X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije 1 czasem 2 latte w tygodniu i cieszę się jak dziecko na widok cukierka bo nie podnosi mi cukru. Nawet mi nie przeszkadza że gorzka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 15:38

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Chusy piję rozpuszczalna raz dzielnie. Lub dwa razy gdy nie uda mi się zdrzemnąć z młodą ;)
    Do mojego pierwszego porodu nie piłam w ogóle kawy. Nie smakowała mi. Ale jak się urodziła Korcia to nie miałam wyboru i musiałam polubić. I tak zostało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 15:48

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dnia bez kawy w pracy nie wyobrażam. Druga rzecz po włączeniu komputera :D Jak jestem w domu to zdarza mi sie nie wypic w ogole ale jak sa goście to zdarza sie i dwie w ciągu dnia-to maks i rzadko. Jedna musi byc codziennie.

Zdaniem lekarza 1-2 filizanki kawy sa nieszkodliwe. Oczywiście najlepiej nie rozpuszczalna a ja niestety w pracy mam tylko taka. Za to w domu-swieza mielona :)

Alez ja sie dzis narobilam i jeszcze spacer zaliczylam :) ale odkad wiem o przepływach to staram sie ruszac bo na pewno to zdrowsze niz siedzenie...
    Teraz sie klade i juz dzis odpoczywam!
    No dobra jeszcze jedna polke ze starymi ciazowymi rzeczami ogarnę bo juz pora na kolejne spodnie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy powodzenia jutro!
    Pamiętaj na początku jest zawsze trudno! Nie mozesz poddac sie po pierwszym dniu!
    Macie jakas aklimatyzacje? Mozesz pojsc i posiedziec z nia z godzinę, dwie i jej pierwszego dnia nie zostawiac samej?

Nam to bardzo pomoglo. Mlody juz wiedział, gdzie idzie i co tam sie robi. Znal ciocie i otoczenie troszke.

Chusy lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje wlasnie tak w 10 miesiącu zaczac zaprowadzac zobaczyc jak bedzie znosic wrazie czego bede w domu. Zeby tak po roczku wrocic do pracy powoli. Zobaczymy czy pójdzie gladko czy nie:) bardzo bym chciala zeby trafilo sie miejsce w zlobku naszym osiedlowym ale to juz zaraz po urodzeniu chyba bede musiala isc tam zapisać bo slyszalam ze tyle sie czeka

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez wiem ze bez tesknot i płaczow sie nie obejdzie ale poki nie ma rodzeństwa chce zeby mial jak najwięcej kontaktu z dziecmi bo i w przyszłości takie dziecko lepiej sobie radzi

o148o7es5xrrd9s8.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiedziałam, że kawa nie szkodzi w ciąży w takich normalnych ilościach, rozsądnych, ale na jakimś wątku wyczytałam, że się strasznie niektóre dziewczyny wystrzegały i chciałam zobaczyć jak to u Was jest :) Moja ginekolog też mówiła, że kawa i zwykła herbata lepsza od owocowych herbatek, zielonej czy białej. Ostatnio na świętach dwie ciężarne u Nas były i jedna i druga się zdziwiły, że piję kawę i zwykłą herbatę, a nie piję zielonej, białej czy owocowych, jak powiedziałam, dlaczego i że zdaniem mojej ginekolog są szkodliwe, według najnowszych badań to się skrzywiły i jedna mówiła, że przecież zielona taka zdrowa i w ogóle. No ale dużo jest takich zdrowych rzeczy, które w ciąży jednak nie służą. Jak to moja ginekolog stwierdziła w ciąży nie ma co przesadzać z super zdrowym jedzeniem, bo to co nam służy niekoniecznie dobrze działa na płód, a lepsza już jest umiarkowana dieta niż przesadnie zdrowa.

Szczesliwa ja mam podobny plan, od razu po porodzie zapisać żeby miejsce koło siebie złapać i nim skończy roczek pomalutku przyzwyczajać. Co prawda do swojej pracy nie wrócę, ale będę już po obronie i chciałabym znaleźć pracę pod swoje kwalifikację. Też uważam, że żłobek to bardzo dobre rozwiązanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 16:53

Szczesliwa ledwo zywa, Arleta lubią tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro moj maz bierze wolne zeby ze mna jechac na polowkowe wiec mala zawieziemy na 8 powiedzmy, a po polowkowych odbierzemy (pewnie kolo 12). Posiedzimy z nia pewnie z pol godzinki zeby zobaczyc jak sobie radzi.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy A pytałaś czy możecie od razu zostawić? U nas jest przyzwyczajenie od 2 do 4 tygodni, pierwszy tydzień dziecko chodzi z rodzicem i siedzi się w środku do 2 godzin, po tygodniu dopiero jest próbą zostawienie najpierw 15 min , następny dzień 30 itd. Dopiero w 3 tygodniu zostawia się dziecko do obiadku, jak to przeżyje to już później normalnie.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziala nam wlasnie babka zeby odrazu ja zostawic. Pytalismy na ile, powiedziala ze na dwie - trzy godziny conajmniej zeby miala szanse sie troche oswoic z dzieciakami i miejscem.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spotkałam się z szokiem i niedowierzaniem - PIJESZ PARZONĄ W CIĄŻY???
    Ciekawe co będzie jak będę jeść kapustę w czasie karmienia :D :D

iwwk lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha albo truskawki, bo akurat będzie sezon :D

Oleander lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk truskawki ooo nie, ale mi narobiłaś teraz smaka :D takie najlepsze słodkie czerwcowe mmmm jem na kilogramy co roku

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu truskawki moja najukochańszy owoc. Truskawki to ja jem w sezonie jak świnka hehehe ile mam tyle zjem. A jeszcze tesciowie maja swoje na działce mmmmmmm pycha.
    W tym roku zamrozilam sobie kilka pojemników takich poduszonychh z cukrem truskawek żeby mieć na szybki obiad czyli ryż z truskawkami i mi nie wolno :(

Arleta lubi tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie początkowo przeczucie było że chłopak, nawet zwracałam się tak jakiś po męsku i dziewczynka mi w ogóle nie pasowała.. Ale jak lekarz zasugerował że może dziewczynka to od razu mi się zmieniło.. Czekam grzecznie do połówkowych, co inny lekarz powie. Ale chociaż co do imion w końcu jesteśmy zgodni :)
    a z kawą to przed ciążą piłam 2-3 (chłopaki w pracy mnie rozpili), a w pierwszym trymestrze odrzucalo. Teraz to latte co któryś dzień i z miłą chęcią wypiję, ale musi być słodka :)

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja truskawki to zawsze do bólu brzucha jem :D Też mroziłam na zimę, ale wszystkie wyjadłam w 1 trymestrze, dodawałam do koktajli i jadłam same, bo miałam ochotę straszną :)

atdcjw4ziax1my6y.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleander wrote:
    Ja też spotkałam się z szokiem i niedowierzaniem - PIJESZ PARZONĄ W CIĄŻY???
    Ciekawe co będzie jak będę jeść kapustę w czasie karmienia :D :D
    Hehehe ach Ci wszystko wiedzący ;)
    Moj mlody nie mial zadnych problemow pokarmowych-na szczescie wiec ja jadlam doslownie wszystko! ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy od znajomych fajnie było posiedzieć pogadać dzieciaki się pobawily my się posmialismy. Apropo jwscxw kawy to ja nie mogę zwykłej syoanej pić niestety bo nawet jak zrobię słabszą bardzo boli mnie żołądek nie służy mi poprostu.

A teraz jakoś tak zglodnialam że na szybko w piekarniku siedzą parówki w cieście francuskim z serem :) A na deser mam wczoraj zrobione galaretki owocami i do tego bita samorobna śmietankę :)

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari mam to samo z parzoną. Rozpuszczalna mogę a po fusiarze mi skreca kiszki. Ale jeszcze za czasów szkoły średniej i studiów piłam fusiare i nic mi nie bylo

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie w poprzedniej ciąży tak od kawy odrzuciło, że nie tknęłam miesiącami, potem nie chciałam tak z nagła zacząć to sobie piłam bezkofeinową. Teraz piję od początku normalną i z herbat glownie zwykły lipton z cytryną :)

Dziś ogarnęła mnie panika że mi łożysko w bliznę po cc wrosło i siedzę jak na szpilkach bo ostatnio było na ujściu i bliźnie. Lekarz mowil ze w ciagu tych 3 tyg to się powinno wyjaśnić, a ja do wtorku chyba jajco ze strachu zniosę bo się za dużo naczytalam :/ cholerne internety

‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ