Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wy juz macie polowkowe w 19 i 20 tygodniu?
Mi lekarz mowil, ze jakos miedzy 21 a 24 czy 26 tygodniem sie robi. Nie pamiętam dokładnie ale na pewno byl dwudziesty ktorysteraz sie zastanawiam czy sie gdzies na szybko umawiać...
Wszytskie tak macie szybko?
-
I buciki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d29948f5d2e3.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52d2a607015c.jpgSamari, Oleander, iwwk, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
03.09.18 - pozytywny test!
Beta 05.09.18: 462
14 cykli starań
Hashimoto - euthyrox 100 -
Ja polowkowe miałam 19+4 i lekarz wszystko sprawdził, nie narzekał ze za wcześnie. Skoro już się nauczyłam wrzucać zdjęcia to wam jeszcze wrzucę portret z polowkowego
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
nick nieaktualny
-
Co do moich przepływów to dzwonił dzis do mnie lekarz.
Generalnie niestety mnie nie uspokoil i wiem, ze juz do komca ciąży będę miec stresa i w sumie nie wiem jak to sie wszystko skonczy...
Obym bylo dobrze i obym to dziecko donosila
Na moje schorzenie zwiekszanie teraz dawki czy dodawanie acardu nic nie da. Dlugo mi to tłumaczył, to jest dosc zawile, nie bede sie zatem zaglebiac w szczegóły. Generalnie co moglismy zrobic to juz jest zrobione i właśnie ta heparyna uratowala sytuację. Teraz pozostaje nam sprawdzac czy dziecko rozwija sie prawidlowo wagowo i wzrostowo. Tylko to na ten moment.
Jedyne co jest pocieszajace to ze dla nas najwazniejsze sa teraz tw przeplywy pepowinowe a one sa w porzadku.
Dodatkowo ja jako ja powinnam leczyć sie w poradni imunnologicznej i to obojetnie czy w ciazy czy nie wiec dostane skierowanie. Jak nie urok to sraczka....
Następne badanie za niecałe 4 tygodnie i jesli dalej te przeplywy beda takie slabe to ide juz na zwolnienie od lutego.
Smutno mi, dola mam i mega filmy, ze sie nie udamusze jakos nad tym zapanowac bo zwariuje przez 4 tygodnie a co dopiero do konca maja
-
Poznajcie Helenke
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3a8e782adb2.jpgCiasteczko777, Oleander, Milka1991, iwwk, Alicja-33, puszek369, skarb15, ago91, Szczęśliwa Mamusia, Chusy lubią tę wiadomość
1.04 - 2260g
4.03 - 1600g
19.12 - 320g
14 cykli starań
Ja mam kolejna wizyte w 22+4 to teraz sama nie wiem czy cos zmieniac. Musialabym isc so innego lekarza. I znow zagwostka... Oszaleje
Edit:czytam wlasnie co jest na tym badaniu i w sumie ja to mam prawie na kazdym :/moze dlatego nie wyznaczyl mi specjalnego terminu. Ja nie planowalam isc do innego lekarza bo on wykonuje polowkowe sam. W przeciwienstwie do prenatalnych, gdzie odsylal do innego lekarza.
Sprobuje sie jednak zapisac do kogos przed 22 tygodniem.
Ciasteczko, Puszek macie kogos poleconego z 3cityna prywatna wizyte?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 19:33
-
4me wrote:Ja mam w 23+4 to teraz sama nie wiem czy cos zmieniac. Musialabym isc so innego lekarza. I znow zagwostka... Oszaleje
I nic się nie martw, obawy będą już do końca, trzeba myśleć pozytywnie, póki co te przepływy które są ważne sa dobre i nie ma się co zadręczać tym co będzie dalej. Łatwo Mi się mówi a sama lepsza nie jestem, też się zastanawiam co chwile czy uda mi się ta ciążę utrzymać, ciągle coś mi się dzieje, dzisiaj od rana mam takie piekące bóle podbrzusza, pojawiające się co kilka minut i już panikuje co to może być.4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKruszynka - ale fajna focia
słit !!! i śliczne Twoje dzieła!
4me- No kurdeto biegusiem do poradni i kontroluj - oby było wszystko dobrze i w to trzeba wierzyć ! A cos mozesz zrobić żeby polepszyć - np odpoczywać więcej czy co?
Bad mi zlecili od 20/22 tydz - zrobiłam w 20 i 21 tyg. Pózniej jakoś (chyba od 24 tydz) chodzi o zwapnienie żeber / wtedy gorzej widać ? -
Helenka cudowna! Widac odrazu ze dziewczynka:)
Ja polowkowe mialam w rownym 20.
Kasiunia ja wczoraj narzekalam ba bol kosci lonowej bolalo zwłaszcza jak po siedzeniu wstalam i pierwsze pare krokow to az sie uginalam. Ale o dziwo dzis obudzilam sie juz bez żadnego bolu -
nick nieaktualny
-
MaMaMi, Kruszynka przepiękne cuda tworzycie !
Kruszynka śliczna Helenka
U mnie połówkowe wypada na 20t6dc, na karcie z prenatalnych miałam napisane, żeby się zgłosić między 20, a 22 tygodnie, także idealnie. Co lekarz to inna opinia.
Samari ja dodaje przez tę stronkę http://pl.tinypic.com/ w opcji rozmiar wybieram Website/email, klikam prześlij dalej i tam po lewej stronie kopiujesz "kod do forów" i wklejasz tutaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 19:53
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:Kruszynka - ale fajna focia
słit !!! i śliczne Twoje dzieła!
4me- No kurdeto biegusiem do poradni i kontroluj - oby było wszystko dobrze i w to trzeba wierzyć ! A cos mozesz zrobić żeby polepszyć - np odpoczywać więcej czy co?
Bad mi zlecili od 20/22 tydz - zrobiłam w 20 i 21 tyg. Pózniej jakoś (chyba od 24 tydz) chodzi o zwapnienie żeber / wtedy gorzej widać ?
Siedzenie w domu i rozmyslanie doprowadza mnie wlasnie do takiego stanujesli sie pogorszy albo nie poprawi pójdę od kolejnej wizyty.
Umowie sie jeszcze na te polowkowe teraz szybciej i wyslucham opini drugiego lekarza tak na wszelki wypadek.
Btw sprawdzilam kiedy mialam polowkowe w pierwszej ciazy u tego samego lekarza i dokładnie tego samego dnia ciąży - 22+4to musi byc dobry znak
W pierwszej ciazy nie bylam swiadoma tego wszystkiego i zdecydowanie bylam bardziej szczęśliwa i spokojnaa ironia jeszcze jest taka, ze tamta byla od początku zagrozona i lezaca przez pierwsze 4 miesiace a w tej moge brykac fikolki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 20:36
-
Te wasze szydełkowe rzeczy są cudne...
A zdjęcia maleństwa.. Ahh..
Jak Wy zdjęcia dostajecie na wizycie? Ja póki co tylko na pierwszej wizycie i na prenatalnej. Może na połówkowych teraz dostanę.. Swoją drogą mam je w 22+4 jak 4memam je 15.01 jak się zapisywałam to rejestrująca mówiła że do 20.01 mamy czas je zrobić (po podaniu daty ostatniej miesiączki)
4me lubi tę wiadomość
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Patka ja dostaje ci wizyta zdjęcie z usg na nfz, jednak lekarz zastrzega, że to pamiątka nie dokument medyczny, bo tylko osoba robiąca usg może je ocenić i taka akurat prawda.
Na prenatalnych czyli genetycznych i teraz polowkowych w środę mam dr drukuje zdjęcia plus nagrywa film i zdjęcia na płytę razem z 3d.
Ja mam usg polowkowe 19+5.