Majóweczki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamami, ale na tejpach? Czy co robiła?
Kurcze mnie dopada jakieś przygnębienie... Czuję się beznadziejna, mam dziury pamięci, boje się, że nie ogarnę, jedyne w czym byłam dobra to praca, na dwa etaty, żyłam pracą, ostatnio robiłam listy zakupowe, boje się że tego nie ogarnę
-
nick nieaktualnyPuszek, uszy do góry! Jasne, że ogarniesz
wczoraj był najbardziej depresyjny dzien w roku - od teraz tylko lepiej i nastrój pójdzie w górę
Ktoś gdzieś kiedyś powiedział, że jesteśmy najlepszymi matkami, jakie mogą mieć nasze dzieci i to jest prawda - bo to NASZE dzieci są - więc damy radę -
E dziewczyny, to tylko takie ciazowe strachy : ) Pewnie ze sobie ze wszystkim poradzicie. I nie mowie tego od tak, poprostu automatycznie jak sie rodzi dzieciatko to matka jest w stanie dla niego zrobic wszystko, nawet na uszach stanie. Wiec nie ma opcji ze sobie nie poradzicie, z listami czy bez.
-
Taaak serio. Macierzynstwo mamy wpisane w nature kobiety!
Te wszytskie listy, wyprawki sa potrzebne ale tez mega strasza bo przceiez tyyyyyle do zrobienia a ja nic nie mam, nie wiem co i jak.
Ja sie potrafie na tym zlapac nawet teraz w drugiej ciazy. A przeciez juz raz przez to przeszlam, nie bylo żadnych skuch i tym razem dam rade.
I wy tez laski. Wszystkie damy radeSzczesliwa ledwo zywa, Oleander lubią tę wiadomość
-
puszek369 wrote:Mamami, ale na tejpach? Czy co robiła?
Ja mam problemy jeszcze sprzed ciąży z powiezią boidrowo ledzwiową która jak daje o sobie znać to nie wiadomo czy boli kręgosłup pachwina biodro posladek czy co. Delikatnie ucisnela mi dwa punkty spustowe jeden przy przyczepie na plecach drugi na przyczepie od pachwiny. Dziś chodzę jak nowonarodzona. Pokazała mi jak mam się układać w razie kolejnego ataku i jak mam sama sobie pomóc za pomocą piłeczki tenisowej.
Wszystko oczywiście robiła delikatnie w takich pozycjach jak dozwolone dla kobiet w ciąży. Cały czas kontrolując brzuch czy się nie spina. Ta fizjoterapeutka specjalizuje się w pracy z kobietami w ciąży także wie co robi.puszek369, Alicja-33 lubią tę wiadomość
2009 Córeczka
2017 [*] Aniolek 11tc
-
nick nieaktualny
-
Ja tez korzystam z pomocy fizjo, inaczej bym chyba nie wstawala z lozka. Dodatkowo musze okleic sobie brzuch, by nie rozeszly mi sie miesnie. Juz moj pepek nie wyglada fajnie...
Jaki smog, dramat. Chyba syn zostanie jutro w domu, bo nie maja w przedszkolu oczyszczacza.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyJa chyba też.bede.musiala.sie. zgłosić do.fizjoterspeuty bo NiedojZ że.kregoslup mi daje popalić to.od wczoraj jescze w tej bliznie mi tak.dziwnie chwilami nawet piecze
nie myślałam że tak źle.bede znosić ta ciaze w drugiej to nie czułam że w.ciwzy jestem..mam nadzieję że.donosze.do normalnego terminu....
Ale napewno powiem lekarzowi że chce częściej wizyty bo teraz wyjdzie ponad 4.5 tygodnia to jest za długo ja się stresuje....powiem mu że chce chodzić co 3.tygodnie -
Paula_071 wrote:Ja tez korzystam z pomocy fizjo, inaczej bym chyba nie wstawala z lozka. Dodatkowo musze okleic sobie brzuch, by nie rozeszly mi sie miesnie. Juz moj pepek nie wyglada fajnie...
Jaki smog, dramat. Chyba syn zostanie jutro w domu, bo nie maja w przedszkolu oczyszczacza.
Teraz jest jeszcze gorzej. Pepek juz wychodzi i jest obrzydliwy ale trudno...tylko zastanawialam sie ostatnio czy to nie ma zwiazku z rozchodzeniem sie mięśni i czy tego nie powinno sie zdiagnozoeac jakos i leczyc juz teraz??
Macie jakas wiedze na ten temat?
Obawiam sie, ze ginekolog moze tego serio nie potraktować
-
Witam Was dziś drineczkiem z glukozy.. Nie jest taka zła.
Niestety na temat pepków nic mi nie wiadomo, ale powoli zauważam że i mi zaczyna się uwypuklać. Do tego mam trzy blizny po laparoskopiach. Zastanawiam się czasem w jaki sposób to się rozejdzie.
Co do wyprawki, w poniedziałek zamówiłam jeszcze parę rzeczy w smyku, 5-10-15 i pieluchy tetrowe i rożek z mamyginekolog. Jestem z siebie dumna, że coraz sprawniej idzie, choć obaw i tak w głowie się trochę pojawiaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 06:58
07.2020 - 16tc👼💔
05.2019 - Zosia ❤️ -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Ja właśnie wstaje idę robić śniadanie i się ogarniać ,bo jedziemy oglądać samochód zobaczymy co z tego wyjdzie.... trzy macie kciuki może w końcu będę mieć nowe auto po 3.mieisicach szukania heh. Nawet w miarę spałam ale o 6 siusiu jak w zegarku...
A co do pępka to mi na wierzch nie wychodzi ale jest równy z brzuchem i po porodzie się wciąga spowrotem.
Dziś mój szwagier ma urodziny więc po południu do niego jedziemy na mini imprezke.
Miłego.dnia dziewczyny ! -
Szczęśliwa
ja w 1 ciazy tez nie brałam zadnych witamin, kwas foliowy magnez i pod koniec żelazo. tyle.
a w tej od poczatku gin mi kazał brac, nie wiem, czy wytyczne sie zmienily, czy uznał, ze juz stara jestem czy co
dziewczyny, od ktorego tygodnia jestescie/planujecie isc na L4?
ja jestem od tego, czyli 24 tc i ciagle mam wyrzuty sumienia, bo akurat nikogo jeszcze na zastepstwo nie maja i moją prace dostana moje kolezanki po prostu.
ale z drugiej strony chcialam juz wziac, bo corcia ma ferie i jak zwykle nie ma kto z nią zostac i musialaby sie po polkoloniach, dyzurach w szkole itp. plątać.
o i takie dylematy.
-
Kendra ja jestem w 23tc i pracuję, ale rozważam pójście na L4 od 25tc, zobaczymy co dzis lekarz na to powie.
Też nie znaleźli nikogo na zastępstwo a moje projekty akurat wchodzą w intensywną fazę. Więc sie martwię. Z drugiej strony od 3 miesięcy szefostwo wiedziało o ciąży...
Kręgosłup zazwyczaj zaczyna o sobie dawać znać w 6 miesiącu ciazy, potem jakoś jest lepiej
Ale dobra fizjoterapeutka to podstawa.
Paula o co chodzi z tymi pasami na brzuch?
Jaki to ma wpływ na ryzyko rozejscia kresy białej?
Nie wiem czy to jest to samo, ale takie pasy podtrzymujace brzuch i lędźwie w ciąży i po ciąży są niewskazane, bo rozleniwiają mięsnie. -
Podobnie u mnie
moze i jest w tym logika ze strony pracodawcy, aby nie znaleźć zbyt wczesniej osoby do przejęcia obowiązków...
Na początku dyrektor dep poprosił aby powiedzieć miesiąc wczesniej o planowanym L4, ale jak mam przewidzieć samopoczucie za miesiac? Teraz jest mi zwyczajnie cięzkoWiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 08:08