Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Piękne prace
Ja zawsze lubiłam coś tworzyć, ale właściwie każde dziecko przyniosło mi "nową miłość":
pierworodna: zaczęłam szyć na maszynie
druga córka: szydełko
trzecia ciąża: próbuję opanować druty, a właściwie przypomnieć sobie jak to kiedyś robiłam. Za to od podstaw ogarnęłam w zeszłym roku zaplatać makramę i na krośnie robię makatki
Uwielbiam rękodzieło, ale czasu na wszystko ciągle za małoNajbardziej póki co wkręciłam się w szycie i zamierzam kiedyś coś z tym więcej działać. A co wyjdzie? Czas pokaże.
-
nick nieaktualny
-
U mnie nie pada. Ale śnieg się utrzymuje. Nie cierpię zimy. Byłam dziś u diabetologa. Cała przychodnia chorych ludzi. Nie wiedziałam gdzie mam usiąść. Siadam na ławce obok gabinetu i dobrze że się obrucialam a tam jakaś kobita siedzi z maseczka na buzi. Jak wydarlam stamtąd. Moja poradnia diabetologiczna jest zaraz obok gabinetów lekarzy rodzinnych także nie da się uniknąć tych wszystkich kaszlacych smarkajacych kichajacych i z gorączka. Mam nadzieję że nic nie zalapalam.2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
U nas też sporo śniegu i dosypuje. Szkoda, że na święta takiej pięknej zimy nie było. Młoda właśnie fika w najlepsze. Chciałam iść spać, ale czekam aż się wybawi, bo żadna pozycja moja do spania nie jest dla niej odpowiednia i musze leżeć na wpół siedząc
Jakiegoś szału dostała haha
A już spała, to jej tatuś zaczął książkę czytać i zaraz poczułam kopniaki, ta metoda sprawdza się tylko wtedy jak jest rozbudzona, a nie jak jest spokojna. Pisząc to czuję się jakbym ja miała już koło siebie haha, ale serio już takie zachowania fajne można rozpoznać, ciekawe ile to zabiegi okoliczności
Oleander, Alicja-33 lubią tę wiadomość
-
Też chodzę prywatnie, to mój lekarz po prostu drukuje ale chowa do kartoteki. Może później bliżej rozwiązania o jedno poproszę co by było na pamiątkę.
Oj tak śnieg sypie i sypie.. Dziś pierwszy raz wyjdę na zewnątrz od Nowego roku.. Jak jest świeżutki śnieg i mogę po nim pochodzić to cieszę się jak małe dzieckoz rana czekają mnie badania lab bo wczoraj zamknięte więc dziś jadę do innego. Dobrze że to jedna firma lab, bo to mi od początku zastrzegła endokrynolog aby robić w jednym..
A tak w ogóle to zaczynam dziś 21+1... Jak ten czas leci..
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
Jak codziennie spie jak dziecko to dzis pobudka przy kazdym obrocie ciala. Mam jjz takie wkrety, ze boje sie spać na plecach i ma prawym boku, zeby tych przeplywow jeszcze bardziej nie blokowac
Humor mi siadl totalnie przez to wszystko. Drinka bym sobie strzeliła
Czuje juz mlodego codziennie - ale fajnie
Teściowa chciala juz wczoraj brzuch macac ale powiedziałam, ze ona jeszcze nie poczuje bo za slabo hehehe.
-
nick nieaktualny4me a masz tą poduchę/kojec dla ciężarnych? Ja od kiedy ją mam to jak się położę na lewym boku to całą noc tak leżę
super się sprawdza u mnie
O tak sobie leżę jak w preclu hahaha
No czas leci strasznie a teraz to już chyba będzie coraz szybciej, za chwilkę maluchy będą z namiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 08:22
4me lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHelo
U mnie C niezbyt- zwróciłam ją... bo ten koniec wchodził mi w pupę (niezbyt przyjemne).. mam zwykła teraz https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/229168/s/cuddleco-comfi-mum-poduszka-rogal/
Aaa najlepsze że nie śpię z nią tylko kot i M ... ja niestety śpię na kanapiezłożonej ... od 4 msc ..
Miłego dnia !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 10:42
-
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa wrote:Ja jestem beztalencie artystyczne:(
Jejkuu u Was tez tak sypie??
U mnie strasznie sypie ten śnieg strasznie się lepi nie da się ukryć , że jest pięknie wszystko tak obsypane śniegiem ❤️❤️ .
Ale macie talent , ja głupiego guzika nie umiem przyszyć .
Macie cudne maleństwa moje drogie ❤️.
Ja wynik na HIV to miałam wydrukowany nie mogłam akurat osobiście odebrać gdyż tylko do 11 jest czynne dane lab , a czasami dana Pani mi mówi abym koło tej np 10 lub nawet o 11 odebrać. Potem normalnie idę i odbieram i nikt tam mi nic nie mówi , najważniejsze aby mieć ze sobą tą karteczkę gdzie są badania no i paragon wszystko razem spina zszywaczem
.
Mój mąż wczoraj bardzo mnie zaskoczył oczywiście albo takiego udaje że synek jest mu obojętny albo ciort już wie o co mu chodzi także ten jest pewne że jak coś będzie Dominik ❤️❤️❤️, sam tak mi powiedział bardzo mnie tym zaskoczył oczywiście nadal liczy że będzie mała Madzia lub co dziwne Dominika a tak na Madzię się upierał .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 09:43
Chusy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczesliwa ledwo zywa wrote:Ja jestem beztalencie artystyczne:(
Jejkuu u Was tez tak sypie??
U mnie strasznie sypie ten śnieg strasznie się lepi nie da się ukryć , że jest pięknie wszystko tak obsypane śniegiem ❤️❤️ .
Ale macie talent , ja głupiego guzika nie umiem przyszyć .
Macie cudne maleństwa moje drogie ❤️.
Ja wynik na HIV to miałam wydrukowany nie mogłam akurat osobiście odebrać gdyż tylko do 11 jest czynne dane lab , a czasami dana Pani właśnie mi mówi abym koło tej 10 lub nawet o 11 odebrać. Potem normalnie idę i odbieram i nikt tam mi nic nie mówi najważniejsze aby mieć ze sobą ta karteczkę gdzie są badania no i paragon konto wszystko razem spina zszywaczem
.
Mój mąż wczoraj bardzo mnie zaskoczył oczywiście albo takiego udaje że synek jest mu obojętny albo ciort już wie o co mu chodzi także ten jest pewne że jak cis będzie Dominik ❤️❤️❤️, sam tak mi powiedział bardzo mnie tym zaskoczył oczywiście nadal liczy że będzie mała Madzia lub co dziwne Dominika a tak na Madzię się upierał .
-
Też właśnie na święta dostałam ta poduche C, jest cudowna, śpię jak na na zdjęciu na bokach albo na plecach w środku tego, mała jestem więc moje 160 cm ma tam raj haha
U nas śniegu chyba po kolana, piękna zima, bielutko, sypie non stop, teraz akurat się cieszę że jestem na zwolnieniu, nie muszę o 6 rano codziennie się do auta dokopywac
A ja już byłam nastawiona że rano pojadę na IP, cały dzień wczoraj mnie piekło i klulo podbrusze, ale normalnie w środku, okolicach jajników, i ciągnęło do środka. Taki piekacy ból, wyjątkowo nie jak na miesiączke. A że te łożysko jest przodujące to ja już panika, ale mąż był w nocy w pracy, nie chciałam sama, to mówię rano, a tu się okazuje że chyba przeszło po nocy trochę, zobaczymy w ciągu dnia. Może znowu rozciąganie i więzadła dają dziwne objawy
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny my leniwa sobota dopiero wstaliśmy
zjadłam jogurt i zamówiłam wyprawkę.ubraniowa dla młodego
Zaraz się ubieram.i jadę do piekarni i biedronki po Monte bo mój syn płacze że Monte nie ma haha
Miłej soboty
Edit. U nas odwilż po śniegu ani śladuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 10:01
-
Szczesliwa mamusia
Dominik bardzo fajne imię, tez się czasem nad nim zastanawiam
Wczoraj kilka razy zakuło mnie w pochwie dość mocno, takie nagłe, szybkie ukłucia...próbowałam znaleźć w necie info jak wyglądają skurcze bo w sumie nie wiem, pierwszy raz jestem w ciąży ale niestety znalazłam tylko odpowiedzi tylko „napewno ich nie przegapisz”, „ lepiej nie pytaj” i się wkurzyłam.
Te ukłucia pewnie maja coś wspólnego z moja szyjką + stres + pessar
Na wszelki wypadek poprosiłam męża żeby kupił mi magnez i nospe.
Wczoraj w szpitalu moja lekarka niczego mi niestety nie zmierzyła, może jakby zmierzyła to bym czuła się pewniej z tą szyjką. A tak to się czuje jak na tykającej bombie. Dzisiaj zamierzam leżeć cały dzień z poduszka pod tyłkiemSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
-
Alicja ja też jestem że skróconą szyjka i z szwem już od 16tc, magnez bierz 2 razy dziennie , mi w szpitalu kazali brać taki w granulkach do picia , nospy i buscopanu kazali się wystrzegać bo powodują rozluźnienie macicy co nie wpływa dobrze na szyjke którą już jest w złej kondycji i nie chcemy jej bardziej rozluźnić. Mówili że jak coś mocno boli to lepiej zwykły paracetamol wziąść. Do tego biorę jeszcze duohaston 2 razy dziennie.
Jutro skończony 23tc więc we wtorek na wizycie muszę się zapytać czy dostanę sterydy na szybszy rozwój płuc czy będą czekać jeszcze. Nie ukrywam że jakoś bym się pewniej czuła z tymi zastrzykami, że w razie co to dzieciątko będzie miało większe szanse na przeżycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 10:52
-
Nistera wrote:Alicja ja też jestem że skróconą szyjka i z szwem już od 16tc, magnez bierz 2 razy dziennie , mi w szpitalu kazali brać taki w granulkach do picia , nospy i buscopanu kazali się wystrzegać bo powodują rozluźnienie macicy co nie wpływa dobrze na szyjke którą już jest w złej kondycji i nie chcemy jej bardziej rozluźnić. Mówili że jak coś mocno boli to lepiej zwykły paracetamol wziąść. Do tego biorę jeszcze duohaston 2 razy dziennie.
Jutro skończony 23tc więc we wtorek na wizycie muszę się zapytać czy dostanę sterydy na szybszy rozwój płuc czy będą czekać jeszcze. Nie ukrywam że jakoś bym się pewniej czuła z tymi zastrzykami, że w razie co to dzieciątko będzie miało większe szanse na przeżycie.
Nistera dziękuję.
A czy możesz mi jeszcze napisać jaki dokładnie to jest magnez ?