X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Nistera Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merkel jak jesteś zaniepokojona to lepiej zadzwoń. Z szyja nie ma żartów. Nie sądzę aby było wskazane dla Ciebie się denerwować.

zrz6wn15ye2e98l6.png
    qb3ch371t1ljmt43.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jaki jest wasz stosunek do tej akcji ale zachęcam was do wsparcia Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

Do dziś mam przed oczami moje nowonarodzone dziecko które podpięte jest do monitorów z serduszkiem orkiestry i leży w inkubatorze który kupiła orkiestra. Nie wiem co by było gdyby tego sprzętu nie było.

Oleander, Szczesliwa ledwo zywa, Milka1991, 4me, Ciasteczko777, PatkaPP, Veri lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wlasnie jem sniadanie:D co do Wosp to tak ostatnio myslalam ze nfz powinien im stopy calowac bo nie mieli by na czym pracowac gdyby nie sprzet zakupiony przez orkiestre. Oby grali jak najdluzej:)

MaMaMi83 lubi tę wiadomość

o148o7es5xrrd9s8.png
  • Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki
    U mnie kolejne problemy :/
    Diabetolog chce mnie wysłać do szpitala oddalonego 100 km od domu, gdyż po konsultacji z hematologiem jest wg niego potrzebna pełna diagnostyka ze względu na wysoki wynik eozynocytow we krwi (jeden z rodzajów białych krwinek).

Mam jakieś dziwne przeczucie, ze to nie jest dobry pomysł. Jestem w ciazy zagrożonej, szyjka się skraca i czytałam, ze taki wynik może dać przyjmowana przeze mnie heparyna od pol roku. Ja w ciazy nie mogę przyjmować żadnych leków, tam mnie położą na oddziale hematologii z chorymi ludźmi. Dzisiaj odbieram skierowanie ale bez konsultacji z moim ginekologiem nigdzie nie jadę.
    Jakbym nie była w ciąży to już bym była spakowana, bo dobrze jest przejść porządna diagnostykę w szpitalu ale w tym wypadku gdzie ja się nie mogę denerwować.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja

Kurde no co za pech najpierw szyjka teraz to ;/ no masz rację skonsultuj z ginekologiem jaki to w sumie ma wpływ na dziecko bo jeśli jest konieczna diagnostyka ja bym się zdecydowała.

Mogę powiedzieć co ba pocieszenie że z córką miałam polpasiec w ciąży leżałam na oddziale o zgrozo ! Zakaznym ! Obok mnie leżała.dziewczyna z ospa A na sali na przeciwko przechadzal się facet z sepsa....A dla ciężarnej nie mieli ani warunków ani izolatki....Ale dla zdrowia córki położyłam się na tym oddziale niczym się nie zarazilam A dziekio temu nie straciłam dziecka bo dostałam poprostu leki miałam poroobione wyniki i dobrze się skończyło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 13:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość niedzielna jak zawsze hahaha

Witam się w skończonym 23 tygodniu jutro wkraczamy w 24 tydzień ciąży jednocześnie rozpoczynajac 6 miesiąc ciąży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 15:14

iwwk, Alicja-33, Oleander, PatkaPP lubią tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja a kiedy z ginekologiem się widzisz? Do tego czasu postaraj się nie denerwować i za dużo nie czytać, na pewno wszystko będzie dobrze!

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie coś kurczę gardło drapie chyba znów wirusy wariuja bo córkę głowa boli syn miał stan pidgoraczkowy A ja wczoraj an wieczór te paracetamol brałam hmm... mam nadzieję że się nic nie rozkreci

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie czasem warto poczytać.
    Powiedziałam dzisiaj tej lekarce, ze na ulotce od heparyny jest zapis o tych eozynocytach, ze mogą być podwyższone. Powiedziała, ze na 90% mam racje, że wszystko pasuje bo nie mam innych objawów. Wiec ja już się tak nie spinam, ginekolog na spokojnie w przyszła środę albo może się wybiorę wcześniej do szpitala na jej dyżur i zobaczymy. Ale jest światełko w tunelu i bardzo realne wyjaśnienie tego zjawiska.

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, tak, mi bardziej chodziło żebyś nie czytała jakiś bzdur internetowych na zasadzie czym to grozi itd. Żeby się nie stresować za dużo, na spokojnie skonsultujesz ze swoją gin i będzie wszystko dobrze :) Też bym nie chciała w szpitalu wylądować, bo niekiedy można z niego coś gorszego przynieść.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, jeśli heparyna może powodować takie zmiany w wynikach a pozostałe parametry masz dobre to pewnie tylko wpływ leków. Skonsultuj te ze swoim lekarzem oczywiście, Ale myślę i miejmy taka nadzieję że nie będzie potrzeby zamykać Cie w szpitalu :)

gann3e3k0unlohxb.png

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk
    masz racje. Ja już się chyba przyzwyczaiłam do tego czytania wszystkiego o wszystkim ;)) i nakręcana się. Chociaż tutaj to trochę poważniejsza sprawa. Ale bliżej już niż dalej, u mnie skończony już 24 tydzien zaraz się zacznie 25. Szybko zleci :)

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za to jakiś czas temu na dłoni, a dokładniej na dwóch palcach pojawiła się jakaś egzema, chyba AZS :/ coraz gorzej to wygląda, swędzi i piecze. Jutro idę do rodzinnej po skierowania, trochę już się tego nazbierało... Mam nadzieję, że dostanę się na nfz do dermatologa w ciągu tych ustawowych 7 dni. Jutro sobie wydrukuje ustawę, ale spotkałam się już z sytuacją, że nie bardzo tego przestrzegają :/

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będzie dobrze wszystko napewno musimy myśleć pozytywnie już dobra połowa ciąży za nami , ja tam teraz liczę oby do 30 tygodnia A potem ostatnia prosta i z górki siups i będzie maj :)

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk muszą przyjac masz kartę ciąży pokazujesz i jeżeli beda stawiac problem poproś o pisemną odmowę.
    Alicja no skonsultuj się że swoim lekarzem, widzisz diabetolog też myśli, że to przez clexane, ale dla własnego bezpieczeństwa musi dac Ci skier na diagnostykę, bo się boi.
    No musimy myśleć pozytywnie, ja jutro toxo powtarzam, potem w czwartek wizyta. Kurcze myślałam, że jak będą ruchy to będę spokojna, a ja teraz schizuje, a no to za mało się rusza, itp. Ja też już świruje :(

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja toxo będę powtarzać jak pójdę na drinka za jednym kłuciem zrobię już świeże wyniki przed sama wizyta dlatego pójdę w ostatnim tygodniu stycznia żeby już na bieżąco być z tym :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też macie wrażenie że wizyta co 4 tygodnie to wieczność haha masakra młody się rusza wszystko póki co okej A ja nadal czekam od wizyty do wizyty :) mogły by być już co 3 tygodnie ale u mojego lekarza jak się nic nie dzieje to dopiero po 30 tc są co 2-3 tygodnie w zależności od potrzeby

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam serduszko :) na zajęcia wbiły dziewczyny z puszkami i nie było osoby która by nie wyjęła portfela :)
    Ale jestem głodnaa chyba zahacze o McDonalda, raz na rok nie zaszkodzi :D

Ja na początku ciąży miałam wizyty co 2 tygodnie, a później prenatalne, jakoś święta w między czasie wypadły później połówkowe i powiem wam że mi to bardzo szybko leci może aż za szybko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 15:29

• Alicja-33 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari
    Mi się tez dłuży do wizyty, pewnie przez moje problemy. Chętnie już bym sprawdziła jak tam moja szyjka. A jak Ty się czujesz? Boli Cię tam dalej tak dziwnie ? Czy przeszło go uczucie dziury ? Od 2 dni bardzo mało się ruszam w sensie nigdzie nie wychodzę tylko jestem w domu i szyjka super, nic nie ciśnie, boli, kłuje. Wystarczy, ze odważę się wyjść na chwile (krótki dystans) i wracają boleści.
    Ech zawsze o tej porze byłam gdzieś gdzie jest cieplutko, słoneczko....brakuje mi słońca i witaminy D

ckaidqk3lo2zh8dt.png

Aniołek 8tc 2016
    Aniołek 8tc 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala

No ja nadal mam właśnie to samo uczucie przez co całkowicie zrezygnowałam z aktywności intymnej boję się za bardzo nie chce żeby coś się działo tyle daliśmy radę to i teraz damy

A na dodatek jak wiecie coś.porobie to mnie w pochwie kluje i to uczucie mnie denerwuje A w nocy się budzę bo aż nogi ściskam jak bym coś zgubić miała. Powiem szczerze ta ciąża nie jest dla mnie żadna przyjemnością nawet z ruchów nie potrafie się cieszyć tylko czekam aby do rozwiązania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 15:59

‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ