X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiedzialam ze bedzie chlopiec, jakos tak mialam przeczucie ale chcialam miec najpierw dwie dziewczynki i potem chlopca. Cala kolejnosc mi sie teraz pomyrdala :D
    Za to w pierwszej ciazy od samego poczatku na 100% wiedzialam ze to dziewczynka, teraz nie bylam tak bardzo pewna.

Najbardziej mnie dziwia te jedzeniowe zachcianki, kurcze rzeczywiscie mnie ciagnie teraz na slone i miecho caly czas, a z cora mialam ochote tylko na slodkie i pizze.
    W ogole moja najwieksza zachcianka teraz to snickers. To polaczenie slonych orzeszkow z czekolada mnie wysyla w kosmos poprostu. Najlepsze jest to, ze w ogole za nimi nie przepadam normalnie.

Kurcze leca wam te suwaczki do przodu (i mi rowniez!) az sie wierzyc nie chce : )

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam, że będzie synek, mąż tak samo. To nie były jakieś przeczucia, ale bardziej z racji tego, że poprzednio mieliśmy mieć dziewczynkę i oczywistym jakby było, że teraz musi być chłopak. Obydwoje uważamy jednak, że płeć nie ma znaczenia byle była z nami cała i zdrowa :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czułam od początku, że to chłopiec, bardzo mocno.. mówiłam do brzucha od początku „synek” :D śmiałam się jak sie potwierdziło po odebraniu testu DNA. :)

Nistera - tak lecimy ;) nie wiem tylko czy mi nie wywołają szybciej przez rzekomą cukrzyce- dr mówiła że póki bez insuliny to raczej nie.. :(

• Kruszynka91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na prawie takim samym etapie co Samari 22+2. Co do płci było nam obojętne bo pierwsze, ale ja chciałam dziewczynkę bo u mnie w rodzinie dużo chłopaków jest, sama mam trzech braci.
    Wymioty ostatnio miałam w sylwestra (nie, nie z przepicia;)) a z rana to prawie codziennie mnie szarpie. Mdłości brak :)

km5sroeqzvrm7hel.png

28.04.2019 Helenka przywitała świat 2800g, 53cm

1.04 - 2260g
    4.03 - 1600g
    19.12 - 320g
    03.09.18 - pozytywny test!
    Beta 05.09.18: 462
    14 cykli starań
    Hashimoto - euthyrox 100
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak dr powiedziała że chłopiec myślę sobie kurde nie mam imienia. Nic mi się jakoś szczególnie nie rzuciło w oczy. Na połowkowych inny dr powiedział że dziewczynka. Dla dziewczynki od zawsze mam imię - Dagmara.
    Mam już dziewczynkę więc myślę sobie spoko już wszystko o dziewczynka wiem więc luzik. Jakby był chłopak to też spoko będę mieć parke. Nie mam żadnych przeczuc.
    W pierwszej ciąży wszyscy mówili będzie chłopak - śmiała się w duchu bo tylko ja wiedziałam że będzie dziewczynka i nikomu nie powiedziałam. Mój mąż chciał niespodziankę więc nie pisnelam nikomu co będzie. Teraz nie mówią nic heheh bo się wtedy wszyscy pomylili a ja miałam ubaw po pachy znając prawdę. Wyprawkę kupiłam w neutralnych kolorach żeby nikt się nie zorientował co będzie.

Co ciekawe moja córka mówi do brzucha "on" ale woli siostrę hehhe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 11:24

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ja od początku myślałam że dziewczynka, tak czułam i właściwie na 90 % byłam pewna że będzie Maja i jeszcze parę dni przed polowkowymi mówiłam do mojego narzeczonego zobaczysz ze będzie córunia on mówił a może zrobi nam niespodziankę i będzie siurdak haha no i na usg lekarz się mnie pyta jak myślę co będzie mówię że dziewczynka a on mi pokazuje na monitorze takiego małego lolka haha i mówi widać wyraźnie że chłopiec !! <3

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ciąży jakoś koło 10 tygodnia kupiłam skarpetki różowe hehe

Szczesliwa ledwo zywa, Oleander, Samari lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku czulam chlopca z reszta wszyscy mi mowia ze do nas to chlopcy pasuja i zawsze marzylam miec 3:D wiec dobrze zaczynam;) troche gin mi zmylila trop na prenatalnych w 12 tc bo zasugerowala dziewczynke ale jakos nie chcialo mi sie wierzyć wiec jakos tego nie bralam pod uwage i na polowkowych inna mowi ze na 100% chłopak. Co do jedzenia raczej jem duzo kwasnego chociaz ostatnio mialam swira na punkcie paczkow i prawie plakalam jak sie okazalo przed 18 ze juz wszystkie wyprzedali z mojej ukochanej paczkarni:(

ago91 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam Ago, teraz faceci i w rozowych spodniach chodza wiec wiesz :D Skarpetki male piwo :D

Szczesliwa ledwo zywa, ago91, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to na słodkie zawsze ciągnęło i ciągnie nadal. Mam czekoladki w domu, których mam zakaz ruszania, bo mąż trzyma na prezent i zostawił mnie tak z nimi, dzisiaj wszystko zamknięte i testuje swoją silną wolę :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaa widziałam jak się brzuch rusza. Pierwszy raz było widać. Aż się poryczalam. Hehehe jak się wczoraj prawie nie ruszało tak dzisiaj uprawia akrobatyke sportowa.

iwwk, Oleander, Ciasteczko777, Szczesliwa ledwo zywa, Samari, Paula_071, 4me, ago91, Chusy, skarb15 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk od 8 tyg nie miałam nic słodkiego w ustach. A najslodsza rzeczą jaką jadam jest grejpfrut.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam.powiem że zachcianki na jedzenie to chyba mity no ja na początku to przecież non stop mialam chęć na mega kwaśną herbatę z cytryną i śledzie matko wszystko co najbardziej kwaśne to było pyszne :) A teraz już nie mam żadnych preferencji smakowych na kwaśne czy słodkie jem trochę tego trochę tego zobaczymy co pokaże krzywą cukrową chociaż w żadnej ciąży nie miałam cukrzycy myślę że w tej też nie skoro wynik na czczo miałam spoko mam nadzieję... Bo inaczej bym była w wielkich tarapatach bo u nas nie ma szpitala z odpowiednią referencyjnoacia żeby robić cesarke słodkim mamom i wtedy musiała bym jechać 90 km od miejsca zamieszkania rodzić katastrofa

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli o mnie chodzi to na pewno mit bo ja mam ciągle ochote na wszystko, zwłaszcza na bułki i słodkie :D
    Mamami też 3 dni temu zobaczyłam 2 kopniaki, ale było radochy :D bo tak zwykle mały odzywa się bardzo nisko w podbrzuszu :D
    Powiedzcie Mi, zacząć się martwić jak ile się dziecko nie będzie odzywać? Wiem, ze póki co ruchy nie będą jakieś regularne ale chce trzymać rękę na pulsie :D
    A co do przeczucia to ja czułam chłopca, Ale oboje liczylismy ze jednak dziewczynka. Mamy same dziewczynki w rodzinie, jakoś tak nam bliżej do nich, mąż był bardzo zawiedziony, ale teraz już się oswoilismy i modlimy się tylko żeby donosic naszego zdrowego chłopczyka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 12:31

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary

Regularne ruchy o mniej więcej tych samych porach które trzeba już obserwować zaczynają się po 28 tygodniu i wtedy po tym czasie dziecko codziennie musi dawać znać. Natomiast do 28 tygodnia te ruchy mogą być nie regularne pojawiać się co drugi dzień no ale wiadomo że jeśli przez dwa dni dziecko nie daje znaku to trzeba sprawdzić co się dzieje

MaryJane lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Iwwk od 8 tyg nie miałam nic słodkiego w ustach. A najslodsza rzeczą jaką jadam jest grejpfrut.
    Zachcianek nie mam (tyle co te ogórki wtedy)... :( biedulko ... ja wczoraj zrobiłam eksperyment i zjadłam 2 ciastka (grzeszek) ... i cukier po godz 89 a po 2 -79... nie kumam w ogóle :( lubię grejpfruty i też jadam :)
    Jakie masz wartości po posiłkach ?

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko po posiłkach mam do 120 max ale wiesz z cukierkami czy ciastka jest tak że szybko cukier wywala i szybko spada. Więc może wywalić po 15-30min a potem jak już mierzysz po godzinie mieści się w normie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 12:55

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciasteczko po posiłkach mam do 120 max ale wiesz z cukierkami czy ciastka jest tak że szybko cukier wywala i szybko spada. Więc może wywalić po 15-30min a potem jak już mierzysz po godzinie mieści się w normie.
    Nie :) bo też robiłam już experyment i mierzyłam co 20 min i też nic ... a moja dr sie dziwi skąd tyle pasków mi schodzi ;)
    A co Ci podnosi najbardziej ? Ja zauważyłam, że po owsiance z bananem (chociaż sam banan nie podnosil aż tak)- chyba to połączenie? Wiem, że to bardzo indywidualna kwestia.
    Po insulinie na noc ile masz wtedy na czczo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 13:03

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko u mnie z jedzenia to nic specjalnie nie podnosi. Jedynie zauważyłam że na pierwsze śniadanie muszę zjeść malutki bo jak zjem dużo to mam cukier między 130-140. Owsianke jem na mleku że startym jabłkiem i mam cukier ok 110. Za to na pierwszą kolacje muszę najeść się "po korek" i na drugą kolacje jogurt naturalny wtedy cukry na czczo między 81 a 89.

Banany ogólnie są niezalecane chyba że te zielone. Zupy i sosy podbijam normalnie śmietana bo na jogurcie szybciej zwymiotuje jak zjem. I cukry mam też super jakieś 100 - 110 po 1h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 13:13

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaMaMi83 wrote:
    Ciasteczko u mnie z jedzenia to nic specjalnie nie podnosi. Jedynie zauważyłam że na pierwsze śniadanie muszę zjeść malutki bo jak zjem dużo to mam cukier między 130-140. Owsianke jem na mleku że startym jabłkiem i mam cukier ok 110. Za to na pierwszą kolacje muszę najeść się "po korek" i na drugą kolacje jogurt naturalny wtedy cukry na czczo między 81 a 89.
    No to pięknie masz :) tak trzymaj ! Czyli śniadanko jesz malutkie i potem jesz drugie większe? I duża kolacja ? A ost posiłek o ktorej jesz i wtedy ile godz przerwy nocnej?
    Mi dr mówiła ze banany mogę jeść póki nie mam złych cukrów.. ale jem rzadko bo jakoś mi nie wchodzą
    Jedynie lubię wypić kefir :) to chyba tylko to jem prawie każdego dnia. Z owoców cytrusy i też raz może na tydzień..
    Ja sie czasem martwię bo po posiłku mam np 76-80 :( troche nisko nie? Nie rozumiem tego w ogóle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 13:18

‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ