WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2019
Odpowiedz

Majóweczki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy proszę o wpisanie wizyty 6 lutego :)

• 4me Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Mol jeśli zdecydujesz sie na przeniesienie malej do swojego pokoju to na Twoim miejscu zrobiłbym to juz niedlugo. Im szybciej tym lepiej by nie polaczyla tego faktu z przyjsciem na swiat rodzenstwa bo rzeczywiście wowczas moze jej sie to nie spodobac.

Ja nie mam tego problemu. Nasz syn spi u siebie odkad skonczyl 8 miesiecy. Z wlasnego doswiadczenia powiem, ze nie zrobilo to na nim negatywnego wrazenia. Nakrecilismy go ze juz jest na tyle duzy, ze ma swoj pokoj, dostal krolika, ktory mial mu towarzyszyć i wiedział, ze jak zawola to zawsze przyjdziemy. Obylo sie bez ani jednej zarwanej nocy z tego powodu. Czego Ci zycze, jesli zdecydujesz sie na wyprowadzke ;)

Pani Moł lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Pantera Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Mol, również uważam, że lepiej wyeksmitowac do swojego pokoju, zanim urodzi się drugie dziecko, wówczas moze juz się załączyć zazdrość.
    Z mojego doswiadczenia dodam, że córka wyeksmitowana w 9 mcu zycia i nie czuła się odrzucona, tylko dumna, że ma swoje własne królestwo, swoje łóżeczko i swoją przestrzeń :) do nas tylko przychodzi czasem ok 8 rano w weekendy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala

Jutro masz wizytę, trzymam kciuki za dobre wieści. Powiedz jak twoje samopoczucie jak plecy ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda mój syn odkąd dostał eksmisję do siebie całe dnie spędza w swoim.pokoju ma.swoj "garaz" na auta i pojazdy swoje.rzevzy ciuchy nawet nie.chce już wejść między nas żeby poleżeć czy się.przytulic :) także duży plus

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Mamusia

Lekarz nie zalecił ci brania kompleksu witamin ? Bo niby kwas foliowy to jest dobry na początku ciąży sam A potem trzeba poszerzyć o inne witaminy których pokarm nam nie dostarczy tak jak tego potrzeba

Na tyle mam bogaty organizm że nie trzeba Mi dodatkowych witamin , morfologię zawsze mam wręcz książkową w poprzednich ciążach także nie brałam żadnych witamin i jakie dorodne dzieci mam :-) .

Pani Moł

Ja mam 3 córeczki w jednym pokoju jak Ania np płacze to one się nie budzą mają twardy sen ( po tatusiu pewnie :-P ) ich pokój nadal jest w ciągłym remoncie :-\ jak urodziłam Gabrysię Marynia miała rok Gabrysia przesypiał a mi całe noce i ani razu mi się nie budziła , jak macie taką możliwość to ja osobiście wolę aby dzieci miały swoje pokoje różnie to może być a żadna nie jest w stanie przewidzieć jak nocki będą wyglądać , ja męża już gonię aby wreszcie ten pokój dla dziewczynek Marysi i Gabrysi zrobił , gdyż dla Dominika trzeba miejsce zrobić Ania ma nadal różne noce , a też nie jestem w stanie przewidzieć jak będzie to wyglądać jak się urodzi .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia

Ja też mam wyniki krwi zawsze super nie widzę.tu związku z suplementacja witamin

• iwwk Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam wyniki morfologii zawsze wzorowe, ale to nie znaczy, że nic tam mi nie brakuje :) Morfologia krwi to bardzo ogolnikowe badanie, nie powie nam o niedoborach witamin w organizmie, owszem może coś zasygnalizować, ale nie zawsze. Dziecku jest potrzebna witamina D, kwasy omega, które jeśli nie prowadzimy ekstra zdrowej diety ciężko jest dostarczyć że zwykłego pożywienia. Jak ja patrzę na swoją dietę teraz, która jest i tak bardzo dobra, choć gorsza niż przed ciążą, bo po prostu mam odrzut, to nie wyobrażam sobie nie brać tych witamin, może mi wypadna włosy z jakiś niedoborów, ale przynajmniej wiem, że dziecku nie powinno nic zabraknąć. Budujemy w ten sposób ich przyszłość, nie tylko wyniki badań po porodzie :)

Szczesliwa ledwo zywa lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk

To prawda dziecko to inwestycja.od.samego początku. I decydując się na dzieci trzeba zapewnić im wszystko co powinny mieć od odpowiedniego lokum, warunków po dietę i wykształcenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) no ja wlasnie myslę, że albo teraz-zaraz, albo wtedy dopiero jak sama będzie chciała, albo jednocześnie out do siebie obydwoje - będą mieli razem pokoj, ale oddamy im swoją sypialnię, bo jest większa niż dotychczasowy pokoj Oliwki. Nosz kurczę, naprawdę musimy to przetrawić mocno, z jednej strony fajnie by było już starszą siostrę usamodzielnieniać a z drugiej - to jeszcze maluszek... ;) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari wrote:
    Mamusia

Ja też mam wyniki krwi zawsze super nie widzę.tu związku z suplementacja witamin

Jakbym potrzebowała witamin to na pewno by mi jakieś przepisał a najwyrażniej ich nie potrzebuję , pomyślałam że to może od ogólnie wyników morfologii zależy czy dać witaminy najwidoczniej źle pomyślałam .

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiu

Witaminy możesz śmiało kupować i przyjmować bez zgody i zalecenia lekarza :) fajny jest ranking witamin pana tabletki tam możesz zerknąć i przeczytać zestawienie najlepszych :)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Chusy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Mol u mnie nie bedzie tego problemu bo mala od zawsze spi w swoim pokoju, ale mysle ze jesli chcesz przeniesc dziecko to zrob to jak najszybciej. M.in. dlatego wyslalam swoja core do zlobka teraz, zeby nie czula sie odrzucona po tym jak drugie dziecko przyjdzie na swiat.

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie to racja że im.szybciej się dziecko przeniesie tym nie skojarzy tego faktu z narodzinami rodzeństwa bo potem.faktycznie może być do ciężkie do zrobienia i starsza dzidzia będzie myśleć że to przez młodsze nie może spać z mamusia A lepiej tego unikać

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem natury ciąża czy wy też macie trudność z myciem włosów ??mam an myśli pozycje w pochyleniu się nad wanną
    .. umylam włosy i normalnie mi słabo i duszno masakra

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samari

Oooo tak, ja nie myje już w ten sposób bo nie daje rady. Najgorzej mam z myciem włosów córki bo ona ma włosy do pośladków. Zanim umyje te włosy to się tak zmecze że masakra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 19:52

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • Chusy Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogromny problem z cisnieniem, uderza mi do glowy jakby mi ja chcialo rozsadzic jak tylko sie pochyle. Nie wiem czy to normalne..?

nzjdlhb8v0nmkzhl.png

1usa9vvjl7oudlln.png

ex2bqps6duldk0td.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chusy

Ja właśnie że schylaniem się też mam problem bo zaraz wybuch gorąca jak bym menopauze miała masakra...

Mamami

Nie zazdroszczę mycia tych włosów i znam ten ból bo ja mam włosy również do pasa A niektóre kosmyki sięgają nawet pośladków... więc pielęgnacja.ich w ciąży to meka

• MaMaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po komunii scinamy te włosy na peruki dla dzieci z nowotworami.

puszek369, iwwk, Szczesliwa ledwo zywa, 4me, PatkaPP, Pani Moł, Oleander, Paula_071, Milka1991 lubią tę wiadomość

2009 Córeczka
    2017 [*] Aniolek 11tc
    3jgx0tc7fuc3nree.png
  • puszek369 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamami super inicjatywa :)
    Ja siedzę w wannie jak myje włosy. Co do zwrotów to raz u weterynarza mi było słabo i odpukać tylko wtedy. Narazie walczę z bólem plecow :p

3i49iei3hq4xt7dc.png

6sutskjoobk5w3d5.png
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ