WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ledwo o tym POMYSLE to juz mi sie na placz zbiera, a hormony ciazowe wcale w tym nie pomagaja :P A tu trzeba twrdziela zgrywac przed dzieckiem, bo maluchy wyczuja emocje odrazu i sie same rozkleja jak przyjdzie co do czego.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy wrote:
    Roznica jest taka ze u mnie to nie mus, wcale nie musze jej posylac do zlobka bo nie pracuje. Moge z nia siedziec caly dzien. Ale widze poprostu ze ona jest znudzona w domu, a na spacerach wrecz ja ciagnie do dzieci. Mamuska z kolei nie jest juz teraz taka mobilna i bedzie z tym tylko coraz gorzej bo pozniej to ja sie bede za mala turlac .
    Dzieki ze mi to powiedzialas 4me, wyglada na to ze moja corcia tez jest z tych zadnych przygod dzieciaczkow, wiec mam nadzieje ze nie bedzie plakac a przezyje fajne chwile z rowiesnikami.
    Ja też odddam roczniaka do żłobka - innej opcji w ogóle nie ma - muszę wrócić do pracy, a dla dziecka to też dobre :)

Czy któraś z Was ma dalej mdłości/wymioty? Ja w tym tyg i dziś też :( czy to serio nigdy nie minie?... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 07:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja mam i liczę się z tym że tak zostanie już do końca ciąży. Dalej bardzo muszę pilnować żeby jeść co 2 godziny, mocniejsze kaszlnięcie kończy się "naciaganiem"itp :(

Apka Preglife pokazuje mi dziś równe 50% ciąży! Akurat jest niedziela to nawet pasuje żeby dziś świętować hehe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 08:28

iwwk, Samari lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Żłobek to są same plusy ja mam.porownanie córka zlobkowa A synek domowy bez porównania ! A zdrowy egoizm też jest potrzebny ja syna też pośle do przedszkola mimo że będę w domu najbliższy czas ale prze 3 dzieci chce też mieć trochę świętego spokoju :)

Chusy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zawsze wiadomość niedzielna :)

Witam się w skończonym 22 tygodniu , jupiiii jutro wkraczamy w 23 tydzień (22+1)

P.s kiedy drinkujecie w laboratorium ? Ja zamówiłam w aptece glukoze cytrynowa i po 20.stycznia idę :)

Jakie statystyki pokazuje wam aplikacja??? U nas

55% ciąży za nami wkraczamy w 23 tydzien(22+0) 126 dni do porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 09:12

ago91, Oleander, iwwk, Ciasteczko777, Chusy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3c8d4779a62fa5fbmed.png

U mnie tak :) a jutro połówkowe nie mogę się doczekać, w końcu poznamy płeć :)

ago91, Samari, Ciasteczko777, Chusy, Paula_071 lubią tę wiadomość

• ago91 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7cb7a427623a8241med.png

U mnie tak :) ale generalnie jutro zaczynam 25 tydzień <3

Oleander, Samari, Ciasteczko777, Chusy lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • KasiuniaH Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córkę puszczam od lipca. Będzie miała dwa lata. Chcę żeby trochę między dzieci poszła bo też lgnie do zabawy :) wiem że będzie ciężko ją zostawiać ale będę musiała dać radę:)

Chusy lubi tę wiadomość

km5sj48adanxrso3.png

f2w39n73gdywzzbm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny ♥️ ale.nam szybko lecą te ciążę !

Oleander

A czy mieliście już jakąś informację z orzypuszczwniami kto mieszka w brzuszku czy zupełnie nie wiesz .??

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari pani doktor mówiła że może dziewczynka ale ostatnio zdarzyła jej się pomyłka i mamy jej nie wierzyć na słowo w tej kwesti :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś skończony 23 tydzień ciąży ... 57,5 % za mną ... :P
    Oleander, mnie to już męczy :( dlaczego my tak mamy ?
    W tym tyg robię morfo, mocz, tarczyca i toxo.. nie powtarzam krzywej bo nie wolno :(

Oleander lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja to sobie tak tłumaczę że jak maluchy nam teraz dają popalić to później będą grzeczne :D jakoś się trzeba pocieszyć :D

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 50,7% i 138 dni do porodu :) Ciężką noc miałam, budziłam się co godzinę, potem od 4 do prawie 6 nie spałam, bo się przebudziłam, a za oknem odśnieżali dość głośno i ostatecznie wstałam 20 minut temu :) Sypie u nas dalej, jest pięknie, ale z domu się nie ruszam, bo ślisko :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dokladnie jak u Ciasteczko777 idziemy łeb w łeb , ciekawa jestem jaka rozbieżność przy porodzie będzie:D

Ja pije we wtorek już drugi raz mam nadzieję że ostatni :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 10:12

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też połowa, bardzo na to czekałam, dokładnie jak u Oleander chociaż nie wiem czemu bo suwaczki pokazują nam dzień różnicy :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f5f6b156e8f3.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 10:26

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander

Aaaa no to jak nie ma pewności to pewnie nie ma co się nastawić. U nas lekarz w 13 , 17 i teraz potwierdził chłopca :)

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do płci często jak nie wiem pewności na tym etapie to będzie dziewczynka, chłopca zwykle troszkę wcześniej widać że to konkretnie to hehe. U nas na prenatalnych chłopca lekarz zasugerował, potem mój potwierdził w 15 i 19 tygodniu, zresztą sami dokładnie widzimy co tam jest między nogami :D

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też na prenatalnych zasugerował dziewczynkę, w 16 tygodniu moja gin potwierdziła i teraz w 20 nadal dziewczynka :D W czwartek połówkowe i inny lekarz to zobaczymy co on powie, ale chyba w tydzień nic tam nie wyrośnie :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane chyba coś pomyliłam przy suwaczku ;)
    Dokładnie ja się jeszcze w ogóle nie nastawiam ale mąż już opowiada, że za rok na weselu na które idziemy będzie tańczył z córeczką :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasze przeczucia się sprawdziły względem płci ?? Że np. Czulyscie że będzie chłopiec i się sprawdziło albo chcilyacie bardzo córkę i będzie córka .:)

Wiqodmo że zdrowe to najważniejsze. Ale ja nie ukrywam że bardzo chciałam drugiego syna i jak się dowiedziałam że syn to płakałam że szczęścia taka prawda :)

‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ