X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze takie pytanie wam zarzuce filozoficzno-praktyczne. Jak wam sie zycie zmienilo po urodzeniu drugiego dziecka? (mowie oczywiscie do mam 2+ :P)

Bo slyszalam ze po urodzeniu jednego to nic strasznego za to przy dwojce zaczyna sie armagedon. Co jestem sobie w stanie wyobrazic :D Wiec weryfikuje :)

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy ja doświadczenia nie mam ale jednego czego się boję że jak jedno się rozchoruje to drugie zaraz złapie. A wtedy to już jest armagedon.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w zasadzie sie nockami stresuje. Ze beda sie wybudzac nawzajem, jak jedno skonczy to drugie zacznie itd. A ja straszny spioch jestem, jak sie nie wyspie to nie mam energii na nic. :P

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

To ja mam ten komfort że będę mieć 10 lat różnicy więc cora zamknie się w pokoju i będzie spać. Gorzej jak bąbel będzie większy i będzie jej przeszkadzał w nauce.

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy na początku jest szok, bo musisz skupić uwagę na dwójce i na nowo rozplanować sobie plan dnia. Ja tam zawsze mówię, że pierwszy miesiąc najgorszy, ale nie jest tak źle. Ja się zdecydowałam na trzecie, a są mamy które tu mają więcej dzieci. Teraz mogę Ci powiedzieć że wydaje mi się, że gorszym skokiem było gdy się oczekiwało na 1 dziecko, bo jesteś totalnie zielona i nie wiesz co Cię czeka, a tu już jakąś wiedzę masz :) Mnie ludzie straszyli, że trafi mi się drugie gorsza, a druga córka dawała mi więcej spać i była bardziej spokojna. Teraz trochę nadrabia, ale wchodzimy w etap 2-latka, więc zrozumiałe :)

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • mumoftwo Przyjaciółka

Wysłany: 12 stycznia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatkaPP ja kupiłam :) Co prawda dwa razy rodziłam w takiej normalnej, ale chciałam mieć w końcu trochę dłuższą.
    PatkaPP wrote:
    Co sądzicie o tej koszuli porodowej?
    https://mamaginekolog.pl/produkt/koszula-porodowa/
    Siostra usiłuje mnie do niej przekonać, jej koleżanki bardzo sobie chwaliły.
    Czekam na Wasze zdanie :)

PatkaPP lubi tę wiadomość

f2w3vfxm2ace54m7.png

l22nvcqgnwwqjptj.png

l22ndf9h0baemvap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Myślę że od tego trzeba zacząć jaką jest przerwa między dziećmi bo wg mnie to istotne. Bo inne podejscie będzie mieć kobieta co ma dzieci rok po roku a inną jak.np. co 2 lata

U mnie jest różnica 4 lata i jestem bardzo zadowolona że tak jest bo tak naprawdę większe dziecko już jest bardziej samodzielne samo sobą się zajmie anizeli dwa maluchy.. teraz córka ma.7 A syn 3 i non stop się kłócą haha ale starsza się opiekuje i alarmuje jak młody coś broni ale nie chorują razem..córka chodzi do przedszkola i rzadko kiedy jest chora A nie zdarzyło nam się często żeby ona od młodego się zarazila

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy mnie też nic tak nie przeraża jak noce...co prawda córka juz śpi ale się wybudza wiele razy i tym samym budzi mnie. Zresztą nigdy nie należała do śpiochów i boje się że jak drugie dołączy to w ogóle nie będę spać. A ja niewyspana jestem okropna. Humor beznadziejny i gryze...no ale sama się zdecydowałam na drugie wiec będę musiała sobie z tym jakoś poradzić i nie narzekać. Liczę się z tym że będzie ciężko ale myślę że też będą fajne momenty :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie podobne mam odczucia jesli chodzi o spanie :D Juz mnie tam nawal obowiazkow nie przeraza ale wieczorem chce dzieciaki polozyc spac i miec noc na odpoczynek i sen zeby sie zregenerowac. Ale wiadomo bedzie jak bedzie : ) Tak jak piszesz, decyduje sie na to z pelna swiadomoscia i z usmiechem na ustach :D

Milka1991 lubi tę wiadomość

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • Markel Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny nie mam kogo zapytac a nie chce dzwonic odrazu do lekarza bo bylam 4 dni temu szyjka byla dluga i pozamykana, pomozcie.. Wczoraj dwa razy wyszła ze mnie taka galaretka strasznie ciagnacy sluz zbity.. to dopiero 21+3 i sie okropnie zmartwiłam, przed wczoraj wieczorem byl stosunek po baardzo dlugiej przerwie wiec w sumie pomyslalam ze moze to pozostalosci ale to chyba tez nie tak wyglada.. mam tego zdjecie ale nie wiem czy moge wysłac :/ dziewczyny czy to mozliwe ze to odchodzacy czop??

18 cykl staran szczesliwy
    10 dpo beta 19,16 ❤️
    13 dpo beta 104,13 ❤️
    15 dpo beta 315,46 ❤️
    18.09.2018 (wizyta) - wszystko w porzadku. Jest pecherzyk ciazowy 0,74 cm wraz z ciałkiem żóltym 0,12 cm. Z usg wychodzi 5 tydzien :) ❤️
    16.10.2018 (kolejna wizyta )
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Markel myślę że nie masz się czym martwić. Ja po przytulaniu na drugi dzień też mam taki śluz jak opisujesz. To na pewno nie czop.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 08:40

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Markel Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Markel myślę że nie masz się czym martwić. Ja po przytulaniu na drugi dzień też mam taki śluz jak opisujesz. To na pewno nie czop.
    Tez takie strasznie ciagnacy sie sluz? Bede dzis obserwowac czy cos takiego znow sie pojawi

10 dpo beta 19,16 ❤️
    13 dpo beta 104,13 ❤️
    15 dpo beta 315,46 ❤️
    18.09.2018 (wizyta) - wszystko w porzadku. Jest pecherzyk ciazowy 0,74 cm wraz z ciałkiem żóltym 0,12 cm. Z usg wychodzi 5 tydzien :) ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , jak noc minęła ? Ja bym się wyspała.pewnie gdyby nie to że.moja córka usunęła na pilocie i o.6 rano u niej w pokoju tv zaczął głośno grać :D

Jakie plany na niedzielę ?? U nas pogoda beznadziejna szaro buro i ponuro jak jesień

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Markel? Czujesz jakieś skurcze? Też w zależności od dnia śluz jest różny. Nie sądze, żeby to był czop, jednak jęzeli cokolwiek niepokoi zawsze warto się konsultowac z lekarzem.
    Samari dzisiaj ani razu nie obudzilsm się w nocy na siku cud :) dzisiaj idziemy na obiad że znajomymi, potem na finał WOŚP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 09:42

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • Markel Ekspertka

Wysłany: 13 stycznia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puszek369 wrote:
    Markel? Czujesz jakieś skurcze? Też w zależności od dnia śluz jest różny. Nie sądze, żeby to był czop, jednak jęzeli cokolwiek niepokoi zawsze warto się konsultowac z lekarzem.
    Samari dzisiaj ani razu nie obudzilsm się w nocy na siku cud :) dzisiaj idziemy na obiad że znajomymi, potem na finał WOŚP
    Niee, jedynie plecy u dolu bola ale to od poczatku mnie bolaly. A tak to zadnych skurczy, mała sie rusza wszystko wygladaloby ok. Dlatego nie wiem czy dzwonic do lekarza skoro dzis juz nie ma tej galaretki

10 dpo beta 19,16 ❤️
    13 dpo beta 104,13 ❤️
    15 dpo beta 315,46 ❤️
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Markel z tego co słyszałam czop jest koloru bladej krwi więc to chyba nie to Ale wiadomo żadna z nas tu nie jest lekarzem i najlepiej spytać lekarza :)

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Markel, myślę że jest jak mówi Milka, mnie już nie raz jakiś podejrzany śluz nagle zaskoczył, potem wracalo do normy :)

A ja wczoraj trochę posprzatalam, poszliśmy popołudniu do znajomych, posmialismy sie, pogralismy, non stop w pozycji siedząco skulonej i ledwo się wieczorem ruszać mogłam. Brzuch bolał strasznie, ledzwia, wszystko. Coraz gorsza formę chyba mam, zawsze byłam na imprezach do ostatniego gościa :D
    Także dziś leżę i nie robię nic :D

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop sluzowy nie jest przezroczysty , jak zaczyna odchodzić jest najpierw z domieszką brązowych wyraźnie widocznych pasm śluzu potem przechodzi w blada krew i nie jest potocznie zwanymi galaretkami tylko poprostu ciągnącym się sluzem który ciężko nawet zebrać papierem po załatwianiu się.

A po seksie takie gluty są normalne nawet i przez 3 dni. Jeśli nie towarzyszy temu silny ból brzucha albo skurcze to moim zdaniem jest wszystko okej

P.s jak Cię coś niepokoi idź do lekarza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2019, 10:15

• iwwk Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Markel ja też już wiele razy myślałam, że czop mi wyleciał, a to po prostu zwykły śluz :) Jednak jeśli masz mieć pewność i spokój to najlepiej z lekarzem skonsultuj :)

Ja właśnie zjadłam śniadanie, pobudka po 9 :D Chociaż impreza skończyła się wcześnie, bo znajomi z małym dzieckiem byli i się zwinęli koło 22.

MaryJane też mam słabą formę na imprezowanie, po każdej posiadówie wstaje rano jakbym całą noc nie spała :D Ale pogoda też pewnie daje w kość.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plany dziś takie jak wczoraj, cały dzień na uczelni. Ale może wieczorem wybierzemy się ze znajomymi na finał wospu i na światełko do nieba :)

‹‹ 605 606 607 608 609 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ