końcu także już się stresuje i niecierpliwie ale pewnie coś koło godziny i dam znać co i jak mnie. Dzieki za wsparcie, jesteście nieocenione :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 15:29
-
nick nieaktualnySamari wrote:Jest 2.5 godziny spóźnienia więc jescze czekam.... jescze jedna pacjentka i wejdę w końcu także już się stresuje i niecierpliwie ale pewnie coś koło godziny i dam znać co i jak mnie. Dzieki za wsparcie, jesteście nieocenione :*
Ech to czekanie dobija ...
Iwwk - u mnie dziś bar mleczny mniamz dowozem
po tych rewolucjach nie mam w ogóle weny na gotowanie (zreszta ja jem dalej lekko -ryż), a takie domowe to zawsze M lubi i jednak zdrowiej niż fast food czy co ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 15:40
Samari lubi tę wiadomość