X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    To leginsy, w h&m zamawialam :) również masz śliczny brzuszek, może stykniemy się na fb?

Dodam Cię do przyjaciółek i podam Ci namiary ;-) , dziękuję bardzo serdecznie ❤️.

Wszystkie jesteście piękne ❤️.

ago91 lubi tę wiadomość

• iwwk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne te Wasze brzuszki dziewczyny :)

Też jesteście takie śpiące? Drugi dzień pod rząd padam o tej porze.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:

Ja już nóg nie czuję , a tak się nastałam dziś przy gotowaniu że teraz leżę i pachnę :-P .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:

Zazdroszczę Ci chęci na spanie ja dla odmiany chodzę spać koło.polnocy bo zasnąć nie mogę.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Co jecie na śniadania i kolacje ?? Bo mam wrażenie że ciągle jem to samo i już nie mam pomysłów i wrażenie że jestem głodna ale na nic nie mam.checi :(

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari ciągle jem to samo. Jajecznica bo nie wywala mi cukru hahahahhaha jeszcze jakieś 18 tygodni na zmianę raz gotowane raz jajecznica haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 20:13

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to zależy na co mam chęć. Zazwyczaj jest to kanapka z wędlina i np ogórkiem kiszonym, ale czasem też jem z czekoladą. I właściwie dzień w dzień pije kakao rano <3 jajecznicę to jakoś raz na dwa tygodnie może. A kolacja to co kolwiek bo późno jem obiad i wieczorem już nie bardzo mi się chce jeść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 20:21

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zwykle kanapki, a czasem omlet, jajecznica, twarożek z cebulka, jakieś ryby śledzie itp, rzadziej płatki jak nie chce mi się nic robić albo odgrzewam resztki obiadu :D Właśnie sobie zdałam sprawę że od poczatku ciąży nie jadłam owsianki a wcześniej jadłam codziennie prawie

• Agata :) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiuniaH a anex sport już używałaś czy dopiero kupiłaś? :)

4me to widzę, że my na odwrót :D hehe
    tak tutis ma większą gondolę, natomiast przegrzebałam internety i dziewczyny pisały, że po jakimś czasie (dość krótkim) strasznie skrzypi, że gondola jest badziewna (dlatego taka lekka), że były przerażone widząc co jest w środku i jakieś tam jeszcze wady wypisywały. Na początku byłam napalona jak nie wiem, ale po dopytywaniu również w sklepie zniechęciłam się, bo sam sprzedawca za wiele nie chciał mówić, jakby nie chciał krytykować tylko sprzedać i tyle.
    natomiast anex sport gdzie nie wejdziesz to ma większość dobrych opinii, wiadomo złe też się trafią, ale tutis miał więcej, dodatkowo na stronie tutisa na facebooku usuwają wszystkie złe opinie które piszą klienci na stronie, zostawiają tylko te dobre. No i jest to nowy wózek, wyszedł niedawno, więc chyba wolę coś sprawdzonego :)

ale nie powiem, viva live wygląda super :D moim zdaniem nawet lepiej od aero :)

edit: znowu oglądam tutisa i znowu mi się podoba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 20:40

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • PatkaPP Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, maleństwo dołącza do grona dziewczynek ❤ będzie Zosia :)
    ogólnie wszystko ok, tylko łożysko brzeżnie przodujące do obserwacji. Więc może i mnie cesarka spotka.. A nie nastawiałam się w ogóle na nią :(

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7cb134dd57f.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ed8350cb93e.jpg

Agata :), Oleander, MaMaMi83, iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, Paula_071, 4me, Chusy, Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

3jgxskjopx38dbpv.png
    07.2020 - 16tc👼💔
    05.2019 - Zosia ❤️
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari moje chęci to jedno, a chęci dzidzia żeby mi pozwolić to drugie haha :D

Też mam czasem wrażenie, że jem ciągle to samo, a dzisiaj dla odmiany sobie zrobiłam kiełbaskę w piekarniku w programie grill, bo mnie tak naszło na nią :D Jutro dorzucam jakieś koktajle warzywno-owocowe, bo mam wrażenie, że jem za mało warzyw. Sałatek mi się w ogóle nie chce jeść, od czasu do czasu zrobię, ale za chwilę przestają mi smakować.

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja codziennie ostatnio na śniadanie jem bułkę mleczną z masłem i jajecznicę też na maśle do tego herbatę z miodem.i cytryną na obiad zawsze się coś ogarnie ale kolacja to najgorzej albo jakąś parówki Z szynki albo twaróg z rzodkiewka i szczypiorkiem albo kakao i już pomysły nie mam co jeść.... Ja też późno jem bo jak bym zjadła.o 19 to bym skrętu dostała do rana

• KasiuniaH Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - używałam przy pierwszej córce i teraz narazie też zostawiłam, cyba że będę musiała podwójny kupić:( w sumie to cały czas używamy spacerówki dla Ady

km5sj48adanxrso3.png

f2w39n73gdywzzbm.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka super wieści :) A łożyskiem się nie przejmuj może zmienić jeszcze pozycję :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 20:52

PatkaPP lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to na rosmanie zamówiłam w tej promocji 2+2 na wypróbowanie pieluchy bambiboo, płyn do mycia hipp babysanft i płyn do kąpieli hipp no o chusteczki hipp i za te 4 rzeczy w sumie 53 zł po.tych niby gratisach

• Szczesliwa ledwo zywa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki.jak wyglada sprawa urlopu ojcowskiego?

o148o7es5xrrd9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa ledwo zywa wrote:
    Dziewczyny a ja mam pytanie z innej beczki.jak wyglada sprawa urlopu ojcowskiego?

Urlop ojcowski przysługuje w wymiarze 2 tygodni i można to wykorzystać zanim dziecko skonczy 24 miesiace , nie musi nyc od razu brany w claoaci moze byc rozbity na 2 tygodnie nei krotsze niz 7 dni zgłaszasz w zakładzie pracy poprzez wypisanie właściwego wniosku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 21:21

• MaryJane Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Patka! Najwazniejsze że zdrowa dzidzia :) Jest i następna dziewczynka, jak jeszcze się komuś dzidzia nie ujawniła to też pewnie będzie córeczka :D
    No i jest nas dwie przy takim łożysku, mam wpisane nisko ale dosłownie z 4mm dzieliły go od Brzeznie przodującego. Mój lekarz pociesza że ma jeszcze kilka tygodni żeby iść do góry więc trzymajmy kciuki :)

PatkaPP lubi tę wiadomość

gann3e3k0unlohxb.png

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie kupujcie jeszcze pamersow, bo to jeszcze 4 msc do porodu, sa rozne partie i klej moze wtedy slabo trzymac.

Ja bede kupowac ten bujaczek, tylko musze wyhaczyc dobra cene: https://www.smyk.com/tiny-love-lezaczek-bujaczek-3w1-turkus.html

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • 4me Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2019, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata :) wrote:
    KasiuniaH a anex sport już używałaś czy dopiero kupiłaś? :)

4me to widzę, że my na odwrót :D hehe
    tak tutis ma większą gondolę, natomiast przegrzebałam internety i dziewczyny pisały, że po jakimś czasie (dość krótkim) strasznie skrzypi, że gondola jest badziewna (dlatego taka lekka), że były przerażone widząc co jest w środku i jakieś tam jeszcze wady wypisywały. Na początku byłam napalona jak nie wiem, ale po dopytywaniu również w sklepie zniechęciłam się, bo sam sprzedawca za wiele nie chciał mówić, jakby nie chciał krytykować tylko sprzedać i tyle.
    natomiast anex sport gdzie nie wejdziesz to ma większość dobrych opinii, wiadomo złe też się trafią, ale tutis miał więcej, dodatkowo na stronie tutisa na facebooku usuwają wszystkie złe opinie które piszą klienci na stronie, zostawiają tylko te dobre. No i jest to nowy wózek, wyszedł niedawno, więc chyba wolę coś sprawdzonego :)

ale nie powiem, viva live wygląda super :D moim zdaniem nawet lepiej od aero :)

edit: znowu oglądam tutisa i znowu mi się podoba :D
    Aaa walnelam sie. Ja myślałam o aero- podobne dla mnie te wozki. Po Twoim opisie jednak rzeczywiscie nie brzmi to dobrze :( czy aero czy tutis live pewnie jiz wiele nie zmienia.
    Kuurcze szkoda bo znowuz nie wiem co kupic :D

Ja bylam napalona na adamex sport ale po pierwsze ta mala gondola (moje mlody bardzo szybko wyrosl z za malej gondoli i juz nie chce tego bledu robic a drugi tez sie byk zapowiada...) Po drugie widzialam go na zywo uzwany na ulicy i juz mi sie tak nie podoba- taki smutny mi sie wydal ten czarny co mi sie poodba :(

Ehhh muszę jeszcze czegos poszulac i wubrac sie w koncu do sklepu na ogladanie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
‹‹ 615 616 617 618 619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ