Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9381fbf7444.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4433a67de669.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bd7ae5b305a.jpg
Oooo udało się. Tak wygląda moje polowkowe. Mam 3 strony. Wyvielam tylko dane i pieczątki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 14:03
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Co do tarczycy, ja leczylam jeszcze przed ciążą, mam Hashimoto, w ciąży wiadomo wyniki skaczą. Ostatnio miałam wynik 2,4 i endokrynolog zwiększył mi dawkę z 88 do 100. FT4 mam w normie: 1,2. Powiedział że z tym wynikiem nie ma dla dziecka żadnego zagrożenia bo dziecko pobiera hormonu tyle ile potrzebuje, ale moja tarczyca jest obciążona i aby zapobiec powstaniu wola lepiej odciążyć tarczyce i brać większą dawkę.
Mąż od wczoraj chory... Oby nic nie przeszło na mnie.
Ktoś kiedyś pytał co robimy na L4ja już od drugiego tygodnia listopada jestem, przed świętami ogarnialam dom, a po świętach zaczęłam kompletowac wyprawkę, od rodziny dostałam ubranka i łóżeczko, teraz myślimy nad mebelkami gdzie by to upchnąć. Oprócz tego mam też różne hobby typu szycie na maszynie, robienie na szydełku. Są takie śliczne rzeczy na szydełko dla bobaskow jak buciki, kocyki, sukieneczki. Pomysły biorę z pinteresta albo youtuba.
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Kruszynka91 robisz na szydełku ja też. Co robisz ciekawego?
Na dziewczynkę jest masę pomysłów na chłopców dużo mniej.
Na maszynie nie umiem ale może kiedyś się skuszę. Można szyć takie cuda z bawełny dresowej. Piękne komplety pościeli no cuda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 15:09
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualnyOgółem mój lekarz takie opisy jak z prenatalnych daje co wizytę. Zawsze wychodzę z 10.zdjęciami usg i 3 kartkami opisowymi i dlatego właśnie lubię tego lekarza za rzetelność i wiem przynajmniej za co płacę 200 zł.
Czy wasze dzieci też tak szaleją ??? Mój to dziś ciągleWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 15:32
-
U mnie też od rana jakieś fikołki
W nocy mi dała pospać o wiele lepiej się czuję jak cała noc ładnie przespana, od razu dom inaczej wygląda i jestem bardziej wydajna
Mąż jej przed zaśnięciem książkę czytał to może, dlatego grzeczna była
Spróbujemy też dzisiaj tę metodę zastosować
Alicja to teraz wypoczywaj i będzie już wszystko dobrze z szyjkąWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 15:11
-
MaryJane wrote:Mamami wyniki idealne, mase rzeczy lekarz sprawdza, chyba dosyć długo trwa badanie?
Alicja, dobrze że już po, oby szło z górki teraz wszystko
Powiem Ci ze nie wiem Ile trwalo. Maz mówi że ok. 30 min akurat dziecko było dobrze ułożone więc nie musiałam udać się na spacer tak jak niektóre dziewczyny wychodziły z gabinetu i spacerowaly po szpitalu potem wrwcaly na badanie kolejny raz.
Ten lekarz ma że sobą pielęgniarek której podaję pomiar i ona wklepuje od razu do komputera więc idzie to dość sprawnie. Zanim się powycieralam z żelu miałam już gotowy wynik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 15:37
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
MaryJane wrote:Ja nie mam na szczęście żadnych podrażnień, włosy odrastają Mi błyskawicznie, ciemne i grube, Jak się nie ogóle jeden dzień wszystko mnie gryzie, taka moja fobia. Ale nie używam niczego specjalnego, w czasie prysznicu mydle się tylko żelem i maszynka gole, wszystko jest ok
Pantera dzięki, myślisz że wrócić tylko do 50 codziennie czy coś więcej brać? 37.5 brałam tylko 2 razy w tygodniu a tu taki skok
W ciąży TSH ma znaczenie, mój endo mówił o badaniach medycznych wskazujących na to, że wysokie TSH ma wpływ na obniżanie IQ dziecka. Pytanie jakie to jest wysokie? 5 czy 15?
Zwykle jeśli muszę zwiększyć to wracam do dawki, którą już kiedys stosowałam i dobrze działała do wizyty i lekarz pochwala.
Domyślam się, że przyspieszenie wizyty do endo nie wchodzi w grę, wszak zwykle poluje się na nią na kilka miesięcy przed
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja zlapalam troche nerwa bo weszlam sprawdzic na necie na wyniki badan z wczoraj czy juz sa i wyszedl komunikat na zolto zeby odebrac osobiscie i sie przestraszylam bo zawsze sciagalam sobie sama i drukowalam a teraz nie moge ich zobaczyc nawet. Chialam isc odebrac ale tylko do 16 mozna;/
-
Samari wrote:Ala
To super i jak się czujesz ?? To jest jakiś dyskomfort ?
Ja z tych co czuja zawsze po wszystkim wielki dyskomfortjako, ze się spoełam tam strasznie to nie mogła mi tego włożyć wiec teraz czuje te mięśnie a tak to chyba jest ok, nie jest to specjalnie jakoś odczuwalne
-
nick nieaktualny
-
MaMaMi83 wrote:Kruszynka91 robisz na szydełku ja też. Co robisz ciekawego?
Na dziewczynkę jest masę pomysłów na chłopców dużo mniej.
Na maszynie nie umiem ale może kiedyś się skuszę. Można szyć takie cuda z bawełny dresowej. Piękne komplety pościeli no cuda.
Właśnie dla dziewczynki jest więcej więc się cieszę bo mogę coś dla niej sama zrobić. Robię sukieneczke, bucikow już mam z 3 pary, czapeczke i zaczęłam taki śliczny kocyk z kwiatuszkow.
https://pin.it/tng2bckvaofj2s
Na maszynie nie umiem jakoś profesjonalnie, ale zamierzam pościel z flaneli zrobić i takie ochraniacze do łóżeczka do szczebelkow. Zamowie gąbki i obszyje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 16:31
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
[QUOTE=Kruszynka91 zaczęłam taki śliczny kocyk z kwiatuszkow.
https://pin.it/tng2bckvaofj2s
[/QUOTE]
Widziałam już ten wzór. Wygląda super. Ja myślę zrobić kocyk na drutach ale jeszcze nie wiem w jakim kolorze. Myślę o jakimś uniwersalnym nie wiem może miętowy.
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
Na druty też są świetne wzory, teraz w modzie są takie z bardzo grubej włóczki, szybko się robi i super wygląda taki kocyk. Ja już więcej chyba kocykow nie robię bo ostatnio skończyłam taki szaro-miętowy, wyszedł większy niż zamierzalam. Nameczylam się szydełkiem z miesiąc, ale piękny, taki mięciutki wzór
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
nick nieaktualny