X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ledwo o tym POMYSLE to juz mi sie na placz zbiera, a hormony ciazowe wcale w tym nie pomagaja :P A tu trzeba twrdziela zgrywac przed dzieckiem, bo maluchy wyczuja emocje odrazu i sie same rozkleja jak przyjdzie co do czego.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Roznica jest taka ze u mnie to nie mus, wcale nie musze jej posylac do zlobka bo nie pracuje. Moge z nia siedziec caly dzien. Ale widze poprostu ze ona jest znudzona w domu, a na spacerach wrecz ja ciagnie do dzieci. Mamuska z kolei nie jest juz teraz taka mobilna i bedzie z tym tylko coraz gorzej bo pozniej to ja sie bede za mala turlac .
    Dzieki ze mi to powiedzialas 4me, wyglada na to ze moja corcia tez jest z tych zadnych przygod dzieciaczkow, wiec mam nadzieje ze nie bedzie plakac a przezyje fajne chwile z rowiesnikami.
    Ja też odddam roczniaka do żłobka - innej opcji w ogóle nie ma - muszę wrócić do pracy, a dla dziecka to też dobre :)

Czy któraś z Was ma dalej mdłości/wymioty? Ja w tym tyg i dziś też :( czy to serio nigdy nie minie?... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 07:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja mam i liczę się z tym że tak zostanie już do końca ciąży. Dalej bardzo muszę pilnować żeby jeść co 2 godziny, mocniejsze kaszlnięcie kończy się "naciaganiem"itp :(

Apka Preglife pokazuje mi dziś równe 50% ciąży! Akurat jest niedziela to nawet pasuje żeby dziś świętować hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 08:28

iwwk, Samari lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Żłobek to są same plusy ja mam.porownanie córka zlobkowa A synek domowy bez porównania ! A zdrowy egoizm też jest potrzebny ja syna też pośle do przedszkola mimo że będę w domu najbliższy czas ale prze 3 dzieci chce też mieć trochę świętego spokoju :)

Chusy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zawsze wiadomość niedzielna :)

Witam się w skończonym 22 tygodniu , jupiiii jutro wkraczamy w 23 tydzień (22+1)

P.s kiedy drinkujecie w laboratorium ? Ja zamówiłam w aptece glukoze cytrynowa i po 20.stycznia idę :)

Jakie statystyki pokazuje wam aplikacja??? U nas

55% ciąży za nami wkraczamy w 23 tydzien(22+0) 126 dni do porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 09:12

ago91, Oleander, iwwk, Ciasteczko777, Chusy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3c8d4779a62fa5fbmed.png

U mnie tak :) a jutro połówkowe nie mogę się doczekać, w końcu poznamy płeć :)

ago91, Samari, Ciasteczko777, Chusy, Paula_071 lubią tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7cb7a427623a8241med.png

U mnie tak :) ale generalnie jutro zaczynam 25 tydzień <3

Oleander, Samari, Ciasteczko777, Chusy lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • KasiuniaH Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córkę puszczam od lipca. Będzie miała dwa lata. Chcę żeby trochę między dzieci poszła bo też lgnie do zabawy :) wiem że będzie ciężko ją zostawiać ale będę musiała dać radę:)

Chusy lubi tę wiadomość

km5sj48adanxrso3.png

f2w39n73gdywzzbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny ♥️ ale.nam szybko lecą te ciążę !

Oleander

A czy mieliście już jakąś informację z orzypuszczwniami kto mieszka w brzuszku czy zupełnie nie wiesz .??

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari pani doktor mówiła że może dziewczynka ale ostatnio zdarzyła jej się pomyłka i mamy jej nie wierzyć na słowo w tej kwesti :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś skończony 23 tydzień ciąży ... 57,5 % za mną ... :P
    Oleander, mnie to już męczy :( dlaczego my tak mamy ?
    W tym tyg robię morfo, mocz, tarczyca i toxo.. nie powtarzam krzywej bo nie wolno :(

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja to sobie tak tłumaczę że jak maluchy nam teraz dają popalić to później będą grzeczne :D jakoś się trzeba pocieszyć :D

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 50,7% i 138 dni do porodu :) Ciężką noc miałam, budziłam się co godzinę, potem od 4 do prawie 6 nie spałam, bo się przebudziłam, a za oknem odśnieżali dość głośno i ostatecznie wstałam 20 minut temu :) Sypie u nas dalej, jest pięknie, ale z domu się nie ruszam, bo ślisko :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dokladnie jak u Ciasteczko777 idziemy łeb w łeb , ciekawa jestem jaka rozbieżność przy porodzie będzie:D

Ja pije we wtorek już drugi raz mam nadzieję że ostatni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 10:12

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też połowa, bardzo na to czekałam, dokładnie jak u Oleander chociaż nie wiem czemu bo suwaczki pokazują nam dzień różnicy :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5f6b156e8f3.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 10:26

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander

Aaaa no to jak nie ma pewności to pewnie nie ma co się nastawić. U nas lekarz w 13 , 17 i teraz potwierdził chłopca :)

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci często jak nie wiem pewności na tym etapie to będzie dziewczynka, chłopca zwykle troszkę wcześniej widać że to konkretnie to hehe. U nas na prenatalnych chłopca lekarz zasugerował, potem mój potwierdził w 15 i 19 tygodniu, zresztą sami dokładnie widzimy co tam jest między nogami :D

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też na prenatalnych zasugerował dziewczynkę, w 16 tygodniu moja gin potwierdziła i teraz w 20 nadal dziewczynka :D W czwartek połówkowe i inny lekarz to zobaczymy co on powie, ale chyba w tydzień nic tam nie wyrośnie :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane chyba coś pomyliłam przy suwaczku ;)
    Dokładnie ja się jeszcze w ogóle nie nastawiam ale mąż już opowiada, że za rok na weselu na które idziemy będzie tańczył z córeczką :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasze przeczucia się sprawdziły względem płci ?? Że np. Czulyscie że będzie chłopiec i się sprawdziło albo chcilyacie bardzo córkę i będzie córka .:)

Wiqodmo że zdrowe to najważniejsze. Ale ja nie ukrywam że bardzo chciałam drugiego syna i jak się dowiedziałam że syn to płakałam że szczęścia taka prawda :)

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ