WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari O kurczaki teraz musimy tak uważać jak nie wiem u mnie nigdy drogi nie odśnieżają i nie sypią ani piasku ani nawet taki soli drogowej , a mieszkam na górce także wyobraźcie sobie jak ja idę z trójką dzieci i jeszcze mam pod górę dobre tyle że słońce trochę dziś wyszło może to rozpuści w ciorty choć trochę .

Ja też miałam upadek w ciąży a to było jak byłam w 2 ciąży był początek Marca , szłam na wizytę miałam baleriny :O B-) głupota i chop wziu poleciałam na plecy na szczęście nic mi , ani dziecku się nie stało ale potem miałam do siebie pretensje że nie odpowiednie buty założyłam .

Ciasteczko Co do bólu wątroby to lepiej to skonsultuj może zadzwoń do gin , i zrób sobie badania ja nigdy z wątrobą nie miałam problemów .

Co do spania to ja już nie wiem jak mam spać , na plecach źle nie mogę za długo leżeć w jednym miejscu , bo mi bóle wchodzą na lewym boku długo nie pośpię , a na prawym nie mogę spać ze względu na moje chore biodro .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 12:26

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja też miewam czasem bóle jakby wątroby ale u mnie to bolą zebra ewidentnie bo jak nacisne czy przejade po zebrze palcem to boli a jak nacisne pod zebrem gdzie wątroba to nie boli. U mnie raczej to jakaś neuralgia miedzyzebrowa. Ale sprawdzić możesz w badaniach. Podotykaj sobie zobaczysz czy to czasem nie boli cie od rosnącego brzucha.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Veri Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Veri co u Was ??? Jak zdrówko i Synek :) tak rzadko piszesz
    Ściskam Was mocno !

Ciacho, dzięki, u nas wszystko dobrze :) Ciąża przebiega bardzo spokojnie i bez większych "jazd" w organizmie. Teraz tylko leżę mocno przeziębiona i cały urlop noworoczny szlag trafił. A takie były plany na te dni :/ No ale trudno. Jakby człowiek mógł wziąć normalne leki, to już by było po sprawie.
    Dobrze, że u Ciebie sytuacja w miarę się uspokoiła i że z Małym wszystko ok :)

Też mocno Was ściskam, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku ♡

Ciasteczko777, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Oleander lubią tę wiadomość

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja po wizycie. Wyniki badań trochę słabsze niż dotychczas morfologia trochę poleciala, mocz się poprawił a krzywa słuchajcie wyszła na granicy normy ! Polozna już mówi oj chyba cukrzyca ciążowa Pani wyszła ale wynik jest jeszcze w normie czyli nie ma cukrzycy uff bo mnie nastraszyla :) poza tym to kolejne 3 kg na plusie waże 57 :) słuchałam serduszka pięknie bije <3 usg dopiero koło 30 tygodnia.

Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, Pani Moł, Oleander, Chusy, PatkaPP, skarb15 lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciasteczko ja też miewam czasem bóle jakby wątroby ale u mnie to bolą zebra ewidentnie bo jak nacisne czy przejade po zebrze palcem to boli a jak nacisne pod zebrem gdzie wątroba to nie boli. U mnie raczej to jakaś neuralgia miedzyzebrowa. Ale sprawdzić możesz w badaniach. Podotykaj sobie zobaczysz czy to czasem nie boli cie od rosnącego brzucha.
    Taaakkk - boli żebro, w ogóle dotykam i boli wszystko z boku.. może to nacisk macicy a może to wątroba spuchła czy co ? Muszę kilka dni wytrzymać do tych badań. Chyba że mnie zacznie na... to polecę szybciej do lek. Przed tą jelitówką nie czułam tego.

• Veri Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Haha, no wlasnie pisalam ze czasem nie ogarniam, naprawde przepraszam dziewczyny. Piszcie do skutku bo czasami mi posty umykaja.

No problem:)
    Dzięki za dopisanie.

qb3cg7rfwkxw9axa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veri wrote:
    Ciacho, dzięki, u nas wszystko dobrze :) Ciąża przebiega bardzo spokojnie i bez większych "jazd" w organizmie. Teraz tylko leżę mocno przeziębiona i cały urlop noworoczny szlag trafił. A takie były plany na te dni :/ No ale trudno. Jakby człowiek mógł wziąć normalne leki, to już by było po sprawie.
    Dobrze, że u Ciebie sytuacja w miarę się uspokoiła i że z Małym wszystko ok :)

Też mocno Was ściskam, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku ♡
    Współczuje choróbska..kuruj się i oby przeszło szybko!!!
    Cieszę sie że ciąża przebiega nudno i spokojnie :) dużo zdrówka dla Was i rośnijcie zdrowo !!! Wszystkiego dobrego ❤️

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Taaakkk - boli żebro, w ogóle dotykam i boli wszystko z boku.. może to nacisk macicy a może to wątroba spuchła czy co ? Muszę kilka dni wytrzymać do tych badań. Chyba że mnie zacznie na... to polecę szybciej do lek. Przed tą jelitówką nie czułam tego.

Ja miałam już takie bóle przed ciążą. Robiłam watrobowe robiłam usg i wszystko wyszło ok. Dr która robiła mi usg stwierdziła że to jest właśnie odmiesniowe. Taka neuralgia miedzyzebrowa. Jakieś uściski na nerwy.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Hej hej ja po wizycie. Wyniki badań trochę słabsze niż dotychczas morfologia trochę poleciala, mocz się poprawił a krzywa słuchajcie wyszła na granicy normy ! Polozna już mówi oj chyba cukrzyca ciążowa Pani wyszła ale wynik jest jeszcze w normie czyli nie ma cukrzycy uff bo mnie nastraszyla :) poza tym to kolejne 3 kg na plusie waże 57 :) słuchałam serduszka pięknie bije <3 usg dopiero koło 30 tygodnia.

Jej ja bym oszalała jakbym tyle na USG czekała , tyle maleństwa nie widzieć :-) moja droga u Ciebie to już 24 tc :O , coś czuję że będziesz jedna z tych pierwszych szczęściar co powitają na świecie swoje małe cudności ❤️ ;-) . Dobrze że mój Pan gin na prawie każdej wizycie robi mi USG ;-) , wszak opóźnienia nadal są i raczej chyba nic w tym kierunku się nie zmieni .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 13:10

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które już są po polowkowych, macie takie opisy jak z prenatalnych? Wrzucicie foty bez swoich danych oczywiście? :D ciekawa jestem co wszystko powinno się tam znaleźć, ostatnio wielu rzeczy nie miałam które wy mialyscie, chce się nastawić o co dopytać jeszcze w razie czego :D

gann3e3k0unlohxb.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane proszę

6974aa5380e24204med.jpg

8e95819b6439fb4fmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 13:18

Oleander, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Milka szybka jesteś :D ja w poniedziałek też wrzucę :) a wczoraj dzwoniłam dopytać o nagrywanie badania, dają nagrane na pendrive, a mąż już opowiada że za parę lat będziemy maluszkowi pokazywać jakim był stworkiem w brzuchu mamy :D

Milka1991 lubi tę wiadomość

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się wrzuca zdjęcia. Wrzucę swoje mam inne trochę jak Milka

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23 chlopcow i 9 dziewczynek. Szalenstwo. Beda mogly harem zakladac :D

Szczesliwa ledwo zywa, Szczęśliwa Mamusia, Ciasteczko777, Milka1991, skarb15 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    23 chlopcow i 9 dziewczynek. Szalenstwo. Beda mogly harem zakladac :D
    U mnie zagadka. Moja prowadząca mówi że chłopak a na połówkowym mam wpisane prawidłowe narządy zenskie doktor twierdzi że dziewczynka

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, dzięki wielkie, widzę że wszystkie pomiary dziecka są dokładne :) Wszyscy tak samo maja? :D

Mamami też się ostatnio nameczylam nim fotę wrzuciłam. Na zapodaj.net dodać plik i potem skopiować link który jest na fora :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 13:41

Milka1991 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    U mnie zagadka. Moja prowadząca mówi że chłopak a na połówkowym mam wpisane prawidłowe narządy zenskie doktor twierdzi że dziewczynka

Może ta Twoja prowadząca pomyliła coś z czymś i był chłopak :-P :-P , a teraz kiedy masz wizytę ?.

Ja to miałam tylko podejrzenie płci , i jak wół widziałam sisiorka i jajeczka ;-) :-P do kolejnej wizyty jeszcze 5 dni .

Co do zdjecia to z [ url] aby z początku było bo nic nie widać .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 13:52

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle chłopców !! Może już zaczniemy im dziewczyn szukać bo później może być ciężko ;)

Jadę zaraz do szpitala w celu założenia tego pessara. Kupiłam go wczoraj wydaje się wielki i nie wiem jak to ma się tam zmieścić...:(

Ciasteczko777, Milka1991 lubią tę wiadomość

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    Może ta Twoja prowadząca pomyliła coś z czymś i był chłopak :-P :-P , a teraz kiedy masz wizytę ?.

Ja to miałam tylko podejrzenie płci , i jak wół widziałam sisiorka i jajeczka ;-) :-P do kolejnej wizyty jeszcze 5 dni .

U mojej dr było ewidentnie widać siusiaka. Bo bąbel leżał rozkraczony. A na połówkowym dr 3 razy machnal głowica po brzuchu i mówi że dziewczynka. Więc nie wiem komu wierzyć. W środę mam wizytę u mojej to jej zapytam

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicjo - powodzenia przy zakładaniu i trzymaj się tam!
    Masz racje - nie tylko tu - w innym wątku też przewaga spora chłopców ;)
    Ja mam wyniki DNA więc ryzyko błędu wynosi -yyyy 0.01%, a na usg się potwierdziło.. beka by była, bo mam wózek w błękicie :D

‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ