X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula

Ja nie widzę problemu w zakupie pampersow z dziećmi też kupowałam 3 miesiące przed porodem i problemu żadnego nie było w dodatku te paczuszki początkowe są małe ilościowo A to przy takim malenstwie to 2 dni i nie ma takiej paczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 21:36

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Urlop ojcowski przysługuje w wymiarze 2 tygodni i można to wykorzystać zanim dziecko skonczy 24 miesiace , nie musi nyc od razu brany w claoaci moze byc rozbity na 2 tygodnie nei krotsze niz 7 dni zgłaszasz w zakładzie pracy poprzez wypisanie właściwego wniosku.
    Dzięki Samari:) a on jest platny 100%? Czy jakos mniej?

o148o7es5xrrd9s8.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. 28 mam wizytę, zobaczymy co lekarz prowadzący powie.

Chusy, możesz dopisać mi dziewczynkę i wizytę 18.02.

Też mam tak z jedzeniem. Mam wrażenie że ciągle to samo jem (sandwiche non stop).

Aaa.. Byliśmy wczoraj wózek oglądać i czas oczekiwania zależy od koloru od 2 tyg do 3 miesięcy. Czyli powoli muszę się decydować. Zdziwił mnie sklep stacjonarny bo nawet jeszcze rabat by dali ok.150zł. W porównaniu do Internetu to korzystniej. A cały czas miałam wrażenie że w Internecie wychodzi taniej. Jak znajdziemy gdzieś korzystniejszą cenę to można negocjować.

Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 07:05

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Od kilku dni mnie pobierał choroba aż wczoraj się rozkręcila :(
    Pół nocy nie spałam. Ok 3 nad ranem zasnęłam a o 7 musiałam wstać bo córka do szkoły! A tak dobrze mi się spało. Głowa mi pęka, zatoki bolą, oczy łzawia, nos już czerwony od smarkania :/Masakraaaaaa!

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa

Tak urlop ten jest płatny 100% jak normalnie.

Po porodzie jak mąż nie chce tracić urlopu to może poprosić w szpitalu o l4 opiekę na Ciebie . Mój mąż po cc na mnie dostaje 14 dni chorobowego bo szkoda wykorzystywać urlop który się przyda :)

• PatkaPP Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, zdrówka!

Menka888 lubi tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari mój M też wziął 2tyg na mnie. Teraz zrobimy tak samo ;) powiedziała nam o tym koleżanka bo my nie wiedzieliśmy że tak można :)

Menka mnie też przeziębienie dopadło ale nie tak strasznie jak u Ciebie. Idę zaraz robić mleko z miodem i czosnkiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 08:22

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, bierzecie w końcu ten co ostatnio pisałaś? Mi w sklepie pani polecała wczoraj espiro next, ciężki Jak te wszystkie wózki 2w1 ale ładny, nieduży, zgrabny, bo te wszystkie bebetto to na żywo kolumbryny straszne, aż zdziwiona byłam, a ja z moim 160 cm wzrostu mogłabym głupio wyglądać przy nich haha :D

Menka, współczuję i zdrowia życzę, mnie na szczęście tak przyziemne rzeczy jak przeziębienie nie łapią tfu tfu :D

gann3e3k0unlohxb.png

• puszek369 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dobrze wziąć to zwolnienie, gdyby w szpitalu nie chcieli dać, bo np cześć szpitali po psn nie daje tylko po cc to zawsze mąż może iść do gina, albo lekarza poz żony :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mileczko , Menka Szybkiego powrotu do zdrowia ;-) .

Co do śniadań to ja nie wiem czym to moje dziecko żyje w brzuszku , rano jak wstaje to dziecią kanapki lub płatki na mleku ja też zjem płatki potem np kanapkę z serem itp , albo zjem jedną kanapkę i do obiadu jakoś nie mam chęci aby jeść .

Na obiady też nie mam już pomysłów , wczoraj narobiłam kopytek więc dziś nic nie robię .

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ;-) .

Uważajcie jak będziecie szły normalnie szklanka na chodnikach i weź tu się nie przewrócić , aby jeszcze wytrzymać te nie całe trzy tygodnie i spokój z chodzeniem dzieci będą mieć ferie zimowe i sobie odpocznę od tego chodzenia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 09:56

Milka1991, Menka888 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

Zależy w jakim regionie bo u nas normalnie jesień pada dasz na plusie 4 stopnie zero śniegu lodu i dobrze bo po upadku jaki zaliczyłam przy tych 1 mrozach to za zimę w ciąży już podziękuje :)

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy straszna wichura była i deszcz padał, teraz jest na plusie i śnieg już sporo stopniał. Ja chyba zasnęłam koło 2, dziecko się strasznie wierciło, mi to serce znowu kołatało, idę w końcu dzisiaj po to skierowanie, poproszę o zbadanie poziomu potasu jeszcze. Nie wiem, dlaczego, ale zawsze zaczyna mi się to dziać jak wchodzę do łóżka w sypialni przed spaniem, może to już naprawdę moja psychika tak działa i sama się nakręcam i to potęguję, bo nie mogę przestać myśleć o tym wtedy. W dzień mam spokój, nic się nie dzieje. Rano od 6 już mi się w ogóle spać nie chciało, kręciłam się na łóżku do 8. Jeszcze w nocy mnie mąż wkurzał, bo spał w najlepsze, a ja się tylko na niego patrzyłam z zazdrością :D :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Mamusia

Zależy w jakim regionie bo u nas normalnie jesień pada dasz na plusie 4 stopnie zero śniegu lodu i dobrze bo po upadku jaki zaliczyłam przy tych 1 mrozach to za zimę w ciąży już podziękuje :)

Też i prawda , ja to chciałabym taką jesień zero lodu śnieg może być . Ja to cały czas chodzę jak na szpilkach mieszkamy na górce to weź tu z górki po nie odświeżonej drodze idź , raz to była taka szklanka że nie wiem jakim ja cudem doszłam do domu buty , mam masywne w dodatku też dzień w dzień chodzę z wózkiem a wózek plus Ania też waży więc mam jak coś asortyment ale uważać trzeba .

iwwk Lepiej to sprawdź to kołatanie serca a to już tak miałaś czy dopiero teraz w czasie ciąży to się pojawiło , moja siostra na arytmię serca więc też musi na siebie uważać lekarz cały czas jej mówi aby unikała stresu tak jak tu unikać stresu to by musiała w klasztorze mieszkać i nie pracować .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:03

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia ja w listopadzie byłam z tym u kardiologa i robił mi echo serce i wszystko super, mówił, ze może się to nasilić na późniejszym etapie ciąży. Serce w ciąży mocniej pracuje i jedna to będzie odczuwać, a druga nie. Pytał też czy w życiu jakieś stresy miałam i mówił, że to od nerwicy. Po tym badaniu jak do głowy dotarło, że jestem zdrowa to się to uspokoiło. U mnie lekki stres powoduje coś takiego i teraz przed połówkowymi się denerwowałam, lekarz to wykrył podczas badania u mnie, zlecił kontrole u kardiologa i ja już zestresowana czy dziecku nie zaszkodzę i znów się to spotęgowało. Do kardiologa pójdę, lepiej się przebadać ponownie, u innego lekarza i mieć pewność niż dalej się nakręcać, że coś jest nie tak. Dzisiaj akurat zamiast mojej rodzinnej jest w zastępstwie taka fajna Pani Doktor, którą jak kiedyś o masę badań poprosiłam to z przyjemnością wypisała więc przy okazji przebadam inne rzeczy :D Bo moja rodzinna to tak chętnie wszystkiego nie chce zlecać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 10:17

atdcjw4ziax1my6y.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam jeszcze raz bo ostatnio nikt nie odwiedział haha :D czy wybieracie się na te trzecie badania prenatalne? w którym tygodniu dokładnie?

U nas wczoraj były zamiecie świeżne, spadło kilka centymetrów śniegu, nawet na głównych drogach lodowisko, z okna wyglądało jak w bajce bielutko <3 a dzisiaj wstaje, a tam mokro i część śniegu jakimś cudem zdążyła stopniec :o

gann3e3k0unlohxb.png

• iwwk Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane raczej się wybieram i tak dostanę skierowanie :D Przynajmniej tak mi się wydaję skoro ostatnio nawet nie pytałam, a ginekolog sama wypisywała :D Chcę się teraz też zapisać na samo 3d prywatnie żeby mieć pamiątkę :D

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Zapytam jeszcze raz bo ostatnio nikt nie odwiedział haha :D czy wybieracie się na te trzecie badania prenatalne? w którym tygodniu dokładnie?

U nas wczoraj były zamiecie świeżne, spadło kilka centymetrów śniegu, nawet na głównych drogach lodowisko, z okna wyglądało jak w bajce bielutko <3 a dzisiaj wstaje, a tam mokro i część śniegu jakimś cudem zdążyła stopniec :o

Chodzi Ci o to między 28 A 32 tygodniem ciąży ?? Bo jeśli to masz na myśli to ja idę , prenatalne 3 trymestru

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Co do śniadań mam tak samo, wydaje mi sie że codziennie jem to samo. Ciężko mi jest sprecyzować na co mam ochotę. I lekko pwraca mi to uczucie "niedobrze" choć nie tak straszne jak na początku.
    U mnie pogoda podobna, padał deszcz,przymarzło to wszystko i aż strach się przemieszczać.

Ja zakupiłam wózek espiro next. Ma pompowane kółka więc będzie dobrze amortyzowac. Według mnie dobrze jest wykonany, dość zgrabny, dość lekki.Myślę że resztę wyjdzie w praktyce.

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Izka37 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:

Ja idę na to badanie. Babka która wykonywała w drugim trymestrze mówiła żeby przyjśc w 29 tygodniu więc ide 28+5. No i ponoć zdjęcia ładne wtedy wychodzą:).

ug3773sblvjhwzbs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary Jane Ja nie robiłam tego badania prenatalnego po raz trzeci , w moich poprzednich ciążach chyba że gin by to zalecił .

U nas też śnieg wczoraj sypał , ale dziś to istna szklanka i paciaja na drogach .

‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ