X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Wróciłam właśnie z wizyty. Wszystko ok. No prawie. W nerkach niewielkie pielektazje i to zostaje do obserwacji. Ale gin kazał się nie przejmować bo mówił że najczęściej one zanikaja. Tak poza tym waży 340g ;)
    Mój synek ważył dokładnie tyle samo w tym samym dniu ciąży :)

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera, ciężko mi aż uwierzyc w to co piszesz, u mnie w mieście nie ma problemu ze zrobieniem badań krwi, dostajesz skierowanie, na drugi dzień idziesz i jest, czasem trzeba swoje w kolejce odczekać ale ogólem nie ma problemu

Cieszę się dziewczyny ze kolejne wizyty szczęśliwe. Milka, to o czym piszesz to podobno jeszcze z najczęstszych wad wykrywanych na polowkowych, tak samo jak torbiele w główce, mamaginekolog o tym pisze, także nic się nie martw, niebawem śladu po tym nie będzie :)
    Agata, robiłaś posiew moczu czy dostałaś po prostu jakieś zwykłe leki na pęcherz?

Milka1991 lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak dobrze że u Was w porządku.
    Miałam rano iść zrobić wyniki krwi na wizytę poniedziałkową, a tutaj zamknięte tylko dziś. Dobrze, że coś mnie tkneło i najpierw sprawdziłam w Internecie..
    U mnie kolejny ranek co spać nie mogę.
    Też się budzicie o 4, 5 i spać nie możecie?

Milka1991, ago91, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta, ja się obudziłam Jak mój do pracy wychodził przed 6 i tak leżę.

I patrzę teraz, ze strasznie mi skacze tarczyca. Miesiąc temu miałam jakieś 0.15, spadło mocno to lekarka kazała brać 2 razy w tygodniu dawkę 37.5, pozostaje dni 50 tak jak brałam. Teraz patrzę a po miesiącu wynik 3.6 :o to chyba nie tragicznie ale nie pamiętam kiedy miałam tak wysoko. Wizyta za 2 tygodnie, myślicie że brać z powrotem ciągle 50 czy czeka cierpliwie? Ft4 dobre, w środku normy

gann3e3k0unlohxb.png

• KasiuniaH Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obudzilam sie o 2 i przed 6 juz mnie spanie brało ale córka wstała i koniec... i tak od dłuższego czasu śpię tylo po 3-4 h w nocy bo insulinę późno biorę :(

km5sj48adanxrso3.png

f2w39n73gdywzzbm.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nistera wrote:
    Chyba żartujesz? :O W Austrii in vitro jest na kasę chorych , badania krwi , moczu , jakiekolwiek wymazy wszystko na kasę chorych . Kurczę nie wiem czy bym się już teraz odnalazła w realiach Polskich. Fajnie się jedzie na urlop 2 tygodnie, coś pozwiedzać odwiedzić bliskich ale jak tam kurna żyć. Coś czytałam że "dobra zmiana" ma refundowac wszystkie leki tzw. ciąża plus ale kiedy to wejdzie w życie? O ile wejdzie, będzie Was to dziewczyny dotyczyło? Załapiecie się?
    Dobra zmiana ro raczej nic dobrego nie robi wiec nie liczylabym na to. Oni raczej trwonia nasze pieniądze w nieprawidlowy sposob.
    Zniesli dofinansowanie na in vitro a Wydali miliony zlotych na naprotechnologie jako skuteczny program leczenia in vitro- urodzilo sie kilkadziesiat dzieci przez kilka lat. Zamiast kilka tysiecy jak z in vitro wczesniej.

Ostatnio zaczeli gadać o szkole dla dzieci w soboty... Ale to juz chyba ludzie by wyszli na ulice ;) juz to mieli nieco starsi od nas i na pewno jeszcze pamietaja ;)

Ale o polityce nie rozmawiajmy bo to raczej temat do klotni a nie przyjaznych dyskusji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 07:24

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam o 3, 5 i teraz o 7. Za każdym razem miałam jakiś koszmar. Mam już dość tego no ile można :(

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za fuks dzisiaj. Jest 8.08 a ja mam już dziecko w szkole i załatwione laboratorium. Wyobraźcie sobie ze pustki. Nikogo nie było.
    Zawsze jak biorę męża żeby mi stał w kolejce to są pustki jak jadę sama to stoję godzinę w kolejce. Za chwilę przestanie mi wierzyć że są kolejki heheh

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Ta, ja się obudziłam Jak mój do pracy wychodził przed 6 i tak leżę.

I patrzę teraz, ze strasznie mi skacze tarczyca. Miesiąc temu miałam jakieś 0.15, spadło mocno to lekarka kazała brać 2 razy w tygodniu dawkę 37.5, pozostaje dni 50 tak jak brałam. Teraz patrzę a po miesiącu wynik 3.6 :o to chyba nie tragicznie ale nie pamiętam kiedy miałam tak wysoko. Wizyta za 2 tygodnie, myślicie że brać z powrotem ciągle 50 czy czeka cierpliwie? Ft4 dobre, w środku normy

Brać 50 codziennie. Bynajmniej ja bym tak zrobiła. Jak zobaczy ten wynik to i tak będzie Ci kazała wrócić do 50tki

Mi jak spadło na 0.08 i zmniejszyla mi leki z 88 na 50 to skończyło momentalnie na 8.4!!!! Teraz biorę 100 i 125 weekend i mam tsh 1.2
    Jesli chodzi o ft4moja dr mówi że najlepiej jak jest w górnej granicy normy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 08:20

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj wizytę ale bez usg :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Julia37 Debiutantka

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami a jakie normy Ft4 podaje Twoja lekarka?

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Brać 50 codziennie. Bynajmniej ja bym tak zrobiła. Jak zobaczy ten wynik to i tak będzie Ci kazała wrócić do 50tki

Mi jak spadło na 0.08 i zmniejszyla mi leki z 88 na 50 to skończyło momentalnie na 8.4!!!! Teraz biorę 100 i 125 weekend i mam tsh 1.2
    Jesli chodzi o ft4moja dr mówi że najlepiej jak jest w górnej granicy normy

Dzięki,tak właśnie myślałam żeby zrobić. Przez ten miesiąc z wyższym tsh chyba nie zaszkodziłam dziecku? I myślisz że mogą mieć wpływ na to że zaczęłam brać witaminy? Wcześniej nie brałam, a tam dawka jodu jest. W jakim czasie Ci skoczyło do 8 z tego 0.08??? To już spory wynik. I bierzesz tabletkę przed badaniem krwi czy całkiem na czczo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 09:22

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane mi też tak tsh skoczyło, najpierw ładnie niskie, brałam euthyrox 25, a nagle bum powyżej 3. Jakoś miesiąc temu. Gin zwiększyła dawke co drugi dzień 50 biorę. Mówiła jednak, że na tym etapie normy są inne, tsh lubi skakać, a skoro mam zdrową tarczycę i to tylko wahania tsh to nie ma się czym martwić. Idę do rodzinnej niedługo po skierowanie na tsh, ft3 i ft4 żeby zobaczyć jak tam się sprawy mają. Przed ciążą też leczyłaś tarczycę czy to tylko ciążowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 09:23

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja wczoraj też.nie mogłam Zbytnio zasnąć od północy nie było u nas prądu musiałam dzwonić do enei no i w sumie prąd kilka godzin był i od rana znów nie ma. I jak wytłumaczyć 2 latkowi ze nie będzie peppy .??

I jescze przykry wypadek miałam dziś przed chwilą z przedszkola szłam do samochodu i co wywalilam się z impetem na kolana ! Dzięki Bogu że na brzuch nie poleciałm. Całe kolano mam obdarte zestresowalam się aż brzuch mnie rozbolal młody się rusza więc chyba nic się nie stało bo na brzuch nie uoadlam tylko na kolana, ale się zdenerwowałam :/

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    MaryJane mi też tak tsh skoczyło, najpierw ładnie niskie, brałam euthyrox 25, a nagle bum powyżej 3. Jakoś miesiąc temu. Gin zwiększyła dawke co drugi dzień 50 biorę. Mówiła jednak, że na tym etapie normy są inne, tsh lubi skakać, a skoro mam zdrową tarczycę i to tylko wahania tsh to nie ma się czym martwić. Idę do rodzinnej niedługo po skierowanie na tsh, ft3 i ft4 żeby zobaczyć jak tam się sprawy mają. Przed ciążą też leczyłaś tarczycę czy to tylko ciążowe?

OK, dzięki wielkie, to biorę z powrotem też tylko 50 nim się dostanę do lekarza i nie martwię :D ja tak rok przed ciąża zaczęłam brać euthyrox, nie miałam dużego tsh, tak 4.5, dosyć szybko poszło na 1.2 i do października się tak mniej więcej trzymało przy tej samej dawce. Uroki ciąży, nie ma co :D

Samari, nic na pewno się nie Stało nie wiem czy maleństwo w ogóle poczulo jakikolwiek wstrząs, dobrze że Ty się nie polamalas :D

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ja wczoraj 2 razy mało nie wyrżnęłam, a niby posypane chodniki :/ Nie denerwuj się, maluchowi na pewno się nic nie stało :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia37 wrote:
    Mamami a jakie normy Ft4 podaje Twoja lekarka?

Ft4 0.7 - 1.48 takie u mnie są normy

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Dzięki,tak właśnie myślałam żeby zrobić. Przez ten miesiąc z wyższym tsh chyba nie zaszkodziłam dziecku? I myślisz że mogą mieć wpływ na to że zaczęłam brać witaminy? Wcześniej nie brałam, a tam dawka jodu jest. W jakim czasie Ci skoczyło do 8 z tego 0.08??? To już spory wynik. I bierzesz tabletkę przed badaniem krwi czy całkiem na czczo?

Skoczylo mi tak w ciągu 1 miesiąca. Ja ogólnie mam niedoczynność tarczycy. Ale skok był spory i to na początku ciąży gdzie te wahania hormonów są największe. Moja endo mówię że bardziej się wtedy patrzy na ft4 niż na tsh bo tsh skacze na poczatku wraz ze zmianami bthcg. Po zwiększeniu leków od 2 miesięcy mam wszystko w normie.

Tabletki nie biore przed badaniem bo to by wypaczylo wynik. Po badaniu polykam tabletkę o zanim dojadę do domu mogę już zjeść posilek

Co do jodu jeśli nie brałam witamin ciążowych które go zawierają to oprócz kwasu foliowego dr zapisywala mi Jodid 200. Jod jest potrzebny w ciąży jak się ma problemy z tarczycą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 09:59

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dopiero się zorientowałam, że u mnie dzisiaj skończony 20 tydzień i oficjalna połowa :D

Samari, Szczęśliwa Mamusia, Oleander, Chusy, Milka1991, PatkaPP, Veri lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny młody kopie to.chyba jest okej więcej strachu ale kolana bolą :/

‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ