X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula

Ja nie widzę problemu w zakupie pampersow z dziećmi też kupowałam 3 miesiące przed porodem i problemu żadnego nie było w dodatku te paczuszki początkowe są małe ilościowo A to przy takim malenstwie to 2 dni i nie ma takiej paczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 21:36

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Urlop ojcowski przysługuje w wymiarze 2 tygodni i można to wykorzystać zanim dziecko skonczy 24 miesiace , nie musi nyc od razu brany w claoaci moze byc rozbity na 2 tygodnie nei krotsze niz 7 dni zgłaszasz w zakładzie pracy poprzez wypisanie właściwego wniosku.
    Dzięki Samari:) a on jest platny 100%? Czy jakos mniej?

o148o7es5xrrd9s8.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. 28 mam wizytę, zobaczymy co lekarz prowadzący powie.

Chusy, możesz dopisać mi dziewczynkę i wizytę 18.02.

Też mam tak z jedzeniem. Mam wrażenie że ciągle to samo jem (sandwiche non stop).

Aaa.. Byliśmy wczoraj wózek oglądać i czas oczekiwania zależy od koloru od 2 tyg do 3 miesięcy. Czyli powoli muszę się decydować. Zdziwił mnie sklep stacjonarny bo nawet jeszcze rabat by dali ok.150zł. W porównaniu do Internetu to korzystniej. A cały czas miałam wrażenie że w Internecie wychodzi taniej. Jak znajdziemy gdzieś korzystniejszą cenę to można negocjować.

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 07:05

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Od kilku dni mnie pobierał choroba aż wczoraj się rozkręcila :(
    Pół nocy nie spałam. Ok 3 nad ranem zasnęłam a o 7 musiałam wstać bo córka do szkoły! A tak dobrze mi się spało. Głowa mi pęka, zatoki bolą, oczy łzawia, nos już czerwony od smarkania :/Masakraaaaaa!

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa

Tak urlop ten jest płatny 100% jak normalnie.

Po porodzie jak mąż nie chce tracić urlopu to może poprosić w szpitalu o l4 opiekę na Ciebie . Mój mąż po cc na mnie dostaje 14 dni chorobowego bo szkoda wykorzystywać urlop który się przyda :)

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, zdrówka!

Menka888 lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari mój M też wziął 2tyg na mnie. Teraz zrobimy tak samo ;) powiedziała nam o tym koleżanka bo my nie wiedzieliśmy że tak można :)

Menka mnie też przeziębienie dopadło ale nie tak strasznie jak u Ciebie. Idę zaraz robić mleko z miodem i czosnkiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 08:22

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, bierzecie w końcu ten co ostatnio pisałaś? Mi w sklepie pani polecała wczoraj espiro next, ciężki Jak te wszystkie wózki 2w1 ale ładny, nieduży, zgrabny, bo te wszystkie bebetto to na żywo kolumbryny straszne, aż zdziwiona byłam, a ja z moim 160 cm wzrostu mogłabym głupio wyglądać przy nich haha :D

Menka, współczuję i zdrowia życzę, mnie na szczęście tak przyziemne rzeczy jak przeziębienie nie łapią tfu tfu :D

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dobrze wziąć to zwolnienie, gdyby w szpitalu nie chcieli dać, bo np cześć szpitali po psn nie daje tylko po cc to zawsze mąż może iść do gina, albo lekarza poz żony :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mileczko , Menka Szybkiego powrotu do zdrowia ;-) .

Co do śniadań to ja nie wiem czym to moje dziecko żyje w brzuszku , rano jak wstaje to dziecią kanapki lub płatki na mleku ja też zjem płatki potem np kanapkę z serem itp , albo zjem jedną kanapkę i do obiadu jakoś nie mam chęci aby jeść .

Na obiady też nie mam już pomysłów , wczoraj narobiłam kopytek więc dziś nic nie robię .

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;-) .

Uważajcie jak będziecie szły normalnie szklanka na chodnikach i weź tu się nie przewrócić , aby jeszcze wytrzymać te nie całe trzy tygodnie i spokój z chodzeniem dzieci będą mieć ferie zimowe i sobie odpocznę od tego chodzenia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 09:56

Milka1991, Menka888 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

Zależy w jakim regionie bo u nas normalnie jesień pada dasz na plusie 4 stopnie zero śniegu lodu i dobrze bo po upadku jaki zaliczyłam przy tych 1 mrozach to za zimę w ciąży już podziękuje :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy straszna wichura była i deszcz padał, teraz jest na plusie i śnieg już sporo stopniał. Ja chyba zasnęłam koło 2, dziecko się strasznie wierciło, mi to serce znowu kołatało, idę w końcu dzisiaj po to skierowanie, poproszę o zbadanie poziomu potasu jeszcze. Nie wiem, dlaczego, ale zawsze zaczyna mi się to dziać jak wchodzę do łóżka w sypialni przed spaniem, może to już naprawdę moja psychika tak działa i sama się nakręcam i to potęguję, bo nie mogę przestać myśleć o tym wtedy. W dzień mam spokój, nic się nie dzieje. Rano od 6 już mi się w ogóle spać nie chciało, kręciłam się na łóżku do 8. Jeszcze w nocy mnie mąż wkurzał, bo spał w najlepsze, a ja się tylko na niego patrzyłam z zazdrością :D :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Mamusia

Zależy w jakim regionie bo u nas normalnie jesień pada dasz na plusie 4 stopnie zero śniegu lodu i dobrze bo po upadku jaki zaliczyłam przy tych 1 mrozach to za zimę w ciąży już podziękuje :)

Też i prawda , ja to chciałabym taką jesień zero lodu śnieg może być . Ja to cały czas chodzę jak na szpilkach mieszkamy na górce to weź tu z górki po nie odświeżonej drodze idź , raz to była taka szklanka że nie wiem jakim ja cudem doszłam do domu buty , mam masywne w dodatku też dzień w dzień chodzę z wózkiem a wózek plus Ania też waży więc mam jak coś asortyment ale uważać trzeba .

iwwk Lepiej to sprawdź to kołatanie serca a to już tak miałaś czy dopiero teraz w czasie ciąży to się pojawiło , moja siostra na arytmię serca więc też musi na siebie uważać lekarz cały czas jej mówi aby unikała stresu tak jak tu unikać stresu to by musiała w klasztorze mieszkać i nie pracować .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:03

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia ja w listopadzie byłam z tym u kardiologa i robił mi echo serce i wszystko super, mówił, ze może się to nasilić na późniejszym etapie ciąży. Serce w ciąży mocniej pracuje i jedna to będzie odczuwać, a druga nie. Pytał też czy w życiu jakieś stresy miałam i mówił, że to od nerwicy. Po tym badaniu jak do głowy dotarło, że jestem zdrowa to się to uspokoiło. U mnie lekki stres powoduje coś takiego i teraz przed połówkowymi się denerwowałam, lekarz to wykrył podczas badania u mnie, zlecił kontrole u kardiologa i ja już zestresowana czy dziecku nie zaszkodzę i znów się to spotęgowało. Do kardiologa pójdę, lepiej się przebadać ponownie, u innego lekarza i mieć pewność niż dalej się nakręcać, że coś jest nie tak. Dzisiaj akurat zamiast mojej rodzinnej jest w zastępstwie taka fajna Pani Doktor, którą jak kiedyś o masę badań poprosiłam to z przyjemnością wypisała więc przy okazji przebadam inne rzeczy :D Bo moja rodzinna to tak chętnie wszystkiego nie chce zlecać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:17

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam jeszcze raz bo ostatnio nikt nie odwiedział haha :D czy wybieracie się na te trzecie badania prenatalne? w którym tygodniu dokładnie?

U nas wczoraj były zamiecie świeżne, spadło kilka centymetrów śniegu, nawet na głównych drogach lodowisko, z okna wyglądało jak w bajce bielutko <3 a dzisiaj wstaje, a tam mokro i część śniegu jakimś cudem zdążyła stopniec :o

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane raczej się wybieram i tak dostanę skierowanie :D Przynajmniej tak mi się wydaję skoro ostatnio nawet nie pytałam, a ginekolog sama wypisywała :D Chcę się teraz też zapisać na samo 3d prywatnie żeby mieć pamiątkę :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Zapytam jeszcze raz bo ostatnio nikt nie odwiedział haha :D czy wybieracie się na te trzecie badania prenatalne? w którym tygodniu dokładnie?

U nas wczoraj były zamiecie świeżne, spadło kilka centymetrów śniegu, nawet na głównych drogach lodowisko, z okna wyglądało jak w bajce bielutko <3 a dzisiaj wstaje, a tam mokro i część śniegu jakimś cudem zdążyła stopniec :o

Chodzi Ci o to między 28 A 32 tygodniem ciąży ?? Bo jeśli to masz na myśli to ja idę , prenatalne 3 trymestru

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Co do śniadań mam tak samo, wydaje mi sie że codziennie jem to samo. Ciężko mi jest sprecyzować na co mam ochotę. I lekko pwraca mi to uczucie "niedobrze" choć nie tak straszne jak na początku.
    U mnie pogoda podobna, padał deszcz,przymarzło to wszystko i aż strach się przemieszczać.

Ja zakupiłam wózek espiro next. Ma pompowane kółka więc będzie dobrze amortyzowac. Według mnie dobrze jest wykonany, dość zgrabny, dość lekki.Myślę że resztę wyjdzie w praktyce.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:

Ja idę na to badanie. Babka która wykonywała w drugim trymestrze mówiła żeby przyjśc w 29 tygodniu więc ide 28+5. No i ponoć zdjęcia ładne wtedy wychodzą:).

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane Ja nie robiłam tego badania prenatalnego po raz trzeci , w moich poprzednich ciążach chyba że gin by to zalecił .

U nas też śnieg wczoraj sypał , ale dziś to istna szklanka i paciaja na drogach .

‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ